Amazonit

Egenskaper, ursprung och betydelse

Amazonit (amasonit) är en variation av mikroklin fältspat, och den tillhör samma familj som ortoklas och plagioklas. Den har en hårdhet på 6-6,5 på Mohs skala och dess streck är vit eller ljusgrå.
Den finns i Brasilien, Kenya, Madagaskar, Ryssland, Australien och USA (i Kalifornien). Det första kända omnämnandet av stenen är från 1697 när det upptäcktes på en brasiliansk flodstrand.

Sortering och filtrering
Sortera efter
Välj sortering
Högsta pris
Utvalt pris:
SEK
SEK SEK
I lager
Erbjudande
Varumärke/Märke
Välj märken
Kategori
Välj kategorier

Den har en blåaktig nyans, vilket kan ses i dess namn. Den är inte lika känd som andra ädelstenar men den har sin egen betydelse.

Färgen på denna sten varierar från ljusgrön till djupgrön eller blågrön. Färgen orsakas av spår av koppar, som också är ansvariga för den blågröna färgen på turkos. Den vanligaste färgen som ses är en mossig grön med inslag av blått, vilket ger den dess namn; amazonit betyder "blågrön" på grekiska. Det kallas också Amazonsten eftersom floderna som rinner genom Amazonasbassängen sägs bestå av amazonitkristaller som eroderats från stenar under miljontals år

Stenen kallades också "Kvinnans sten" eftersom det ansågs vara lugnande och lugnande, vilket är vad de flesta kvinnor vill ha.

Amazonitens astrologiska associationer och betydelse

Amazonit är månadssten för Väduren och Jungfrun. Det tros hjälpa människor med dessa tecken att bli mer framgångsrika i sitt arbetsliv. Det tros också ge hälsofördelar för människor som är födda under dessa tecken eller har dem som sitt stigande tecken.

Amazonitens helande egenskaper för dina chakran

Amazonit är en typ av grön kvarts som finns i Brasilien. Det har helande egenskaper för chakran, och det kan hjälpa till med problem som ångest, depression och stress. Den kan användas för att rena din kropp och ditt sinne från negativa energier, vilket hjälper dig att känna dig mer i fred med dig själv och världen omkring dig.

Stenens helande egenskaper är främst relaterade till dess förmåga att balansera dina känslor och ge klarhet åt dina tankar. Detta gör den till en utmärkt sten att använda när man hanterar psykiska problem som ångest eller depression.

Det är inte bara en sten. Det är ett mineral, och det finns i många färger, inklusive grönt, blått, gult, vitt och lila. Den har också kallats "visdomsstenen" eftersom den har sagts hjälpa människor att hitta sin inre sanning.

Så använder du amazonit i ditt dagliga liv för balans och harmoni

Amazonitstenar är en typ av kristaller som sägs ha förmågan att balansera och harmonisera kroppen. Man tror att de kan hjälpa dig att uppnå en känsla av frid och lugn.

Vissa människor tror att de fungerar genom att släppa ut negativa joner i luften runt dem. Det är detta som gör dem så effektiva på att balansera och harmonisera våra kroppar.

Amazonitsten används ofta i smycken

Amazonit är en vacker sten som har använts i smycken i århundraden. I gamla tider troddes det vara en symbol för sanning och mod. I modern tid har människor fått reda på att det är en fantastisk sten för helande och lugnande.

De kan hjälpa dig att läka ditt hjärta genom att hjälpa dig att släppa negativa känslor och tankar. Det hjälper dig också att känna dig mer självsäker och positiv om dig själv. Denna sten kan också hjälpa dig att förbättra din intuition och kreativitet.

Designet og udviklet af Gelinde
Designet og udviklet af Gelinde