Månadsstenar – Upptäck kristallerna för ditt stjärntecken

Innehållsförteckning

Vad är månadsstenar?

Det finns 12 stjärntecken och varje stjärntecken har sin egen månadssten som passar till dem. Stjärntecken bestäms av den månad eller period då en person är född. Varje tecken har en månadssten kopplad till sig och det är vanligt att bära den månadsstenen som smycke. Månadsstenen väljs ofta eftersom den delar egenskaper eller element med bäraren.

Månadsstenarnas styrande inverkan

Stjärntecken talar om planeterna, solens och månens inriktning den dag vi kom till världen. Det sägs att kartan över himlen på din födelsedag kan ha en enorm styrande inverkan på ditt liv. Den kan ha en påverkan på dina krafter, dina rädslor, dina styrkor och dina brister och den kan vara ett vägledande ljus. När du känner till ditt stjärntecken kan du fatta beslut som är i samklang med denna djupt kända universella kunskap om dig själv. Du förstår bättre vilka av elementen som talar till dig (jord, luft, eld, vatten) och vilka chakran som behöver lite mer vårdande stöd för att hjälpa dig på vägen.

Att veta vilka ädelstenar som är i linje med ditt astrologiska tecken kan också ge näring åt detta vardagliga engagemang för balans och helande. Födelsestjärnor har funnits sedan 500-talet och deras historia är relaterad till de 12 stenarna på Arons bröstsköld, årets 12 månader och stjärnteckens 12 tecken. Man tror att varje sten är kopplad till kosmisk anpassning och att de som väljer stenar som är i linje med deras födelsemånad kommer att skörda fördelarna med att ta in denna ädelsten i sitt liv.

De stenar som är kopplade till ditt stjärntecken vet exakt vad du behöver och kan föra in sina djupa helande vibrationer i din värld. Den andliga energin hjälper till att stabilisera ditt sinne, lugna stormarna som rasar inom dig och ge dig en dos av styrka eller mjuk måttlighet beroende på vad du behöver i det ögonblicket. De arbetar också i harmoni med både din själ och världen i övrigt. När du vänder dig till din månadssten kan du märka att dina manifestationskrafter plötsligt ökar.

Det bästa med månadsstenar är att det inte finns någon hård eller snabb linje, du kan välja mellan en rad olika skimrande stenar. Varje stjärntecken har en signatursten knuten till sitt namn, men det finns andra stenar som faller under samma element eller som delar samma styrande planet som också kommer att fungera för dig. Som med alla ädelstenar handlar en del av valprocessen om att välja en sten som kopplar till din intuition.

Hur hittar jag min månadssten?

Det finns många människor som undrar vad deras månadssten är.

Det första sättet att ta reda på det är att ta en titt på ditt stjärntecken och hitta motsvarande tecken för din månadssten. Till exempel, om du är skytt så är en av dina månadsstenar Topas.

Ett annat sätt är att utgå ifrån månaden som du föddes i och hitta motsvarande månad för din månadssten. Till exempel, om du föddes i januari så är en av dina månadsstenar Granat.

Stjärntecken och dess månadsstenar

Månadsstenar per månad

Om du vill veta mer om vilka kristaller som kan vara en stödjande kraft i ditt liv kan du ta en titt på vår enkla guide till de 45 viktigaste ädelstenarna här.

Stenbock – 21 december till 19 januari

stenbock, stjärntecken, månadssten
Stenbockens stjärntecken.

Stenbockarna är mästare på realism och kan färglägga inom sina egna gränser, och de är alltid redo att ge lite verklighet till de drömmare som driver genom livet. På grund av dessa egenskaper tenderar stenbockarna att finna sig i att styra världen runt omkring dem. De är praktiska och ansvarstagande och detta kommer väl till pass för ett stabilt liv. Stenbockarna kan även uppfattas som lite kalla och alltför hängivna till reglerna.

Rubin

rubin, röd, kristall, månadsssten
Rubin

Rubinen är en livlig sten som älskar att puffa till din chi, locka till sig välstånd och hålla dig vid vital hälsa. Rubinen matchar verkligen den ambitiösa natur som stenbocken delar med sig av.

Granat

Granat, röd, kristall
Granat

Stenen för hälsa, rikedom och underbara relationer, granatens eldhella skimmer är all aktiverad energi som kompletterar Stenbockens konsekventa go-getter-energi. Den ger också nåd gentemot andra. Ta reda på mer om granatens betydelse.

Svart turmalin

svart, turmalin, kristall
Svart turmalin

Stenbockarna kan svänga lite mot den känsliga sidan, som tur är håller svart turmalin din ande och själ väl skyddad från negativa attacker som kan störa psyket. Ta reda på mer om svart turmalins betydelse.

Agat

blomsteragat, rosa, röd, kristall, månadssten
Blomsteragat

Även om det finns många sorters agat, är blå bandagat strålande för att hjälpa Stenbocken med effektiv kommunikation. Upptäck mer om betydelsen av agat.

Vattuman – 20 januari till 18 februari

vattuman, stjärntecken, månadssten
Vattumannens stjärntecken.

Vattumannen är rebellisk, intelligent och alltid redo att tänka utanför boxen och är känd för sin fria själ och för att ha en kreativ inställning till livet. Det finns så mycket att älska med dem som är födda i Vattumannens tecken, inte minst deras vänliga och medkännande natur. Vattumännen kan dock vara envisa och ibland framstå som distanserade med humör som går upp och ner.

Ametist

ametest, lila, kristaller, hand
Ametist

Ibland kan Vattumännen gå vilse i sina egna tankars labyrint och detta kan leda till överväldigande. Lyckligtvis kan du med Ametist vid din sida förbli sansad, lätt av hjärtat och ständigt genomsyrad av andlig renhet. Ta reda på mer om Ametistens betydelse.

Granat

Granat, röd, kristall
Granat

Granat är en härlig sten för Vattumannen, dess sjudande passion och eldiga styrka handlar om att hålla dig engagerad. Det varma ljuset hjälper också till att mjuka upp den ibland till synes frostiga kanten på vattenmännens personlighet. Ta reda på mer om granatens betydelse.

Mossagat

grön mossagat
Mossagat

Den jordnära moss agat kan förvandla en vattenman till en fantastisk talare. Mossagat är en vältalighetens sten och bjuder in Vattumannen att tänka utanför boxen och kommunicera med lätthet. Ta reda på mer om betydelsen av Mossagat.

Jaspis

Jaspis. röd, kristall
Röd jaspis

Jaspis är en glad talisman för Vattumannen, denna sten är känd för att föra upphöjda känslor tillbaka i balans och för att hålla bäraren säkert skyddad från negativa vibrationer. Ta reda på mer om röd jaspis betydelse.

Fisk – 19 februari till 20 mars

fisk, stjärntecken, månadssten
Fiskens stjärntecken.

Fiskarna är kända för sitt djup, sin empati och sin vilja att följa livets mjuka flöde. De är djupt medkännande, intuitiva och milda, och de älskar att röra sig med musik. Vid sidan av denna mjuka natur kan Fiskarna ibland vara lite för drömmande, vilket leder till att de lätt blir sårade eller alltför tillitsfulla. Ett tecken som vackert skulle gynnas av att jordas samtidigt som de håller sitt hjärta fritt, Fisken är ren romantiker.

Ametist

ametest, lila, kristaller, hand
Ametist

Fiskarna kommer att finna en lysande kraft och styrka i ametiststenen. Det är en sten som hjälper det hedonistiska partytecknet Fiskarna att hålla kontakten från kronchakrat till roten. Ta reda på mer om ametistens betydelse.

Turkos

turkos
Turkos

Turkos är en perfekt helande ädelsten för vattentecknet och är en sten med havets flöde och skimrande blå nyanser – en match som är gjord i himlen för fisken. Den svala klara energin hindrar också Fiskarna från att sjunka in i sin egen känslighet. Ta reda på mer om betydelsen av turkos.

Akvamarin

Akvamarin, blå, kristall
Akvamarin

Havets vattensten, Akvamarin tar med sig sina sjöjungfruskattdrag till bordet för Fiskarna att njuta av. Den här stenen inbjuder Fiskarna att utnyttja sina egna förmågor och omfamna livets ebb och flod. Ta reda på mer om betydelsen av akvamarin.

Klar kvarts

klar kvarts, genomskinlig, kristall
Klar kvarts

Eftersom Fiskarna kan ha en tendens att vända sig som vinden och gå vilse i invecklade tankar fungerar klar kvarts som ett vägledande ljus som uppmuntrar till koncentration och snabba beslut. Ta reda på betydelsen bakom klar kvarts.

Vädur – 21 mars till 20 april

vädur, stjärntecken, månadssten
Vädurens stjärntecken.

Väduren är ett eldtecken med passion och flammande ledarskapsförmåga, som handlar om gemenskap och direkthet. Även om inte alla älskar den här nonsensfria, problemfria vägen som Väduren älskar att ta, ger den en stark och orubblig personlighet. Precis som väduren handlar Väduren om att ladda framåt (ibland utan att tänka särskilt mycket) och även om blind optimism kan vara en välkommen lättnad kan lite mer eftertanke ibland räcka långt.

Blodsten

Blodsten, svart, röd, kristall
Blodsten

Stenen för mod, blodsten håller egensinnigt beteende på den lugna sidan och uppmuntrar fokuserad jordning för den eldiga Väduren. Ta reda på allt om blodstenens betydelse.

Diamant

diamant, kristall, månadssten
Diamant

Drömmande i hängivenhet är diamanten en stark symbol för ljus och lojalitet, vilket är vanliga egenskaper för ett Vädurtecknet. Diamanten har en hög frekvens och kan hjälpa till med inre syn.

Röd jaspis

röd jaspis, jaspis, röd, kristall
Röd jaspis

Den höga energin och de livliga nyanserna hos röd jaspis kommer garanterat att tjäna alla som står i Vädurens tecken väl. Denna sten hjälper dem att ta en sekund för att tänka innan de agerar och kan också hjälpa till att hålla deras vitalitetsnivåer uppe. Ta reda på mer om betydelsen av röd jaspis.

Topas

topas, blå, kristall
Blå topas

Topas anses vara en lyckobringande ädelsten för Väduren och kan hjälpa dem att attrahera rikedom och underverk. Säg ja till överflöd med talismanen av topas. Ta reda på mer om betydelsen av topas.

Oxe – 21 april till 20 maj

oxe, stjärntecken, månadssten
Oxens stjärntecken.

Jordisk, stoisk, men med mer än en gnutta passion är oxen ett av de mest pålitliga stjärntecken i flocken. De älskar en känsla av lyx och trygghet och omger sig alltid med livets mjuka och sublima ting. Även om de kan vara praktiska och hängivna är de som är födda i tecknet för oxen inte några stora fans av förändring och tenderar att hålla sig borta från komplexa situationer och vilda känslor.

Smaragd

smaragd, grön, kristall
Smaragd

Smaragdblixten är en sten för lycka, kärlek och oändligt tålamod. Det är också Venus sten, som är oxens styrande planet, vilket gör den till en magisk matchning på alla sätt och vis. Ta reda på mer om betydelsen av smaragden.

Safir

safir, kristall, månadssten
Safir

Safirens gnistrande är ett annat gediget val av ädelsten för oxen tack vare dess uppmuntran till inre frid, andligt uppvaknande och uppbyggnad av inre styrka.

Rosenkvarts

rosenkvarts, rosa, kristall
Rosenkvarts

Ibland kämpar oxen med att låta sina hjärtan öppna sig och välkomna ren kärlek, rosenkvarts är stenen för acceptans och villkorslös kärlek och kan hjälpa hårda oxar att mjukna inombords. Ta reda på mer om rosenkvarts betydelse.

Grön Aventurin

Aventurin, grön, kristall
Grön aventurin

Grön Aventurin är en annan sten som ger hälsa, framgång och fräsch föryngring – perfekt för oxen som älskar sina kreativa bekvämligheter. Ta reda på mer om betydelsen av grön aventurin.

Tvilling – 21 maj till 20 juni

tvilling, stjärntecken, månadssten
Tvillingens stjärntecken.

Tvillingarna, som är de milda men ändå livligaste av alla, är kända för sin blomstrande uppsättning känslor och egenskaper som tenderar att kollidera med varandra. Å ena sidan kan Tvillingarna vara sällskapliga, kommunikativa och alltid redo för att ha roligt, men å andra sidan kan de också vara nervösa och obeslutsamma. De kan vända sig från fräckhet och socialt roligt till allvarlig eftertanke och inåtvänd kontemplation. De är ett tecken som älskar spontanitet och kreativitet.

Akvamarin

Akvamarin, blå, kristall
Akvamarin

Med hög empatisk energi kan tvillingarna dra stor nytta av de höga vibrationerna hos akvamarin. Den blågröna stenen fungerar också på kommunikationsproblem tack vare sin koppling till hals- och hjärtchakrat. Ta reda på mer om betydelsen av akvamarin.

Citrin

citrin, gul, kristall
Citrin

Citrin har ett soligt humör som kompletterar tvillingens sociala fjäril och kan också hjälpa till att balansera den dubbelkantade tvillingen när hen inte känner sig så bra. Ta reda på mer om citrinens betydelse.

Tigeröga

Tigeröga, gul, svart, brun, guld, kristall
Tigeröga

De oroliga Tvillingarna tankar kan rensas ut med de starka gyllene strålarna som lyser ut från Tigeröga. Ta reda på mer om betydelsen bakom tigeröga.

Agat

blå, spets, agat, kristall
Blå bandagat

Agat har en underbar hjärtlig energi som passar perfekt till tvillingarnas glada stämningar. Blå bandagat kan också göra underverk på kommunikationen, vilket är bra för den pratglada Tvillingen. Upptäck mer om betydelsen av agat.

Kräfta – 21 juni till 22 juli

kräfta, stjärntecken, månadssten
Kräftans stjärntecken.

De som är födda i Kräftans tecken är sentimentala och handlar om känslighet, känslor och att skapa djupa relationer med dem de älskar. Även om de kan vara en tuff nöt att knäcka, så finns det oändliga belöningar som intimitet och livslång lojalitet när du väl lärt känna Kräftans tecken. Ibland kan Kräftorna vara lite osäkra och lynniga och gör klokt i att hitta sin stabilitet i en självkänsla.

Månsten

Månsten, vit, kristall
Månsten

Månstenens mystiska ljus lyser med djupa kreativa och feminina vibbar och inbjuder dem som faller under Kräftans tecken att stå stadigt på fötterna utan att släppa taget om sin mjukhet. Ta reda på mer om innebörden bakom månstenen.

Opal

opal, grön, kristall
Grön opal

En pärlliknande lyster och koppling till vatten gör Opal till en otrolig ädelsten som passar vackert till Kräftan och hjälper dem att ytterligare hitta sin frihet och självständighet. Lär dig mer om opalen.

Labradorit

labradorit, kristall
Labradorit

Ibland kan de som delar Kräftans tecken vara lite lynniga och vilse i sitt eget mörker, Labradorit underlättar vägen – hjälper till att rensa vägen från depressiva stämningar. Ta en titt på innebörden bakom labradorit.

Pärla

pärla, kristall, månadssten
Pärla

Pärlans renhet är en talisman för sanning och uppriktighet. Den visar sig vara en stark matchning för Kräftan tack vare dess helande krafter som främjar god tro och håller dig centrerad och lugn.

Lejon – 23 juli till 23 augusti

lejon, stjärntecken, månadssten
Lejonets stjärntecken.

Lejonet är ett banbrytande soltecken med massor av energi och ett mäktigt vrål, och är naturliga ledare. Lejonen är en ren positiv energi som tar in livets ljus och som alltid vill ha roligt. Samtidigt som de är fulla av glädje och snabba på att skratta kan de också ha det eldiga elementet i soltecknet och kan vara lite envisa och med en tendens att fokusera sin uppmärksamhet på sig själva. Lite mer medvetenhet om sin omgivning och finjustering av sin flexibilitet kan bidra till att lyfta Leos till härliga nya höjder.

Bärnsten

bärnsten, orange, kristall
Bärnsten

Lejonet älskar Solar Plexus chakra-stenar vilket är anledningen till att det gyllene ljuset från bärnsten har en sådan unik koppling. Känd för sina starka vibrationer med rotchakrat och för att öka kreativiteten.

Citrin

citrin, gul, kristall
Citrin

Den söta citrinen ger glädje, värme och ren positivitet, vilket gör den till en bra uppiggare för Lejonen som ibland kan bli nedtyngd. Det är också en sten för välstånd. Ta reda på mer om citrinens betydelse.

Onyx

onyx, svart
Onyx

Onyx är en av de starkaste jordkristaller som Moder Jord har gett oss, och Onyx mörka virvlar håller dig kontrollerad i verkligheten och ständigt närvarande i din kropp, ditt sinne och din själ.

Rubin

rubin, röd, kristall, månadsssten
Rubin

Rubins röda hjärta låter din livslust och passion för livet flöda fritt. Den här stenen är en fantastisk relationshelare och passar bra för de ibland dramatiska romanser som Lejonet älskar så mycket.

Jungfru – 24 augusti till 22 september

jungfru, stjärntecken, månadssten
Jungfruns stjärntecken.

Jungfrun är djupt detaljorienterad och har en noggrann inställning till livet, och är alltid hårt arbetande och praktisk med en ren känsla av lojalitet. Jungfrun är ett jordiskt tecken med ett metodiskt tänkande, men har också ett ömt hjärta som ibland har svårt att uttrycka sig när den är ute i världen. En tendens till blyghet och en kärlek till naturen innebär att Jungfrun kan ha stor nytta av balans och en växande självkänsla.

Blå safir

safir, kristall, månadssten
Blå safir

Visdom, hopp och tro flödar genom den urgamla ädelstenen gnistrande blå safir. För jungfrur som tenderar att tänka för mycket och falla in i självkritik, lyfter safiren dessa andar och håller balansen.

Karneol

karneol, röd, hjärta, kristall
Röd karneol

Det är här som Jungfruns soltecken möter solstenen karneol. Karneol, som kyssas av eld, är kreativ vitalitet, tur och ljus. Den hjälper Jungfrun att kanalisera sina drömmar och passioner till ljuvlig framgång. Ta reda på innebörden bakom karneol.

Zirkon

zirkon, röd, kristall, månadssten
Röd zirkon

Jungfrun gör sig redo att välkomna fred och välstånd med zirkonens glödande natur. Starkt andligt skydd och en koppling till alla chakran väntar när du bär den här klartänkta ädelstenen.

Grön aventurin

Aventurin, grön, kristall
Grön aventurin

Möjligheternas sten, Grön aventurin inbjuder till fantastiska prestationer. Den här stenen är en lugnande och perfekt för Jungfrun som ibland kan sabotera sin egen framgång på grund av stress och ångest. Ta reda på vad grön aventurin betyder.

Våg – 23 september till 23 oktober

våg, stjärntecken, månadssten
Vågens stjärntecken.

Fredlig, rättvis och flytande – vågen älskar att samarbeta och att hitta en fristad av balans och harmoni. Precis som andra lufttecken inspireras vågen ständigt av samtal om intellekt och fantasifull lek. Även om de älskar smarta diskussioner är vågen definitivt inte älskare av hetsiga samtal. Eftersom de alltid väljer den väg som kräver minst motstånd och undviker konflikter kan vågen svänga över till obeslutsamhet och att inte säga vad de tycker för att undvika att ställa till det för att inte rubba äppelkärran.

Opal

opal, grön, kristall
Grön opal

Opalens iriserande och lekfulla nyanser bjuder in till en positiv glans och uppmuntrar Libraner att ta ett steg åt sidan från att vara nöjda med andra människor och sätta sina egna behov i första rummet.

Lapis Lazuli

Lapis Lazuli, blå, guld, svart, kristall
Lapis lazuli

Vågen är laddad med kloka tankar och den mjuka stenen Lapis Lazuli ger dem de färdigheter de behöver för att kommunicera allt som finns inom dem och fatta beslut utan att sitta på staketet för länge. Upptäck betydelsen bakom Lapis Lazuli.

Olivin

olivin, grön, kristall, månadssten
Grön olivin

Olivins glitter är en potent sten och kan hjälpa vågen att hålla sig skyddad från negativa sysselsättningar samtidigt som de skär ner rent på stress. Ta reda på innebörden bakom olivin.

Safir

safir, kristall, månadssten
Glå safir

Venus planetsten, safir med sitt blåaste öga är en välkommen matchning för Jungfrun tack vare sin förmåga att lugna själen, ge fred och ge näring åt en djupare andlig existens.

Skorpion – 24 oktober till 22 november

skorpion, stjärntecken, månadssten
Skorpionens stjärntecken.

Modiga och passionerade och alltid redo att leva genom konsten att uttrycka sig och känna känslor, är Skorpioner ett av de mest livfulla vattentecknen i flocken. De som är födda under Skorpionens himmel är långvariga vänner när de väl bestämmer sig för att du är värdig och samtidigt som de är känslosamma är de också utmärkta hemlighetsbevarare och mycket pålitliga. Att vara starka hemlighetsbevarare innebär att de också kan vara lite misstänksamma och tenderar att hålla sina egna hjärtan nära. De skulle må bra av att hitta en mildare grund i livet och mildra de snabba raserierna.

Agat

blå, spets, agat, kristall
Blå bandagat

Agatfamiljen utgör en fascinerande matchning för Skorpionen. Välj blå bandagat för vackra kommunikationsförmågor eller välj Mossagat för att reparera energin mellan Moder Natur och din själ. Upptäck mer om betydelsen av agat.

Obsidian

obsidian, svart, kristall
Svart obsidian

Obsidian är en kraftfull sten för att avgifta Skorpionens förbittrade natur, tack vare dess djupt rituella stöd för att släppa taget. Upptäck betydelsen bakom Obsidian.

Akvamarin

Akvamarin, blå, kristall
Akvamarin

Häll helande vatten på din eldiga natur med det mjuka renande flödet från den svalblå Akvamarinstenen. Denna grönblå sten ger också en hand till att släppa ilska och öka kommunikationsförmågan. Ta reda på mer om betydelsen av akvamarin.

Skytt – 23 november till 20 december

skytt, stjärntecken, månadssten
Skyttens stjärntecken.

Skytten är födda resenärer, nyfikna, världsvanliga och alltid redo för ett äventyr. De som delar Skyttens stjärntecken är alltid på jakt efter meningen med livet, och de är optimistiska, entusiastiska och alltid öppna för att fördjupa sig lite djupare i den aktuella frågan. Samtidigt som de är orubbligt oberoende och fantastiska på frihetssökande nöjen har skyttarna sällan sin inre redaktör påslagen. De tenderar att säga vad de har på hjärtat och låter inte idéer om diplomati stå i vägen för dem.

Blå topas

topas, blå, kristall
Blå topas

Rensa ut skräpet från din aura och släpp alla de saker som håller dig ur balans med det klara flödet från blå topas. Den är också känd som kommunikationsstenen och är en fantastisk ädelsten för författare. Ta reda på mer om betydelsen av topas.

Turkos

turkos, blå, kristall, månadssten
Turkos

Balansera yin-yang-energin med en bit flytande turkos i ditt liv. En fantastisk sten för att ta del av högre visioner och djupare intuition, dessa egenskaper passar bra ihop med skyttens törst efter kunskap. Ta reda på mer om betydelsen av turkos.

Ametist

ametest, lila, kristaller, hand
Ametist

Skyttens starka vilja är något som ska hyllas, men ametist kan hjälpa till att sänka stressnivån och hålla dig spirituellt ansluten. Ibland hjälper det att vända blicken mot himlen i stället för att titta rakt fram. Ta reda på mer om ametistens betydelse.

Beryl

beryl, rosa, kristall, månadssten
Rosa beryl

Mjuk och lugn och alltid redo att ge dig utrymme, är beryl en vacker sten för skyttar tack vare sina djupa meditativa egenskaper. Beryl kan ge de aktiva och äventyrliga skyttarna en välbehövlig vila. Ta reda på mer om innebörden bakom Beryl.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll: