[the_ad_placement id="above-headline-manual"]
Golden healer, hematoid kvarts

Hematoid kvarts (Golden Healer)

Hematoida kvartskristaller är en typ av kristall som har inneslutningar som ser ut som blodkroppar. Dessa inneslutningar är vanligtvis sammansatta av järn, mangan och titan.

Innehållsförteckning

Snabba fakta om Hematoid kvarts (Golden Healer)

Egenskaper, ursprung och betydelse

Hematoida kvartskristaller är en typ av kristall som har inneslutningar som ser ut som blodkroppar. Dessa inneslutningar är vanligtvis sammansatta av järn, mangan och titan. Den finns över hela världen men det är vanligast i Brasilien, Afrika, Kina, Indien och Madagaskar.

Namnet hematoid kommer från grekiskan som betyder ”blodig”. Detta namn gavs för att hematoid kvarts ofta har en röd eller rosa färg. De används ofta i helande ritualer och ceremonier. Stenen är särskilt användbart för dem som kämpar med ADD och ADHD samt de som kan finna sig själva kämpa för att hålla deadlines.

Stenen kan balansera och jorda dig när du känner dig utspridda så att du lättare kan slutföra uppgifter. Det kan också hjälpa till att lindra oro och panik, eller ge tröst närhelst vi behöver det.

Hematoid kvarts är kända för att ha följande egenskaper:
– Skydd mot negativa energier
– Att läka tidigare känslomässiga trauman
– Hjälpa till med andlig utveckling

Dessa stenar finns ofta i form av geoder, som är ihåliga stenar med kristaller på insidan. Geoder bildas när en magmatisk bergart som granit eller diorit svalnar och kristalliseras under jorden. Utsidan förblir porös medan insidan formas i många olika former, inklusive sfärisk, kubisk eller pyramidformad. Förutom att användas som en sten för metafysiska ändamål, kan den också poleras och skäras till smycken såsom halsband eller ringar.

Varför kallas Hematoid kvarts ibland för Golden Healer?

Hematoid kvarts är en sort av kvarts som nästan alltid är gyllene nyanser. Det kallas ofta ”Golden Healer” eftersom det förmodas ha kraften att läka fysiska, mentala och känslomässiga sår.

Läkande egenskaper för dina chakran – vilket chakra ska du fokusera på?

Det sägs att hematoida kvartskristaller har förmågan att anpassa chakran och skapa balans till ens varelse.

Det finns sju stora chakran i människokroppen, var och en förknippad med en annan del av vår kropp och motsvarar en annan färg: roten (röd), sakral (orange), solar plexus (gul), hjärta (grön), hals (blått), tredje ögat (indigo) och krona (violett).

Det är viktigt att veta vilket chakra du behöver hjälp med innan du börjar använda dessa kristaller.

Hur man använder hematoid kvarts i sitt dagliga liv för balans och harmoni

Hematoid kvarts är en typ av kvarts som har hematitinslutningar. Det är också känt som blodsten. Detta är en kraftfull helande sten som kan balansera och harmonisera kroppens energicentra, eller chakran. Dessa inkluderar rot, sakral, solar plexus, hjärta, hals, tredje ögat och kronchakrat.

Stenen kan hjälpa till att balansera energierna från alla sju chakran genom att rensa ut blockeringar och återställa harmoni med det naturliga energiflödet genom dessa centra. Den gör detta genom att rensa bort negativ energi från dessa områden som orsakas av många olika saker inklusive stress, sjukdom eller skada.

Hur man använder en hematoid kvartskristall med iridologi för att läka fysiska åkommor

Detta är en kristall som kan användas för att läka fysiska åkommor. Det tros ha läkande egenskaper och kan användas tillsammans med iridologi för att bota fysiska åkommor som artrit, bronkit och högt blodtryck.

Kristallerna placeras på det drabbade området och sedan värms de upp med en tändare eller ljus. Värmen från lågan hjälper till att öppna upp kanalerna för energiflödet i kroppen och frigör gifter som kan ha samlats i kroppen.

Denna sten resonerar med vårt solar plexus, sakral och rotchakra. Det kan tyckas enkelt, men denna kombination skapar en stark grund som främjar manifestation. Med den här stenen kommer du att märka att dagliga uppgifter blir mer inspirerande och kommer från en plats av tillväxt.

Tål hematoid kvarts att vara i solen?

Kvarts kan vara känsligt för solljus. Du kanske märker att färgen på kvartsen ändras när den är i solen, eller att den blir spröd och lätt går sönder. Kvarts tar på sig egenskaper hos solljus, så om du utsätter det för för mycket ljus kommer det att försämras.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll:

botswana-agat kristall ädelsten

Botswana Agat

Botswana-agaterna är en typ av kalcedon som finns i Kalahariöknen i Botswana. Namnet ”Botswanagat” betyder ”stenar från norr”, eftersom de

Läs mer »
koppar, hand, brun, stenar

Koppar

Koppar är en mjuk metall med hög ledningsförmåga. Koppar är en övergångsmetall av legering och tenn som är ljus och

Läs mer »
turmaliner

Turmalin

Turmalin är en halvädelsten som finns i många olika färger. Det är ett mineral som klassificeras som kristallint borsilikat och

Läs mer »
bärnsten, orange, kristall

Bärnsten

Även om bärnsten anses vara en ädelsten är ursprunget till den fossiliserad trädharts. Det är ett organiskt ämne som ofta

Läs mer »