Obsidian

Vad är Obsidian?

Obsidian är vulkaniskt glas som bildas naturligt. Det kommer från den snabba nedkylningen av felsisk lava. Obsidian är naturligt svart till färgen och har en glasartad struktur och en glasartad lyster. Det finns flera olika nyanser av obsidian, bland annat regnbåge, snöflinga, guld och mahogny. Obsidian är hård och spröd och användes vanligen till verktyg. Betydelsen av obsidian är säkerhet och jordförbindelse.

Sortering och filtrering
Sortera efter
Välj sortering
Högsta pris
Utvalt pris:
SEK
SEK SEK
I lager
Erbjudande
Varumärke/Märke
Välj märken
Kategori
Välj kategorier

Den skyddande Obsidianstenen

 • Född ur den råa energin från en vulkan.
 • Historiskt sett användes den för att tillverka pilspetsar och skärverktyg.
 • Skarpa kanter symboliserar att man genomborrar mörkret för att hitta ljuset.

Mörk och drömmande, den vulkaniska glasstenen Obsidian är ett svärd mot negativ energi och ett kraftfullt ankare för att hålla dig jordad i detta goda liv. Även om vissa kanske vänder blicken mot ljusare stenar är obsidianen en vacker sten. Titta lite närmare och du kan se de mjölkaktiga fläckarna i den lugnande Snöflingeobsidian eller det underbara skimret i Guldobsidian. Det är en sten som vet att en storlek inte passar alla, vilket är anledningen till att Obsidian presenterar sig på en myriad av olika sätt. Men oavsett om du väljer regnbågsskuggan eller nattfärgens sammetsfärg delar alla Obsidianstenar den intensiva helande vibbar som alltid är redo att dra dig upp på fötterna igen.

Obsidian bildas genom snabb nedkylning av vulkanisk lava på ett jordiskt och vetenskapligt sätt som gör att den hårdnar som glas. Den har funnits sedan tidernas begynnelse och har använts i handel av mayaindianerna sedan 100 f.Kr.

Obsidian kan hittas över hela världen, från Greklands azurblå stränder och fiskarstugor till is och eld på Island och Mexikos mytiska djungler och förlorade städer. Det är en sten som kommer uppslukad av en hel del historia. Obsidianen var älskad av mayaindianerna och aztekerna och användes på många olika sätt - från smycken till heminredning och till och med vapen. Den användes för att tillverka pilspetsar och skärverktyg och under sin storhetstid var den mer värd än guld. Obsidianens attraktionskraft gick dock längre än till det grundläggande användbara. Den var också eftertraktad av shamaner, helare och spirituella personer från stenåldern. Ljusläkare längtade efter obsidian och kristallkikare längtade också efter stenen så att de kunde se djupare in i de andliga världarna.

Dess skarpa kanter var en symbol för att mörkret kunde genomborras för att avslöja sanningens vita ljus. Dess polerade yta liknade en spegel för att se in i framtiden med kristallklar klarhet, och dess vulkaniska rötter talar om en källa av rå energi som när den utnyttjas kan vara själsligt omskakande. Den mörka skenet Obsidian har många ansikten och för den som vill titta lite närmare på den djupt skyddande och jordande stenen, fortsätt läsa.

Om Obsidian inte talar till dig, ta då en titt på vår stora guide om de 45 viktigaste kristallerna som ger dig healing och glädje.

De olika typerna av obsidian

Det finns många olika typer av Obsidian sten och alla kommer klädda i sina egna nyanser. Här är de olika sorterna av Obsidian för att hjälpa dig att välja den sten du älskar bäst.

Svart Obsidian

Den affischnamnade stenen för titeln Obsidian, svart Obsidian är mörk som natten och är ett kraftfullt verktyg för dem som söker skydd, jordförbindelse, djupgående helande och som sliter sönder falskhetens tyg för att hitta sanningen.

Regnbågsobsidian

Med sina lysande färger som dansar under ytan är regnbågsobsidianen en drömmande poetisk sten. Liksom virvlande färger i olja används denna sten också för att jorda och centrera bäraren. Den används också för att hålla rotchakrat i schack.

Snöflingeobsidian

Ett virrvarr av underverk kommer med snöflingeobsidianstenen, där dansande mönster av vitt svävar under den mörka ytan. Detta är en sten som är känd för sin förmåga att hjälpa dig att skifta mönster och kommer med alla sorters lugnande vibbar för att mildre spända nerver.

Mahogny Obsidian

Den rika färgskalan som krusar genom mahognyobsidian är känd för sina våldsamt skyddande krafter. För alla som har ett sårbart ögonblick ser Mahogany Obsidian till att alla attacker avvärjs.

Guldobsidian

Skimret från Guldobsidian är slående. Guldobsidian, även känd som trollkarlsstenen, hjälper till att aktivera ditt tredje öga och lyser upp negativitet så att du kan ta ett språng till ett högre liv.

Obsidians helande egenskaper

Obsidian är rik på helande egenskaper och det finns en anledning till att den ansågs vara mycket dyrbarare än guld. Den här stenen handlar om att stimulera tillväxt, hålla dig skyddad och ansluta till rotchakrat - AKA själva kärnan i hur vi känner oss trygga i den här världen. Obsidian slutar inte bara med att hålla ditt sinne inställt, den arbetar för att hålla din fysiska och andliga kropp helt i linje också.

Fysiska helande egenskaper

 • Håller cirkulationen igång
 • Hjälper vid matsmältningsproblem
 • Uppmuntrar djupgående vävnadsläkande

Som en mycket skyddande sten är Obsidian alltid redo att hålla hela din kropp redo för handling och detta innebär att hjälpa varje tum att förbli avgiftad. Till att börja med är Obsidian utmärkt när det gäller att hålla din cirkulation i full och hälsosam ström. Obsidian kan också vara ytterst användbar för dem som lider av matsmältningsproblem och är fantastisk för dem som har problem med gallblåsan. I själva verket vill Obsidianstenen helt enkelt att du ska blomstra till din fulla hälsa. Det är en kristall som gör att ditt hjärta slår fullt och högt och hälsosamt, och en kristall som kallar på djupvävnadshelande så att din kropp kan föryngra sig och bli fräsch, ungdomlig och full av eld.

Mentala och känslomässiga helande egenskaper

 • Rensar negativ energi
 • En sanningssökande sten
 • Ger mod

Skyddande och perfekt förberedd för att hjälpa dig att läka på djupet är Obsidianstenen mest känd för att hålla dig i klarhet när det gäller negativa känslor och negativ energi. Oavsett om din dåliga juju kommer från dig själv eller från externa krafter, kommer Obsidian att arbeta för att kasta sin skyddsmantel över dina axlar och se till att oavsett vad som händer - du inte dras ner i en grop av förtvivlan. Det är en följeslagarsten som verkligen hjälper dig att känna dig trygg.

Även om vissa kanske skyr Obsidian stenens mörkare nyanser för något som ger ljusare nyanser till festen, är det viktigt att komma ihåg att allt i livet handlar om balans. Utan natten finns det ingen dag, utan mörkret finns det inget ljus. Det är här Obsidian kommer in för att tjäna dig. Det är en sanningssökande sten och snarare än att uppmuntra dig att vandra i falskhet handlar det mer om att hitta sätt att möta alla de olika vinklarna av dig själv så att du är full och redo och osårbar när det äntligen är dags att kliva in i det ljuset.

Kort sagt ger Obsidian dig allt mod du behöver för att utforska det okända, omfamna den du verkligen är och för att lösa upp gamla trauman och sluta hålla fast vid allt det som inte längre tjänar dig. När du fullföljer konsten att släppa taget och möta ditt djupare jag finns det så mycket utrymme för tillväxt och innan du vet ordet av är de grenar som du kanske oavsiktligt har klippt av redo att sträcka sig mot himlen.

Metafysiska egenskaper

 • Rensar rotchakrat
 • Löser upp blockeringar i solar plexus chakrat.
 • Har spegelliknande egenskaper för att se in i andra världar.

En av de starkaste förbindelserna du kan förvänta dig av din Obsidiansten är dess förmåga att stärka ditt rotchakra. Detta är ett av de viktigaste chakrana vi har eftersom det är känt för att hålla oss jordade oavsett vad som händer i världen omkring oss. När rotchakrat är blockerat känner vi oss obundna och plötsligt instabila, som om fara eller negativitet väntar vid varje vändning. Med Obsidian som skickar sin helande energi rakt dit den behövs kan du stå trygg och stark och utan risk för någon form av psykisk attack.

I århundraden har vismän och helare också vänt sig till Obsidianens kraft för att hjälpa till att koppla in det tredje ögats chakra. De trodde att de spegelliknande egenskaperna hos obsidianen kunde ge en glimt av en annan värld och kunde visa vägen mot högre kunskap och kosmiskt medvetande. Den svarta Obsidianstenen är också känd för att hjälpa till när det gäller ditt solar plexus chakra. Detta är vårt tredje chakra i kroppen och förknippas bäst med den plats där vår självkänsla och känsla av värde flödar från. När solar plexus är blockerat kan det skicka oss ur balans och få oss att känna oss vilsna, flaxande eller till och med blyga i vår egen hud. Med hjälp av Obsidianspegeln kan du se inåt och ta bort den blockering som hindrar dig från att leva ut ditt allra bästa liv utan rädslans begränsningar.

Månadssten

 • En månadssten för stjärnteckenet Skorpion
 • Passar även för Skyttar

Obsidian är en fantastisk månadssten för Skorpioner. Skorpioner tenderar att vara eldiga, passionerade och intensiva. De är ett tecken som styrs av Pluto och Mars - aka underjordens och krigets gudar. Även om Skorpionens intensiva energi kan vara fördelaktig är det också viktigt att hålla sig skyddad när man brinner upp av alla dessa känslor. Det är här Obsidian sveper in för att rädda dagen. Obsidian är också intensiv, men det är också en sten som använder sina spegelliknande egenskaper för att hjälpa dig att se djupare. Den hjälper dig att hålla dig på jorden även när du dyker ner i de grumliga djupen för att göra det viktiga skuggarbetet som kommer att ge stort helande i ditt liv. För dem som tycker att svart obsidian är för intensiv kan du också vända dig till snöflingor, guldglänsande obsidian eller till och med till apachetårar för ett mjukare tillvägagångssätt.

Skytten är ett annat tecken som passar bra till Obsidianstenen. Som månadssten är Obsidian och den ofta äventyrliga och ärliga skytten en match made in heaven. De kompletterar varandra på ett vackert sätt i sina krafter. Svart Obsidian fungerar som beskyddare, vilket är viktigt för en bärare som inte alltid tittar innan de hoppar och som ofta kan hittas rusande ut på sitt nästa stora äventyr. Närhelst den energin flyger tillräckligt högt för att svepa dig med sig, håller Obsidian dig jordad på ett sätt som inte får dig att känna dig bunden och munkavlad. Den skickar helt enkelt överskottsenergin ner till marken för att absorberas av Moder Jord.

Användning av Obsidian

 • Bär för skydd och direkt healing
 • Välkommen till hemmet för jordförbättring

Vare sig du gömmer den i din ficka, pryder ditt altare eller hänger den runt din handled eller i någon annan form av smycken av ädelstenar av obsidian, är detta en av de viktiga helande kristaller du behöver i ditt liv. För alla som vill engagera sig i att göra det där skuggarbetet, hålla sig skyddad och säga ja till sanningsberättande och helande, bör Obsidian uppta något hörn av din värld. Här är alla de sätt du kan ta in Obsidianens mörka och drömska natur i din värld.

Hem och kontor

Obsidian är en underbar sten för att balansera ditt hem och hålla utrymmet skyddat. Eftersom denna vulkaniskt rika sten är mötesplatsen för alla element av jord, eld, vatten och till och med luft, är obsidiankristallen naturen ohämmad och på sin högsta punkt av kraft. Det är därför som Obsidian har så starka jordförbättrande vibbar. Om du vill hålla ditt slott skyddat bör du placera Obsidian nära dörröppningen så att alla som kliver in i din värld lämnar sina halvsanningar och bedrägerier vid dörren. De kan komma in med ett rent hjärta och utan illusioner - allt är en del av Obsidians skyddsplan för dig och dina nära och kära.

Om du vill göra detta skuggarbete undermedvetet kan du också placera Obsidian i ditt kreativa konstutrymme eller till och med på kontoret. De jordande egenskaperna kommer att hjälpa dig att vara stark och engagerad i dig själv och se till att du inte blir en ja-sägare och skriver på en massa saker som du helt enkelt inte vill göra eller tar på dig överskottsarbete som du inte har kapacitet för. I grund och botten kan du vara säker på att när du använder Black Obsidian eller någon annan bit av Obsidian kan du vara säker på att den alltid har din rygg.

Smycken

Ett av de mest effektiva sätten att välkomna Obsidian i ditt liv är att välja smycken av ädelsten Obsidian. Genom att placera den mycket helande stenen direkt på huden säkerställer du att du får alla dessa härliga vibrationer att sjunka rakt in och rensa ut dessa blockeringar utan att ens ett tygstycke stoppar den i dess spår. Oavsett om det är ett armband av snöflingor av obsidian eller ett modeuttryck av glittrande gyllene obsidian, är det mest effektiva sättet att utnyttja dess sanna potential och kraft att ha denna sten på sig hela tiden.

Om du letar efter andra ädelstenar som passar magiskt ihop med ditt obsidianarmband, vänd dig då till hematitens skyddande helande krafter. Hematit är också en sten som är känd för sina jordande egenskaper och för att vara en fallande stjärna liknande ädelsten som avvärjer negativ energi och ger gnistan av självförtroende till varje steg vi tar.

En annan sten som gör underverk när den kombineras med Obsidian är Lapis Lazuli. Lapis är en kraftfull blå sten som älskats av konstnärer över hela världen för att rita ut himlen, och Lapis är en sanningens vagga. Den här stenen är känd för att skärpa sinnet, inbjuda till inre reflektion och för att kunna knyta an till andra genom att ge medkänsla och äkthet till din egen berättelse.

Andra stenar som har en bra koppling till obsidian är labradorit med sin förmåga att väcka det tredje ögats chakra, onyx och svart turmalin. Den sistnämnda har också otroliga skyddskrafter och används ofta för att avvärja de problem som vanligen förknippas med EMF.

Hur du rengör din obsidian ädelsten

 • Rengör med vatten
 • Ladda med månljus eller en sjungande skål

Som med alla skyddande och jordande ädelstenar är det viktigt att hålla din Obsidian i klarhet när det gäller energi. Kraftfulla helande stenar kan bli tilltäppta och genom att rengöra och ladda upp säkerställer du ett fint flöde som håller din sten i full kraft och med sin fulla och ljusaste kraft. Att rensa din Obsidian-ädelsten är lika enkelt som att köra den under vatten. Eftersom Obsidian är en sten som bjuder in alla element i sin själ gillar Obsidian också att sitta ute i månskenet, vilket kan vara en mindre hård metod för att rensa sin energi (samtidigt som den laddas upp). Vissa människor föredrar att smutsa sina stenar för att lösa upp all negativ energi som kan ha samlats. Det bästa sättet att smudga en sten är med salvia eller någon annan potent ört. Om du har en klangskål eller klockor kan du också använda ljud som en metod för att rena och ladda obsidianen eftersom den verkar reagera bra på både dessa instrument och deras ljudvibrationer.

Avslutande tankar om Obsidian

För alla som vill ha en sten som inte drar sig för att bjuda in till andlig skuggsideläkande är Obsidian den perfekta följeslagaren. När vi lever våra liv i skuggan av lögner, illusioner, blockeringar eller något slag och gömda bakom fasader av rädsla gör vi vårt autentiska jag och vår fulla potential en fullständig björntjänst. Att göra skuggarbetet kan vara svårt och skrämmande, men Obsidian arbetar på ett sådant sätt att du inte känner att du måste pressa dig igenom. Den sopar försiktigt bort slöjan och bjuder in dig att kliva över gränsen och in på en plats av klarhet, lugn och det där rotchakrautrymmet där du alltid känner dig trygg. Kristallhealing slår en hög ton när det gäller alla de härliga egenskaperna hos Obsidian och som en enormt kraftfull sten är den ett måste i din healingkristallpackning.

Designet og udviklet af Gelinde
Designet og udviklet af Gelinde