[the_ad_placement id="above-headline-manual"]
opal, blå, kristall

Opal

Opal är en ädelsten som bildas av kiselrikt vatten. Den har fått sitt namn från sanskritordet Upala som betyder ädelsten. Senare skulle den kallas Opallios under romartiden. Det finns två typer av opal - den vanliga opalen och den dyrbara opalen. Opal betyder förstärkning, hopp och renhet.

Innehållsförteckning

Snabba fakta om Opal

Vad är opal?

Opal är en ädelsten som bildas av kiselrikt vatten. Den har fått sitt namn från sanskritordet Upala som betyder ädelsten. Senare skulle den kallas Opallios under romartiden. Det finns två typer av opal – den vanliga opalen och den dyrbara opalen. Opal betyder förstärkning, hopp och renhet.

Om opal inte bjuder in ditt hjärta till dans kan du kolla in vår guide om essentiella ädelstenar till helande kristaller och hitta en sten som kallar på dig.

Ädelsten för förstärkning

opal, rosa, kristall
Rosa opal.
 • En sten av ljus, renhet och lek.
 • Opalbrytning går tillbaka till 400 f.Kr.
 • Har ett högt vatteninnehåll.

Opalstenen, som blinkar i tusen skimrande nyanser och med en elddans som skimrar under ytan, är en gåta av ljus, renhet och mystisk lek. Denna ädelsten är ren ögongodis, med sina spektrala färger som lyser och sin svala vikt som sitter i handflatan. Det är en enormt förstärkande sten och den är också känd för sin koppling till fabler och folklore.

Opalen återinträdde i vår moderna värld när den hittades i Queensland Australien för hundra år sedan. En ung pojke som var ute och letade efter guld och kvarts tillsammans med sin far snubblade över de skimrande läckerheterna och fyllde sin säck med nävar av dessa fallna stjärnor. Drömmen om att samla opal lockade några få män att kämpa mot de hårda elementen i Australiens bakland, och opalgruvarbetarna skrev berättelser om desperation, extrem hetta, törst, knivskarp buskmark och insekter som är större än livet. Men opalen var ett så dyrbart pris som man kunde vinna. Förutom i Australiens avlägsna hörn bryts stenen även i Mexiko och Brasilien.

Men opalstenen går längre tillbaka än denna relativt nya upptäckt i Australien. De första anteckningarna om opalbrytning kan spåras tillbaka till de slingrande Karpaterna 400 f.Kr. och ädelstenen fanns till och med med i berättelser av den gamle grekiske filosofen Platon. Den romerske historikern Plinius den äldre talade också om att Opalus innehar granatlågan, den lila essensen från ametist och den skimrande havsgrönheten från smaragd. Det var en förtrollande ädelsten.

Opal föll ur gunst lite senare i livet när Sir Walter Scott skrev sin 1800-talsroman Anne of Geierstein. På dessa sidor sägs hans karaktär Lady Hermione ha en opal som i slutändan leder till hennes undergång och död. Efter detta fick opalen en förtrollning att ses som en oturspärla och opalmarknaden rasade när folk slutade att bli förtrollade av den iriserande ädla opalen och istället fruktade dess mörka krafter. Drottning Victoria avfärdade denna vidskepelse och gav i stället sina döttrar opaler till sina bröllopsdagar och långsamt började opalen accepteras som en söt och hoppfull ädelsten igen.

Opal är amorf, vilket innebär att den inte har någon kristallin struktur utan klassas istället som en mineraloid. Den har hög vattenhalt och tillverkas av kiseldioxid och vatten. När vatten rinner ner i jordens sprickor och klyftor samlar det in kiselsand på sin väg. Detta bildar kiseldioxidkulor som är tätt packade tillsammans. Opal är stormar och regn och himlens tårar. Den är mjukare än kvarts och har ett perfekt färgspel.

Opal är ett förstärkningsmineral. Den är absorberande och reflekterande vilket innebär att den samlar tankar och känslor och vrider upp ratten och skickar tillbaka dem till dig. Detta ger klarhet, energi och höga vibrationer som hjälper till att påkalla attraktionslagen.

Det finns flera olika typer av opal, var och en med sin egen färg, charm och mönster. Även om vanlig opal kan vara den typ som kommer i åtanke med sin mjölkaktiga pärlemorglans eller ädelopal med sin vår av färger, finns det några andra varianter av opal i mixen också och var och en korrelerar till ett annat chakra och ger sina egna helande egenskaper under opalens fana.

 • Svart opal / Boulder Opal – För rotchakrat. Detta hjälper oss att känna oss jordade, stabila och trygga i världen.
 • Eldopaler – För sakralchakrat. Detta hjälper oss att öka vår känsla av sexualitet, ökar vår passion och kan bidra till att förbättra fertilitetsproblem.
 • Etiopisk opal – För sakralchakrat. Detta hjälper till att ge höga vibrationer, gammal visdom och ren extas och glädje.
 • Mest gula opaler – För solar plexus chakrat. Detta hjälper oss att jorda oss i vår krigaranda och hjälper också till att behandla eventuella problem med lever, mage och gallblåsa också.
 • Mest gröna eller rosa opaler – För hjärtchakrat. Öppna ditt hjärta, lär dig att älska och lita på med lätthet och gör dig av med negativa energier som avundsjuka och förbittring.
 • Mest blå opaler – För halskakrat. Låter din sanning flöda, underlättar och förbättrar kommunikationen och hjälper alla typer av problem med halsen och sköldkörteln också.
 • Mestadels violetta opaler – För det tredje ögonchakrat – Koppla dig till din inre visdom, stärk din intuition och hitta tron på din egen vägledning.
 • Vita opaler / Common Opal – För kronchakrat – För andlig rikedom och högre medvetande. Lindrar även huvudvärk och migrän.

Opalens helande egenskaper

opal, grön, kristall
Grön opal.

Opalstenen glänser av helande egenskaper och är full av hög vibrationsenergi, förstärkande krafter och en perfekt känsla av balans. Den kickstarter inte bara ditt kreativa hjärta utan kan också ge förnyat hopp, god karma, ljus balans och reglering. Opal kan också vara en lyckoamulett som hjälper bäraren att dra till sig fantastiska saker i sin aura.

Tack vare infusionen av färg och ljus är det en fantastisk ädelsten för att väcka lätthet och spontanitet och ger också en hand när det gäller alla slags kreativa projekt också. Det är en sällsynt sten och detta kommer med sin egen typ av status och element av lyx, överflöd och att leda ett unikt liv. Detta behöver inte vara relaterat till pengar utan kan även handla om livets övriga lyx. Lyxigheten i att känna och lita på sig själv. Lyckans och turens lyx. Lyx av förförelse, kärlek och passion. Precis som det dansande ljuset på dess yta antyder vill Opal att du ska smaka på alla dessa färger och mer därtill.

Fysisk läkning

 • Kan behandla infektioner och sänka feber
 • Ett bra elixir för ögonen och förnyelse av hudcellerna.

Vid fysisk helning tros opalstenen vara sprudlande av hälsa. Denna ädelsten kan hjälpa till att behandla infektioner och sänka feber tillsammans med att stärka immunförsvaret. Om du har någon sammandragning i bröstet eller andningsorganen kan stenen också hjälpa till att lindra detta tryck och ge en lätthet i andningen igen. De som har kämpat med en långvarig sjukdom eller ett kroniskt tillstånd kan finna att opalstenen är en solid följeslagare som hjälper dem på deras resa tillbaka till den fulla hälsan.

Opalstenen kan också hjälpa levern att fungera väl och kan minska smärtorna i samband med PMS och förlossning. Det är ett bra elixir för att ge ljushet åt ögonen, för att förnya hudcellerna för en daggig ungdom och för att stärka naglarnas och hårets kondition. För dem som kämpar med vattenretention kan stenen också hjälpa till att spola systemet också.

Mental och emotionell läkning

 • Ger balans och harmoni
 • Känd som en hoppsten

En kunnig stödjande sten, Opal vill alltid ge fullständig balans och harmoni till ditt väsen. Denna ädelsten har djup inre energi och uppmuntrar dig att inte skygga för dig själv utan att ha styrkan och modet att titta djupt inåt. Opal handlar också om förstärkning, vilket innebär att denna ädelsten tar en liten del av en tanke eller känsla och lyser upp den så att du kan se klart och tydligt. Den tar dessa känslor och förstärker dem, skickar meddelanden ut till universum och hjälper dig att sopa bort skräpet som kan ha skymt din syn och ditt hjärta.

Opal inbjuder dig att släppa taget om gamla sår, gamla mönster och gamla förbindelser som inte längre tjänar dig. Men den uppmanar dig också att ta med dig dessa lärdomar utan att vara fäst vid smärtan. Opal är känd som en hoppsten och en sten för ren positiv förändring. Den kommer inte att leda dig in på några vägar som sätter dig tillbaka, utan hjälper dig istället att arbeta dig igenom de känslomässiga utmaningarna så att du kan balansera dina känslor och hitta din fulla potential som väntar på andra sidan.

Opal skummar inte över ytan när det gäller känslomässig läkning utan bjuder in dig att ta ansvar och äga dina handlingar. Detta är enormt viktigt i livet eftersom det hjälper oss att förstå hur vi agerar och att göra gottgörelse när det behövs. Denna mognad är ren magi och läker relationer på djupet utan att våra egna känslor ogiltigförklaras.

Metafysiska egenskaper

 • Kan rensa alla chakror
 • Är kopplad till högre kommunikation

Det finns så många olika nyanser av opal där ute och du kommer att hitta den sort som knyter an till varje enskilt chakra. Infunderad med ljus och skjuten med färg svarar opaler bra på många olika chakran och tack vare all den högvibrerande energin är de också bra på att sparka ut eventuella blockeringar i kroppen. Det är ett härligt mineral för att bära andligt ljus till auran och se till att du även när du genomsyras av ett himmelskt sken förblir skyddad och avskärmad på din resa genom alla shamanska vägar som du säkert kommer att ta.

Att vara en ljussten innebär att opal också är kopplad till högre kommunikation och andevärlden. För dem som söker änglaförbindelser, för att samtala med andevärlden eller vill stärka eventuella psykiska gåvor de har – Opal kan hjälpa till med allt detta och mer därtill.

Att ha en tung vattenförbindelse innebär också att detta mineral tillför mjuk flytande energi till bordet också. Dess vibrationer ansluter sig vackert till vatten och eftersom vi också består av högt vatteninnehåll betyder det också att vi kan använda vår vattenenergi i synk med stenen. Vare sig du vill ha en energikick, ett mjukt skvalpande flöde, ett renande dopp eller bli dragen i rätt riktning av månens ljus – Opal inbjuder dig att hålla dig sval, klar och i gemenskap med vatten.

Månadssten

 • En ädelsten för Oktober
 • Bra för Skorpioner och Vågar

Opal är en ädelsten för oktober och är kopplad till dem som är födda i Våg och Skorpion också. För dem som är födda under tecknet våg korrelerar din födelse med höstdagjämningen – som markerar toppen av skörden och ett ögonblick då dag och natt existerar i balans och jämlikhet. Detta är helt logiskt eftersom de som är våg älskar balans och en alltid letar efter sätt att bygga in harmoni i sitt liv. Vågar är exceptionella på lagarbete och eftersom deras styrande planet är Venus är de också etsade i nyanser av kärlek och engagemang också.

Opal förstärker allt detta när den bärs av vågar. Som nämnts är denna ädelsten en megaförstärkare, vilket innebär att den kan ta all balans, harmoni och kärlek och höja den ett snäpp. I synnerhet kan du finna att eldopal är ett solitt val för dem som delar Vågen födelsetecken eftersom den ger strålande energi och en explosion av vitalitet, och kallar på kärlek och harmoni utan att bryta dina egna gränser eller gå in i människovänliga beteenden.

Även skorpioner kommer att dra nytta av opalstenens skönhet och grace. Skorpioner har massor av fantastiska egenskaper – de kan vara modiga, beslutsamma och lika lojala som de kan vara. De kan också vara hemlighetsfulla och benägna till svartsjuka vilket är där stenen kan hjälpa till. Som en balanserare av känslor och med gröna och rosa opaler som arbetar på hjärtchakrat kan du åberopa den här ädelstenens helande natur för att ge stöd när du känner dig osäker på dig själv.

Skorpioner är kända för att vara lite motsägelsefulla i sin natur ibland – de kan till exempel vara vilt oberoende men sedan också gå igenom klängande faser utan förvarning. Låt stenen lugna dig till balans och förhindra att du känner dig alldeles förvirrad.

Hur använder man opalstenar?

opal, etiopisk, kristall
Etiopisk opal.
 • Bär för att balansera chakran
 • Använd i yoga och meditation för att förstärka den andliga energin.

Ett av de bästa sätten att använda stenens helande krafter är att bära den. Opal smycken när de trycks direkt mot huden kan skicka sina höga vibrationer direkt dit de behövs. Opal är inte bara en vacker ädelsten som kompletterar alla typer av utseenden, utan den fungerar som smycke eftersom den ser till att du alltid bär dessa förstärkande krafter med dig.

Att bara ha Opal nära hela tiden vänder uppkopplingen när det gäller att manifestera din vilja och hålla dessa chakran vidöppna. Du kan välja att bära stenen som ett armband så att den sitter mot din puls och lär sig ditt hjärtas rytm. Du kan också bära en opalring så att färgspelet blinkar framför dina ögon och håller dig kopplad till världen genom taktil beröring. Du kan bära den som ett hänge så att den slår nära ditt hjärta och håller detta chakrack sprucket vidöppet och för evigt redo att ta emot all kärlek.

Opal älskar sällskap och eftersom den är en förstärkare av andra kristallers energi är den ett utmärkt mineral att ha i tandem med andra stenar också. Opal är bra att kombinera med svart turmalin och hematit för de tillfällen då du vill känna dig mer jordad. Eftersom dessa rotchakra-ädelstenar också har mycket potenta och skyddande egenskaper kan de också hjälpa dig att hålla dig avskärmad när du utför högre andligt arbete eller reser utanför vår dödliga periferi.

Gula och orange opaler kan användas tillsammans med stenar som korrelerar till de lägre chakrana också – särskilt solar plexus och sacral chakra. Karneol, solsten och vissa jordiska agatstenar och granat passar bra ihop när du vill väcka din krigarenergi, hitta din kreativa källa och koppla dig till din sexualitet också.

Opalens blå och vita nyanser kan också användas tillsammans med liknande färgade stenar som blå spetsagate eller månsten och kvarts. Dessa ädelstenar arbetar på de övre chakrana, rensar halsen, det tredje ögat och kronan så att du får en ren linje av energi. Detta bidrar till att underlätta god kommunikation, djup kunskap och visdom samt anslutning till det större universum. Det öppnar dig för att ta emot de gåvor som universum har att ge.

Opaler kan användas i kristallgaller och reikihealing, eftersom deras förstärkande energi verkligen ökar kraften hos andra kristaller. Du kan också ta in stenen i ditt hem. Om du vill använda opalens kreativa energi kan du placera den i din studio eller på ditt skrivbord eller var du än gör det mesta av ditt kreativa tänkande. Du kan också placera detta magiska mineral i gemensamma utrymmen, särskilt om du vill skapa en mer harmonisk miljö där kärlek, lyssnande och en lättsam inställning till livet håller vibrationerna positiva för alla.

Du kan också använda opal i din yoga- och meditationsutövning. Eftersom stenen ger balans (känslomässigt och fysiskt) kan det vara en fantastisk talisman att ha nära din matta. När det gäller att vara ett meditationsverktyg fungerar den också eftersom den uppmuntrar till djupa dykningar i det inre arbetet och kan intensifiera den andliga energin tack vare sin förstärkningskraft.

Hur man rengör opalkristaller

 • Rengör med vatten eller smudging
 • Ladda genom att gnugga ihop i handflatorna eller i månskenet.

Att hålla dina helande ädelstenar renade och laddade är superviktigt om du vill få ut det mesta av deras helande natur. Precis som med allt annat i livet kan en kristall eller mineral som överarbetas bli så full av samlad energi att dess helande krafter kan stammas lite. Lyckligtvis är det väldigt enkelt att hålla dem klara och laddade och du behöver bara göra det en gång i månaden eller efter en särskilt tung energisession eller närhelst kallelsen tar dig.

Rengör din opal genom att ge den en snabb genomgång under kranvatten eller använd rent vatten. Se till att du inte använder saltvatten med Opal och att du inte heller använder varmt vatten. Eftersom stenen har ett högt vatteninnehåll reagerar den mycket bra på närvaron av vatten. Det är dock värt att notera att stenen också är en av de mer känsliga mineralerna som finns med en mjuk konsistens så den måste behandlas med ett visst mått av försiktighet.

Om du vill välja en supersäker metod för rengöring kan du också välja att smeta din opal. Att helt enkelt tända en salviabunke och föra röken över din sten under en kort tid hjälper till att avlägsna all negativ energi och renar din dyrbara sten ännu en gång.

För att ladda din opal kan du använda en traditionell indiansk teknik och gnugga den tillsammans i handflatan. Du kan också lämna din sten i månskenet för att hjälpa den att laddas upp igen. Var försiktig med att lämna den i solljus eftersom dess ömtåliga natur innebär att den kan spricka och blekna under de hårda strålarna. Plötsliga temperaturförändringar kan också lämna spår på opalen så var medveten om att denna ädelsten älskar balans och jämnhet på alla möjliga sätt.

Avslutningsvis

opal, armband, kristall
Armband av opal.

Opal är en av de mest lockande mineralerna som finns. Den är iögonfallande, förtrollande och har tusen historier i sitt namn, och du kan inte annat än dras till det dansande ljuset och elden i denna vattniga, underbara ädelsten. Från att de gamla grekerna trodde att den var Zeus tårar till den hinduiska berättelsen om att den var en regnbåge som fastnade i en sten, har opalen tänt fantasin i århundraden.

Trots sin trollbindande, drömförstärkande glans är den också en fantastisk amulett för dem som behöver lite hjälp och stöd för att komma i balans. Med stora känslor, föränderliga tider och allt slags kaos i världen kan det vara svårt att hålla fötterna på jorden.

Men Opal ger en hand och skickar sin energi för att hålla våra fötter rotade, vårt hjärta öppet, vår hals sjungande och vår krona klar och översvämmad av ljus. Oavsett om du väljer den som en enskild amulett för att ge ljus och balans eller om du väljer den för att hjälpa till att intensifiera kraften hos dina andra kristaller är opal alltid ett välkommet tillskott.

Vanliga frågor om opal

Vilken färg har Opal?

Opal tenderar att vara mjölkvit eller pärlemoraktig, även om den får sina glimtar av ljus briljans och regnbågsfärger från orenheter under ytan. Svarta opaler tenderar att reflektera blå och gröna nyanser medan den vita versionen har ett helt spektrum av pastell- och regnbågsfärger. Eldopalerna är mer inriktade på röda och orange färger.

Hur mycket är opal värd?

Priset på opal kan variera enormt. Denna vackra och dyrbara ädelsten säljs vanligtvis till ett pris som baseras på vikt och karat, men även skärning och klarhet spelar in. Eftersom det finns många gruvplatser för opal i världen finns det många olika typer av olika kvaliteter där ute. Opaler kan kosta mellan 100 och 60 000 kronor per karat.

Hur identifierar man rå opal?

Rå eller rå opal kan ha en lyster som är matt, glasartad eller pärlemorliknande. Den har vanligtvis en distinkt färg eller spelar med ljuset på ett annat sätt än de omgivande stenarna – dessa färger kan sträcka sig från mjölkvitt till svart och den kan antingen vara genomskinlig eller ogenomskinlig.

Hur bildas opal?

Opal bildas när kiselrikt vatten sipprar in i sprickor och skärningar djupt ner i jordskorpan. Det kan ta miljontals och åter miljontals år att skapa ens en enda centimeter opal. Opalen är en icke-kristallin version av mineralen kiseldioxid och får sin färg från de små sfärerna av kiseldioxid som bryter ljuset och skapar färgprismor. Hur mycket färg varje opal har beror på det individuella avståndet mellan kiseldioxidkulorna i stenen.

Vad gör opal?

Opal är en sten för förstärkning, hopp och renhet. Denna vackra ädelsten handlar om färgspel och högvibrerande energi. Opal kan lätt ge ditt immunförsvar en boost, stödja hela ditt väsen med balans och harmoni och fungerar med många olika chakran beroende på färgskala. Opal är en sten med högre energi och kan hjälpa till med shamaniskt arbete och andliga skiftningar – och guidar dig till högre platser.

Hur vet man om en opal är äkta?

Det finns några sätt att se om din opal är äkta. Först kan du kontrollera ursprungslandet – de flesta opaler kommer från Australien, men de kan också brytas i Mexiko och Brasilien. Du kan också hålla den under ljuset och kontrollera färgspektrumet. En äkta opal kan ha lager av färg och mönstret kommer inte att vara perfekt i en naturlig opalsten.

Var finns opal?

Opal tros först ha brutits i Karpaterna och till och med Platon har skrivit en saga eller två om denna dyrbara ädelsten. Sedan dess har den också hittats i Queensland i Australien och bryts även i Mexiko och Brasilien.

Var kommer opaler ifrån?

Opaler kommer från några platser runt om i världen men de har nyligen hittats i Queensland Australien. Bakom landet har det skett en enorm boom av opalbrytare sedan den upptäcktes för hundra år sedan. Opaler har funnits längre och brytning av denna ädelsten kan spåras tillbaka till 400 f.Kr. i Karpaterna. Opal bryts också i Mexiko och Brasilien.

Hur ser opal ut?

Opal är en vacker sten med ljusa nyanser och ett spektrum av färger som blinkar under ytan. Stenen i sig tenderar att vara vit eller mjölkaktig även om man också kan få svart opal. En opal är iriserande och har mycket ljus och färgspel med nyanser som sträcker sig från blått till grönt och rött beroende på vilken typ av opal du har.

Vad är opal bra för?

Opal är en fantastisk sten för balans, harmoni, för att läka gamla mönster och även för att förstärka dina positiva krafter. Den fungerar över det fysiska, känslomässiga och andliga också. Denna ljusa dansande ädelsten har höga vibrationer vilket innebär att den är bra för att flytta tankar, mönster och energier. Den hjälper dig att ta ansvar för dig själv och ger flyt och känslomässig intelligens till dem som håller den nära.

Har opal otur?

Opalen ansågs en gång i tiden som otur tack vare en 1800-talsroman där huvudpersonen hade en opal som i slutändan ledde till hennes undergång. Efter detta gick folk igenom en period som var misstänksamma mot ädelstenen tills drottning Victoria gav dem till sina döttrar på deras bröllopsdag. Opal är en sten för positiv energi, glädje och hopp, vilket innebär att den är motsatsen till en otursten.

Vad representerar en opal?

Opalstenen representerar förstärkning, högre hopp och gudomlig renhet. Dessa ljusdansande ädelstenar är här för att förstärka dessa känslor av balans och frid och för att hjälpa dig att sålla igenom dina tankar och känslor och kasta ut det som inte fungerar. Opalen handlar också om djupare andlighet. Med shamanska kopplingar, chakranrensning och en känsla av klarhet kan den vara en underbar vägledande ädelsten.

Hur rengör man opaler?

Ett av de snabbaste och enklaste sätten att rengöra din opal är att helt enkelt hålla den under rinnande vatten i några sekunder. Detta är tillräckligt för att stenen ska kunna släppa ut all uppdämd energi som kan dämpa dess sinnen eller blockera dess vibrationer. Om du föredrar att hålla din ömtåliga opal borta från vatten kan du också använda smudging eller sångskålar eller stämgafflar för att rengöra din sten.

Vad symboliserar opal?

Opalstenen symboliserar hopp, renhet och att förstärka dina egna unika krafter. Den här ädelstenen har en underbar renande effekt och hjälper till att göra vårstädning i varje mörkt hörn av din själ så att du kan stiga upp i ljuset. Med sina höga vibrationer och andliga kopplingar hjälper den till med balans, kopplingar till andra världar och inbjuder dig att vara lugn, cool och alltid i flow.

Vad är opal gjord av?

Opal skapas när vatten som är rikt på kiseldioxid ebbar ut och rinner in i sprickor i jordskorpan. Själva ädelstenen bildas av små kiseldioxidkulor. Dessa kiseldioxidkulor finns i ett mönster i stenen tillsammans med vatten som bidrar till den flytande energin och opalescensen som hjälper stenen att blinka och leka med ljuset.

Vad används opal till?

Opal kan användas till många saker. Fysiskt kan den användas för att behandla feber och hjälpa immunförsvaret. Känslomässigt kan den användas för balans, för att förstärka positiv energi och för att hjälpa till med klarhet och för att bearbeta utmaningar. Andligt kan den användas för att koppla upp sig mot högre världar, stärka psykiska övningar, ge ljus till auran och rensa olika chakran.

Hur mycket är svart opal värd?

Svart opal är en av de dyraste ädelstenarna som finns. Kostnaden för svart opal kan variera, men några av de mest högkvalitativa bitarna kan säljas för svindlande 100 000 kronor. Svarta opaler är dyrare eftersom de är mer sällsynta och deras sammansättning kan till och med vara känsligare än diamanter.

Ger det otur att köpa sig en opal?

Även om det finns ett gammalt ordspråk som säger att man aldrig ska köpa opal till sig själv och att man bara ska få den i gåva, menar vi att ”ge bort” något som man älskar och beundrar till sig själv är absolut en handling av självvård som bör firas. Detta är ädelstenar som är centrerade kring hopp och harmoni och som inte alls bär på negativ energi.

Var hittar man opal?

Om du vill plocka upp en opalsten och vrida upp ratten när det gäller att förstärka energi bör du kunna få tag på en opal från vilken bra gemolog eller kristallhandlare som helst. Se alltid till att de kristallförsäljare du väljer är välrenommerade för att försäkra dig om att din opal är äkta.

Hur tillverkas opal?

Opal tillverkas i naturen genom att kiselrikt vatten sipprar in i sprickor i jordskorpan. När vattnet rinner nedåt bär det med sig kisel från sandstenen och sipprar in i sprickorna. När vattnet avdunstar lämnar det kvar kiseldioxidavlagringen som under miljontals år börjar stelna och bli den dyrbara opal som vi känner till och älskar.

Hur mycket är vit opal värd?

Vit opal är en av de vanligaste formerna av opal. Priset på vit opal kan variera beroende på olika faktorer som kroppston, färg, tjocklek, briljans och det mönster som skimrar under ytan. Vit opal kan kosta upp till 2000 kronor om den är av god kvalitet.

Hur återställer man opalens färg?

Ibland kan opalstenar förlora sin färg på grund av faktorer som fukt, för mycket kontakt med vatten, hög värme och andra orsaker som har att göra med förändringar i ädelstenarnas vattensammansättning. Du kan försöka återställa dess färg genom att dränka den i vatten och låta den torka, få ädelstenen polerad och använda lite mineralolja på stenen för att få tillbaka dess glans.

Vad är eldopal?

En brandopal är en opal som är en sort av opal. Den har fått sitt namn från den röda och orange färgen som flimrar under stenens yta. Eldopal är känd för att vara kopplad till det sakrala chakrat som hjälper till att öka vår känsla av passion, omfamna vår sexualitet och hjälper till med frågor kring fertilitet.

Hur tar man hand om opaler?

Opal är en vacker ädelsten som surrar av höga vibrationer. Det kan också vara en relativt känslig sten även om den får en 5 till 6 poäng på Mohs hårdhetsskala. För att ta hand om din opal bör du regelbundet hålla den renad och laddad. Du kan rengöra den med rinnande vatten eller genom att smutsa den och du kan ladda den genom att låta din ädelsten ligga i månens ljus. Opal är inte en sten som gillar snabba temperaturförändringar så tänk på detta.

Vad är opalsten?

Opalstenen är en vacker ädelsten som bildas från kiselrika vatten. Denna sten skapas när kiselvatten sipprar in i sprickor och klyftor i jordskorpan. Dessa stenar är kända för sin Opalescens och sitt spel med ljuset. Det finns olika typer och färger av opaler, även om de mest populära är vit opal, svart opal och eldopal. Opalen är en sten för harmoni, förstärkning och hopp.

Hur polerar man opal?

Du kan polera din opal med fint sandpapper för att ta bort eventuella grova fläckar och skapa en slät och polerad ädelsten som lyser. Om din opal är grumlig kan du också väcka den till liv igen genom att låta den rinna under vatten och gnugga den med en mjuk trasa för att få fram det vackra glödande skimret.

Är opal en färg?

Opal är en ädelsten och inte en färg. Opalen kan vara vit eller svart, genomskinlig eller ogenomskinlig. På grund av opalens sammansättning har stenen en opalescens vilket innebär att den bryter ljuset och kan ha ett helt spektrum av färger som väntar under ytan. Ordet opal betyder till och med ”se en färgförändring” och kommer från det grekiska ordet Opallios.

Är opal tillverkad av människan?

Opaler kan vara naturliga eller konstgjorda. Opal är en sten som finns i naturen, men du kan också få syntetiska opaler som skapas i laboratoriet. De har samma kemiska sammansättning och inre struktur samt liknande egenskaper och utseende.

Är opal Oktobers månadssten?

Ja, opal är månadsstenen för Oktober. Denna lugnande och balanserande ädelsten kan på ett vackert sätt ansluta till dem som är födda under denna månad och passar även bra för stjärntecken som Våg och Skorpion. För de Vågar och Skorpioner som längtar efter balans, energi och utstrålning – håll Opalstenen nära till hands.

Vilken månadssten är opal?

Opal är månadssten för oktober månad vilket gör den till en underbar gåva eller en fantastisk passform för alla som är födda i dessa skördemånader. Det är den perfekta talismanen för dem som är födda under vågens och skorpionens fana också.

Hur ser rå opal ut?

Rå opal är en fascinerande sten att titta på. Den kan nästan vara kritaktig i sitt utseende men har fragment av opalens opalescensstil gömda i sig. I många rå opaler som dras upp ur marken är kiseldioxidkulorna för stora eller små för att diffraktera ljuset. En del av processen vid brytning av opal är att avlägsna sand och fel för att få fram de goda sakerna – de små fraktioner som spelar med ljuset.

Vad är svart opal?

En svart opal är en sort av opal som har en mörkare kroppston. Detta ger ädelstenen ett annat utseende och får färgerna som fångas under ytan att framträda på ett annat sätt. Den svarta opalen är fortfarande en sten som är centrerad kring förstärkning och harmoni men är också bra för att rensa rotchakrat och ge oss en känsla av trygghet och jordförankring.

Tål opaler vatten?

Även om opaler har ett högt vatteninnehåll som ger dem sin flytande energi bör du undvika att låta dem ligga nedsänkta i vatten. Opaler får 5-6 på Mohs hårdhetsskala, vilket innebär att även om de tål att bli blöta kan frekvent eller långvarig exponering göra dem spröda eller ha en långvarig effekt.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll:

malakit, grön, kristall

Malakit

Malakit är ett grönt kopparkarbonatmineral. Det är en del av det monolitiska kristallsystemet och har en silkeslen lyster. Malakit används

Läs mer »
klar, kvarts, klar kvarts, genomskinlig

Klar kvarts

Klar kvarts kallas också kristallkvarts och är ett mineral som består av syre- och silikonatomer. Det ingår i det trigonala

Läs mer »
lapis lazuli, kristall

Lapis Lazuli

Lapis Lazuli hör till kategorin metamorfa bergarter. Den består huvudsakligen av lazurit med kalcit, sodalit och pyrit. Stenen finns ofta

Läs mer »
ametest, lila, kristaller, hand

Ametist

Ametist är en lila sort av kvarts. Den är en del av det hexagonala kristallsystemet. Ametist är en halvädelsten med

Läs mer »