Lapis Lazuli

Lapis Lazuli hör till kategorin metamorfa bergarter. Den består huvudsakligen av lazurit med kalcit, sodalit och pyrit. Stenen finns ofta i nyanser av djupblått eller lila vilket också bidrar till betydelsen bakom dess namn. Den var populär bland konstnärer som slipade den för att få fram dess pigment. Den är känd för att ge visdom och självuttryck.

Sortering och filtrering
Sortera efter
Välj sortering
Högsta pris
Utvalt pris:
SEK
SEK SEK
I lager
Erbjudande
Varumärke/Märke
Välj märken
Kategori
Välj kategorier

Ursprung och historia

 • Känd som visdomsstenen
 • En av de högst ansedda ädelstenarna i Egypten
 • Används av Michelangelo för att måla det Sixtinska kapellet.

Med ett namn som dansar på tungan, en rik historia med kungligheter och konstnärer och en skimrande djupblå nyans som gör ögonen stora av häpnad, är Lapis Lazuli själva sinnebilden av allt vi beundrar med den mystiska världen av helande kristaller.

Lapis Lazuli är känd som visdomsstenen och älskades av de gamla egyptierna och i målningar och rullar syns den ofta på faraoner, drottningar och gudinnor. På den tiden användes den inte bara som en juvel, utan den maldes även ner för att bli ögonskugga och elixir.

Den vackra blå stenen var en av de högst ansedda ädelstenarna i Egypten. Den kom från de äldsta gruvorna i världen gavs till dem med stor prestige. Från sarkofagen till översteprästens bröstsköld, få juveler i världen nådde upp till den status som lapis lazuli kunde nå.

I persisk folkhistoria och vid Sydamerikas gamla stränder sades stenen vara stjärnhimlen krympt till en dyrbar ädelsten, som kanske redan innehöll all kunskap om universum. I islam valdes den ut som en skyddande sten mot det onda ögat, och även buddhister vände sig till denna sten eftersom dess mjuka helande energi banade väg för inre frid.

Även när vi kom in på medeltiden och de europeiska kusterna hade lapis lazuli inte förlorat sin hyllade prakt. Katarina den stora föll för de rika blå nyanserna och lät pryda ett helt rum med stenen.

Michelangelo malde ner den till blått pigmentpulver för att få fram en slående blå nyans som vi än i dag kan se när vi vänder blicken mot himlen när vi går genom Sixtinska kapellet. Vad är det med lapis lazuli som tänder sinnet och kallar på själen? Låt oss fördjupa oss i dess helande egenskaper och ta reda på mer om denna trollbindande sten och dess härliga blå färg.

För mer information om världens mest förtrollande ädelstenar kan du läsa vår guide om kristaller här.

Egenskaper

Lapis Lazuli kommer från många av jordens avlägsna hörn, inklusive de mystiska hörnen i Afghanistan, de antika romerska stränderna i Italien, de nya världarna i USA och de vinrika länderna i Chile. Med ett namn som direkt översätts till blå sten på det gamla latinska språket är färg det första som lockar när det gäller Lapis Lazuli.

En skimrande nyans av djupblått, ibland fläckad med guld och med violetta nyanser genomsyrat, är det inte konstigt att renässansens målare föll pladask för denna utomvärldsliga poetiska färg. Men bortom det ljusa indigo- och marinblå äktenskapet av nyanser har Lapis Lazuli en hel rad helande egenskaper och är känd för att avslöja djupa inre sanningar, bjuda in dig till äkthet och visa dig magin i din egen mäktiga vilja. Här är alla de sätt på vilka Lapis Lazuli kan hjälpa dig att leva ditt allra bästa liv.

Fysiska läkande egenskaper

 • Hjälper vid depression och sömnlöshet
 • Lindrar problem med halsen och sköldkörteln

Bara en blick på stenen räcker för att sänka ditt blodtryck. Dess fridfulla nyanser flyttar något inombords och renar dig från topp till tå i mild nåd. Det är en vacker booster för immunförsvaret, särskilt i tider då du har känt dig trög, lågmäld eller bara ur balans med livet. Depression, sömnlöshet och yrsel är alla tillstånd där Lapis Lazuli inte är blyg för att ge en hand. Det är en sten som lockar dig tillbaka till balansen mentalt och detta har en fantastisk knock on-effekt när det gäller att hålla oss upprätt i våra fysiska liv.

Lapis Lazuli lugnar också inflammationer och kämpar för både andningsorganen och nervsystemet. Den avblockerar problem med halsen och sköldkörteln. Om du lider av ont i halsen, problem med stämbanden eller organbesvär arbetar denna sten för att spola systemet och hålla dig välmående.

Mentala och känslomässiga helande egenskaper

 • Hjälper till med sanning och självkännedom
 • Uppmuntrar självuttryck och bindningar

Säg ja till självkännedom och klättra ut ur förtryckets skuggor när du bjuder in ännu mer Lapis Lazuli-betydelse i ditt liv. Den här helande kristallen bidrar med sina rika nyanser av blått och kungliga fläckar av gyllene pyrit för att påminna dig om ditt eget värde. Det är en otrolig sten för att få fram den gömda självkännedom som leder till äkthet och frihet att leva i sin sanning.

Om du kämpar med att sätta dig själv där ute, om ditt självförtroende har blivit beskuret, så kan det vara en fullständig förändring att föra in stenens helande kraft i ditt dagliga liv.

Eftersom det är en sten som uppmuntrar till självuttryck och uppmanar dig att tala sanning, gör det den till ett fantastiskt verktyg för att knyta relationer och skapa nära vänskapsband med dem som kan tjäna ditt sanna jag. Att kunna tala vår sanning är en av de viktigaste sakerna vi kan göra för att höja vibrationerna i vår själ.

Det hjälper oss att stå sanna och starka i vårt eget ljus, det minskar uppdämd frustration och ilska, och det gör oss mer beslutsamma när det gäller att välja vägar (både stora och små) som är rätt för oss.

Sanningen kan vara svår ibland, men det är viktigt att vända på stenen och se vad som finns därunder. Ja, du kan finna begränsningar, men du kommer också att finna den otroliga chansen till tillväxt och ära. Lapis Lazuli-kristallen påminner oss om att inte vara rädda.

Metafysiska egenskaper

 • Kopplad till det tredje ögats chakra
 • Kopplad till strupchakrat

De transcendentala färgerna hos Lapis Lazuli ger en antydan om att denna sten definitivt är kopplad till andevärlden. Naturligtvis är stenen kopplad till det tredje ögonchakrat. Detta chakra är känt för att vara medvetandets öga, det som ser allt. Som det sjätte chakrat är det starkt motiverat av kunskap, intuition, visdom och insikt - i princip allt det som hjälper oss att reda ut våra många lager för att komma till kärnan.

Om du har en blockering i ditt tredje öga kan du känna att det är svårt att koncentrera dig, att få kontakt och att hålla huvudet kallt, särskilt när världen omkring dig faller i kaos. Stress, sjukdom och känslomässig upprördhet kan alla ha en effekt på ditt tredje ögonchakra. När du väcker ditt tredje ögonchakra kan du få förmågan att se längre och använda den mörkblå lapis för att koppla på dolda psykiska förmågor.

Lapis Lazuli är stenen för att gå ett steg längre och den stannar inte vid ditt tredje ögonchakra utan tar även hänsyn till ditt strupchakra. Som nämnts är det en visdomens sten och kommunikation är också inlindad i det. När strupchakrat är blockerat kan du ha svårt att känna dig hörd, förstådd eller så kanske du helt enkelt skyr konfrontationer och uttryck helt och hållet.

Om du använder Lapis Lazuli för att frigöra din hals och låta sanningen flöda kommer du att få den där strimman av självförtroende, klarhet och förmågan att stå upp för dig själv som du kanske har saknat.

Månadssten

 • Stenen för skytten
 • Bra för oxen, vågen och jungfrun

Den viktigaste stenen för skytten, de som är födda under vintermånaderna kan dra nytta av Lapis Lazuli-stenens midnattstjärnefärger. Skytten har många egenskaper som förbinder dem intrinsikaliskt med den blå stenen. Stenen är ofta berömd för att vara ärlig och rak, men ibland utan takt, och inbjuder till mjukare nyanser av kommunikation så att du kan säga din sanning utan att bli upprörd.

De som är födda under skyttens banér älskar också en bra filosofisk debatt, och eftersom Lapis Lazuli är kunskapens och visdomens sten uppmuntrar den återigen det ljuset att lysa.

Vågen, oxen och jungfrun kan också välja Lapis Lazuli som sin födelsesten. Djupvattenelementen och tiden för eftertanke spelar alla vinterfödda barn rätt i händerna.

Användningsområden

 • Bär för att koppla in den inre visdomen
 • Välkomna in i hemmet för att skydda mot negativ energi

Välkomna Lapis Lazuli in i ditt liv och få ut det mesta av sanningen, visdomen och det andliga underverk som denna sten bidrar med. Oavsett om du väljer ädelstenssmycken för att lysa upp ditt dagliga liv eller tumlade stenar för att sitta på ett altare som du själv har skapat, vilken väg du än väljer kommer du att skörda fördelarna med denna vackra juvel. Här är alla de sätt på vilka du kan säga ett stort och hjärtligt ja till Lapis Lazuli…

Hem och kontor

Släpp loss Lapis Lazuli i ditt hem och låt atmosfären suga upp andan av himmelskt guld och blått. En annan ljus och riklig fördel med stenen är dess förmåga att skydda dig från negativ energi. Likt en sköld ute på slagfältet tar denna blå sten emot stöten så att din själ inte behöver göra det. Ett annat sätt på vilket stenen användes i gamla tider var att avvärja psykiska attacker.

Detta är en utmärkt sten att införa på ditt kontor eller arbetsrum, särskilt om du vill ha hjälp i kommunikationsfrågor. Dess djupa visdom hjälper dig att hitta vägen och problemlösning kommer från en plats med intuitiv kunskap vilket innebär att många felsteg kan undvikas.

Som en mycket andlig sten kan Lapis Lazuli vara ett effektivt verktyg att använda i drömarbete. Om du vill skaka av dig sömnlösheten och gå djupt in i drömvärlden, placera då stenen nära din säng eller under din kudde när du sover och låt den göra förtrollningsarbetet.

Smycken

Drottningar som Kleopatra, präster och faraoner som kung Tutankhamon har för evigt vänt sig till de vackra blå nyanserna hos Lapis Lazuli i smycken, det är inte svårt att förstå varför. Den här stenen är en showstopper och även om man bortser från de helande egenskaperna, ser den helt strålande ut när den bärs runt halsen, handleden eller glider på fingret. Stenen kompletteras vackert av guld som hjälper till att spegla fläckarna av pyrit som fångas mellan de blå nyanserna.

Smycken är ett av de bästa sätten att bära Lapis Lazuli och faktiskt alla helande stenar. Att ha direkt hudkontakt innebär att din kropp kan suga upp alla dessa höga vibrationer. När du bär ett Lapis Lazuli-armband - har ädelstenen möjlighet att skicka gnistorna av sin kraft direkt dit den behövs i kropp, sinne och själ.

Andra ädelstenar som kompletterar Lapis Lazuli:s intuitiva kraft är Labradorit med sina välmatchade mystiska vibrationer, Howlit med sina speciella krafter för avstämning och Sodalit med sin förmåga att skapa emotionell balans och lugna själen från panikattacker. Faktum är att alla halvädelstenar som kommer i nyanser av ultramarin och som är genomsyrade av det helande flödet av vit kalcit kommer att vara en härlig matchning för att höja Lapis Lazuli:s krafter.

Hur du rengör din ädelsten

 • Rengör med vatten
 • Ladda med andra ädelstenar

Om du vill att din lapis lazuli ska vara drömmande och alltid redo att ge dig sina helande krafter, är det viktigt att hålla stenen renad och laddad vid behov. Varmt tvålvatten är det enklaste sättet att hålla din ädelsten skinande ren, men se till att du undviker för varma temperaturer när du tar hand om din sten. Se till att skölja den med friskt kallt vatten för att avlägsna tvålresterna och torka noggrant med något mjukt.

Om du vill ladda upp din sten kan du lämna den över natten i en skål med tumlad hematit för att suga upp den energi som den inte längre behöver och tanka upp den med finess. Lapis Lazuli är en vattensten och därför kan den enkla handlingen med H2o leda till att den tar med sig den återfödda energin till bordet.

Detta är en av naturens finaste gåvor, så se så mycket du kan till att hålla din sten borta från gifter och kemikalier. I århundraden - denna sten har överlevt på kärlek och naturlig vård och det är vad du bör göra för att hålla den kopplad till sin andevärld.

Avslutningsvis

Lapis Lazuli är verkligen en gudomlig gåva från gudarna. Få ädelstenar har en så illustrerad historia och även efter all denna tid lyckas den fortfarande ge en wow-faktor till festen. Att ha Lapis Lazuli i ditt liv verkar bara ge saker och ting en andlig omskakning. Det är som att natthimlen suddar ut alla dagens bekymmer och ersätter bekymren med det tröstande ljuset från flimrande stjärnor.

Den gör att negativa känslor helt enkelt inte kan överleva i den värld som den bygger upp runt omkring dig. Stenen har ett otroligt sätt att få dig att känna dig trygg och skyddad men på ett sätt som inte lämnar dig stängd. Din kommunikation och ditt hjärta förblir öppna och redo.

För alla de som känner att de kämpar för att koppla sig till den källa av visdom och intuition som sitter inom oss alla kan Lapis Lazuli vara den medicin du behöver för att hitta den magin.

Designet og udviklet af Gelinde
Designet og udviklet af Gelinde