[the_ad_placement id="above-headline-manual"]
Druvagat

Druvagat

Druvagaten upptäcktes i Indonesien och är en mycket sällsynt och värdefull sten. Det som gör den ännu mer speciell är att den bara finns på en plats. Färgerna sträcker sig från mörklila till ljuslila eller lavendel.

Innehållsförteckning

Snabba fakta om Druvagat

Betydelse och ursprung

Druvagaten upptäcktes i Indonesien och är en mycket sällsynt och värdefull sten. Det som gör den ännu mer speciell är att den bara finns på en plats. Färgerna sträcker sig från mörklila till ljuslila eller lavendel.

Gröna exemplar är sällsynta, men finns bland lila ådror, och tvåfärgade gröna och lila bitar har också hittats. Dessa är bland de mest sällsynta, eftersom de är definitionen av ”Druvagat”.

För bästa resultat är det viktigt att köpa din kristall från en välrenommerad återförsäljare. Det kan vara svårt att avgöra om en sten är äkta eller falsk så stenar som är smutsiga eller knappt lila färgas ofta och du hittar många av dessa på marknaden.

Egenskaper

Druvagat är en naturlig kristall som resonerar med kronans och tredje ögats chakra. Det hjälper till att aktivera psykiska förmågor, samt ger förståelse för ens inre. Druvgatornas helande kraft är en lugnande sten som kan hjälpa människor med daglig stressavlastning. Denna sten har använts för att främja avkoppling, lugn och frid i århundraden. Det kan användas för att motverka de negativa effekterna av för mycket stress.

Om du ofta hemsöks av drömmar rekommenderar vi att du placerar den här stenen bredvid din säng. Om du gör detta kommer ädelstenens energier att kunna fungera medan du sover och dina drömmar kommer att bli mer kontrollerbara. Bilderna i dina drömmar blir också tydligare. Du kommer att stärka din hjärna och bättre förstå bilderna du ser i den verkliga världen. Druvagat hjälper mental klarhet och starka bilder, och kan hjälpa dig att ansluta till dina drömmar.

Att meditera med druvagat upprepade gånger kommer att hjälpa dig att få kontakt med ditt högre jag, den mest rena och kärleksfulla formen av vem vi är. Att göra detta kommer att hjälpa dig att leva varje dag med en högre frekvens, vilket sedan kommer att göra det lättare för dig att växla mellan världar.

Vanliga frågor om druvagat:

Vad används druvagat till?

Den används för att balansera energierna i kroppen och sinnet. Det sägs att druvagat hjälper till att släppa stress, förbättra självkänslan och höjer humöret. Egenskaperna hos denna kristall kan användas för helande på alla nivåer.

Var kommer druvagat ifrån?

Druvagat finns i Brasilien, Paraguay, Uruguay och USA.

När upptäcktes druvagat?

Druvagat upptäcktes på 1940-talet. Denna ädelsten finns vanligtvis i nyanser av djupröd eller lila och förväxlas ofta med ametist på grund av dess färg.

Är druvagat sällsynt?

Agat är en typ av kalcedonkvarts, men inte alla agater anses vara sällsynta. Agat finns i en mängd olika färger och mönster och dess namn kommer från det grekiska ordet för ”agat”, som betyder ”att ha ont.”

De vackra färgerna på druvagat är det som gör dessa kristaller så speciella. Druvagat är en typ av kalcedonkvarts som förekommer i en mängd olika färger. Det finns två typer av druvagat, en som har ränder eller ”ådror” som löper genom sig och en annan som har små prickar på ytan. Ven-typen kan hittas i grått, grönt, rött, gult

Tål druvagat vatten?

Ja, den kan läggas i vatten. Dessa stenar är porösa och kommer att absorbera vattnet. Denna process frigör mineralerna i stenen, vilket ger den en vacker färg.

Tål druvagat direkt solljus?

Det är inte rekommenderat att placera en druvagatsten i direkt solljus. En av de främsta anledningarna till detta är att stenen kan bli väldigt varm och leda till brännskador. En andra anledning är att stenen kommer att blekna snabbare om den är i direkt solljus och en tredje anledningen är att den potentiellt kan gå sönder.

Hur formas en druvagat?

Den bildas i jordskorpan. Det är en sedimentär bergart vilket betyder att den bildades av avlagringar av sand, silt och andra material på botten av antika hav. Materialet komprimerades och värmdes upp under miljontals år för att bilda de stenar som idag kallas druvagatstenar.

Vad är hårdheten hos en druvagat?

När det kommer till smycken är en av de viktigaste aspekterna stenens hårdhet. Skalan sträcker sig från 1-10, där 10 är svårast. På den här skalan har druvaagat 4,5-5.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll:

Karneol, röd, kristall

Karneol

Karneol tillhör familjen kalcedon. Det är ett kiselmineral som får sin färg från järnoxid. Karneol har ett hexagonalt kristallsystem och

Läs mer »
malakit, grön, kristall

Malakit

Malakit är ett grönt kopparkarbonatmineral. Det är en del av det monolitiska kristallsystemet och har en silkeslen lyster. Malakit används

Läs mer »
smaragd, grön, kristall

Smaragd

Smaragd är en grön ädelsten och en variant av beryll. Den har ett sexkantigt kristallsystem och en glasartad lyster. Smaragden

Läs mer »
amazonit kristall sten

Amazonit

Amazonit (amasonit) är en variation av mikroklin fältspat, och den tillhör samma familj som ortoklas och plagioklas. Den har en

Läs mer »