[the_ad_placement id="above-headline-manual"]
amazonit kristall sten

Amazonit

Amazonit (amasonit) är en variation av mikroklin fältspat, och den tillhör samma familj som ortoklas och plagioklas. Den har en hårdhet på 6-6,5 på Mohs skala och dess streck är vit eller ljusgrå.

Innehållsförteckning

Snabba fakta om Amazonit

Egenskaper, ursprung och betydelse

Amazonit (amasonit) är en variation av mikroklin fältspat, och den tillhör samma familj som ortoklas och plagioklas. Den har en hårdhet på 6-6,5 på Mohs skala och dess streck är vit eller ljusgrå.
Den finns i Brasilien, Kenya, Madagaskar, Ryssland, Australien och USA (i Kalifornien). Det första kända omnämnandet av stenen är från 1697 när det upptäcktes på en brasiliansk flodstrand.

Den har en blåaktig nyans, vilket kan ses i dess namn. Den är inte lika känd som andra ädelstenar men den har sin egen betydelse.

Färgen på denna sten varierar från ljusgrön till djupgrön eller blågrön. Färgen orsakas av spår av koppar, som också är ansvariga för den blågröna färgen på turkos. Den vanligaste färgen som ses är en mossig grön med inslag av blått, vilket ger den dess namn; amazonit betyder ”blågrön” på grekiska. Det kallas också Amazonsten eftersom floderna som rinner genom Amazonasbassängen sägs bestå av amazonitkristaller som eroderats från stenar under miljontals år

Stenen kallades också ”Kvinnans sten” eftersom det ansågs vara lugnande och lugnande, vilket är vad de flesta kvinnor vill ha.

Amazonitens astrologiska associationer och betydelse

Amazonit är månadssten för Väduren och Jungfrun. Det tros hjälpa människor med dessa tecken att bli mer framgångsrika i sitt arbetsliv. Det tros också ge hälsofördelar för människor som är födda under dessa tecken eller har dem som sitt stigande tecken.

Amazonitens helande egenskaper för dina chakran

Amazonit är en typ av grön kvarts som finns i Brasilien. Det har helande egenskaper för chakran, och det kan hjälpa till med problem som ångest, depression och stress. Den kan användas för att rena din kropp och ditt sinne från negativa energier, vilket hjälper dig att känna dig mer i fred med dig själv och världen omkring dig.

Stenens helande egenskaper är främst relaterade till dess förmåga att balansera dina känslor och ge klarhet åt dina tankar. Detta gör den till en utmärkt sten att använda när man hanterar psykiska problem som ångest eller depression.

Det är inte bara en sten. Det är ett mineral, och det finns i många färger, inklusive grönt, blått, gult, vitt och lila. Den har också kallats ”visdomsstenen” eftersom den har sagts hjälpa människor att hitta sin inre sanning.

Så använder du amazonit i ditt dagliga liv för balans och harmoni

Amazonitstenar är en typ av kristaller som sägs ha förmågan att balansera och harmonisera kroppen. Man tror att de kan hjälpa dig att uppnå en känsla av frid och lugn.

Vissa människor tror att de fungerar genom att släppa ut negativa joner i luften runt dem. Det är detta som gör dem så effektiva på att balansera och harmonisera våra kroppar.

Amazonitsten används ofta i smycken

Amazonit är en vacker sten som har använts i smycken i århundraden. I gamla tider troddes det vara en symbol för sanning och mod. I modern tid har människor fått reda på att det är en fantastisk sten för helande och lugnande.

De kan hjälpa dig att läka ditt hjärta genom att hjälpa dig att släppa negativa känslor och tankar. Det hjälper dig också att känna dig mer självsäker och positiv om dig själv. Denna sten kan också hjälpa dig att förbättra din intuition och kreativitet.

Vanliga frågor om Amazonit:

Vilka egenskaper har amazonit?

Amazonitkristall är en sten som kan användas för att läka hjärtchakrat. Det kallas ofta ”modets sten” eftersom det kan hjälpa till att övervinna rädsla, ilska eller ångest. Amazonit kan också användas för att läka problem i relationer och lindra svartsjuka eller misstänksamhet.

Var kommer amazonit ifrån?

Amazonit är en grön, transparent variant av mikroklin fältspat. Kristallerna finns på branta, vintäckta sluttningar i Anderna nära Rio Negro och Sao Paulo, Brasilien. Detta mineral är uppkallat efter Amazonfloden.

När upptäcktes amazonit?

Amazonit är en grön variant av mikroklin fältspat. Den upptäcktes 1822 och inte lika vanlig som andra ädelstenar. Denna typ av mineral finns i Brasilien, men den har funnits sedan jordskorpan bildades.

Hur formas amazonit?

Amazonit är en form av mikroklin fältspat som förekommer i alkaliska magmatiska bergarter. Amazonit bildas ofta när magman svalnar snabbt, till exempel när den möter vatten. Det kan också hittas i metamorfa bergarter där det bildas från omkristalliserad pyroxen eller amfibol.

Hur rengör man amazonit?

Processen att rengöra en amazonitkristall är densamma som att rengöra en ametistkristall, men med vissa modifieringar. Den kan rengöras genom att lämna den i havssalt över natten, genom att placera den i solen en timme varje dag, genom att gräva ner den i smuts i några dagar och mer.

Är amazonit en kvarts?

Amazonit är en grön till blågrön variant av mikroklin fältspat, som är en typ av alkalialuminiumsilikat. Kvarts är ren kiseldioxid. Huvudskillnaden mellan amazonit och kvarts är att de olika kristallsystemen för amazonit är trigonala medan de för kvarts är hexagonala.

Varför är amazonitstenar viktiga för andliga ändamål?

Amazonitstenar är viktiga för andliga syften eftersom de kan hjälpa människor att hitta inre frid och balans i sina liv. De hjälper människor med känslomässig stabilitet, självförtroende och självuttryck.

Hur ska jag använda amazonit i mitt hem?

Amazonit är en prisvärd ädelsten som ger ett vackert smycke. Den kan användas till allt från örhängen till halsband till armband. Om du letar efter något som kommer att komplettera din hudton, så är de perfekt eftersom det har en mängd olika färger som sträcker sig från blågrön till olivgrön.

Om du letar efter något med mer färgvariation kan du istället överväga labradorit eller peridot.

Kan amazonit läggas i vatten?

Amazonit, ett mineral som finns i jordskorpan, består av kalcium- och magnesiumkarbonater. När den kommer i kontakt med vatten kan den producera vätgas som är brandfarlig. Stenen är inte säkert att använda i vatten på grund av detta.

Kan amazonit användas med salt?

Många människor har ställt frågan: kan stenen användas med salt? Men, med så många olika typer av stenar kan det vara svårt att ta reda på. För det första är det en grön sten som finns i Brasilien. Tillsammans med sin färg är den också känd för sin sällsynthet och skönhet.

Kan amazonit vara i solen?

Ja, amazonitkristaller kan vara i solen. De är inte ljuskänsliga och de behöver inte skyddas från starkt ljus eller direkt solljus.

Kan amazonit användas i kärlek?

Amazonit är en sten som sägs ha kraften att läka hjärtat och föra människor samman. Den kan användas för skydd, kreativitet, kommunikation och kärlek. Detta mineral finns ofta i gröna nyanser men det kan också hittas i blått eller vitt.

Kan amazonit användas för halschakrat?

Amazonit är vanligtvis förknippat med halschakrat, som är det femte chakrat i kroppen. Halschakrat är där personligt uttryck och kreativitet kommer till stånd, och det är där vi sätter ord på papper.

Kan amazonit användas mot ångest?

Amazonit är en särskilt lugnande och lugnande sten. Det kan användas för att minska ångest, smärta och till och med stress. Det skapar en känsla av frid och lugn, vilket kan vara användbart för dem som upplever PTSD eller ångestsyndrom.

Vad är amazonitens koppling till stjärntecknet skorpion?

Det finns en ädelsten som heter Amazonit som många tror kan användas för skorpionens zodiac. Denna ädelsten tros hjälpa till med mental medvetenhet och ge klarhet i tider av förvirring.

Är Amazonit giftig?

Nej, kristallen Amazonit är inte giftig för människor.

Hur skär man och polerar man en amazonitkristall?

Amazonit är en grön ädelsten som ofta finns i form av en kristall. Till skillnad från andra mineraler är amazonitens kristaller inte lika hårda och hållbara. För att skära och polera dessa kristaller bör man använda en diamantsåg. Om du inte kan skära dessa kristaller med en diamantsåg, försök sedan använda ett oscillerande verktyg med en karbidspets.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll:

Karneol, röd, kristall

Karneol

Karneol tillhör familjen kalcedon. Det är ett kiselmineral som får sin färg från järnoxid. Karneol har ett hexagonalt kristallsystem och

Läs mer »
opal, blå, kristall

Opal

Opal är en ädelsten som bildas av kiselrikt vatten. Den har fått sitt namn från sanskritordet Upala som betyder ädelsten.

Läs mer »
rosenkvarts, rosa, kristall

Rosenkvarts

Rosenkvarts är en rosa form av kvarts. Den är också känd som hyalinkvarts. Den har en blekrosa färg och en

Läs mer »
labradorit, kristall

Labradorit

Labradorit är ett fältspatmineral. Den har en labradoreskärpa, vilket är innebörden bakom dess namn. Kristallerna finns ofta i tunna och

Läs mer »