[the_ad_placement id="above-headline-manual"]
labradorit, kristall

Labradorit

Labradorit är ett fältspatmineral. Den har en labradoreskärpa, vilket är innebörden bakom dess namn. Kristallerna finns ofta i tunna och tabulära former med färger som sträcker sig från lila till gråblått, grönt, gult och brunt.

Innehållsförteckning

Snabba fakta om Labradorit

Vad är labradorit?

Labradorit är ett fältspatmineral. Den har en labradoreskärpa, vilket är innebörden bakom dess namn. Kristallerna finns ofta i tunna och tabulära former med färger som sträcker sig från lila till gråblått, grönt, gult och brunt. Mineralet har en pärlglans och vissa exemplar har en schiller-effekt. Labradorit förmedlar mod och mystik.

Ta en titt på vår guide till helande ädelstenar och hitta en kristall som fångar dig.

Mystikens sten

 • För kreativitet och medvetande
 • Länkar till inuitiska fabler och shamanistisk praktik.
 • Finns i Kanada, Finland och Ryssland.

Labradoritstenen är kopplad till det skimrande guld- och grönljuset i Aurora Borealis och är lika mystisk som dess skimrande skiftande färger antyder. Född ur norrskenets stormar och funnen i Kanadas Labrador-region, handlar de helande egenskaperna hos denna helande kristall om att koppla in sig på din egen underbara källa av kreativitet och ansluta sig till det högre medvetandet.

Ett överflöd av blått, grönt, eldigt guld och rökiga scheman kan hittas skimrande på ytan av labradorit. Det är en påminnelse om att de största helande stenarna ofta är kopplade till alla element – marken under dina fötter, det brusande havet och den utsträckta himlen samt stjärnorna ovanför.

Labradoriten har en lång och spretig historia och tack vare dess rika shamanska vibbar är dess historier kopplade till berättelser från inuitfolket. Legenden säger att en gång i tiden såg en inuitkrigare att Aurora hade fastnat i en stenbit. Han tog sitt spjut och slog mot stenen för att hjälpa till att frigöra ljuset. Mähriska missionärer reste till denna avlägsna kanadensiska vildmark redan på 1700-talet och blev så förtrollade av de mystiska stenarna att de tog med sig dem tillbaka till Europa.

Lite ytterligare upptäckter visar att det inte bara är Kanada som klyver Labrador från jorden, utan även Finlands vintervindar och de forna tsarrikena i Ryssland. I Finland kallade man denna sten för spektraliten eftersom den tycktes fånga alla nyanser i hela tillvarons spektrum. Oavsett vad den heter har denna sten länge varit synonym med idéer om konst och magi. Den är till för dem som vill omfamna universums mysterier – samtidigt som de vill skapa mening i sitt eget utrymme. Låt oss fördjupa oss lite djupare i labradoritens sanna önskemål …

(Om labradorit inte berör dig kan du kolla in vår guide till de mest essentiella kristallerna här och välja en som kopplar till ditt eget hjärtrum).

Labradoritens helande egenskaper

Labradorit, svart, gul, blå, grön, kristall
Labradorit

Precis som norrskenet som lyser upp vinterhimlen i det hårda norr, drar sig labradoriten inte för skönhet, grace, mystik och stora helande krafter. Medan världen ibland kan beröva oss vår välbehövliga energi och värdefulla resurser, lär labradoriten oss hur vi kan föra livgivande energi till alla områden av vår själ – från kroppen till sinnet och de djupa svåråtkomliga hörnen som håller oss alla i balans. Det är en sten som visar vägen till självsanering, konstnärlig ambition, kosmisk energi och att öka vår egen mentala klarhet. Ta en titt på alla de sätt på vilka labradorit anses vara omvandlingens sten.

Fysiska helande egenskaper

 • Bra för andningsorganen
 • Hjälper till en sund matsmältning
 • Klarar av ångest

Labradorit kan anses vara en sten fylld till bredden med mystisk energi, men det är också en fantastisk sten att jorda sig i när det gäller fysisk läkning. Ett av de ställen där labradorit briljerar som en helande kristall är när det gäller andningsorganen. Från blodcirkulation till andning och kraften bakom dina lungor, handlar den här stenen om att uppmuntra fullständig hälsa och välbefinnande och bjuder in dig att ta ett djupt andetag bekvämt när du säger ja till universum. Den som lider av bronkit och andra luftvägsproblem kan finna labradoritens helande händer hjälpsamma på resan mot välbefinnande.

Labradorit kan ägna särskild uppmärksamhet åt lungorna men det slutar inte där. Den hjälper också till med hälsosam matsmältning, reglering och håller din ämnesomsättning igång. För dem som lider av symtom på PMS och smärtsamma menstruationer kan denna milda sten också hjälpa till att hålla smärta och spänningar nere. Den hjälper också till att läka reumatism och blir av med de problem som orsakas av gikt.

Faktum är att alla typer av spänningar och ångest kan sopas bort av labradoritens frodiga egenskaper. Det är en sten som är känd för att stimulera mental klarhet, vilket hjälper dig att jaga bort dimman och hålla dig jämn och tydlig i ditt eget sinne. Exakt den formel du behöver för att fatta fantastiska beslut.

Mentala och emotionella helande egenskaper

 • Hjälper till att tända fantasin
 • Klämmar apansiktet
 • Stabiliserar humöret

Stenen för omvandling och stenen för mod, om dessa två saker kallar dig kan labradorit vara den helande sten du har väntat på. Labradorit är långt ifrån bara ett vackert ansikte och med sina ljusa skottfärger verkar labradoriten viska kraftfullt helande. Mentalt sett är labradorit den sten du vill ha vid din sida. Först och främst lugnar den apansiktet och stoppar dina tankar från att svänga från gren till gren.

Därmed inte sagt att labradoriten kväver sinnet, den gör faktiskt tvärtom. Om du känner dig fast i en rutin eller längtar efter en kickstart i din fantasi, kommer labradoritens iriserande kosmiska virvlar garanterat att få igång din konstnärliga energi.

Hur gör den det? På en miljon och ett sätt, men en av stenens starkaste förmågor är att hjälpa till att återställa energin efter en dränering. Det kan vara lätt att känna sig fast av vardagens rutiner, andras dramer och osäkerhet om sig själv och framtiden. Labradorit rensar ut allt detta skräp, vitaliserar andan med en ljus explosion av energi och håller dig igång snarare än att tyngas ner av händelser i världen och personligt ansvar. Om du någonsin har behövt en antydan till motivation för att klara av utmaningen är labradoriten alltid redo att bli din personliga maskot.

De som kämpar med depression kan upptäcka att labradorit inte drar sig för att moppa upp dåligt humör. Det är en fantastisk stabiliserande sten tack vare sitt engagemang för att hålla dig kopplad till världen under dina fötter, oavsett hur högt den bjuder in din fantasi att nå. Den tar sin utgångspunkt i det mjölkaktiga månljuset och stjärnornas virvel och handlar om att ge mönster och vägar av belysning.

Om du har djupt gömda minnen som behöver tas fram i ljuset för att hjälpa dig att urskilja nödvändiga lektioner, kommer labradoriten inte att skygga för att låta dig veta det. Detta betyder inte att den överväldigar dig genom att försöka gräva upp allt som borde förbli begravt, utan att dess intuitiva styrka och kraft kan man lita på för att få fram det bästa i dig när du är helt och fullt och helhjärtat redo och redo att gå i gång.

Metafysiska egenskaper

 • Kopplad till strupchakrat
 • Kopplad till det tredje ögats chakra

Labradorit är kopplad till strupchakrat – kommunikationsverktyget – och tredjeögonchakrat – det som förbinder oss med den andliga världen, och labradorit går på gränsen mellan det vi behöver här på jorden och det som kan hjälpa oss att hoppa högre upp.

Halschakrat hjälper oss att tala vår sanning och hålla oss rotade i äkthet. Det påminner oss om kraften i att använda våra röster, att kommunicera våra behov med tydlighet och att stärka oss själva i världen. När vi har en blockering i strupchakrat kan vi ha svårt att känna oss hörda eller förstådda, våra relationer med andra kan bli ansträngda och vi saknar självförtroende att säga det som behöver höras för vårt eget bästa.

Tredje ögonchakrat anpassar oss till vårt högre syfte och hjälper oss att se djupare, både externt och internt. När vi kopplar oss till detta chakra kan vi röra oss mer medvetet genom världen och släppa gamla idéer som inte längre stöder oss till förmån för att ta nya och spännande vägar som är mer i linje med vårt sanna oändliga syfte.

Det är därför labradorit alltid förknippas med shamanism, mystik och magi. Den har länge varit ett verktyg som helare har vänt sig till, och många dras till dess himmelska aura och förmåga att koppla sig till dessa olika medvetandetillstånd. Psykiska krafter har också tillskrivits labradoritstenar.

Stjärntecken

labradorit
Labradorit
 • Kopplad till Libra
 • Bra för Fiskarna

Det fantastiska fältspatmineralet labradorit är kopplat till födelsemånaderna februari och mars, en tid då Aurora Borealis kan ses utföra sin hypnotiska dans på himlen över klara vinterlandskap. Labradorit skulle alltså vara kopplad till zodiaken Fiskarna, även om det finns olika åsikter om att Labradorit kanske skulle tjäna dem som har Lejonet eller Vågen som födelsetecken.

Fiskarna är kända för sina mystiska personligheter, så detta är en koppling till de egenskaper som Labradorit bidrar med. Vattentecknen älskar att ta en djup titt på sina känslor och på grund av detta kan de ibland behöva en sten som balanserar dem så att de inte går för vilse när de tittar djupt inåt. De är mycket empatiska, lite vilda, påverkbara och romantiska.

De kan hålla fast vid minnen och berättelser som inte längre ger lektioner av glädje, och labradorit kan vara en bra sten för att ge den där mjuka knuffen mot att lära sig att släppa saker och ting. De älskar att vara lite häxiga, att skriva ner alla sina skräniga, sällsynta och konstnärliga uttryck och att dansa under himlen med händerna i luften.

Labradorit verkar verkligen vara en fantastisk passform för detta vilda och fritt flytande vattentecken. Fiskarna är känsliga men samtidigt robusta varelser, de behöver den där vårdande uppmuntran för att vara vackra, vara fria och fortsätta att vara fantastiska, men de behöver också bindas ner till marken och tyglas när deras sinne börjar klättra över stenarna. Labradorit är alltid redo att lugna kommunikationen, balansera dig och ge det konstnärliga temperamentet ett fint fokus, Labradorit är din senaste lummiga bästa vän.

Användning av labradorit

labradorit
Labradorit
 • Bär för balans, harmoni och chakrahealing.
 • Placera i hemmet för inspiration och vattenenergi

Från att väva in den i din vardagsgarderob genom den vackra användningen av ädelstensarmband till att placera den i ett hörn av ditt hem finns det många sätt att ta in labradorit i ditt liv. De som väljer labradorit som en del av sitt dagliga liv kommer att upptäcka att de kan känna sig ljusare, lättare i kropp och sinne och mindre bundna till negativa energier. Här är de viktigaste sätten på vilka du kan införa labradorit i ditt liv.

Hem och kontor

Som en glänsande ädelsten för Feng Shui kan labradorit föra in all den ljuvliga flödande vattenenergin i ditt hem. Ibland kallas den för labradorskinn eller adularskinn tack vare den optiska illusionen av att ljuset fångas under stenens yta. Att placera den i hemmet inbjuder till fred och lugn och kreativ frihet till platsen. Det är en utmärkt sten att placera i din verkstad, studio eller författarrum om du vill ha en gudomlig explosion av inspiration. Labradorit fungerar också i alla utrymmen där du behöver vara som tydligast i kommunikationen och där du behöver tänka och leverera din egen sanning och klarhet, det är därför den också fungerar i ett kontorsrum.

Smycken

I många århundraden har labradorit varit en älskad sten att använda i smycken. Det finns något sublimt iögonfallande med hur den glittrar när den fångar ljuset – nästan som att bära en bit av universum uppspänd över handleden eller tryckt mot det bultande hjärtat. Att bära labradorit i smycken är ett av de bästa sätten att få ut det mesta av dess potenta och kraftfulla helande egenskaper. Direkt hudkontakt säkerställer att den ansluter sig till vibrationerna i din kropp och kan börja arbeta för att skapa balans, harmoni och högre konstnärlig integritet på alla sätt och vis.

Dess skimrande guld, lila, gröna och blåa färger verkar dansa som kosmos, vilket gör den till ett idealiskt val för dem som vill kombinera den med en mångsidig och livlig garderob. Den kan tas på vid speciella tillfällen eftersom den är så magiskt iögonfallande, men den kan också användas som en daglig drömfångare för att hålla dig på topp i din balans.

Labradoritarmband är ett vackert val eftersom det bjuder in stenen att slå bredvid din puls. Labradoritringar är ett annat kraftfullt val för dem som vill ha en delikat sten på sitt finger. När du kombinerar labradorit-ädelstenen med ädelmetaller som silver, guld eller till och med roséguld kan du också få ut det mesta av dessa helande vibrationer. Silver är känt för att främja läkning av huden, guld har en balanserande effekt på kropp, sinne och själ, och roséguld kan vackert gynna nervsystemet.

Om du vill öka de helande vibrationerna kan du kombinera ditt labradoritarmband eller din labradoritring med andra himmelska helande stenar. De som fungerar bäst tillsammans med labradorit är fluorit med sin förmåga att hjälpa oss att utnyttja koncentrationskraften och förbättra vår balans både mentalt och fysiskt. Regnbågsmonsten är en annan sten som labradoriten älskar att hänga med. Regnbågsmonstenen är ett stycke magi och löper med teman om lysande visioner och att lysa upp de svåråtkomliga platserna.

Den hjälper till att stärka psykiska förbindelser och fördjupa vår intuition, vilket återigen – matar in dessa livslektioner om att vilja föra vår autenticitet, sanning och känsla av syfte skimrande upp till ytan. Solsten och Obsidian är också fördelaktiga matchningar för labradorit.

Ametist är en annan otrolig sten att bjuda in till festen när det gäller att bära labradorit. Inte bara kommer de mjuka lavendelfärgerna och de blå Labradorit-nyanserna att göra underverk tillsammans när det gäller att göra ett visuellt intryck, utan de är också båda stenar som håller det tredje ögats chakra öppet och alltid redo att ta emot, för att inte tala om att de fungerar som magi när det gäller att hålla mentala energier mjuka och smidiga och alltid lugna i stället för att vara genomsyrade av ångest och stress.

Hur du rengör din labradoritsten

kristaller, grön, löv
Så gör du rent din labradorit.
 • Rengör med vatten
 • Ladda i månsken

Det är viktigt att hålla din labradoritsten ren och klar så att den kan utstråla de högsta energinivåerna som den har att dela med sig av. Alla ädelstenar gynnas av att regelbundet rengöras och laddas, eftersom de gör ett stort arbete för att moppa upp dåliga känslor och skingra negativa energier. Som vattensten skyr labradoriten inte beröring med vatten och detta är ett av de enklaste och bästa sätten att hålla den ren. Håll helt enkelt din labradorit under vatten och använd vid behov lite tvål för att rengöra den ordentligt så länge du sköljer den ordentligt.

Detta kommer att rensa din sten från all samlad negativ energi och hålla den ljus och redo för kristallhealing. Det är en tuff sten vilket innebär att den inte kommer att lida och flisas som några av de mer sköra ädelstenarna. Det är värt att notera att labradoritstenens släta yta kan göra den mer mottaglig för repor och innebär också att den kan samla damm. Det är därför som en försiktig rengöring kan hålla din sten i toppskick.

Om du vill ge din labradoritsten en uppladdning är det bäst att låta den ligga i en bit månljus i 24 timmar. Labradorit älskar att vara ett med elementen, och i synnerhet finner den månljuset som en pålitlig källa till sublim energi. Labradorit laddas också upp i solen, men eftersom solens ljus kan få stenens färg att blekna är det bäst att vänta på nattens slöja för att förstärka dess andliga energi.

Sammanfattning

Labradorit är en ljuvlig kristall att ta in i ditt liv, särskilt om du är någon som kommer att gynnas av att knäcka upp strupchakrat för bättre kommunikation, öppna ditt hjärtchakra och koppla på de psykiska förmågorna i det tredje ögat. Även om du bara letar efter en vacker sten som får dina kreativa safter att flöda är labradoriten alltid redo att vara din musa.

Att koppla in vår egen magi kräver ibland en liten knuff från omvärlden och det är precis vad Labradorit önskar för dig. En blick på dess Aurora Borealis-glans och de hypnotiska färgscheman som virvlar under ytan på denna magiska sten och du kommer att bli förälskad. God hälsa, kreativ rikedom och andlig expansion väntar på dig när du vänder dig till labradoritkristallens lyriska berättelser.

Vanliga frågor om labradorit

Vad gör labradorit?

Labradorit är en mystisk ädelsten som är känd för att öka den mentala klarheten och åstadkomma transformation. Det är en kristall som är kopplad till det tredje ögats chakra som är vår port till inre visdom och djupare intuition. Labradorit är också bra för att hjälpa till att främja psykiska förmågor och kan uppmuntra kreativitet tillsammans med tro på sig själv och universum.

Vad är labradorit bra för?

Labradorit är en bra sten för att bli klar i huvudet och för att hjälpa dig att ansluta till din egen inneboende känsla av visdom. Även om det är en sten som säkert uppmuntrar dig att sätta din tillit till universum, uppmanar den dig också att sätta din tillit till dig själv och ditt eget omdöme. Den rensar upp blockeringar från det tredje ögats chakra och strupchakrat.

Kan labradorit bli våt?

Ja, labradorit är en ädelsten som kan bli blöt. Eftersom labradorit får mellan 6 och 6,5 på Mohs hårdhetsskala betyder det att vatten inte kommer att orsaka någon egentlig skada på denna kristall. Som med alla ädelstenar och ädelstenar rekommenderar vi dock inte att du blötlägger din labradorit under en längre tid eftersom detta kan leda till att kristallen försämras.

Vad är labradorit?

Labradorit är ett fältspatmineral och anses vara en mycket intuitiv och mystisk ädelsten. Det är en ädelsten med labradorskimmer – vilket ger den sitt vackra namn. Denna sten blinkar med nyanser av blått, grått och grönt. Den är känd för att vara en sten som ansluter till strupen och det tredje ögats chakra och hjälper sinnet att finna klarhet och kreativitet.

Var finns labradorit?

Labradorit kan hittas över hela världen, men den upptäcktes först i den avlägsna kanadensiska vildmarken redan på 1700-talet. Sedan dess har den också hittats i Norge, Finland, USA och Ryssland.

Hur renar man labradorit?

Att hålla Labradorit renad är viktigt för att se till att den kan arbeta på topp utan att bli blockerad eller fylld av stillastående energi. Eftersom den är en 6 till 6,5 på Mohs hårdhetsskala kan du rengöra din labradorit genom att köra den under vatten för en snabb urladdning. Du kan också lämna den i månljus, använda smudgingtekniker eller lämna den i sällskap med renande stenar som klar kvarts och Selenit.

Kan labradorit vara i solen?

När labradoriten fångar solljuset glittrar den med iriserande nyanser av grönt, blått och guld, vilket gör den till en fantastisk ädelsten att bära utomhus. Att vistas i solljuset bör inte påverka din labradoritpärla negativt, men vi rekommenderar inte att du lämnar den i direkt solljus under längre perioder eftersom konstant exponering kan förkorta stenens ljusa och färgstarka livslängd.

Hur upptäcker man falsk labradorit?

En äkta labradorit ska ha något element av iriserande färg. Ur en vinkel kan den se platt eller grå ut, men genom att vrida den i ljuset kan du se andra färgförändringar sippra igenom. Om ädelstenen inte skiftar i nyans eller har någon färgförändring kan detta vara en antydan om att det inte är en äkta labradorit.

Vilket chakra är labradorit?

Labradorit är kopplad till strupchakrat och tredje ögats chakra. Det är en sten som är kopplad till djup kommunikation, engagemang för klarhet och att kalla på din visdom och intuition. När vårt strupchakra är öppet kan vi kommunicera våra behov och ansluta oss autentiskt till vår omvärld. När vårt tredje öga är öppet kan vi lära oss att lita på vårt eget omdöme.

Hur laddar man labradorit?

Att ladda din labradoritsten gör att den fortsätter att arbeta på toppen av sin energimässiga förmåga. Du kan ladda labradoriten genom att lämna den i månljus eftersom den reagerar superbra på den energi som bärs av månens ljus. Du kan också lämna den i sällskap med laddande ädelstenar som selenit och klar kvarts så att de kan dela med sig av sin energi.

Var kommer labradoriten ifrån?

Labradorit kommer från många platser runt om i världen – kalla platser som är känsliga för norrskenets dans. Du kan hitta labradorit i Kanada, Ryssland, Finland, Norge och USA.

Hur använder man labradorit?

Det finns många sätt att använda labradorit – du kan bära den som smycke mot huden för att se till att du håller kontakten med den där känslan av djup inre visdom. Du kan placera den på strupchakraområdet eller på tredje ögats chakrazon för att rena och rensa bort eventuella blockeringar. Du kan välkomna den in i hemmet för att föra in teman av lugn och kreativitet i din värld. Du kan också använda den i meditation och reikihealing också.

Vilken färg har labradorit?

Labradorit blinkar med nyanser av grått, grönt, blått, guld och tar även med sig hits av rött till festen ibland. Det är en ädelsten som är berömd för sin iriserande attraktion och har labradorescens (därav namnet) vilket innebär att den ändrar färg beroende på ljus och stenens rörelse.

Hur ser labradorit ut?

Labradorit är en vacker ädelsten som erbjuder ett helt spektrum av färger. Vid en första anblick kan den se grå eller färglös eller till och med mörkblå ut, men när ljuset faller på den framträder en hel nyans av färger – från blått till guld, silver och rött. Den har en pärlemoraktig glans.

Hur polerar man labradorit?

Polering av labradorit tar fram dess underbara glödande färgskala och dess sång av labradorescens. Du kan polera labradorit med en stenbumlare eller använda sandpapper med en kornstorlek på 50 till att börja med för att sedan arbeta dig upp till finare sandpapperstyper (från150 till 300 och slutligen 600). Använd slutligen en mjuk trasa och en speciell poleringsprodukt för ädelstenar för att polera stenen och få fram den pärlglänsande glansen.

Är labradorit en månsten?

Nej, labradorit och månsten är två olika typer av ädelstenar även om de är systerstenar. Båda kommer från fältspatfamiljen men månstenen kommer från ortoklasområdet vilket ger den ett mindre intensivt brytningsindex. Månsten handlar också om att ansluta till det gudomligt feminina och fungerar över alla chakran medan labradorit är centrerad kring intuition, transformation och hals- och tredje ögats chakra.

Vad hjälper labradorit till med?

Labradorit hjälper till med en hel del saker eftersom det är en kraftfull helande ädelsten. Fysiskt kan den hjälpa andningssystemet och även hjälpa till med PMS och menstruationssmärtor också. Känslomässigt är den känd som en sten för omvandling och mod eftersom den rensar ut allt mentalt skräp som håller dig tillbaka. Andligt sett är den kopplad till både strupchakrat och det tredje ögats chakra och ser till att din röst ringer sant från hjärtat och att du kan lära dig att lita på din visdom.

Vilken är färgen på labradorit?

Vid en första anblick kan labradorit verka vara en färglös eller gråaktig sten, men i ljuset kan dess andra färger dansa och lysa igenom. Från blått till grönt och guld och rött, effekten är känd som labradorescens. Den mystiska ädelstenen verkar byta färg beroende på hur ljuset träffar den – detta är en av anledningarna till att labradoriten är så älskad och beundrad.

Vad är skillnaden mellan labradorit och spectrolit?

Spekrolit är en speciell sorts labradorit som endast finns i Finland. På grund av sin sällsynthet klassas den som en halvädelsten – en status som labradorit i sig inte har. Spektraliten har en djupt mörk svart bas och visar upp ett helt spektrum av regnbågsfärger. Labradorit tenderar att visa upp färger som är gröna, blå och silvergrå snarare än hela spektrumet av nyanser.

Vad gör labradoriten andligt?

Labradorit har stora andliga krafter. Denna ädelsten är djupt kopplad till det mystiska och är också känd för att hjälpa till att öka dina psykiska krafter och fördjupa din intuition. Eftersom det är en blåaktig sten som blinkar med nyanser av grönt, lila och guld – är det också en ädelsten som är kopplad till det tredje ögats och halsens chakran. Genom att rensa blockeringar från dessa chakran kan labradoriten hjälpa till att se till att din röst förblir sann och att du autentiskt kopplar dig till världen omkring dig och ditt eget sanna jag.

Är labradorit en månadssten?

Labradorit anses vara en alternativ månadssten och är kopplad till månaderna februari och mars. Den kan korsa över och vara en lämplig ädelsten även för fiskar, lejon och vågar. Labradorit är en fantastisk ädelsten att ha strax före vårens födelse eftersom den påminner oss om vikten av omvandling och att låta saker passera.

Är labradorit tillverkad av människan?

Nej, labradorit är ett naturligt fältspatmineral. Den skapas (liksom många ädelstenar) när värme och tryck möts. Det finns ofta i magmatiska bergarter och för med sig massor av färgspel och en hel del helande fördelar. Den finns bland annat i Finland, Kanada, USA och Ryssland.

Vilka är de helande egenskaperna hos labradorit?

Labradorit har många helande egenskaper. Det är en djupt klok och intuitiv sten som hjälper dig att komma tillbaka i kontakt med din egen visdom. Den rensar upp blockeringar i strupchakrat och tredje ögats chakra så att du kan stå i din sanning. Labradoriten hjälper dig också att övervinna rädslor och hitta ditt mod. Den är känd som omvandlingens sten.

Vilka metafysiska egenskaper har labradorit?

Som en mycket andlig och mystisk sten är labradoriten spetsad med metafysiska egenskaper. Den är kopplad till strupchakrat och det tredje ögats chakra. Halschakrat är vårt verktyg för kommunikation och hur vi delar vår inre värld med omvärlden. Vårt tredje öga är hur vi vässar våra färdigheter i intuition och ansluter oss till vår inre visdom. När båda dessa chakran är i linje kan vi röra oss genom världen mer kopplade till vårt högre syfte.

Vad är labradoriten värd?

Kostnaden för labradorit kan variera kraftigt beroende på kvaliteten, slipningen och storleken på ädelstenen i fråga. Generellt sett är stenen mer eftertraktad ju mer labradorit stenen har. Labradorit är relativt prisvärd. För bitar av högre kvalitet kan du räkna med att betala uppåt 400 kronor per karat.

Hur hårt är labradorit?

Labradorit är en relativt hård sten. Den får 6-6,5 på mohs hårdhetsskala. Detta innebär att labradorit inte lätt blir repad eller skadad. Som med alla helande kristaller rekommenderar vi dock att den behandlas med försiktighet och att man undviker stötar, stötar och längre perioder i direkt ljus eller vatten.

Hur aktiverar man labradorit?

Ett av de bästa sätten att aktivera din labradoritsten är att helt enkelt ha den nära till hands. Att bära din labradorit eller hålla den i handen hjälper till att ställa in den på dig och aktivera dess krafter. Du kan också aktivera labradoriten genom att direkt sätta en intention. Håll i stenen, hitta ett tyst utrymme och säg exakt vad du vill att den här ädelstenen ska hjälpa dig med. Tacka din labradorit och håll den nära dig de närmaste dagarna.

Hur tar man hand om labradoriten?

Labradorit är en tålig sten som får höga poäng på Mohs hårdhetsskala. Även om det kan vara en tuff ädelsten behöver den ändå lite vård för att trivas. Du kan ta hand om din labradorit-ädelsten genom att hålla den renad och laddad regelbundet för att frigöra eventuell stillastående energi. Rengör den genom att köra den under vatten, placera den i månens ljus eller smudga den. Du kan ladda upp den igen med månljus och genom att lämna den i närvaro av ädelstenar som klar kvarts och selenit.

Hur rengör man labradoritstenen?

Håll din labradoritsten energimässigt renad och i toppskick genom att köra den under vatten för en snabb urladdning. Om du vill ge den en mer fokuserad rengöring som inte gör den våt kan du smudga den med salvia eller palo santo för att jaga ut stagnerande energi. Du kan också placera labradoriten i månens ljus eftersom den ansluter och reagerar bra på denna högt inställda energi.

Hur identifierar man labradorit?

Du kan ofta upptäcka en labradoritsten tack vare hur stenen spelar med ljuset. Denna ädelsten är känd för sin irisering, vilket innebär att även om den ser blå eller grå ut på ytan kan ett skifte i vinkel eller ljus få den att blinka grönt och guld.

Vilka är de metafysiska egenskaperna hos labradorit?

Intuitiv, klok och alltid här för att hjälpa dig att möta dina rädslor och gå över dina egna gränser – labradorit är en otrolig sten att ha i ditt liv. Den är kopplad till strupchakrat och det tredje ögats chakra. Det tredje ögonchakrat är nyckeln till vår djupaste källa av inre visdom. Det hjälper oss att lära oss att lita på vår intuition och att leva i linje med vårt högre syfte. Halschakrat hjälper oss att kommunicera med världen.

Vad är labradorit smycken?

Labradorit är ett populärt fältspatmineral som ofta används i smycken. Detta beror på att stenen har en vacker pärlemorglans och leker med färger tack vare labradorskimmern som blinkar under ytan. På grund av dess skönhet och dess mystiska helande fördelar kan du ofta se labradoritarmband, hängsmycken, örhängen, ringar och alla slags smycken av labradoritstenar.

Var hittar man labradorit i USA?

Labradorit kan hittas över hela världen – från Ryssland till Kanada, Skandinavien och USA. I USA kan du hitta ädelstensfyndigheter av labradorit i Utah, Oregon och Kalifornien.

Var ska man lägga labradorit?

Att bära labradorit på kroppen kan hjälpa till att hålla dessa helande och harmoniska vibrationer synkroniserade och höja dina egna. Du kanske också vill placera labradorit på strupchakrat för att rensa eventuella blockeringar om du har svårt att kommunicera. Du kan också placera den på tredje ögats chakra om du vill fördjupa din intuition och låta dig vägledas mer av din visdom.

Kan man sova med labradorit?

Du kan sova med labradorit och det kan faktiskt vara en bra sten för att hjälpa dig att komma ihåg dina drömmar och fördjupa dig i de undermedvetna budskapen. Den kan också hjälpa din kropp att ställa om och släppa taget om allt som orsakar störningar när du sover.

Ändrar labradorit sin färg?

Labradorit verkar ändra färg eftersom det är en sten som har labradorescens. Detta innebär att när ljuset träffar den på vissa punkter kan den skimra med ett annat spektrum än vad som först möter ögat. Labradorit kan vid en första anblick verka blå eller grå, men i ljuset eller i en vinkel kan den också vara grön, guld, blå och ha en pärlglans i sin färg också.

Hur bildas labradorit?

Labradorit tenderar att bildas i magmatiska bergarter. Det är ett fältspatmineral som är ett av de mest förekommande mineralerna som finns över hela världen och som består av kiseldioxid och aluminium. Den behöver värme och tryck för att bildas eftersom denna miljö smälter och blandar olika mineraler. När dessa mineraler svalnar i efterhand separeras de i lager med inneslutningar som är gömda i dessa lager – det är detta som ger labradoriten dess lekfulla nyanser av iriserande skimmer.

Hur gammal är labradorit?

Labradorit upptäcktes först i slutet av 1700-talet i Labrador i Kanada. Den upptäcktes av en morovisk missionär som blev så förtjust i stenen att den fördes tillbaka till Europa. Det finns dock sagor som säger att labradoriten har funnits mycket längre.

Hur sällsynt är labradorit?

Labradorit är en relativt sällsynt kristall. Den finns vanligtvis i block och det är ganska sällsynt att hitta enskilda kristaller. Några av de mer sällsynta nyanserna av labradorit är de som har rosa eller fuschia färger invävda i de iriserande nyanserna. Spekrolit är en form av labradorit som är så sällsynt att den endast finns i Finland och kan skryta med hela spektrumet av regnbågsfärger.

Hur rengör man labradoritsmycken?

Håll din skötselrutin för dina labradoritsmycken så enkel som möjligt. Använd helt enkelt en fuktig trasa för att gnugga ner din ädelsten och följ sedan upp med en torr trasa för att polera och polera och ge tillbaka den naturliga glansen. Du bör undvika att använda någon form av kemiska rengöringsmedel, ultraljudsrengöringsmedel och smyckesdippar på dina labradorit-ädelstenssmycken.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll:

malakit, grön, kristall

Malakit

Malakit är ett grönt kopparkarbonatmineral. Det är en del av det monolitiska kristallsystemet och har en silkeslen lyster. Malakit används

Läs mer »
obsidian, svart, kristall

Obsidian

Obsidian är vulkaniskt glas som bildas naturligt. Det kommer från den snabba nedkylningen av felsisk lava. Obsidian är naturligt svart

Läs mer »
amazonit kristall sten

Amazonit

Amazonit (amasonit) är en variation av mikroklin fältspat, och den tillhör samma familj som ortoklas och plagioklas. Den har en

Läs mer »
Druvagat

Druvagat

Druvagaten upptäcktes i Indonesien och är en mycket sällsynt och värdefull sten. Det som gör den ännu mer speciell är

Läs mer »