rotchakra, rotchakrat, kristaller

Nybörjarguide om rotchakrat

Innehållsförteckning

Rotchakrat är det första av de sju stora chakrana och är vårt hem och där vi känner oss trygga. Även om alla de sju är viktiga för att skapa balans och välbefinnande i vårt liv, är rotchakrat ett som håller oss fast vid vår kärna. Om våra rötter inte är starka kommer våra grenar inte att växa tillräckligt högt för att nå solen. Rotchakrat representerar våra mest grundläggande behov i livet, och här är allt du behöver veta för att sköta om det.

Vad gör rotchakrat

Det första av våra huvudchakran sitter vid basen av din ryggrad, precis där din svanskota rotar in dig i vila. Även kallad Mūlādhāra på sanskrit, är rotchakrat vår grund och representerar hur grundade vi känner oss i den här världen. Men fördelarna med ett jordat rotchakra sträcker sig längre än att hålla dig fast vid här och nu. Ett starkt rotchakra gör att du känner dig trygg och bekväm i din egen hud. När vi kan tillgodose våra egna grundläggande behov av trygghet kan vi expandera och växa och ta vår plats, både här på jorden och i det högre universumet.

Känslomässiga problem relaterat till ett blockerat rotchakra

De som har ett blockerat rotchakra kommer att känna sig ur balans på de mest vitala sätt. Du kanske ständigt hamnar i ett tankesätt där du tänker negativt, inte kan se ljuset och alltid känner att du inte räcker till eller att du inte har tillräckligt. Du kan börja leva i ett konstant tillstånd av knapphet, bli lite självisk, stanna kvar i rädslans rum och känna dig osäker i varje val och steg du tar. Att känna så här gör det svårt att känna sig i kontakt med sig själv, det kan vara svårt att öppna upp för tillit, att lära sig att dela med sig och att släppa taget om att ständigt känna sig på gränsen.

Fysiska problem relaterat till en rotchakrablockering

Om ditt rotchakra är blockerat är det inte bara din känslomässiga hälsa som lider. Du kan känna fullständig slöhet eftersom livet på gränsen till att inte känna sig trygg och säker kan vara utmattande. Du kan också ha problem med att släppa taget fysiskt, vilket kan orsaka hälsoproblem i tjocktarmen och blåsan. Din underkropp kan kännas mer inflammerad, vilket inbjuder till symptom som kramper och muskelvärk. Vissa kroniska hälsoproblem kan ha sin grund i en blockering som en del av detta chakra.

Hur du löser upp blockeringen av ditt rotchakra

När du kan avblockera ditt rotchakra kommer du att känna ett nytt liv. Inte bara kommer dina energinivåer att gå upp, utan du upptäcker också att din plats i världen plötsligt blir meningsfull. Du kan släppa rädslan och vara på kreativitetens och kärlekens plats. Dina relationer kommer att läka och din kommunikation kan komma med kristallklarhet. Så här kan du gör för att bli av med din blockering:

Kristaller

Att använda kristaller för att hjälpa till att läka blockeringar kan ha en förlösande och vacker lågvibrationseffekt. Oavsett om du väljer kristallsmycken eller att sätta en intention vid ett altare, är de bästa kristallerna för rotchakran de som ruminerar i samma nyanser. Rotchakrat är rött och därför är Red Jasper ett energirikt val. Andra kristaller som fungerar är de med en jordnära natur som rökkvarts.

Food for thought

Att fylla på med rotfrukter är ett enkelt sätt att hjälpa till att läka ditt förhållande till rotchakrat. Allt som kommer från jordens djup – morötter, palsternackor, potatis, betor, vitlök och lök – allt detta kommer att öka vitaliteten och kopplingen till det heliga inre rummet.

Yoga

Daglig yoga är ett utmärkt sätt att öppna dina chakran, särskilt när det gäller roten. Att ta sig tid varje dag, även om det bara är några minuter, för att koppla upp sig mot kroppen kan verkligen hjälpa. Var extra uppmärksam på de ställningar som håller dig jordad och nära golvet under dina fötter.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll: