healing, helande

Hur man använder kristaller för healing

Innehållsförteckning

Kristallterapins historia

I många århundraden har helare, vise och gamla civilisationer använt sig av kristallernas kraft för healing på grund av deras deras helande egenskaper. I alla hörn av det avlägsna jordklotet har människor förtrollats av tanken på kristallbehandling. Dessa skimrande stenar som plockats från jordens mest mystiska platser används än idag för att läka kropp, sinne och själ.

Om vi spårar tidslinjen ända tillbaka till det gamla Rom använde romarna ofta kristaller som skyddande amuletter på slagfältet eller som lyckoamuletter för att locka till sig överflöd och välstånd. De gamla grekerna älskade också kristallernas helande effekt och många stenar som ametist och turkos har fått sina namn och historier från det gamla Greklands stränder. I Egyptens faraoland praktiserade de gamla egyptierna också kristallläkning med ädelstenar. Visst älskade de egyptiska kungligheterna att pryda sina genomarbetade dräkter och smycken med kristaller, men det gick bortom mode och in i djupare nyanser av andlig healing. De överdrog till och med sina gravar med ädelstenar för att skydda dem långt in i livet efter detta. Vissa indiankulturer fann också helig energi i att använda kristaller för att diagnostisera sjukdomar.

Bortom västvärldens gränser och österut började kristallernas helande krafter också att integreras i den vardagliga medicinska kulturen. Inom den kinesiska medicinen är det vanligt att se kristaller i metoder som akupunktur och stenmedicin förlitade sig gärna på både Feng Shui och kroppen. Den gamla och invecklade japanska kulturen använde sig också av kristaller för att hjälpa till med visionärt arbete och andligt helande, och föredrog Clear Quartz för dess ljus som ger nåd och skönhet.

I vår moderna värld har vår ursprungliga kärlek till kristaller inte minskat, även om vi kanske har förlorat vår nära koppling till de kosmiska egenskaperna hos dessa stenar. Fortfarande spelar kristaller en stor roll i alternativa helande terapier tack vare deras stabila energimönster och unika frekvenser. Vi använder dem i chakrahealing, för känslomässigt och EMF-skydd och för att rensa stagnerande energier och för att koppla djupare till himlen ovanför och världen under våra fötter. Kristaller är födda av jorden och i sin unika sammansättning för de med sig essensen av Moder Jords helande.

Om du vill öka din egenvård är den här guiden en bra början. Om du också vill utnyttja kraften hos vissa stenar kan du utforska vår guide om essentiella ädelstenar och se hur rätt kristall kan läka dig.

En introduktion till chakra

En introduktion till chakra
Det finns sju chakran.

En av de vanligaste rollerna för kristaller i healing är att hjälpa till att ansluta till och avblockera vissa chakran. Det finns sju chakran över hela kroppen och de representerar vissa energifält i våra kroppar. När våra chakran är avblockerade kan universums energi rinna fritt genom oss och vi kan leva upp till vår fulla potential.

 • Kronchakra – Det violetta ljuset i kronchakrat är den plats där vi ansluter oss till det högre medvetandet. Det sägs att det är få människor som någonsin verkligen öppnar sitt kronchakra, men de som gör det är välsignade med en kosmisk förbindelse.
 • Brow/Third Eye Chakra – Det tredje ögat chakrat är där vi börjar ta steget in i det gudomliga, det är platsen där vår inneboende visdom finns. Det kallas också för själens öga.
 • Halschakra – Halschakrat är centrum för vår kommunikation. Det är så vi uttrycker oss och där vi delar vår röstliga personliga kraft med världen och känner oss hörda och mottagna.
 • Hjärtchakra – Hjärtchakrat ligger i det utrymme där vårt hjärta slår. Det kommunicerar medkänsla, empati, en öppen natur och våra kopplingar till dem i våra liv. Det är den plats från vilken vi ger och tar emot kärlek.
 • Solar plexus chakra – Solar plexus chakra är det vi också kan kalla vår magkänsla, och vi vet alla att detta är en plats som ger näring åt vår känsla av intuition, tillit och självkänsla. Detta är det chakra som hjälper oss att känna att vi har kontroll över våra egna liv.
 • Sacral/navelchakra – Precis under naveln är sacralchakrat källan till vår kreativa och sexuella energi. Det är här vi finner vår känsla av överflöd och vårt chi för livet.
 • Rotchakra – Rotchakrat sitter vid basen av ryggraden och ger oss en grund och det självförtroende vi behöver för att stå starkt och känna oss trygga.

Hur helande kristaller fungerar

Hur helande kristaller fungerar
Kristaller har sina egna speciella energier

Även om det inte finns några vetenskapliga bevis för att kristaller fungerar för att fysiskt läka finns det massor av gammal historia och moderna anekdoter som visar på den positiva närvaro som kristaller ger oss i vårt liv – över de tre slätterna av kropp, sinne och själ. Från reiki till visionssökande, meditation och kartläggning – kristaller är alltid redo att bidra med sin helande kraft eftersom de är fantastiska på att koppla in sig i energifält.

Kristaller har sina egna speciella energier och sin egen vibrationsfrekvens, men de är också fantastiska kanaler för att utnyttja universums helande energi. De kan transmutera energiflödet till kroppen, vilket hjälper till att frigöra chakrana, skicka energi dit den behövs och balansera din inre värld.

9 sätt att använda kristaller på

9 sätt att använda kristaller på
Det finns en mängd olika sätt du kan använda kristaller på.

Placera dem på kroppen

Vanlig praxis från dem som specialiserat sig på kristallterapi (men också en rutin som är lätt att göra hemma) är att placera kristaller på vissa punkter på kroppen. Vanligtvis är det här systemet i linje med chakrana, till exempel, om du har en blockering av hjärtchakrat, kan du placera en hjärtchakrakristall (som rosenkvarts) i området för detta chakra och låta de helande vibrationerna sjunka in och lugna själen.

Bär dem

Ett av de bästa sätten att bjuda in kristallhealing i ditt liv är att vända dig till vibrationerna i ädelstenssmycken. Oavsett om du väljer armband med kristallpärlor, halsband eller till och med ringar, gör det faktum att stenen trycks direkt mot huden att helande vibrationer kan ansluta till din kropp och stabilisera dina chakran. Ädelstenssmycken är också ett sätt med lågt underhåll för att få ut det mesta av kristallhealing.

Pendel

Att använda kristallpendlar är en annan form av healing och lämpar sig också väl för divineringskonsten. Du använder din kristalltyngda pendel som ett kärl för att ta emot vägledning från universum. Pendeln hjälper också till att rensa ut negativ energi från ett rum och identifiera var svar behövs för att hjälpa dig att fatta helande beslut.

Behandling av specifika sjukdomar

Om du vill rikta in dig på ett specifikt område för healing kan du också vända dig till metoden med kristallayout. Detta är ett utmärkt sätt att få energi att röra sig längs kroppens motorvägar och som med all andlig och känslomässig healing – avsikten är allt. Du kan välja att rikta in chakrana med den sju kristallayouten och genom att vrida kristallerna inåt eller utåt kan du kanalisera energi som flödar ut eller in.

Bär dem i fickan eller handväskan

Att ha en kristall med dig så mycket som möjligt gör att du lever mer i linje med dess energi och ger medvetenhet om din helande resa och hälsa. Stoppa dina favoritkristaller i din ficka eller handväska och ta fram dem för att hålla dem närhelst du behöver en liten uppmuntran eller en tillfällig meditation.

Kristallgalleri

Att placera dina kristaller i ett rutnätliknande mönster kan skapa ett kraftfält av energi som överladdar dina helande stenar för att förstärka deras kraft. Se till att dina ädelstenar är rengjorda och uppladdade och placera dina kristaller i ett geometriskt rutnät. Om du är ny i praktiken kan du välja en rutnätduk som hjälper dig att kartlägga magin.

Placera i ditt bad

Kör ett gudinnebad åt dig själv, lägg dina varmvattenglada kristaller i det och klättra in i det. Ett kristallbad är ett fantastiskt sätt att få en gudomlig boost av drömmig avgiftning och healing. När vi är nedsänkta i varmt vatten tenderar vi att vara mjukare, mindre stressade och mer öppna för att ta emot vad kristallerna har att ge. Selenit är en mjuk änglasten för detta.

Lägg dem över hela ditt utrymme

Att helt enkelt ha kristaller i det utrymme du upptar kommer att ge en ström av positiv energi, ge skydd och självkärlek och hålla giftiga vibrationer borta. Oavsett om du behöver lite healing på din arbetsplats, mellan lakanen eller i områden med noggrann kommunikation, välkomna kristaller som en del av din inredning och känn hur stämningen omedelbart förändras. Svart turmalin är en fantastisk skyddande sten för att bekämpa EMF på kontoret.

Ritualer

Oavsett om du använder dina kristaller för att smutsa ett utrymme eller för att skingra negativ energi från ett rum, finns det många fina små ritualer som tar fram det bästa av dina stenars sublima kraft. Kristaller trivs med intentionen, och du kan arbeta in dem i dina fullmåne-meditationsritualer, din dagliga yogapraktik och när du reciterar dina morgonbekräftelser.

Behandla sjukdomar med olika typer av kristaller

Behandla sjukdomar med olika typer av kristaller
Olika kristaller har olika styrkor, det är det som gör dem helt unika. Om du söker lite insikt i vilken kristallmuse som talar till dina specifika behov, ta en titt på den här snabba och enkla guiden nedan.

Hitta en bättre nattsömn

Om du vänder och vrider dig hela natten kan du känna dig utmattad, låg energi och i bästa fall irriterad. En god och stabil sömn spelar en viktig roll i vår helande resa eftersom den ger kroppen utrymme att föryngra cellerna, stärker vårt immunförsvar och ger vårt sinne vila och andrum.

 • Rosenkvarts ger kärleksfull energi som hjälper kroppen att slå sig ner i lycka.
 • Citrin ger positiva vibrationer så att du inte låter ditt sinne löpa amok med katastrofer innan du sover.
 • Ametist är en populär kristall som handlar om mjukt lugn.
 • Månsten minskar känslomässiga spänningar.
 • Pyrit och turmalin är beskyddare som hjälper dig att sova tryggt och säkert.
 • Rökkvarts fördriver mardrömmar.
 • Labradorit väcker dina drömmar till liv.
 • Krysopras minskar stress och spänningar för att uppmuntra till sömn.

Mer energi

 • Tigeröga kickstartar ditt självförtroende och ger dig en boost som får dig att komma ut ur ditt skal och ut i världen.
 • Citrin är all solig glädje och alltid redo att sätta en fjäder tillbaka i ditt steg.
 • Jaspis rör upp chi, som är en vital livskraftsenergi, och ger oss en kraftansträngning för att få jobbet gjort.
 • Klar kvarts ger klar syn så att du kan se i vilken riktning du vill röra dig. Den förstärker också intentionen.

Förbättrar din koncentration

 • Kvarts är kristallklar klarhet och skakar bort spindelväven från ditt sinne vilket gör den till ett fantastiskt verktyg för dem som försöker finjustera sitt fokus.
 • Karneol är sten för inlärning. Den utlöser kreativitet, ger mod och höjer vitalitet och rik motivation.
 • Fluorit förbättrar balansen och koordinationen i kroppen och sinnet, vilket är exakt det centrumstånd du behöver när du ska homing in på uppgiften.
 • Sodalit är inte bara en harmoniserande sten, den är också en riklig kommunikatör, den är ett fantastiskt verktyg på arbetsplatsen eftersom den hjälper dig att hålla dig fokuserad snarare än stressad.
 • Citrin drar till sig ljus och glädje och leder dig ut ur mörka och grumliga platser så att du kan omfamna det du behöver göra med skratt och lätthet.
 • Lapis Lazuli är en tankesten och inbjuder dig att sitta i visdom, tanke och fokus.

Lugnt sinne

 • Jade är kanske mest känd för att locka till sig rikedom och välstånd, men det är också en fantastisk sten för att lugna ett överaktivt sinne. Jade är sval vid beröring och alltid redo att lugna, det gröna skimret från Jade får dig att andas djupt.
 • Rosenkvarts är känd för att den bjuder in stress och ångest att sippra bort. Genom att öppna upp hjärtchakrat, dränker den här stenen dig till benet i medkänsla och kärlek.
 • Opal sägs vara stenen för lyckliga drömmar. Den hjälper dig att skaka av dig depressionens tyngd och att kliva in i ett strålkastarljus av bön och meditation.
 • Blå spetsagate är en himmelskt blå nyans, blek och full av löften, den sätter omedelbart kropp, själ och ande i lugn och ro.
 • Ametist är en annan sten som är känd för sina lugnande vibbar. Blek lila och skimrande med ett högre syfte, den får dig att se djupare snarare än att stressa över vardagliga saker.
 • Bärnsten är en sten för ljuvlig vila. Den inbjuder till meditation och sinnesrensning och lämnar dig lugn och klar från alla former av kaos.
Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll: