viktiga kristaller

En guide till de 45 viktigaste kristallerna

Innehållsförteckning

Ända sedan tidernas begynnelse har människor använt sig av kristaller för att få sin helande effekt. Dessa är Moder Jords skatter, glittrande ädelstenar, stenar och bergkristaller som är födda av elementär energi. I ett enda skimmer kan de fånga solen, månen, salthaven, jorden och bergen och de kan transmutera all denna helande kraft tillbaka till oss. Helande kristaller har en lång historia – de har prytt prästers och krigares bröstplattor, använts i shamanska tjänster, varit ledstjärnor för gamla stammar och gömts i fickorna på prinsessor, sjömän och helare.

I den moderna världen har dessa kraftfulla stenar så mycket makt. Allt eftersom tiden går blir de bara mer potenta och kan vara en enormt värdefull tillgång för att hjälpa oss att återknyta kontakten med den naturliga världen. De hjälper oss att kanalisera våra intentioner, höja våra vibrationer och kan ta fram all den vilande nåd, skönhet och magi som du redan har gömt inom dig. Kom ihåg att allt i livet har en vibration och om vi kan matcha våra inre vibrationer med de saker vi vill ha i den här världen kan vi kanske manifestera dem i våra liv. Kristaller kan hjälpa till att överbrygga den klyftan med sin renande potential och positiva vibrationer. Dessa små glittrande magiska stenar inbjuder oss också att rensa sinnet, sitta i meditation och grubbla över hur vi kan lugna våra apmänniskor och ta steget in i ett djupare helande.

Hur kristaller bildas i jorden

Kristaller genomgår en otrolig geologisk process i jorden. Kombinationen av värme, kompression och miljontals år kan göra otroliga saker!

Vad gör kristaller?

Gnistrande stenar, underbara ädelstenar och himmelska kristaller – i århundraden har man trott att ädelstenar hjälper dig att läka. Det går inte att förneka att kristaller har en mystisk energi, från klar kvarts till citrin och de mjuka lila nyanserna av ametist. Otaliga kulturer har länge trott att vissa stenar kan användas för att hjälpa till med vissa sjukdomar. De gamla sumerierna använde kristaller i sina trollformler redan på 400-talet f.Kr. De gamla grekerna och romarna valde kristaller som gav mod att bära ut i strid. De gamla egyptierna använde också helande stenar som medicin. Listan fortsätter. Denna tradition har följt vissa stenars skimmer ända fram till i dag. Stora vibrationsenergier, chakraanpassande krafter och krafter som sträcker sig från skydd till självreflektion har användningen av kristaller länge präglat konsten att skapa välbefinnande och djupt helande arbete.

Hur fungerar kristaller?

Kristaller sägs ha helande egenskaper eftersom de har höga vibrationsfrekvenser. Allt är energi och man tror att kristallernas höga vibrationer påverkar och interagerar med kroppens eget energifält. De höga vibrationerna i en kristall kan skruva upp din egen energi eller så kan den börja arbeta med att omdirigera eller kanalisera energier som kan rensa ut eventuella blockeringar i chakrana och föra kropp, sinne och själ i linje.

Även om tron på kristallers helande energi kan spåras tusentals år tillbaka i tiden, bidrog Marcel Vogel – en amerikansk new age-forskare – till att återuppväcka denna kunskap på 1900-talet tack vare sitt arbete med att använda kvartskristaller i terapeutiska syften. Efter att ha arbetat för IBM i årtionden med forskning och utveckling och skapat de första LCD-skärmarna med flytande kristaller blev han intresserad av kristaller, energifält och vibrationer. Hans pionjärarbete hjälpte världen att förstå att kristaller som är skurna i olika former kan innehålla och utöva den universella livsenergin.

Även för dem som är osäkra på de vetenskapliga bevisen bakom helande kristaller kan man använda jordens stenar och ädelstenar för att hjälpa kropp, sinne och själ på ett mer reflekterande sätt eller för att utlösa placeboeffekten. De kristaller du dras till, de chakran som du vill rensa och den energi eller healing du söker – kristaller och deras helande egenskaper kan fungera som en spegel även när det gäller placebo-stämningar. De kan verka för att belysa delar av dig själv, koppla dig till dina önskningar, öka ditt välbefinnande och hjälpa dig att manifestera det liv du vill leva utifrån all den kunskapen.

Vad används kristaller till?

kristsaller användningsområden
Varje kristall är helt unik och ger sina egna helande egenskaper.

Det finns många olika sätt som du kan använda dig av kristallernas helande vibrationer och det finns inte någon standardmetod som passar alla när det gäller ädelstenar. Din resa är helt unik för dig, oavsett om du vill vända dig till kristallernas kraft för chakrautjämning, för att manifestera intentioner, för att hjälpa till att läka och harmonisera kroppen eller för att balansera dina känslor. Varje kristall är helt unik och ger sina egna helande egenskaper – till och med kristallens färg spelar en roll för dess helande förmåga. Kristallformerna ger också olika krafter och styrkor och metoden som du använder dina kristaller på spelar också roll. Vi tar en titt på några av de olika sätt på vilka människor är kallade att använda helande ädelstenar.

Intention

Vissa kristaller har vissa styrkor och genom att åberopa dessa kristallers helande kraft kan du använda dem för att stärka och manifestera dina intentioner. Intentioner är syften eller mål som du vill ha i ditt liv. Det kan vara allt från att längta efter djupare förbindelser till att vilja ha mer pengar och rikedom eller bättre psykisk hälsa, det kan vara att vilja knyta an eller förlåta dig själv – att öka ditt självförtroende. Det kan vara att vilja få bättre fokus för att uppnå en dröm eller det kan vara att vilja släppa gamla sår och gå in i en ny början. Genom att välja kristaller som är i linje med dina intentioner kan du kalla på den energi du behöver för att förändra och forma den verkligheten.

Chakra

Vi har sju energipunkter över hela kroppen och dessa är kända som chakran. Dessa snurrande energiskivor kan bli blockerade och genom att använda kristallernas helande vibrationer kan man hjälpa till att flytta dessa blockeringar och skaka ut stagnerad energi. Olika kristaller är kopplade till olika chakran och du kan vanligtvis använda färgen på en sten som en bra uppskattning av vilket chakra den är kopplad till energimässigt eftersom chakran också är kopplade till vissa färger. De sju chakrana stiger upp från rot till krona och är; rotchakrat (rött), sakralchakrat (orange), solar plexus chakrat (gult), hjärtchakrat (grönt), strupchakrat (blått) och tredje ögat chakrat (lila) samt kronchakrat (lila).

Fysiska sjukdomar

Kristaller kan användas för att läka kropp, sinne och själ. När det gäller fysiska åkommor kan vissa kristaller lindra hälsoproblem. Eftersom vissa hälsoproblem kan förvärras av energetiska blockeringar i kroppen kan kristallernas höga vibrationer kunna skaka loss dessa. Vissa helande ädelstenar har också en mycket lugnande energi som kan hjälpa till att lindra symtom i samband med stress och ångest – många av dessa som kan visa sig i kroppen och påverka immunförsvaret. Ametist är till exempel en utmärkt sten för att lindra huvudvärk och uppmuntra till sömn. Citrin kan höja dina energinivåer tack vare sin positiva energi. Blodsten kan hjälpa till med en sund cirkulation och Aventurin kan användas för att påskynda din återhämtning efter en sjukdom.

Känslomässigt och psykologiskt stöd

En annan enormt populär anledning till att människor väljer kristaller är att de kan ge mycket emotionellt och psykologiskt stöd. Helande ädelstenar kan sätta dig i kontakt med blockerade känslor och kan lugna och dämpa spända nerver. De kan också balansera stora känslor och förhindra att du känner dig överväldigad. Återigen, olika kristaller ger olika färdigheter när det gäller känslomässig balans och stöd. Till exempel är rosenkvarts en fantastisk ädelsten för att hjälpa till att förbättra din känsla för egenvård, läka gamla sår och öppna dig för kärlek. Klar kvarts kan hjälpa till att ge klarhet och förståelse, ametist lugnar sinnet och månsten balanserar stor hormonell energi.

Hur du väljer din sten

Det finns en hel värld av olika kristaller och helande ädelstenar där ute. Det kan verka skrämmande att veta vilken sten du vill välkomna in i din värld. En av de viktigaste lektionerna som kristaller lär oss är påminnelsen om att ställa in och lyssna på vår egen intuition och att lita på att vi har den kunskap vi behöver. Vår kropp, vårt sinne och vår själ är alla sammankopplade och vi består av energi precis som allting i universum. Om vi kan koppla oss till den kraften kan vi lyssna på de tecken och budskap som världen har att visa oss.

Att hitta rätt kristall innebär att känna efter vilka kristaller du dras till (eller vilka som dras till dig). Även om du bara hör namnet på en kristall, ser en bild eller läser en beskrivning kan du känna en dragning djupt inom dig som kallar dig till just den stenen. Varje kristall har också sina egna helande egenskaper. Eftersom vi ibland är medvetna om våra egna styrkor och svagheter kan vi välja helande kristaller utifrån deras specifika egenskaper för att vägleda oss.

En annan metod för att välja kristaller kan också vara att vända sig till zodiaken. Vissa kristaller fungerar med vissa stjärntecken, så att ha denna information kan hjälpa dig att koppla dig till en uppsättning stenar som harmoniserar i enlighet med stjärnorna.

Spelar kristallens form någon roll?

Kristallens form ger också sin egen förtrollande energi och kan göra skillnad för hur du upplever den helande stenen och dess krafter.

 • Spets – en spets kan vara bra för att rikta energi och används ofta för att manifestera.
 • Sfär – en sfär erbjuder full harmonisk energi som kommer från alla sidor.
 • Cube – en kub har en solid grundande energi och skapar lugn och balans.
 • Pyramid – en pyramid förbinder jorden med himlen, dess topp känner energin uppåt.
 • Tumbled Stones – stenar kan lätt bäras som talismaner eller placeras på chakran.

De 45 viktigaste stenarna att välja mellan

Ametist

ametest, lila, kristaller, hand
Ametist

Lila nyanser och höga skyddskrafter gör ametist till en av de mest gudomliga och andliga helande stenarna. Ett fantastiskt meditationsverktyg och gjord för dem som vill hoppa högre.

Används bäst för: Skydd mot rädsla och skuldkänslor, ingjuter lugn, lindrar ångest och trevliga drömmar. Ta reda på mer om ametist.

Citrin

citrin, gul, kristall
Citrin

Soligt ljus och redo att väcka dig från slumpen, citrin utstrålar hälsa, rikedom och slungar bort giftiga vibbar. Denna sten kan inte hålla dålig energi, en fast påminnelse om att när livet ger dig citroner…

Används bäst för: Används bäst för att jorda negativ energi, hjälpa till att jämna ut problem i familjen eller dynamiska grupper, främja kärlek och lycka och skydda sig mot dem som skulle vilja krossa ditt hjärta. Används även som en känslomässig sköld mot illvilja och svartsjuka. Ta reda på mer om citrin.

Rosenkvarts

rosenkvarts, rosa, kristall
Rosenkvarts

Perfekt i rosa och ger djup söt healing till hjärtchakrat, rosenkvarts är för dem som är redo att återställa tillit, harmoni och villkorslös kärlek tillbaka i sin inre värld.

Används bäst för: Används bäst för att läka känslomässiga sår, kultivera gudomlig kärlek, förbättra medkänsla och vänskap. Ta reda på mer om rosenkvarts.

Turmalin

turmalin
Turmalin

Som att ta på sig en skyddsmantel ger turmalin styrka, minskar rädsla och balanserar den högra och vänstra sidan av sinnet. Välj din favoritfärg från rosa till grön och till och med vattenmelonfärgad.

Används bäst för: Används bäst för att skapa ett hälsosamt matsmältningssystem, göra starkare ben och tänder och öka självförtroendet. Den sägs också attrahera välstånd och koppla oss till en mer medkännande läggning. Ta reda på mer om turmalin.

Klar kvarts

klar kvarts
Klar kvarts

Lika ren som vårregnet handlar klar kvarts om kraftfull rening. Denna kvartskristall kommer att dränka dig till benet med sina positiva vibbar. Stärk ditt immunförsvar och följ din lycka med en av våra favorit helande kristaller.

Används bäst för: Används bäst för att stödja yrkesverksamma inom det konstnärliga samhället, musiker, de som arbetar inom mediaområdet och läkare. Användbar vid behandling av migränhuvudvärk, yrsel eller åksjuka. Ta reda på mer om klar kvarts.

Selenit

selenit
Selenit

Andlighet och ljus lyser genom den änglaliknande helande kristallen selenit. Eterisk och fylld till brädden med gudinnans helande energi är det den perfekta talismanen för att skydda mot PMT och föra din cykel i harmoni.

Används bäst för: Otroligt nog kan Selenit användas för att rensa andra stenar genom att lägga dem ovanpå en Selenitplatta. Den ansluter också mycket starkt till det tredje ögat och andra chakran och hjälper till att rena deras energier. Det är ett slags energetisk mästarhelare! Läs mer om selenit.

Obsidian

obsidian, svart, kristall
Svart obsidian

Obsidian är en lavasten som föddes ur vulkanens eld och är rå, sällsynt och alltid redo att ge sitt helande skydd till alla som bär den. Oavsett om det är i tuffa tider eller på daglig basis är det en av de bästa sköldarna du kan önska dig.

Används bäst för: Skyddar mot negativ energi. Obsidian anses faktiskt absorbera den och till och med blockera saker som psykiska attacker. Använd den här stenen under tuffa tider eller situationer. Ta reda på mer om obsidian.

Karneol

karneol
Karneol

Lys upp din libido och övervinn personliga utmaningar med karneolens varma glöd. Karneol är en sublim förstärkare av rot- och sakrala chakran och inbjuder dig att sätta fart på.

Används bäst för: Används bäst för att stimulera ämnesomsättningen, underlätta klimakteriet och förbättra koncentrationen. I sin röda nyans är den fantastisk för att balansera det sakrala chakrat. Karneol troddes också hjälpa till att skydda de döda på deras resa i livet efter döden, därför hjälper den till att ta bort rädslan för döden. Ta reda på mer om karneol.

Agat

agat
Blå spets agat

Den jordiga stenen kommer till oss hela vägen från Babylons forntida dagar. Agat är känd för att vara en hälsosam och rik helande amulett och handlar om att balansera de negativa och positiva krafterna i omvärlden.

Används bäst för: Används bäst för att harmonisera polar motsatta energier, självförtroende, skydd under resor (särskilt trafikolyckor). Passar bra ihop med dansare, tandläkare och miljöaktivister. Ger känslomässigt stöd till pedagoger och fritidsarbetare. Ta reda på mer om agat.

Lapis Lazuli

Lapis Lazuli, blå, guld, svart, kristall
Lapis Lazuli

Lapis Lazuli är en fast favorit hos gamla civilisationer och har länge varit förknippad med andlig upplysning och djupt självuttryck. Stärk ditt immunförsvar och gör dig redo att utnyttja din personliga kraft och sanning.

Används bäst för: Används bäst för att utnyttja visdom, andlig upplysning, kreativitet. Ta reda på mer om lapis lazuli.

Fluorit

ametist, fluorit, lila, grön
Fluorit

För dem som kämpar med beslutsfattande bjuder fluorit in dig att klättra ner från staketet. Den här stenen är känd för sin jordiska vägledning och ser till att både huvudet och hjärtat vet hur de ska samexistera i harmoni.

Används bäst för: Används bäst för att rensa ett förvirrat sinne. Det här är en sådan fantastisk sten för att bestämma din livsväg, som ofta förbises i vardagens kaos. Också utmärkt för att stimulera det tredje ögat. Ta reda på mer om fluorit.

Svart turmalin

svartturmalin
Svart turmalin

En sköld mot de negativa effekterna av EMF:s. Svart turmalin är exceptionellt jordande och har superstyrkan att rensa ut giftiga vibrationer och återföra renhet till kropp, sinne och själ.

Används bäst för: Skydd mot negativ energi och EMF, för att hålla sig jordad, beslutsfattande och minska känslor av depression och ångest. Ta reda på mer om svart turmalin.

Hematit

hematit
Hematit

Inre styrka och självförtroende är den gåva som skänks dig av hematitens silvriga grace, den ser ut som en fallande stjärna, denna starka och kraftfulla kristall kan skydda dig från negativ energi och hjälpa dig att utvidga dina säkerhetsgränser.

Används bäst för: Används bäst för intuition och mental klarhet, blodcirkulation, viljestyrka och mod. Ta reda på mer om hematit.

Kyanit

kyanit
Kyanit

Kyanit är en energiledare och alltid redo att ta bort negativa vibrationer, kyanit är en bra förflyttare av känslomässiga blockeringar och strävar alltid efter att hålla goda vibrationer i fritt flöde.

Används bäst för att: Lugna spruckna nerver, hitta självförtroende i självuttryck, knyta an till andra och återkalla drömmar. Ta reda på mer om kyanit.

Aventurin

aventurin
Aventurin

En förstärkare av all tur i världen, aventurin är fantastisk när det gäller att attrahera lycka och föra in perfekt välstånd i ditt liv. Kopplad till hjärtchakrat harmoniserar den också den fysiska, känslomässiga och andliga sidan av varandet.

Används bäst för: Förbättrar ledaregenskaper, omfamnar förändring och ökar motivationen för kreativitet. Ger helande stöd vid hjärtproblem, cirkulationsproblem och de som återhämtar sig från operation eller sjukdom. Ta reda på mer om aventurin.

Jaspis

Jaspis. röd, kristall
Jaspis

Denna sten har alltid burits av shamaner, överstepräster och kungar och är känd för att hjälpa dig att känna djupare och se längre. Dessutom är jaspis alltid redo att hjälpa dig att jorda ner dig och flyga högt på samma gång.

Används bäst för: Används bäst för att lindra stress, främja lugn, fördjupa fokus och bannlysa skadliga eller negativa tankar. Tänkt att ge stöd känslomässigt för att stärka självdisciplin och främjar jordande energier. Ta reda på mer om jaspis.

Pyrit

Pyrit, guld, kristall
Pyrit

En sten som är så stark att den avger gnistor – Pyrit är en av de bästa sköldarna att använda mot EMF och alla nyanser av negativa attacker. Full av maskulin energi är detta kristallvärldens Achilles.

Används bäst för: Skydd mot dålig energi och psykiska attacker, höja självförtroendet, särskilt i ledarroller, skära bort negativa tankemönster och rensa de lägre chakrana. Ta reda på mer om pyrit.

Labradorit

Labradorit, svart, gul, blå, grön, kristall
Labradorit

Labradorit är en sten för fantastisk omvandling och används bäst för att balansera chakrana, skydda auran och för att driva bort depressiva vibbar från ditt liv. Sjunk in i sublimt medvetande med denna skimrande stjärnljussten.

Används bäst för: Tider av transformation och för att hitta ditt inre mod. Den här stenen är också en fantastisk motivator, ett bra verktyg för kommunikation och för dem som vill hitta sitt djupare syfte. Ta reda på mer om labradorit.

Månsten

månsten 1
Månsten

Lys upp vägen med månstenens ljusa magi. En fantastisk sten för nya början, detta kan vara din amulett för äventyr i både hjärta och kropp. Även känd för att tända den inre kraften.

Används bäst för: Används bäst för att läka den feminina naturen som vi alla bär inom oss. Den är också bra för den tiden i månaden och lyfter fram kraften i klärvoajans och intuition. Ta reda på mer om månsten.

Jade

jade
Jade

Lyckans guru, Jade är synonymt med att attrahera välstånd och rikedom och är också ett fantastiskt tillägg till din Feng Shui. Glädje och harmoni löper på i den svalkande beröringen av Jade, vilket gör den till ett måste för dem som vill att goda saker ska flöda mot dem.

Används bäst för: Skydd mot sjukdomar, frigöra negativa tankar, odla harmoniska relationer. Ta reda på mer om jade.

Celestit

celestit
Celestit

Celestiten surrar med höga vibrationer och är en lugnande sten som sägs vara kopplad till högre världar. En av änglastenarna, denna bleka kristall används för meditativ kontemplation och ger vägledning från universum.

Används bäst till: Höga vibrationer, rensar bort ilska och negativitet, kopplar ihop sig med andliga världar, ger inre medkänsla, kopplar in sig på oändlig visdom. Ta reda på mer om celestit.

Blodsten

blodsten
Blodsten

Redan på medeltiden ryktades det att blodstenen var blodet från Kristi tårar. Oavsett vilken andlig sida du står på är blodstenen en vacker helare som är känd för sin förmåga att öka cirkulationen och få din självkänsla att stiga i höjden.

Används bäst för: Som namnet antyder används blodsten ofta för blodsjukdomar, såsom anemi och dålig cirkulation. I Indien används den som ett afrodisiakum. Även bra för självkänsla och intuition. Ta reda på mer om blodsten.

Akvamarin

akvamarin
Akvamarin

Oändliga havsnyanser, en fantastisk ebb och flod och som ger omedelbart lugn i hjärtat, är denna vattenrika sten känd för att balansera lugna vibbar med en stöt av energi. Dyk rakt in, eftersom akvamarin lockar dig att simma och inte sjunka mot det föränderliga tidvattnet.

Används bäst för: Känslomässig balans, klartänkta kommunikationer, inre kontemplativt utrymme, ögonblick av förändring, inre motståndskraft. Ta reda på mer om akvamarin.

Rökig kvarts

rökigkvarts
Rökig kvarts

Låt den milda dimman av vila och avkoppling sippra in i varje tum av din själ med sublim rökig kvarts. Rökig kvarts är en härlig jordsten och är känd för sin förmåga att motverka all stress och hålla dig mjuk och stark på samma gång.

Används bäst för: Används för att jorda, förstärka positiv energi, EMF-skydd, balansera rotchakrat. Ta reda på mer om rökig kvarts.

Krysokolla

krysokolla
Krysokolla

Personlig sanning och djup visdom sitter i hjärtat av den lugnande krysokolla. För dem som vill förstärka sin röst, utnyttja sin kreativa sida och hitta en ljus våg när det gäller att tala offentligt kan den här stenen hjälpa till.

Används bäst för: Stimulera strupchakrat är högst upp på den här listan eftersom det hjälper oss att kommunicera mer effektivt. Den stärker också den allmänna vibrationen av hälsa och är utmärkt för lärare. Ta reda på mer om krysokolla.

Tigeröga

tigeröga 1
Tigeröga

Den gyllene stenen som skakar av sig ångestens bojor för både kropp och sinne, Tigeröga är fantastisk för att få dig att skära bort självtvivlet så att du kan fatta beslut från en plats av klarhet.

Används bäst för: Används bäst för mod, fokus, välstånd, skydd. Ta reda på mer om tigeröga.

Rhodonit

rhodonit
Rhodonit

Alla rosiga nyanser och mjuka vibrationer, rhodonit är en sten som fyller hjärtat med så mycket godhet som det kan hantera. Om du behöver balans och läkning efter en större händelse kan denna mjuka natursten hjälpa dig att hitta hem.

Används bäst till: Används bäst för att hitta balans efter en stor förlust, för att komma ut ur sorgen eller för att lindra hjärtesorg i allmänhet. Den är underbar att använda om ditt mål är att lära dig att älska dig själv igen. Ta reda på mer om rhodonit.

Malakit

malakit
Malakit

Malakit, som är vacker i grönt, är en av hjärtchakras favoritstenar. Få hjälp med att bryta dåliga band, öka ditt skydd mot EMF och hitta lycka och välstånd i både affärer och fritid.

Används bäst för: Används bäst för att stärka immunförsvaret, resor, behandling av resesjuka och svindel. Ta reda på mer om malakit.

Sodalit

sodalit
Sodalit

Sodaliten, som fått smeknamnet Poets Stone, har energin från en störtande våg som är fylld till bredden med kreativitet. Öka din kommunikation, ta fram din ljusaste sanning och låt logik och inre frid bana väg för ett liv som lyser upp.

Används bäst för: Används bäst för mod, visdom och harmoniska relationer med nära och kära. Ta reda på mer om sodalit.

Granat

granat
Granat

Rubinröd och spritsad med en eldig ande är granaten en sten av ära. Låt ditt hjärtchakra brista upp, värm själen och återfå en känsla av vitalitet som kan gå förlorad med tiden.

Används bäst för: Används bäst för att skapa kreativa krafter, stimulera ämnesomsättningen, minska gifter, ge styrka i utmanande situationer och odla balanserad energi. Ta reda på mer om granat.

Amazonit

amazonit kristall sten
Amazonit

Modstenen Amazonit inbjuder dig att hitta den inre styrkan för att leva upp till din fulla styrka på ett sätt som inte utmattar den känslomässiga själen. Detta är en fantastisk sten för att rensa ut trauman som kan bli låsta i kroppen och föra dig tillbaka till en hälsosam harmonisk balans.

Används bäst för: Att övervinna trauma, bekämpa självdestruktivt beteende, lära dig att vara bekväm i ditt eget skinn. Ta reda på mer om amazonit.

Azurit

azurit
Azurit

Den urgamla blå kopparbaserade stenen azurit förstärker intuitionen och för in yin yang-harmonin i ditt hjärta. För dem som söker en återgång till den barnlika spontaniteten är detta en sten som bjuder in dig till lek.

Används bäst för: Förbindelse med himmelenergin, för att avbryta människovänligt beteende, för att hitta inre styrka, för att rensa strupchakrat. Ta reda på mer om azurit.

Iolit

iolit
Iolit

Den lyriska stenen iolit är kopplad till det tredje ögonchakrat och handlar om att föra fram din inre styrka och vara den ledare du föddes till att vara.

Används bäst för: Avgiftning av ohälsosamt beteende, vårdande av självständighet och uppmuntran av nya hälsosamma sätt att tänka för kropp, sinne och själ. Ta reda på mer om iolit.

Kalcit

kalcit
Kalcit

Den kristalliserade kalkstenspärlan kalcit är full av ljusa och sprängfyllda D-vitaminer. Bli doserad med god energi när du vänder dig till den här stenen för att öka din kreativa och sexuella förmåga.

Används bäst för: Förstärkning av energi, uppbyggnad av emotionell intelligens, positivt tänkande och för att öka motivation och energi. Ta reda på mer om kalcit.

Apatit

apatit
Apatit

Apatitens dubbelverkande kraft ger vacker social lätthet och lugn kommunikation när det gäller det känslomässiga jaget. Fysiskt fungerar den som en tonic för att stärka kroppen.

Används bäst för: Effektiv kommunikation, manifestera en positiv verklighet, kreativt tänkande och problemlösning. Ta reda på mer om apatit.

Howlit

Howlit
Howlit

Dags att sparka ut sömnlösheten och få ambitionen på rätt köl igen med den luftiga elementarstenen Howlit. Ett hjälpmedel för konstnärliga uttryck och djupt lugnande, Howlit är gudomlig inspiration.

Används bäst för att: Lugna sinnet, skära bort ilska, hitta ett syfte och balansera kalciumnivåerna i kroppen. Ta reda på mer om howlit.

Kunzit

kunzit
Kunzit

Ren till utseendet och kraftfull till beröring, kunzit hjälper till att slå ner de barriärer du har byggt runt ditt hjärta och din själ. Används även för att behandla hormonell migrän och för att återhämta sig från smärtsamma minnen.

Används bäst för: Hormonell balans, läkning av det känslomässiga hjärtat och för att bygga upp ett liv i välstånd. Ta reda på mer om kunzit.

Opal

opal
Opal

Med glansen av en pärla på regnbågseld är opalen en dröm att skåda. Den är känd för att ge kärleksfulla positiva vibbar till festen och för att ge andligt ljus till din aura, detta är en helhetssten med fullt spektrum.

Används bäst för: Att höja det kosmiska medvetandet, rensa ut dåliga vibbar, självständigt tänkande och inspirera kreativa sinnen. Ta reda på mer om opal.

Lepidolit

Lepidolit, lila, kristall
Lepidolit

Med ett namn som betyder skala på grekiska, bjuder lepidolit in dig att återställa balansen i alla vinklar av ditt liv. Den hjälper till att bygga upp medvetenhet i kropp och sinne och ger dig den kunskap du behöver för att rensa ut giftigheter i ditt liv.

Används bäst för att: Minska ångest, rensa chakrana, omfamna positiv förändring och hålla sig i balans. Ta reda på mer om lepidolit.

Angelit

Angelit, blå, kristall
Angelit

Bli kopplad till alla de högre världarna genom att välkomna den eteriska energin från angelit in i din värld. Lugna anden, sitt i öppenhet och ödmjukhet och låt ditt inre jag visa dig vägen till himlen.

Används bäst för: Att höja andligheten, lugna själen, skingra ilska och rädsla, ansluten kommunikation. Ta reda på mer om angelit.

Apofyllit

Apofyllit, vit, kristall
Apofyllit

Vibrera i kärlekens energi med apofyllit. Den här kristallen är alltid redo att ge sin lätta touch till en tung situation och fungerar för att rensa sinnet och kroppen från negativt skräp.

Används bäst för: Förbindelse med naturen, lugnande av nerver, rensning av kropp och sinne från negativitet, läkning av känslomässiga sår. Ta reda på mer om apofyllit.

Solsten

solsten
Solsten

Vem vill inte ha lite extra ljus i sitt liv? Solstenen lugnar själen och utstrålar värme till varje hörn av din varelse med sina helande vibbar. En naturlig kompass som användes av vikingar för att navigera på haven – den här stenen hjälper dig att hitta din väg.

Används bäst för att: Ge energi till chakrana, hitta din sanna väg, självständigt tänkande och leva ett liv fyllt av tur och lycka. Ta reda på mer om solsten.

Topas

blåtopas
Blå Topas

Kärlek och tillgivenhet rider högt när det gäller den skimrande ädelstenen topas. Lugna ditt temperament, fördriv alla nyanser av gift från ditt liv och absorbera feber med denna högre levande sten.

Används bäst för: Används bäst för att skjuta migrän, inre balans och undvika överväldigande, höja koncentrationsnivån och avblockera strupchakratet för tydlig kommunikation. Ta reda på mer om topas.

Vad gör man med kristaller när man väl har dem?

När du väl har de kristaller du vill arbeta med hjälper det att veta lite om de bästa sätten att använda och ta hand om dem. Kristaller får en kick av att få kontakt och det finns många sätt att hålla dessa ädelstenar aktiverade och arbeta i harmoni med alla dina intentioner. Ta reda på hur du använder dina kristaller och hur du tar hand om dem.

Att använda dina kristaller

Att utnyttja kraften i din kristall kan kräva lite arbete, även om du bara har dem på dig kan de aktiveras och stämmas av på din energi. Du kan också använda dem på mer riktade och specifika sätt. Här är några sätt som du kan använda dina stenar på.

 • Att bära kristallsmycken (halsband, armband etc.) är ett av de enklaste och mest effektiva sätten att kalla på kraften i dina kristaller. När de har direktkontakt med huden kan de hjälpa till att höja dina vibrationer.
 • Om du bär kristaller på dig själv (i din ficka eller handväska) kan du också bära med dig din avsikt.
 • Du kan placera skyddande och helande stenar i ditt hem eller på din arbetsplats för att fylla utrymmet med den energin.
 • Håll dina kristaller under meditation eller placera dem på din yogamatta eller ditt altare under andliga övningar.
 • Du kan bygga kristallgaller för manifestation och skydd.

Rengöring och uppladdning

Att hålla din kristall renad och laddad är en del av kristallförbindelsen och ägandet. Kristaller gör ett stort energiarbete och eftersom de tillbringar tid med att suga upp negativ energi fungerar de bättre när de har blivit urladdade och laddade då och då. Återigen kan du anlita din intuition för att ta reda på den bästa tidpunkten för detta, men det rekommenderas att definitivt göra det efter en stor energisession. Här är några metoder för att rensa och ladda kristaller, även om alla metoder inte är lämpliga för alla kristaller eftersom vissa är mer känsliga än andra…

 • Håll dem under rinnande vatten för en snabb urladdning
 • Placera dem under fullmånens ljus och låt dem ligga över natten.
 • Låt dem stå i solen i några korta timmar.
 • Smörj dem med din favoritrökelse eller salvia.
 • Placera dem i sällskap med renande ädelstenar som kvarts och selenit.
 • Kristaller är otroliga och har många egenskaper som kan ge kärlek, ljus och helande till ditt liv. Genom att förstå grunderna, åberopa din egen intuition och visa dessa stenar lite TLC kan du höja dina egna krafter och din känsla av sammanhang i den här världen.

En sista tanke

Vare sig det handlar om enstaka stenar eller om handledsarmband med ädelstenar, kan det vara enormt givande att föra in helande kristaller i ditt liv. Vi har alla ett arbete att utföra och vi kan alla dra nytta av att balansera de känslomässiga, andliga och fysiska sidorna av vårt väsen så att vi kan kliva ut ur skuggorna och in i ljuset av vårt mest autentiska jag.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll: