[the_ad_placement id="above-headline-manual"]
obsidian, svart, kristall

Obsidian

Obsidian är vulkaniskt glas som bildas naturligt. Det kommer från den snabba nedkylningen av felsisk lava. Obsidian är naturligt svart till färgen och har en glasartad struktur och en glasartad lyster.

Innehållsförteckning

Snabba fakta om Obsidian

Vad är Obsidian?

Obsidian är vulkaniskt glas som bildas naturligt. Det kommer från den snabba nedkylningen av felsisk lava. Obsidian är naturligt svart till färgen och har en glasartad struktur och en glasartad lyster. Det finns flera olika nyanser av obsidian, bland annat regnbåge, snöflinga, guld och mahogny. Obsidian är hård och spröd och användes vanligen till verktyg. Betydelsen av obsidian är säkerhet och jordförbindelse.

Den skyddande Obsidianstenen

 • Född ur den råa energin från en vulkan.
 • Historiskt sett användes den för att tillverka pilspetsar och skärverktyg.
 • Skarpa kanter symboliserar att man genomborrar mörkret för att hitta ljuset.

Mörk och drömmande, den vulkaniska glasstenen Obsidian är ett svärd mot negativ energi och ett kraftfullt ankare för att hålla dig jordad i detta goda liv. Även om vissa kanske vänder blicken mot ljusare stenar är obsidianen en vacker sten. Titta lite närmare och du kan se de mjölkaktiga fläckarna i den lugnande Snöflingeobsidian eller det underbara skimret i Guldobsidian. Det är en sten som vet att en storlek inte passar alla, vilket är anledningen till att Obsidian presenterar sig på en myriad av olika sätt. Men oavsett om du väljer regnbågsskuggan eller nattfärgens sammetsfärg delar alla Obsidianstenar den intensiva helande vibbar som alltid är redo att dra dig upp på fötterna igen.

Obsidian bildas genom snabb nedkylning av vulkanisk lava på ett jordiskt och vetenskapligt sätt som gör att den hårdnar som glas. Den har funnits sedan tidernas begynnelse och har använts i handel av mayaindianerna sedan 100 f.Kr.

Obsidian kan hittas över hela världen, från Greklands azurblå stränder och fiskarstugor till is och eld på Island och Mexikos mytiska djungler och förlorade städer. Det är en sten som kommer uppslukad av en hel del historia. Obsidianen var älskad av mayaindianerna och aztekerna och användes på många olika sätt – från smycken till heminredning och till och med vapen. Den användes för att tillverka pilspetsar och skärverktyg och under sin storhetstid var den mer värd än guld. Obsidianens attraktionskraft gick dock längre än till det grundläggande användbara. Den var också eftertraktad av shamaner, helare och spirituella personer från stenåldern. Ljusläkare längtade efter obsidian och kristallkikare längtade också efter stenen så att de kunde se djupare in i de andliga världarna.

Dess skarpa kanter var en symbol för att mörkret kunde genomborras för att avslöja sanningens vita ljus. Dess polerade yta liknade en spegel för att se in i framtiden med kristallklar klarhet, och dess vulkaniska rötter talar om en källa av rå energi som när den utnyttjas kan vara själsligt omskakande. Den mörka skenet Obsidian har många ansikten och för den som vill titta lite närmare på den djupt skyddande och jordande stenen, fortsätt läsa.

Om Obsidian inte talar till dig, ta då en titt på vår stora guide om de 45 viktigaste kristallerna som ger dig healing och glädje.

De olika typerna av obsidian

Det finns många olika typer av Obsidian sten och alla kommer klädda i sina egna nyanser. Här är de olika sorterna av Obsidian för att hjälpa dig att välja den sten du älskar bäst.

Svart Obsidian

Svart Obsidian
Svart Obsidian

Den affischnamnade stenen för titeln Obsidian, svart Obsidian är mörk som natten och är ett kraftfullt verktyg för dem som söker skydd, jordförbindelse, djupgående helande och som sliter sönder falskhetens tyg för att hitta sanningen.

Regnbågsobsidian

Med sina lysande färger som dansar under ytan är regnbågsobsidianen en drömmande poetisk sten. Liksom virvlande färger i olja används denna sten också för att jorda och centrera bäraren. Den används också för att hålla rotchakrat i schack.

Snöflingeobsidian

Snöflingeobsidian
Snöflingeobsidian

Ett virrvarr av underverk kommer med snöflingeobsidianstenen, där dansande mönster av vitt svävar under den mörka ytan. Detta är en sten som är känd för sin förmåga att hjälpa dig att skifta mönster och kommer med alla sorters lugnande vibbar för att mildre spända nerver.

Mahogny Obsidian

Mahogny Obsidian
Mahogny Obsidian

Den rika färgskalan som krusar genom mahognyobsidian är känd för sina våldsamt skyddande krafter. För alla som har ett sårbart ögonblick ser Mahogany Obsidian till att alla attacker avvärjs.

Guldobsidian

Skimret från Guldobsidian är slående. Guldobsidian, även känd som trollkarlsstenen, hjälper till att aktivera ditt tredje öga och lyser upp negativitet så att du kan ta ett språng till ett högre liv.

Obsidians helande egenskaper

Obsidian är rik på helande egenskaper och det finns en anledning till att den ansågs vara mycket dyrbarare än guld. Den här stenen handlar om att stimulera tillväxt, hålla dig skyddad och ansluta till rotchakrat – AKA själva kärnan i hur vi känner oss trygga i den här världen. Obsidian slutar inte bara med att hålla ditt sinne inställt, den arbetar för att hålla din fysiska och andliga kropp helt i linje också.

Fysiska helande egenskaper

 • Håller cirkulationen igång
 • Hjälper vid matsmältningsproblem
 • Uppmuntrar djupgående vävnadsläkande

Som en mycket skyddande sten är Obsidian alltid redo att hålla hela din kropp redo för handling och detta innebär att hjälpa varje tum att förbli avgiftad. Till att börja med är Obsidian utmärkt när det gäller att hålla din cirkulation i full och hälsosam ström. Obsidian kan också vara ytterst användbar för dem som lider av matsmältningsproblem och är fantastisk för dem som har problem med gallblåsan. I själva verket vill Obsidianstenen helt enkelt att du ska blomstra till din fulla hälsa. Det är en kristall som gör att ditt hjärta slår fullt och högt och hälsosamt, och en kristall som kallar på djupvävnadshelande så att din kropp kan föryngra sig och bli fräsch, ungdomlig och full av eld.

Mentala och känslomässiga helande egenskaper

 • Rensar negativ energi
 • En sanningssökande sten
 • Ger mod

Skyddande och perfekt förberedd för att hjälpa dig att läka på djupet är Obsidianstenen mest känd för att hålla dig i klarhet när det gäller negativa känslor och negativ energi. Oavsett om din dåliga juju kommer från dig själv eller från externa krafter, kommer Obsidian att arbeta för att kasta sin skyddsmantel över dina axlar och se till att oavsett vad som händer – du inte dras ner i en grop av förtvivlan. Det är en följeslagarsten som verkligen hjälper dig att känna dig trygg.

Även om vissa kanske skyr Obsidian stenens mörkare nyanser för något som ger ljusare nyanser till festen, är det viktigt att komma ihåg att allt i livet handlar om balans. Utan natten finns det ingen dag, utan mörkret finns det inget ljus. Det är här Obsidian kommer in för att tjäna dig. Det är en sanningssökande sten och snarare än att uppmuntra dig att vandra i falskhet handlar det mer om att hitta sätt att möta alla de olika vinklarna av dig själv så att du är full och redo och osårbar när det äntligen är dags att kliva in i det ljuset.

Kort sagt ger Obsidian dig allt mod du behöver för att utforska det okända, omfamna den du verkligen är och för att lösa upp gamla trauman och sluta hålla fast vid allt det som inte längre tjänar dig. När du fullföljer konsten att släppa taget och möta ditt djupare jag finns det så mycket utrymme för tillväxt och innan du vet ordet av är de grenar som du kanske oavsiktligt har klippt av redo att sträcka sig mot himlen.

Metafysiska egenskaper

 • Rensar rotchakrat
 • Löser upp blockeringar i solar plexus chakrat.
 • Har spegelliknande egenskaper för att se in i andra världar.

En av de starkaste förbindelserna du kan förvänta dig av din Obsidiansten är dess förmåga att stärka ditt rotchakra. Detta är ett av de viktigaste chakrana vi har eftersom det är känt för att hålla oss jordade oavsett vad som händer i världen omkring oss. När rotchakrat är blockerat känner vi oss obundna och plötsligt instabila, som om fara eller negativitet väntar vid varje vändning. Med Obsidian som skickar sin helande energi rakt dit den behövs kan du stå trygg och stark och utan risk för någon form av psykisk attack.

I århundraden har vismän och helare också vänt sig till Obsidianens kraft för att hjälpa till att koppla in det tredje ögats chakra. De trodde att de spegelliknande egenskaperna hos obsidianen kunde ge en glimt av en annan värld och kunde visa vägen mot högre kunskap och kosmiskt medvetande. Den svarta Obsidianstenen är också känd för att hjälpa till när det gäller ditt solar plexus chakra. Detta är vårt tredje chakra i kroppen och förknippas bäst med den plats där vår självkänsla och känsla av värde flödar från. När solar plexus är blockerat kan det skicka oss ur balans och få oss att känna oss vilsna, flaxande eller till och med blyga i vår egen hud. Med hjälp av Obsidianspegeln kan du se inåt och ta bort den blockering som hindrar dig från att leva ut ditt allra bästa liv utan rädslans begränsningar.

Månadssten

 • En månadssten för stjärnteckenet Skorpion
 • Passar även för Skyttar

Obsidian är en fantastisk månadssten för Skorpioner. Skorpioner tenderar att vara eldiga, passionerade och intensiva. De är ett tecken som styrs av Pluto och Mars – aka underjordens och krigets gudar. Även om Skorpionens intensiva energi kan vara fördelaktig är det också viktigt att hålla sig skyddad när man brinner upp av alla dessa känslor. Det är här Obsidian sveper in för att rädda dagen. Obsidian är också intensiv, men det är också en sten som använder sina spegelliknande egenskaper för att hjälpa dig att se djupare. Den hjälper dig att hålla dig på jorden även när du dyker ner i de grumliga djupen för att göra det viktiga skuggarbetet som kommer att ge stort helande i ditt liv. För dem som tycker att svart obsidian är för intensiv kan du också vända dig till snöflingor, guldglänsande obsidian eller till och med till apachetårar för ett mjukare tillvägagångssätt.

Skytten är ett annat tecken som passar bra till Obsidianstenen. Som månadssten är Obsidian och den ofta äventyrliga och ärliga skytten en match made in heaven. De kompletterar varandra på ett vackert sätt i sina krafter. Svart Obsidian fungerar som beskyddare, vilket är viktigt för en bärare som inte alltid tittar innan de hoppar och som ofta kan hittas rusande ut på sitt nästa stora äventyr. Närhelst den energin flyger tillräckligt högt för att svepa dig med sig, håller Obsidian dig jordad på ett sätt som inte får dig att känna dig bunden och munkavlad. Den skickar helt enkelt överskottsenergin ner till marken för att absorberas av Moder Jord.

Användning av Obsidian

 • Bär för skydd och direkt healing
 • Välkommen till hemmet för jordförbättring

Vare sig du gömmer den i din ficka, pryder ditt altare eller hänger den runt din handled eller i någon annan form av smycken av ädelstenar av obsidian, är detta en av de viktiga helande kristaller du behöver i ditt liv. För alla som vill engagera sig i att göra det där skuggarbetet, hålla sig skyddad och säga ja till sanningsberättande och helande, bör Obsidian uppta något hörn av din värld. Här är alla de sätt du kan ta in Obsidianens mörka och drömska natur i din värld.

Hem och kontor

Obsidian är en underbar sten för att balansera ditt hem och hålla utrymmet skyddat. Eftersom denna vulkaniskt rika sten är mötesplatsen för alla element av jord, eld, vatten och till och med luft, är obsidiankristallen naturen ohämmad och på sin högsta punkt av kraft. Det är därför som Obsidian har så starka jordförbättrande vibbar. Om du vill hålla ditt slott skyddat bör du placera Obsidian nära dörröppningen så att alla som kliver in i din värld lämnar sina halvsanningar och bedrägerier vid dörren. De kan komma in med ett rent hjärta och utan illusioner – allt är en del av Obsidians skyddsplan för dig och dina nära och kära.

Om du vill göra detta skuggarbete undermedvetet kan du också placera Obsidian i ditt kreativa konstutrymme eller till och med på kontoret. De jordande egenskaperna kommer att hjälpa dig att vara stark och engagerad i dig själv och se till att du inte blir en ja-sägare och skriver på en massa saker som du helt enkelt inte vill göra eller tar på dig överskottsarbete som du inte har kapacitet för. I grund och botten kan du vara säker på att när du använder Black Obsidian eller någon annan bit av Obsidian kan du vara säker på att den alltid har din rygg.

Smycken

Ett av de mest effektiva sätten att välkomna Obsidian i ditt liv är att välja smycken av ädelsten Obsidian. Genom att placera den mycket helande stenen direkt på huden säkerställer du att du får alla dessa härliga vibrationer att sjunka rakt in och rensa ut dessa blockeringar utan att ens ett tygstycke stoppar den i dess spår. Oavsett om det är ett armband av snöflingor av obsidian eller ett modeuttryck av glittrande gyllene obsidian, är det mest effektiva sättet att utnyttja dess sanna potential och kraft att ha denna sten på sig hela tiden.

Om du letar efter andra ädelstenar som passar magiskt ihop med ditt obsidianarmband, vänd dig då till hematitens skyddande helande krafter. Hematit är också en sten som är känd för sina jordande egenskaper och för att vara en fallande stjärna liknande ädelsten som avvärjer negativ energi och ger gnistan av självförtroende till varje steg vi tar.

En annan sten som gör underverk när den kombineras med Obsidian är Lapis Lazuli. Lapis är en kraftfull blå sten som älskats av konstnärer över hela världen för att rita ut himlen, och Lapis är en sanningens vagga. Den här stenen är känd för att skärpa sinnet, inbjuda till inre reflektion och för att kunna knyta an till andra genom att ge medkänsla och äkthet till din egen berättelse.

Andra stenar som har en bra koppling till obsidian är labradorit med sin förmåga att väcka det tredje ögats chakra, onyx och svart turmalin. Den sistnämnda har också otroliga skyddskrafter och används ofta för att avvärja de problem som vanligen förknippas med EMF.

Hur du rengör din obsidian ädelsten

 • Rengör med vatten
 • Ladda med månljus eller en sjungande skål

Som med alla skyddande och jordande ädelstenar är det viktigt att hålla din Obsidian i klarhet när det gäller energi. Kraftfulla helande stenar kan bli tilltäppta och genom att rengöra och ladda upp säkerställer du ett fint flöde som håller din sten i full kraft och med sin fulla och ljusaste kraft. Att rensa din Obsidian-ädelsten är lika enkelt som att köra den under vatten. Eftersom Obsidian är en sten som bjuder in alla element i sin själ gillar Obsidian också att sitta ute i månskenet, vilket kan vara en mindre hård metod för att rensa sin energi (samtidigt som den laddas upp). Vissa människor föredrar att smutsa sina stenar för att lösa upp all negativ energi som kan ha samlats. Det bästa sättet att smudga en sten är med salvia eller någon annan potent ört. Om du har en klangskål eller klockor kan du också använda ljud som en metod för att rena och ladda obsidianen eftersom den verkar reagera bra på både dessa instrument och deras ljudvibrationer.

Avslutande tankar om Obsidian

För alla som vill ha en sten som inte drar sig för att bjuda in till andlig skuggsideläkande är Obsidian den perfekta följeslagaren. När vi lever våra liv i skuggan av lögner, illusioner, blockeringar eller något slag och gömda bakom fasader av rädsla gör vi vårt autentiska jag och vår fulla potential en fullständig björntjänst. Att göra skuggarbetet kan vara svårt och skrämmande, men Obsidian arbetar på ett sådant sätt att du inte känner att du måste pressa dig igenom. Den sopar försiktigt bort slöjan och bjuder in dig att kliva över gränsen och in på en plats av klarhet, lugn och det där rotchakrautrymmet där du alltid känner dig trygg. Kristallhealing slår en hög ton när det gäller alla de härliga egenskaperna hos Obsidian och som en enormt kraftfull sten är den ett måste i din healingkristallpackning.

Vanliga frågor om Obsidian

Vad är Obsidian?

Obsidian är en skyddande ädelsten. Den är tillverkad av vulkaniskt glas, har en mörk färg och används för säkerhet och för att jorda. Obsidian har funnits länge och handlades till och med av mayaindianerna så långt tillbaka som 100 f.Kr. Den har använts för att göra pilspetsar och verktyg och används nu som en helande kristall.

Vad gör obsidian?

Obsidian handlar om skydd och jordning. Den här mörka och drömska ädelstenen är en sanningssökare och handlar om att bli bunden, hålla sig säker och skyddad från negativa energier och hjälpa dig att möta sanningen så att du kan leva autentiskt.

Vilken typ av sten är obsidian?

Obsidian är en form av magmatisk sten som förvandlas till vulkaniskt glas och kommer från ”extrusiva” bergarter. Det innebär att den kastades ut från vulkanen och sedan föds genom den naturliga snabba nedkylningen av felsisk lava. När lavan svalnar stelnar den och obsidianen uppstår.

Hur bildas obsidian?

Obsidian är en magmatisk sten som bildas till vulkaniskt glas efter att ha fått ett utbrott från en vulkan. När den vulkaniska lavan snabbt svalnar och blir fast kan atomerna inte organisera sig till en kristallin struktur, så de blir en mineraloid och en form av vulkaniskt glas.

Är obsidian ett mineral?

Obsidian kallas för ett mineral, men den faller faktiskt inte under kategorin att vara ett riktigt mineral. Detta beror på att den inte består av mineralkristaller. Den bildas av vätska som har svalnat och stelnat och har spårmineraler och stenar i sig. På grund av denna varierande sammansättning betraktas den inte som ett mineral även om den ofta kallas mineraloid.

Vad används obsidian till?

Obsidian används för att jorda, läka och skydda. Fysiskt används den bläck svarta stenen för att hålla cirkulationen i flöde och uppmuntra dina djupa vävnader att läka. Känslomässigt håller den negativa energier, tankar och känslor på avstånd och hjälper dig att omfamna modet att utforska det okända. Andligt stärker den ditt rotchakra och hjälper dig att känna dig trygg och säker, inte bara i din egen kropp utan även i världen.

Hur mycket är Obsidian värd?

Kostnaden för Obsidian kan variera beroende på vilken typ av Obsidian det är tillsammans med andra egenskaper som till exempel hur ren den är eller hur mycket bearbetning den genomgår. Vanligtvis kan du räkna med att betala mellan 20 kronor och 1000 kronor för en Obsidian.

Är Obsidian påträngande eller extrusiv?

Obsidian är en extrusiv sten eftersom den kastas ut från vulkanen under utbrottet. Om obsidianen bildades under jord från magma under ytan och aldrig fick något utbrott skulle den anses vara en intrusiv sten.

Hur får man tag på obsidian?

Obsidian anses inte vara en särskilt sällsynt sten och du bör kunna hitta den i en bra geologbutik eller hos någon som handlar med kristaller, mineraler och halvädelstenar. Se alltid till att säljaren du köper från är en välrenommerad kristallhandlare så att du kan vara säker på att du får den riktiga affären när det gäller din Obsidian-sten.

Vad gör Svart Obsidian?

Svart Obsidian är en härlig sten för kraft, skydd och jordning. Det är en rotchakrasten, vilket innebär att den håller dig knuten till här och nu och att du känner en känsla av styrka och inre självförtroende. Den håller också negativa energier på avstånd och ger dig mod att möta dina inre sanningar.

Vad är Obsidian bra för?

Obsidian är bra för styrka och för att jorda. Denna sten är mycket skyddande och kan vara en bra hjälp för att hålla negativa energier på avstånd och hjälpa dig att hålla huvudet högt oavsett vad som händer. Fysiskt kan den hjälpa till att avgifta kroppen och känslomässigt hjälper den dig att möta alla vinklar av dig själv så att du kan acceptera dig själv och leva i sanning.

Hur renar man svart Obsidian?

Ett av de bästa sätten att rengöra din svarta obsidian är att hålla den under rinnande vatten under en kort tid. Vattnet kommer att avlägsna alla uppbyggnader och lämna den mogen och ny och redo att suga upp ännu mer energi. Om du inte vill involvera vatten kan du också smudga den med smudging- eller ljudskålar.

Hur rengör man obsidian?

Det finns många sätt att rengöra din obsidianpärla på. Du kan använda smudgingtekniker med dina favoritläkande örter. Du kan använda ljudbad och klangskålar. Du kan placera den i närvaro av andra renande ädelstenar som selenit eller klar kvarts. Du kan också hålla den under rinnande vatten i några ögonblick för en snabb urladdning.

Hur använder man svart obsidian?

Ett av de bästa sätten att utnyttja kraften i svart obsidian är att bära den i smyckesform. När svart obsidian trycks mot huden kan den höja dina egna vibrationer, ge helande och hålla dig jordad och skyddad. Du kan också placera svart obsidian i hemmet för att hålla ditt utrymme säkert från negativa energier. Om du vill stärka ditt rotchakra kan du placera den på underkroppen.

Vad betyder Obsidian?

Obsidian tros ha fått sitt namn från att vara ”obsius sten”, uppkallad efter den första romerska författaren som hittade denna typ av sten. Den kallades också Itzli i mexikansk tradition vilket kan översättas till stenens gud. Den andliga betydelsen av obsidian är säkerhet och jordförbindelse.

Vad gör Snöflingeobsidian?

Den svartvita fläckiga stenen Snöflingeobsidian är känd för sin känsla av säkerhet och sin härliga jordande energi. Snöflingeobsidian kan också hjälpa dig att förändra tanke- och beteendemönster och kan vara en otrolig tonic för spruckna nerver.

Vad är svart Obsidian bra för?

Svart Obsidian är fylld av skyddande krafter och kan vara en bra sten för att hjälpa dig att välkomna helande samtidigt som du är säker. Det är en härlig jordningssten men kan också användas som en spegel för att hålla din egen sanning upp mot ljuset. Svart Obsidian uppmuntrar oss att omfamna sanningen och leva våra autentiska liv.

Var finns Obsidian?

Obsidian finns över hela världen. Den kan komma från platser med relativt ny vulkanisk aktivitet eftersom den uppstår vid snabb nedkylning av lava. Du kan hitta obsidian i Italien på Eolieöarna, på Mount Hekla på Island och vid den passande benämningen Obsidian Cliff i Yellowstone i USA. Du kan också hitta den i Mexiko, Grekland och på andra destinationer också.

Hur tillverkas obsidian?

Obsidian tillverkas i efterdyningarna av ett vulkanutbrott. Den kommer från magmatisk sten som kastas ut ur vulkanen under ett utbrott. När lavan svalnar snabbt blir den så trögflytande att atomerna inte kan kristallisera och därför stelnar den och blir den glasliknande mineraloid som kallas obsidian.

Hur ser obsidian ut?

Obsidian är en glasartad ädelsten med en slät yta. Den finns normalt i mörka svarta nyanser, men den kan också vara rödaktig, brun, grå och andra färger. Snöflingor i obsidian har också vita fläckar och det är därför den har fått sitt namn.

Hur bildas obsidian?

Obsidian bildas i efterdyningarna av ett vulkanutbrott. När den magmatiska stenen slungas ut ur vulkanen och magman snabbt svalnar kan atomerna inte forma sig till en kristallin struktur. Detta innebär att den smälta stenen stelnar med spårmineraler och andra inneslutningar och när det sker föds obsidianen.

Hur hård är obsidian?

Obsidian ligger runt en 5 på mohs hårdhetsskala. Om du tänker på att talk är en 1 och en diamant en 10, kan du se att det placerar Obsidian stadigt i mitten. Det är inte den hårdaste stenen men den är inte heller den mjukaste.

Hur mycket kostar obsidian?

Kostnaden för obsidian kan variera beroende på faktorer som varifrån den kommer, hur mycket den väger, vilken färg den har och hur mycket den har bearbetats. Den anses dock inte vara en superdyr sten. Du kan räkna med att betala mellan 20 kronor och 100 kronor för obsidian beroende på exemplar.

Hur vass är obsidian?

Obsidian kan vara mycket vass och det är därför den var vanligt förekommande för verktyg i antiken. Än idag kan obsidian ha en mycket vassare egg än några av de bästa skalpellerna och kan ge diamantkanter en chans att få valuta för pengarna.

Hur hård är obsidian?

Obsidian får en poäng på 5 på mohs hårdhetsskala. Den högsta poängen för styrka och hårdhet är 10 och den lägsta är 1, så Obsidian ligger precis i mitten. Det är en hård sten men den har också en sprödhet. Obsidian håller inte för evigt eftersom den kan vara känslig för väderpåverkan eftersom den är av glas.

Hur bryter man Obsidian?

Obsidian kan vara en ganska spröd sten vilket innebär att den kan flisa eller gå sönder utan vederbörlig försiktighet. Även om det inte är lätt att bryta obsidian för hand kan den brytas med hjälp av andra verktyg eller instrument med hårdare poäng på Mohs hårdhetsskala.

Svalnar obsidian snabbt eller långsamt?

Obsidian bildas först från en extrusiv sten som är känd för att svalna mycket snabbt eftersom det inte ger tid för en kristallin struktur att uppstå.

Hur laddar man Obsidian?

Du kan ladda upp din obsidian genom att placera den i månljus och låta dessa energigivande vibrationer föra tillbaka stenen till sin fulla kraft. En regelbunden rengöring och uppladdning är viktigt för att din Obsidian ska fungera på topp.

Är obsidian en magmatisk sten?

Obsidian började sitt liv som en magmatisk sten och blev sedan en extrusiv sten när vulkanen fick ett utbrott och den blev magma. När magman snabbt svalnade är det då som det vulkaniska glaset Obsidian bildades.

Är obsidian verklig?

Ja, obsidian är en mycket verklig sten. Den kommer från magmatisk sten som förvandlas till smält lava under ett vulkanutbrott. Eftersom lavan svalnar snabbt hinner den inte kristallisera, vilket innebär att den stelnar med en mängd spårmineraler och stenar. Detta är anledningen till att obsidian är känd för att vara ett vulkaniskt glas.

Vad är innehåller Obsidian?

Obsidian består av magmatisk sten som snabbt svalnat efter ett vulkanutbrott. Den består också av spårmineraler och stenar som bland annat kan innehålla biotit, hornblände, magnetit och plagioklas.

Vad är snöflingeobsidian bra för?

Snöflingeobsidian är en fantastisk ädelsten för att hjälpa till att lugna kropp, själ och själ. Den har liknande skyddande krafter som svart obsidian men en mildare energi som håller dig balanserad, i kontroll och känner dig trygg. Den hjälper oss också att flytta vissa tankar och mönster som kanske inte tjänar oss väl.

Var hittar man Obsidian?

Du kan hitta Obsidian i många ädelstens- eller geologbutiker och kommer säkert att ha framgång på nätet om du inte har en sådan butik i ditt närområde. Köp alltid obsidian från välrenommerade ädelstensförsäljare så att du kan försäkra dig om att du får den riktiga varan.

Kan obsidian bli blöt?

Obsidian får en 5 på mohs hårdhetsskala vilket innebär att den kan bli blöt men bara under korta perioder. Obsidian är en ganska spröd sten och långvarig eller upprepad vattenexponering kan försvaga det vulkaniska glaset. Även om du inte ska oroa dig alltför mycket för att din sten blir våt då och då bör du undvika att sänka ner den under långa perioder.

Hur vet man om obsidian är äkta?

Äkta obsidian kommer att ha ett glänsande glasartat utseende och kommer att kännas slät vid beröring. Det är ett naturligt glas så det kommer att ha liknande egenskaper som glas även om det kommer att kännas något hårdare och kan ha skarpare kanter. Obsidian är normalt mörk i sitt utseende även om den kan variera i sin färg beroende på de orenheter som finns i stenen.

Hur använder man Obsidian?

Det finns många sätt du kan använda obsidian på. Vi rekommenderar att du bär den som ädelstenssmycken så att du kan vara omgiven av dess rika skyddande energi. Du kan också använda den i meditation eller någon form av andlig praktik när du känner att du vill hålla dig jordad. Du kan också använda Obsidian i hemmet för att hålla dåliga vibbar borta.

Är obsidian sällsynt?

Obsidian är en verkligt fascinerande sten men anses inte vara sällsynt eftersom den finns i överflöd på planeten. Vissa typer av obsidian som är äldre än några miljoner år anses dock vara sällsynta eftersom den glasinspirerade stenen lätt kan vittra sönder och anses vara relativt bräcklig.

Vilken typ av sten är obsidian?

Obsidian är en magmatisk sten och är också en extruderande sten. Den kallas en extruderande sten eftersom den är född ur magma som har fått ett utbrott från en vulkan. Denna lava svalnar sedan snabbt och hårdnar och eftersom atomerna inte hinner organisera sig till en kristallin struktur blir den det vulkaniska glas som vi känner till som obsidian.

Var kan man placera svart obsidian i hemmet?

Om du vill skydda ditt hem och din härd kan du placera Obsidian vid ingången till ditt hus. Placera den på fönsterbänkar eller dörröppningar så att ingen negativ energi kan ta sig in i din ljuva helgedom. Du kan också placera den i dina kreativa utrymmen eller varhelst du kommer att göra andligt arbete för att se till att du håller dig jordad och skyddad.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll:

labradorit, kristall

Labradorit

Labradorit är ett fältspatmineral. Den har en labradoreskärpa, vilket är innebörden bakom dess namn. Kristallerna finns ofta i tunna och

Läs mer »
Tigeröga, gul, svart, brun, guld, kristall

Tigeröga

Tigeröga är en medlem av mineralklassfamiljen Chalcedony. Den har en silkeslen lyster och en opak transparens. Tigeröga är vanligen en

Läs mer »
opal, blå, kristall

Opal

Opal är en ädelsten som bildas av kiselrikt vatten. Den har fått sitt namn från sanskritordet Upala som betyder ädelsten.

Läs mer »
Druvagat

Druvagat

Druvagaten upptäcktes i Indonesien och är en mycket sällsynt och värdefull sten. Det som gör den ännu mer speciell är

Läs mer »