Labradorit

Vad är labradorit?

Labradorit är ett fältspatmineral. Den har en labradoreskärpa, vilket är innebörden bakom dess namn. Kristallerna finns ofta i tunna och tabulära former med färger som sträcker sig från lila till gråblått, grönt, gult och brunt. Mineralet har en pärlglans och vissa exemplar har en schiller-effekt. Labradorit förmedlar mod och mystik.

Ta en titt på vår guide till helande ädelstenar och hitta en kristall som fångar dig.

Sortering och filtrering
Sortera efter
Välj sortering
Högsta pris
Utvalt pris:
SEK
SEK SEK
I lager
Erbjudande
Varumärke/Märke
Välj märken
Kategori
Välj kategorier

Mystikens sten

 • För kreativitet och medvetande
 • Länkar till inuitiska fabler och shamanistisk praktik.
 • Finns i Kanada, Finland och Ryssland.

Labradoritstenen är kopplad till det skimrande guld- och grönljuset i Aurora Borealis och är lika mystisk som dess skimrande skiftande färger antyder. Född ur norrskenets stormar och funnen i Kanadas Labrador-region, handlar de helande egenskaperna hos denna helande kristall om att koppla in sig på din egen underbara källa av kreativitet och ansluta sig till det högre medvetandet.

Ett överflöd av blått, grönt, eldigt guld och rökiga scheman kan hittas skimrande på ytan av labradorit. Det är en påminnelse om att de största helande stenarna ofta är kopplade till alla element - marken under dina fötter, det brusande havet och den utsträckta himlen samt stjärnorna ovanför.

Labradoriten har en lång och spretig historia och tack vare dess rika shamanska vibbar är dess historier kopplade till berättelser från inuitfolket. Legenden säger att en gång i tiden såg en inuitkrigare att Aurora hade fastnat i en stenbit. Han tog sitt spjut och slog mot stenen för att hjälpa till att frigöra ljuset. Mähriska missionärer reste till denna avlägsna kanadensiska vildmark redan på 1700-talet och blev så förtrollade av de mystiska stenarna att de tog med sig dem tillbaka till Europa.

Lite ytterligare upptäckter visar att det inte bara är Kanada som klyver Labrador från jorden, utan även Finlands vintervindar och de forna tsarrikena i Ryssland. I Finland kallade man denna sten för spektraliten eftersom den tycktes fånga alla nyanser i hela tillvarons spektrum. Oavsett vad den heter har denna sten länge varit synonym med idéer om konst och magi. Den är till för dem som vill omfamna universums mysterier - samtidigt som de vill skapa mening i sitt eget utrymme. Låt oss fördjupa oss lite djupare i labradoritens sanna önskemål …

(Om labradorit inte berör dig kan du kolla in vår guide till de mest essentiella kristallerna här och välja en som kopplar till ditt eget hjärtrum).

Labradoritens helande egenskaper

Precis som norrskenet som lyser upp vinterhimlen i det hårda norr, drar sig labradoriten inte för skönhet, grace, mystik och stora helande krafter. Medan världen ibland kan beröva oss vår välbehövliga energi och värdefulla resurser, lär labradoriten oss hur vi kan föra livgivande energi till alla områden av vår själ - från kroppen till sinnet och de djupa svåråtkomliga hörnen som håller oss alla i balans. Det är en sten som visar vägen till självsanering, konstnärlig ambition, kosmisk energi och att öka vår egen mentala klarhet. Ta en titt på alla de sätt på vilka labradorit anses vara omvandlingens sten.

Fysiska helande egenskaper

 • Bra för andningsorganen
 • Hjälper till en sund matsmältning
 • Klarar av ångest

Labradorit kan anses vara en sten fylld till bredden med mystisk energi, men det är också en fantastisk sten att jorda sig i när det gäller fysisk läkning. Ett av de ställen där labradorit briljerar som en helande kristall är när det gäller andningsorganen. Från blodcirkulation till andning och kraften bakom dina lungor, handlar den här stenen om att uppmuntra fullständig hälsa och välbefinnande och bjuder in dig att ta ett djupt andetag bekvämt när du säger ja till universum. Den som lider av bronkit och andra luftvägsproblem kan finna labradoritens helande händer hjälpsamma på resan mot välbefinnande.

Labradorit kan ägna särskild uppmärksamhet åt lungorna men det slutar inte där. Den hjälper också till med hälsosam matsmältning, reglering och håller din ämnesomsättning igång. För dem som lider av symtom på PMS och smärtsamma menstruationer kan denna milda sten också hjälpa till att hålla smärta och spänningar nere. Den hjälper också till att läka reumatism och blir av med de problem som orsakas av gikt.

Faktum är att alla typer av spänningar och ångest kan sopas bort av labradoritens frodiga egenskaper. Det är en sten som är känd för att stimulera mental klarhet, vilket hjälper dig att jaga bort dimman och hålla dig jämn och tydlig i ditt eget sinne. Exakt den formel du behöver för att fatta fantastiska beslut.

Mentala och emotionella helande egenskaper

 • Hjälper till att tända fantasin
 • Klämmar apansiktet
 • Stabiliserar humöret

Stenen för omvandling och stenen för mod, om dessa två saker kallar dig kan labradorit vara den helande sten du har väntat på. Labradorit är långt ifrån bara ett vackert ansikte och med sina ljusa skottfärger verkar labradoriten viska kraftfullt helande. Mentalt sett är labradorit den sten du vill ha vid din sida. Först och främst lugnar den apansiktet och stoppar dina tankar från att svänga från gren till gren.

Därmed inte sagt att labradoriten kväver sinnet, den gör faktiskt tvärtom. Om du känner dig fast i en rutin eller längtar efter en kickstart i din fantasi, kommer labradoritens iriserande kosmiska virvlar garanterat att få igång din konstnärliga energi.

Hur gör den det? På en miljon och ett sätt, men en av stenens starkaste förmågor är att hjälpa till att återställa energin efter en dränering. Det kan vara lätt att känna sig fast av vardagens rutiner, andras dramer och osäkerhet om sig själv och framtiden. Labradorit rensar ut allt detta skräp, vitaliserar andan med en ljus explosion av energi och håller dig igång snarare än att tyngas ner av händelser i världen och personligt ansvar. Om du någonsin har behövt en antydan till motivation för att klara av utmaningen är labradoriten alltid redo att bli din personliga maskot.

De som kämpar med depression kan upptäcka att labradorit inte drar sig för att moppa upp dåligt humör. Det är en fantastisk stabiliserande sten tack vare sitt engagemang för att hålla dig kopplad till världen under dina fötter, oavsett hur högt den bjuder in din fantasi att nå. Den tar sin utgångspunkt i det mjölkaktiga månljuset och stjärnornas virvel och handlar om att ge mönster och vägar av belysning.

Om du har djupt gömda minnen som behöver tas fram i ljuset för att hjälpa dig att urskilja nödvändiga lektioner, kommer labradoriten inte att skygga för att låta dig veta det. Detta betyder inte att den överväldigar dig genom att försöka gräva upp allt som borde förbli begravt, utan att dess intuitiva styrka och kraft kan man lita på för att få fram det bästa i dig när du är helt och fullt och helhjärtat redo och redo att gå i gång.

Metafysiska egenskaper

 • Kopplad till strupchakrat
 • Kopplad till det tredje ögats chakra

Labradorit är kopplad till strupchakrat - kommunikationsverktyget - och tredjeögonchakrat - det som förbinder oss med den andliga världen, och labradorit går på gränsen mellan det vi behöver här på jorden och det som kan hjälpa oss att hoppa högre upp.

Halschakrat hjälper oss att tala vår sanning och hålla oss rotade i äkthet. Det påminner oss om kraften i att använda våra röster, att kommunicera våra behov med tydlighet och att stärka oss själva i världen. När vi har en blockering i strupchakrat kan vi ha svårt att känna oss hörda eller förstådda, våra relationer med andra kan bli ansträngda och vi saknar självförtroende att säga det som behöver höras för vårt eget bästa.

Tredje ögonchakrat anpassar oss till vårt högre syfte och hjälper oss att se djupare, både externt och internt. När vi kopplar oss till detta chakra kan vi röra oss mer medvetet genom världen och släppa gamla idéer som inte längre stöder oss till förmån för att ta nya och spännande vägar som är mer i linje med vårt sanna oändliga syfte.

Det är därför labradorit alltid förknippas med shamanism, mystik och magi. Den har länge varit ett verktyg som helare har vänt sig till, och många dras till dess himmelska aura och förmåga att koppla sig till dessa olika medvetandetillstånd. Psykiska krafter har också tillskrivits labradoritstenar.

Stjärntecken

Det fantastiska fältspatmineralet labradorit är kopplat till födelsemånaderna februari och mars, en tid då Aurora Borealis kan ses utföra sin hypnotiska dans på himlen över klara vinterlandskap. Labradorit skulle alltså vara kopplad till zodiaken Fiskarna, även om det finns olika åsikter om att Labradorit kanske skulle tjäna dem som har Lejonet eller Vågen som födelsetecken.

Fiskarna är kända för sina mystiska personligheter, så detta är en koppling till de egenskaper som Labradorit bidrar med. Vattentecknen älskar att ta en djup titt på sina känslor och på grund av detta kan de ibland behöva en sten som balanserar dem så att de inte går för vilse när de tittar djupt inåt. De är mycket empatiska, lite vilda, påverkbara och romantiska.

De kan hålla fast vid minnen och berättelser som inte längre ger lektioner av glädje, och labradorit kan vara en bra sten för att ge den där mjuka knuffen mot att lära sig att släppa saker och ting. De älskar att vara lite häxiga, att skriva ner alla sina skräniga, sällsynta och konstnärliga uttryck och att dansa under himlen med händerna i luften.

Labradorit verkar verkligen vara en fantastisk passform för detta vilda och fritt flytande vattentecken. Fiskarna är känsliga men samtidigt robusta varelser, de behöver den där vårdande uppmuntran för att vara vackra, vara fria och fortsätta att vara fantastiska, men de behöver också bindas ner till marken och tyglas när deras sinne börjar klättra över stenarna. Labradorit är alltid redo att lugna kommunikationen, balansera dig och ge det konstnärliga temperamentet ett fint fokus, Labradorit är din senaste lummiga bästa vän.

Användning av labradorit

Från att väva in den i din vardagsgarderob genom den vackra användningen av ädelstensarmband till att placera den i ett hörn av ditt hem finns det många sätt att ta in labradorit i ditt liv. De som väljer labradorit som en del av sitt dagliga liv kommer att upptäcka att de kan känna sig ljusare, lättare i kropp och sinne och mindre bundna till negativa energier. Här är de viktigaste sätten på vilka du kan införa labradorit i ditt liv.

Hem och kontor

Som en glänsande ädelsten för Feng Shui kan labradorit föra in all den ljuvliga flödande vattenenergin i ditt hem. Ibland kallas den för labradorskinn eller adularskinn tack vare den optiska illusionen av att ljuset fångas under stenens yta. Att placera den i hemmet inbjuder till fred och lugn och kreativ frihet till platsen. Det är en utmärkt sten att placera i din verkstad, studio eller författarrum om du vill ha en gudomlig explosion av inspiration. Labradorit fungerar också i alla utrymmen där du behöver vara som tydligast i kommunikationen och där du behöver tänka och leverera din egen sanning och klarhet, det är därför den också fungerar i ett kontorsrum.

Smycken

I många århundraden har labradorit varit en älskad sten att använda i smycken. Det finns något sublimt iögonfallande med hur den glittrar när den fångar ljuset - nästan som att bära en bit av universum uppspänd över handleden eller tryckt mot det bultande hjärtat. Att bära labradorit i smycken är ett av de bästa sätten att få ut det mesta av dess potenta och kraftfulla helande egenskaper. Direkt hudkontakt säkerställer att den ansluter sig till vibrationerna i din kropp och kan börja arbeta för att skapa balans, harmoni och högre konstnärlig integritet på alla sätt och vis.

Dess skimrande guld, lila, gröna och blåa färger verkar dansa som kosmos, vilket gör den till ett idealiskt val för dem som vill kombinera den med en mångsidig och livlig garderob. Den kan tas på vid speciella tillfällen eftersom den är så magiskt iögonfallande, men den kan också användas som en daglig drömfångare för att hålla dig på topp i din balans.

Labradoritarmband är ett vackert val eftersom det bjuder in stenen att slå bredvid din puls. Labradoritringar är ett annat kraftfullt val för dem som vill ha en delikat sten på sitt finger. När du kombinerar labradorit-ädelstenen med ädelmetaller som silver, guld eller till och med roséguld kan du också få ut det mesta av dessa helande vibrationer. Silver är känt för att främja läkning av huden, guld har en balanserande effekt på kropp, sinne och själ, och roséguld kan vackert gynna nervsystemet.

Om du vill öka de helande vibrationerna kan du kombinera ditt labradoritarmband eller din labradoritring med andra himmelska helande stenar. De som fungerar bäst tillsammans med labradorit är fluorit med sin förmåga att hjälpa oss att utnyttja koncentrationskraften och förbättra vår balans både mentalt och fysiskt. Regnbågsmonsten är en annan sten som labradoriten älskar att hänga med. Regnbågsmonstenen är ett stycke magi och löper med teman om lysande visioner och att lysa upp de svåråtkomliga platserna.

Den hjälper till att stärka psykiska förbindelser och fördjupa vår intuition, vilket återigen - matar in dessa livslektioner om att vilja föra vår autenticitet, sanning och känsla av syfte skimrande upp till ytan. Solsten och Obsidian är också fördelaktiga matchningar för labradorit.

Ametist är en annan otrolig sten att bjuda in till festen när det gäller att bära labradorit. Inte bara kommer de mjuka lavendelfärgerna och de blå Labradorit-nyanserna att göra underverk tillsammans när det gäller att göra ett visuellt intryck, utan de är också båda stenar som håller det tredje ögats chakra öppet och alltid redo att ta emot, för att inte tala om att de fungerar som magi när det gäller att hålla mentala energier mjuka och smidiga och alltid lugna i stället för att vara genomsyrade av ångest och stress.

Hur du rengör din labradoritsten

Det är viktigt att hålla din labradoritsten ren och klar så att den kan utstråla de högsta energinivåerna som den har att dela med sig av. Alla ädelstenar gynnas av att regelbundet rengöras och laddas, eftersom de gör ett stort arbete för att moppa upp dåliga känslor och skingra negativa energier. Som vattensten skyr labradoriten inte beröring med vatten och detta är ett av de enklaste och bästa sätten att hålla den ren. Håll helt enkelt din labradorit under vatten och använd vid behov lite tvål för att rengöra den ordentligt så länge du sköljer den ordentligt.

Detta kommer att rensa din sten från all samlad negativ energi och hålla den ljus och redo för kristallhealing. Det är en tuff sten vilket innebär att den inte kommer att lida och flisas som några av de mer sköra ädelstenarna. Det är värt att notera att labradoritstenens släta yta kan göra den mer mottaglig för repor och innebär också att den kan samla damm. Det är därför som en försiktig rengöring kan hålla din sten i toppskick.

Om du vill ge din labradoritsten en uppladdning är det bäst att låta den ligga i en bit månljus i 24 timmar. Labradorit älskar att vara ett med elementen, och i synnerhet finner den månljuset som en pålitlig källa till sublim energi. Labradorit laddas också upp i solen, men eftersom solens ljus kan få stenens färg att blekna är det bäst att vänta på nattens slöja för att förstärka dess andliga energi.

Sammanfattning

Labradorit är en ljuvlig kristall att ta in i ditt liv, särskilt om du är någon som kommer att gynnas av att knäcka upp strupchakrat för bättre kommunikation, öppna ditt hjärtchakra och koppla på de psykiska förmågorna i det tredje ögat. Även om du bara letar efter en vacker sten som får dina kreativa safter att flöda är labradoriten alltid redo att vara din musa.

Att koppla in vår egen magi kräver ibland en liten knuff från omvärlden och det är precis vad Labradorit önskar för dig. En blick på dess Aurora Borealis-glans och de hypnotiska färgscheman som virvlar under ytan på denna magiska sten och du kommer att bli förälskad. God hälsa, kreativ rikedom och andlig expansion väntar på dig när du vänder dig till labradoritkristallens lyriska berättelser.

Designet og udviklet af Gelinde
Designet og udviklet af Gelinde