Akvamarin, blå, kristall

Fiskarnas månadsstenar: Den ultimata guiden till deras betydelser och användning

Innehållsförteckning

Vad är fiskarnas månadssten?

Fiskarna är det tolfte stjärntecknet. Fiskarnas månadssten är akvamarin. Akvamarin är en blå ädelsten med de helande egenskaperna för emotionell klarhet. De som är födda mellan den 19 februari och den 20 mars är fiskar. Fiskarna har Neptunus som styrande planet och elementet vatten. Fiskarnas symbol är fisken.

Förkroppsligandet av tolerans och visdom

Likt ett silvrigt skimmer av en fladdrande fisk vet fiskarna hur man följer med strömmen och gör en djupdykning i sina känslor. Flytande, anpassningsbara och med en ljuvlig känsla för intuition är fiskarnas stjärntecken väl rustade för att ha underbara relationer i livet. Fiskarna är ett stjärntecken som delar den styrande planeten Neptunus. Havets gudar i den antika mytologin kunde motstå stora tryck och precis som det vidsträckta och virvlande havet är det kopplat till fantasi, konstnärlighet, musik och drömmar.

Fiskarna är milda varelser som bär på stora känslor och empati i sina hjärtan. De är romantiska och mystiska och de älskar en touch av njutning och överseende. De är också fantasifulla varelser och går vilse i en sagolik berättelses veck, även om detta mytbildande ibland lyfter dem upp och ut ur verkligheten. Denna milda natur gör att fiskarna är toleranta och har en sann omsorg om dem som finns i deras liv.

Med sann omsorg och ett överflöd av känslor kan det komma en känslighet och ibland till och med en känsla av överväldigande. Ibland kan fiskarna låta känslornas tyngd byggas upp för högt och det kan leda till tyngd i hjärtat eller en tendens till sorg. Det finns också en liten känsla av martyrskap eller att fastna eller gå vilse i offerkänsla som ibland får fiskarna att förlora sin egen inre styrka och sitt personliga mod ur sikte.

Fiskarna behöver helande stenar och kristaller som vårdar denna känsla av styrka, uppmuntrar dem att använda sin röst utan rädsla och att införa sunda gränser så att vissa karaktärer inte går över gränsen. Vattenstenar, blå stenar och stenar som balanserar en härlig känsla av jordnärvaro med gudomlig mystik.

Är du inte fisk men vill veta mer om dina egna månadsstenar eller vill du läsa mer om dina vänners stjärntecken? Kolla in våra guider om allt som rör stjärntecken och månadsstenar här.

 • Väduren – Vädur – 21 mars till 19 april
 • Tjuren – Tjur – 20 april till 20 maj
 • Tvillingen – Tvilling – 21 maj till 20 juni
 • Kräftan – Kräfta – 21 juni till 22 juli
 • Lejonet – Lejon – 23 juli till 22 augusti
 • Jungfrun – Jungfru – 23 augusti till 22 september
 • Vågen – Våg – 23 september till 22 oktober
 • Skorpionen – Skorpion – 23 oktober till 21 november
 • Skytten – Skytt – 22 november till 21 december
 • Stenbocken – Stenbock – 22 december till 19 januari
 • Vattumannen – Vattuman – 20 januari till 18 februari
 • Fisken – Fisk – 19 februari till 20 mars

Fiskarnas kristaller

Fiskarna är alltid redo att omfamna den kraftfulla kraften hos helande ädelstenar eftersom de är gudomligt i kontakt med sin egen andliga essens eller så behöver de bara en liten knuff i den riktningen. Som känslomässigt ledda varelser är fiskarnas stjärntecken kopplade till intuition och inre visdom, ibland behöver de bara en sten för att stärka detta band. Detta mjuka och vårdande tecken kan dra nytta av stenar som hjälper dem att stå högre i sin egen kraft.

Fiskarna skulle göra klokt i att arbeta med att avblockera sitt strupchakra så att de kan kommunicera sin egen sanning och stå upp för sig själva utan att vara rädda för konsekvenserna av en konflikt eller att bli alltför uppslukade av andras behov. De kan också ha nytta av stenar som arbetar med baschakrana och håller dem jordade. Att vara i flow är en fantastisk sak men fisksen måste vara försiktig så att den inte blir bortspolad. Kolla in de här stenarna som har valts ut med omsorg för att de matchar fiskarnas stjärntecken…

Akvamarin

Akvamarin, blå, kristall
Akvamarin

En ädelsten som är genomsyrad av gammal grekisk mytologi och magi, akvamarin är den perfekta månadsstenen i mars eftersom den handlar om att omfamna det söta flödet och svallvågorna från vattenelementet. Akvamarin-ädelstenen är alltid kallt sinnad och uppmuntrar fiskarnas formskiftande element att röra sig flytande genom livet i stället för att bli stillastående och fastlåst. Den dämpar också humörsvängningar och stärker strupchakrat, vilket gör att fiskarna inte drar sig för att låta sin röst höras. Ta reda på mer om av akvamarin.

Ametist

ametest, lila, kristaller, hand
Ametist

Februaris månadssten är en av de mest andliga stenarna i paketet för fiskar som vill väcka kronchakrat och koppla upp sig mot sitt högre syfte. Eftersom fisken redan är en otroligt empatisk själ och dessutom känslig är de väl etablerade för att få kontakt med sin andliga sida och ametist kan säkert hjälpa till att vårda den relationen. Eftersom ametist också är en sten med betydande lugnande och helande energi kan den också hjälpa till att ge den lugnande beröringen till fiskar som känner sig vilse i vågorna av överväldigande och ångest. Ta reda på mer om ametist.

Röd jaspis

röd jaspis, armband, röd, jaspis, kristall
Röd jaspis

Röd jaspis är en av dessa glada helande kristaller som omedelbart sätter igång att arbeta på dina baschakraner och ser till att du håller dig solid och jordad. Eftersom fiskarna alltid flyter iväg eller verkar bäras av vatten, behöver de ibland jordigare eller eldstenar för att ge jord och passion och för att hålla dem grundligt kopplade till sin egen självkänsla. Röd jaspis har också starka skyddskrafter som hjälper till att hålla alla de tillitsfulla fiskarna säkra från alla situationer där människor kan försöka dra nytta av deras ljuva och sublima natur. Ta reda på mer om röd jaspis.

Rubin

rubin, röd, kristall, månadsssten
Rubin

En kunglig sten som lyser av värme, rubinen är en lyckosten för alla fiskar där ute. Eftersom den är en eldsten balanserar den vackert vattenelementet genom att se till att de har allt de behöver för att injicera lite eldig energi när det är inställt på att tjäna dem väl. Rubinen fungerar också genom att föra hjärtat i balans och injicera en berusande dos av självförtroende där det behövs som mest. Ta reda på mer om rubinen.

Jade

Jade, grön, kristall
Jade

Jade är alltid den lyckosamma stenen i gänget, den skimrar med sina gröna nyanser och är en mycket generös sten. Den är kopplad till hjärtchakrat och kompletterar i hög grad fiskarnas egenskap att älska överflöd och öppna sig för tillit. Det är en dyrbar ädelsten som ger välstånd, hälsa, harmoni och även en känsla av oöverträffad glädje som lyfter upp den seriösa fiskens anda. Jade inbjuder dig också att släppa taget om alla människovänliga vanor som du kan ha i ditt hjärta och att stå starkt på egna ben. Ta reda på mer om jade.

Blodsten

Blodsten, svart, röd, kristall
Blodsten

Krigarstenen ser till att den fint flödande fisken hittar sin inre kraft och är bättre rustad att stå upp för sig själv i livet. Som nämnts kan fiskarna ibland vara låsta i tanken på offerskap och de kan klamra sig fast vid historier och dåliga stunder som har inträffat i deras förflutna. Blodstenen ger styrka och inre statur för att hjälpa människor att gå bortom det förflutnas begränsningar och att staka ut en ny väg in i en framtid där de är krigare. Den hjälper också till att hålla den drömmande fisken jordad här och nu. Ta reda på mer om blodsten.

Lapis Lazuli

Lapis Lazuli, blå, guld, svart, kristall
Lapis Lazuli

Lapis Lazuli:s andliga mystik passar utmärkt för de fiskar som alltid är i kontakt med sin egen andlighet. Lapis är en sten som är känd för sin koppling till det tredje ögats chakra och kommer att öka din visdom och fördjupa din intuition. En av de andra styrkorna som Lapis kommer att dela med sig av är dess koppling till rösten och strupchakrat. Eftersom fiskarna ibland kan ha svårt att säga sin mening eller känna att de har blivit hörda, kan Lapis Lazuli koppla sig till den inre rösten och bjuda in den att stiga upp till ytan utan rädsla för att bli dömd. Ta reda på mer om Lapis Lazuli.

Fluorit

flourit, regnbågsflourit, kristall
Flourit

Fluorit är en annan helande sten som har en harmonisk koppling till den andliga världen, fräsch och ljus. För dem som vill ha en sten som matchar det suveräna flödet är fluorit här för att bjuda in dig till ebb och flod. Regnbågsfluorit har fått sitt namn från ordet Flux, vilket i sig självt matchar den lättsamma vattenenergin som garanterat kommer att bära dig till nya platser och kasta dig in i helande. För dem som ibland fastnar i katastroftänkande drar Fluorit ur kontakten med negativa tankemönster och bjuder istället in till fredligt välstånd och flexibilitet som inte äventyrar dina egna behov. Ta reda på mer om fluorit.

Hur använder man stenarna?

Månadsstenar som smycke är ett av de bästa sätten att utnyttja de helande potenta krafterna hos fiskarnas stenar. Det finns en unik känsla av direkt helande som kommer när du har månadsstenar i direkt kontakt med din hud. Stenarnas höga vibrationer kan tränga rakt igenom kroppen och gå direkt dit de behövs, oavsett om det är att röra sig rakt ner till rotchakrana eller ansluta till strupchakran.

Det finns andra sätt att arbeta med ädelstenar än att vara bärare. Vare sig du sitter med en kristallkula, vänder en orossten i handflatan eller bär en amulett eller talisman med dig vart du än går – att vara i närvaro av dessa månadsstenar håller dig justerad och fokuserad på att leva i det fulla ljuset av ditt väsen.

Hur rengör man stenar och smycken?

En av de viktiga sakerna att komma ihåg när det gäller smycken av ädelstenar och månadsstenar är att dessa energidrivna kristaller bör hållas renade och laddade så att de kan ge det bästa av sitt djupa helande arbete. När vi talar om kristallhealing menar vi inte bara att skrubba bort alla fysiska fläckar utan också att börja arbeta med den känslomässiga rensningen också. Energiädelstenar gör ett stort arbete och det kan vara ett tungt lyft att mota bort negativ energi.

Genom att rengöra stenarna hjälper du också till att avlägsna all uppstaplad energi som kan hindra stenen från att nå toppen av sina helande krafter. Att hålla dina ädelstenar rena är superenkelt och de flesta kristaller kan hållas i några ögonblick under ett ljummet vattenflöde. För de mer känsliga kristallerna i kvartsform kan du rengöra dem med salvia. Om du vill ladda upp dina kristaller kan det ge en energisk uppblomstring om du lämnar dem i närvaro av tumlade kvartsstenar, i månljus eller till och med i jordrik jord.

Avslutningsvis

Mjuka och lika nyfikna och lugna som en försiktigt rörlig fisk, fiskarna är ett underbart stjärntecken som har så mycket kärlek att ge. Med stora hjärtan kan komma chansen att bli lite lättare blåslagen, så detta tecken bör sträva efter att bygga upp sin inre styrka och motståndskraft och låta sina vackra röster sjunga ut och bli hörda.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll: