[the_ad_placement id="above-headline-manual"]
turmaliner

Turmalin

Turmalin är en halvädelsten som finns i många olika färger. Det är ett mineral som klassificeras som kristallint borsilikat och har en glasartad lyster. Turmalin har en ogenomskinlig transparens och ingår i det hexagonala kristalsystemet.

Innehållsförteckning

Snabba fakta om Turmalin

Vad är turmalin?

Turmalin är en halvädelsten som finns i många olika färger. Det är ett mineral som klassificeras som kristallint borsilikat och har en glasartad lyster. Turmalin har en ogenomskinlig transparens och ingår i det hexagonala kristalsystemet. Den finns i färgerna svart, rosa, grön, lila, regnbåge, vattenmelon och andra. Turmalins betydelse är skydd och jordning.

Turmalinens historia

Turmalin sägs vara född ur den sällsynta energin från en regnbåge, och turmalins många nyanser krusar med fantasifull lek, glädjefylld generositet och attraherande av perfekt välstånd. Dessa ädelstenar skapas av silikatmineraler och kan hittas i en rad olika färger. En av de mest välkända är den svarta turmalinens midnattsfärgade sten, men för dem som är sugna på ett stänk av färg kan du hitta turmalinkristaller i ljusare nyanser av rosa, grönt, lila och till och med blandade som regnbågsfärger eller vattenmelonens färg.

Från Indien till Australien och vidare är turmalin en världslig ädelsten som kan hittas utspridd över hela världen. Namnet kommer från den singalesiska termen ”Turmali” som betyder okänd ädelsten med blandade färger, vilket ger en känsla av mystik till dess sammansättning. Turmalin kan ofta förväxlas med andra ädelstenar. Det finns faktiskt ryska kronjuveler som hyllades för sin rikedom av sällsynta rubiner men som i själva verket visade sig vara turmaliner. Även i Brasilien trodde en spansk riddare att han hade grävt fram en smaragd, men det visade sig också vara en sort av glödande grön turmalin. Det är verkligen en sten som gillar att leka med sinnena.

De färgglada turmalinsorterna sägs ha tagit sig från Sri Lanka till Europa i början av 1700-talet. Det är en av de enda kristallstenar som kan laddas elektriskt, vilket är ett bevis på dess kraft. Nuförtiden brukar vi vända oss till turmalin när vi längtar efter balans och helande, och varje färgsort kopplas till en annan del av vår själsenergi. För att få veta mer om turmalins starka helande krafter fortsätter du att läsa.

Om turmalin har gjort dig nyfiken på alla andra otroliga ädelstenar och deras potenta naturliga krafter, ta en titt på vår guide om de mest användbara kristallerna hitta din själssten.

De olika sorterna av turmalin

turmalin
De färgglada turmalinsorterna sägs ha tagit sig från Sri Lanka till Europa i början av 1700-talet.

Det finns många olika nyanser och stilar av turmalin, här är en snabb guide för hela familjen.

Svart turmalin

Även känd som Schorl, svart turmalin är skyddande av flocken. Den här stenen handlar om att skydda dig från psykiska attacker och få dig att känna dig trygg så att du kan kliva ut i världen genomsyrad av målmedvetenhet och självförtroende. Du kan läsa vår djupgående guide om svart turmalin genom att klicka här.

Rosa turmalin

En vårdande nyans av turmalin, den rosa sorten handlar om att dra fram medkänsla och mildhet och hantera hjärtefrågor. För dem som känner att de behöver en dos av hjärtläkning är rosa turmalin din terapeut. Den är också känd som rubellit.

Grön turmalin

Grön turmalin är en energibärare och energibärare. Den är känd för sina livgivande vibrationer och är alltid redo att föra healing rakt in i hjärtat och skicka det vidare ut över hela kroppen. Det är en otrolig sten för att ge virilitet, styrka och uthållighet både fysiskt och känslomässigt. Den är också känd som Verdilite

Indigolit

Den ljusblå versionen av turmalin är också känd som indigolit. Denna version av den helande kristallen är särskilt intresserad av att uppmuntra till tydlig, öppen och ärlig kommunikation. Dess skimrande nyanser liknar vattnets flöde, vilket påminner oss om att öppenhet kan ge sann läkning till kropp, sinne och själ.

Lila turmalin

De strålande lavendelfärgade nyanserna hos lila turmalin ger den också namnet siberit. Denna sten är känd för sina jordande och skyddande egenskaper men är också en otrolig ädelsten för att hjälpa dig att känna dig helt avslappnad och redo att släppa känslomässiga fasthållanden.

Dravit

Den jordnära bruna versionen av turmalin är också känd som dravit. Den här stenen handlar om att förankra dig i marken under dina fötter och hålla dig stadig, oavsett hur hårt kaosets vindar blåser.

Regnbågsturmalin

Regnbågsturmalin finns i en myriad av nyanser som blandar alla regnbågens nyanser för att återställa balansen. I dansen av ljus och färg bjuds chakrana in att flöda. Regnbågsturmalin är en rytm för själen.

Vattenmelon turmalin

Lika fräsch och fruktig som den vackra bollen av godhet som den är uppkallad efter, representerar Vattenmelon turmalin det rosa hjärtcentret och det yttre skalet du presenterar för världen. Den ger frid till kärnan och glädje till de yttre relationerna.

Turmalin helande egenskaper

turmalin2
Oavsett vilken nyans av turmalin som talar till ditt hjärta har de alla en mängd helande fördelar.

Öppna ditt hjärta, rensa ditt sinne och manifestera det liv du vill ha med den sanna innebörden av turmalin…

Fysiska helande egenskaper

Tourmalin är ständigt redo att föra in den fysiska kroppen i ett lysande väsen och är en otrolig hjälp för immunförsvaret och nervsystemet. Den älskar att hjälpa din kropp att ta ett hälsosamt grepp om matsmältningen så för alla som kämpar med magproblem kan turmalin vara en öm helare. Turmalin hjälper också till att stärka ben och tänder. Den lyfter din hand-öga koordineringsförmåga och ger dig generellt en ljus boost av hälsa för att få dig att känna dig fysiskt stark och bättre. Särskilt grön turmalin är bra för dem som känner sig tröga eller lider av kronisk trötthet.

Mentala och känslomässiga helande egenskaper

Få en rejäl dos positivitet när du säger ja till all den villkorslösa kärlek som turmalinstenen är redo att dela med sig av. Medan olika nyanser av turmalin fungerar för att ansluta till olika chakran, är de viktigaste som familjen tenderar att fokusera på hjärtchakrat och baschakrat. En av de saker som turmalin är fantastisk på är att ta de skuggiga negativa tankarna och ge dem en positiv vändning.

Grön turmalin är stenen du vill ha vid din sida om du behöver öva lite mer självmedkänsla i livet.

Svart turmalin skär igenom ångest som en varm kniv genom smör.

Rosa turmalin för med sig mild glädje och svallvågor av självkärlek till festen.

Blå turmalin handlar om att hjälpa dig att på ett mjukt sätt arbeta dig igenom trauma för att komma till en plats för djup och sann läkning.

Röd turmalin är en utmärkt självförtroendeförstärkare och ett exceptionellt verktyg för dem som tenderar att ha fallit in i ett tillstånd av passivitet och behöver agera mer.

Metafysiska egenskaper

Från rotchakrat till kronchakrat, hjärtchakrat till tredje ögat, turmalin arbetar med alla chakran för att hålla energin i full kraft. Även om olika nyanser arbetar med olika chakran, tenderar hjärtat och rotchakrat att vara mest sammankopplade med turmalin. När våra hjärtchakran är blockerade kämpar vi för att ge och ta emot kärlek med fri äkthet och kan bli lite tillbakadragna och för redo att stänga andra ute. Med ett klart hjärtchakra är vi öppna och fyllda av djup medkänsla.

Med rotchakrat känner vi oss trygga och stabila i denna vida vilda värld. När vårt rotchakra är fast är det som med trädet, vi kan bjuda in våra grenar att växa och blomma i många olika riktningar, allt utan att skaka om vår grund.

Månadssten

Vågen och Ljungfrun utnyttjar båda de helande krafterna hos äkta turmalin till fullo. Vågar kan vara vackert diplomatiska, rättvisa och till och med lite idealistiska, vilket gör dem till underbart rättvisa människor att umgås med. Turmalin ser till att de förblir skyddade och inte blir utnyttjade när de rör sig genom livet. Eftersom vågar också kan vara lite obeslutsamma kan användningen av röd turmalin vara ett fantastiskt sätt att uppmuntra dig själv att agera och fatta de beslut som kommer direkt från kärnan i ditt eget sanna hjärta.

Jungfrur är starka utmanare; de är ljusa och passionerade och tycks röra sig genom livet med en glidning. Men skrapa under ytan på dessa lyckliga typer och det finns en känslig själ att hitta. Jungfrur är faktiskt riktigt bra på att maskera sina känslor vilket kan leda till att själen hamnar ur balans. Genom att vända sig till turmalinens nyanser kan jungfrur lära sig att anpassa sin yttre kommunikation till sin inre och att kanalisera sina känslor på ett hälsosamt bearbetande sätt i stället för att arbeta för att begrava sina känslor djupt.

Att använda turmalin

svart, turmalin, kristall
Svart turmalin

Oavsett om du vill bära turmalin i ädelstenssmycken, om du vill hitta några tumlarstenar eller en enskild orossten för din ficka, eller om du letar efter turmalinsfärer att placera på ditt kristallaltare, finns det så många sätt du kan ta in turmalin i din värld och göra det mesta av dess myriad av helande krafter.

Hem och kontor

Alla som vill föra in kraftfulla skyddande vibrationer i sitt hem bör vända sig till energin från svart turmalin. Den här stenen är utmärkt att placera vid ingångar eller i andra utrymmen som du känner att de behöver hållas heliga och säkra.

Om du vill föra in överflöd och fred i ditt hem kan grön turmalin på kontoret leda till ett sundare arbetstänkande där du inte driver dig själv till botten utan håller din potential igång på en all-time high. För dem som vill göra sitt sovrum till en plats för mjukhet och kärlek är rosa turmalin den ädelsten som du bör ha under kudden eller som utstrålar medkänsla på ditt nattduksbord.

Smycken

Ett av de bästa sätten att använda turmalinkristaller är att vända sig till den direkta helande kraften i smycken. Oavsett om det är ett svart turmalinarmband som fungerar som en skyddsmantel eller ett regnbågsturmalinarmband för att hålla alla dina chakran öppna och energiska, så är det bästa med turmalinsmycken dess förmåga att skicka dessa ljuvliga vibrationer direkt in i huden.

Direkt hudkontakt är ett av de mest kraftfulla sätten att suga upp helande energi från dina kristaller eftersom det inte finns någon barriär mellan dig och vibrationerna som surrar från din ädelsten.

Om du letar efter stenar som också passar att bäras samtidigt som turmalin kan du välja mörk och drömmande obsidian, de lugnande och fridfulla vibbarna från amfetyst, skyddande onyx, mild agat, sval kyanit, peridotens gnistrande ljus, rosenkvartsens mjuka ljus och opalens glödande klot.

Hur du rengör din turmalin

turmalin, grön
Grön turmalin

Att hålla dina turmalinstenar renade och laddade är det bästa sättet att hålla dem verksamma i ljuset av deras fulla och mest fantastiska kraft. Alla kristaller kan bli lite tilltäppta, särskilt eftersom de arbetar med så mycket energi och även om detta inte på något sätt är skadligt kan det tjäna till att hindra den kraft du sänder ut.

Tänk om din smartphone stammade på lågt batteri och applicera detta på kristaller. Även om ädelstenar inte behöver rengöras och laddas varje dag eller till och med varje vecka, gör det kristallerna en tjänst att köra lite vatten över dem och klappa dem torra då och då, och särskilt efter en stor energisession eller när du känner att du har hällt en massa känslor i dina kristaller.

Att ladda upp din turmalin kan vara så enkelt som att lämna dem i månljuset en natt eller att tumla dem med andra klara kvartskristaller som mer än gärna ger lite extra pepp. Det är särskilt viktigt att ta dessa steg med svart turmalin eller andra sådana skyddande stenar.

Sammanfattning

Vi älskar alla turmalins egenskaper för deras glupska mångsidighet. Du kan välja den nyans som talar till din egen själ och som stämmer överens med din egen unika riktning när det gäller att läka och hitta vägar som tar fram ditt autentiska jag. Oavsett om du längtar efter lite mer skydd i livet eller om du är redo att helt och hållet skala bort kronbladen i ditt hjärta och säga ett stort ja till världen, finns det alltid en turmalin där ute som kommer att arbeta med dig och för dig för att ge en explosion av positiv energi.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll:

ametest, lila, kristaller, hand

Ametist

Ametist är en lila sort av kvarts. Den är en del av det hexagonala kristallsystemet. Ametist är en halvädelsten med

Läs mer »
rosenkvarts, rosa, kristall

Rosenkvarts

Rosenkvarts är en rosa form av kvarts. Den är också känd som hyalinkvarts. Den har en blekrosa färg och en

Läs mer »
koppar, hand, brun, stenar

Koppar

Koppar är en mjuk metall med hög ledningsförmåga. Koppar är en övergångsmetall av legering och tenn som är ljus och

Läs mer »
klar, kvarts, klar kvarts, genomskinlig

Klar kvarts

Klar kvarts kallas också kristallkvarts och är ett mineral som består av syre- och silikonatomer. Det ingår i det trigonala

Läs mer »