[the_ad_placement id="above-headline-manual"]
lapis lazuli, kristall

Lapis Lazuli

Innehållsförteckning

Snabba fakta om Lapis Lazuli

Lapis Lazuli hör till kategorin metamorfa bergarter. Den består huvudsakligen av lazurit med kalcit, sodalit och pyrit. Stenen finns ofta i nyanser av djupblått eller lila vilket också bidrar till betydelsen bakom dess namn. Den var populär bland konstnärer som slipade den för att få fram dess pigment. Den är känd för att ge visdom och självuttryck.

Ursprung och historia

 • Känd som visdomsstenen
 • En av de högst ansedda ädelstenarna i Egypten
 • Används av Michelangelo för att måla det Sixtinska kapellet.

Med ett namn som dansar på tungan, en rik historia med kungligheter och konstnärer och en skimrande djupblå nyans som gör ögonen stora av häpnad, är Lapis Lazuli själva sinnebilden av allt vi beundrar med den mystiska världen av helande kristaller.

Lapis Lazuli är känd som visdomsstenen och älskades av de gamla egyptierna och i målningar och rullar syns den ofta på faraoner, drottningar och gudinnor. På den tiden användes den inte bara som en juvel, utan den maldes även ner för att bli ögonskugga och elixir.

Den vackra blå stenen var en av de högst ansedda ädelstenarna i Egypten. Den kom från de äldsta gruvorna i världen gavs till dem med stor prestige. Från sarkofagen till översteprästens bröstsköld, få juveler i världen nådde upp till den status som lapis lazuli kunde nå.

I persisk folkhistoria och vid Sydamerikas gamla stränder sades stenen vara stjärnhimlen krympt till en dyrbar ädelsten, som kanske redan innehöll all kunskap om universum. I islam valdes den ut som en skyddande sten mot det onda ögat, och även buddhister vände sig till denna sten eftersom dess mjuka helande energi banade väg för inre frid.

Även när vi kom in på medeltiden och de europeiska kusterna hade lapis lazuli inte förlorat sin hyllade prakt. Katarina den stora föll för de rika blå nyanserna och lät pryda ett helt rum med stenen.

Michelangelo malde ner den till blått pigmentpulver för att få fram en slående blå nyans som vi än i dag kan se när vi vänder blicken mot himlen när vi går genom Sixtinska kapellet. Vad är det med lapis lazuli som tänder sinnet och kallar på själen? Låt oss fördjupa oss i dess helande egenskaper och ta reda på mer om denna trollbindande sten och dess härliga blå färg.

För mer information om världens mest förtrollande ädelstenar kan du läsa vår guide om kristaller här.

Egenskaper

Lapis Lazuli, kristall
Lapis Lazuli

Lapis Lazuli kommer från många av jordens avlägsna hörn, inklusive de mystiska hörnen i Afghanistan, de antika romerska stränderna i Italien, de nya världarna i USA och de vinrika länderna i Chile. Med ett namn som direkt översätts till blå sten på det gamla latinska språket är färg det första som lockar när det gäller Lapis Lazuli.

En skimrande nyans av djupblått, ibland fläckad med guld och med violetta nyanser genomsyrat, är det inte konstigt att renässansens målare föll pladask för denna utomvärldsliga poetiska färg. Men bortom det ljusa indigo- och marinblå äktenskapet av nyanser har Lapis Lazuli en hel rad helande egenskaper och är känd för att avslöja djupa inre sanningar, bjuda in dig till äkthet och visa dig magin i din egen mäktiga vilja. Här är alla de sätt på vilka Lapis Lazuli kan hjälpa dig att leva ditt allra bästa liv.

Fysiska läkande egenskaper

 • Hjälper vid depression och sömnlöshet
 • Lindrar problem med halsen och sköldkörteln

Bara en blick på stenen räcker för att sänka ditt blodtryck. Dess fridfulla nyanser flyttar något inombords och renar dig från topp till tå i mild nåd. Det är en vacker booster för immunförsvaret, särskilt i tider då du har känt dig trög, lågmäld eller bara ur balans med livet. Depression, sömnlöshet och yrsel är alla tillstånd där Lapis Lazuli inte är blyg för att ge en hand. Det är en sten som lockar dig tillbaka till balansen mentalt och detta har en fantastisk knock on-effekt när det gäller att hålla oss upprätt i våra fysiska liv.

Lapis Lazuli lugnar också inflammationer och kämpar för både andningsorganen och nervsystemet. Den avblockerar problem med halsen och sköldkörteln. Om du lider av ont i halsen, problem med stämbanden eller organbesvär arbetar denna sten för att spola systemet och hålla dig välmående.

Mentala och känslomässiga helande egenskaper

 • Hjälper till med sanning och självkännedom
 • Uppmuntrar självuttryck och bindningar

Säg ja till självkännedom och klättra ut ur förtryckets skuggor när du bjuder in ännu mer Lapis Lazuli-betydelse i ditt liv. Den här helande kristallen bidrar med sina rika nyanser av blått och kungliga fläckar av gyllene pyrit för att påminna dig om ditt eget värde. Det är en otrolig sten för att få fram den gömda självkännedom som leder till äkthet och frihet att leva i sin sanning.

Om du kämpar med att sätta dig själv där ute, om ditt självförtroende har blivit beskuret, så kan det vara en fullständig förändring att föra in stenens helande kraft i ditt dagliga liv.

Eftersom det är en sten som uppmuntrar till självuttryck och uppmanar dig att tala sanning, gör det den till ett fantastiskt verktyg för att knyta relationer och skapa nära vänskapsband med dem som kan tjäna ditt sanna jag. Att kunna tala vår sanning är en av de viktigaste sakerna vi kan göra för att höja vibrationerna i vår själ.

Det hjälper oss att stå sanna och starka i vårt eget ljus, det minskar uppdämd frustration och ilska, och det gör oss mer beslutsamma när det gäller att välja vägar (både stora och små) som är rätt för oss.

Sanningen kan vara svår ibland, men det är viktigt att vända på stenen och se vad som finns därunder. Ja, du kan finna begränsningar, men du kommer också att finna den otroliga chansen till tillväxt och ära. Lapis Lazuli-kristallen påminner oss om att inte vara rädda.

Metafysiska egenskaper

 • Kopplad till det tredje ögats chakra
 • Kopplad till strupchakrat

De transcendentala färgerna hos Lapis Lazuli ger en antydan om att denna sten definitivt är kopplad till andevärlden. Naturligtvis är stenen kopplad till det tredje ögonchakrat. Detta chakra är känt för att vara medvetandets öga, det som ser allt. Som det sjätte chakrat är det starkt motiverat av kunskap, intuition, visdom och insikt – i princip allt det som hjälper oss att reda ut våra många lager för att komma till kärnan.

Om du har en blockering i ditt tredje öga kan du känna att det är svårt att koncentrera dig, att få kontakt och att hålla huvudet kallt, särskilt när världen omkring dig faller i kaos. Stress, sjukdom och känslomässig upprördhet kan alla ha en effekt på ditt tredje ögonchakra. När du väcker ditt tredje ögonchakra kan du få förmågan att se längre och använda den mörkblå lapis för att koppla på dolda psykiska förmågor.

Lapis Lazuli är stenen för att gå ett steg längre och den stannar inte vid ditt tredje ögonchakra utan tar även hänsyn till ditt strupchakra. Som nämnts är det en visdomens sten och kommunikation är också inlindad i det. När strupchakrat är blockerat kan du ha svårt att känna dig hörd, förstådd eller så kanske du helt enkelt skyr konfrontationer och uttryck helt och hållet.

Om du använder Lapis Lazuli för att frigöra din hals och låta sanningen flöda kommer du att få den där strimman av självförtroende, klarhet och förmågan att stå upp för dig själv som du kanske har saknat.

Månadssten

 • Stenen för skytten
 • Bra för oxen, vågen och jungfrun

Den viktigaste stenen för skytten, de som är födda under vintermånaderna kan dra nytta av Lapis Lazuli-stenens midnattstjärnefärger. Skytten har många egenskaper som förbinder dem intrinsikaliskt med den blå stenen. Stenen är ofta berömd för att vara ärlig och rak, men ibland utan takt, och inbjuder till mjukare nyanser av kommunikation så att du kan säga din sanning utan att bli upprörd.

De som är födda under skyttens banér älskar också en bra filosofisk debatt, och eftersom Lapis Lazuli är kunskapens och visdomens sten uppmuntrar den återigen det ljuset att lysa.

Vågen, oxen och jungfrun kan också välja Lapis Lazuli som sin födelsesten. Djupvattenelementen och tiden för eftertanke spelar alla vinterfödda barn rätt i händerna.

Användningsområden

 • Bär för att koppla in den inre visdomen
 • Välkomna in i hemmet för att skydda mot negativ energi

Välkomna Lapis Lazuli in i ditt liv och få ut det mesta av sanningen, visdomen och det andliga underverk som denna sten bidrar med. Oavsett om du väljer ädelstenssmycken för att lysa upp ditt dagliga liv eller tumlade stenar för att sitta på ett altare som du själv har skapat, vilken väg du än väljer kommer du att skörda fördelarna med denna vackra juvel. Här är alla de sätt på vilka du kan säga ett stort och hjärtligt ja till Lapis Lazuli…

Hem och kontor

Släpp loss Lapis Lazuli i ditt hem och låt atmosfären suga upp andan av himmelskt guld och blått. En annan ljus och riklig fördel med stenen är dess förmåga att skydda dig från negativ energi. Likt en sköld ute på slagfältet tar denna blå sten emot stöten så att din själ inte behöver göra det. Ett annat sätt på vilket stenen användes i gamla tider var att avvärja psykiska attacker.

Detta är en utmärkt sten att införa på ditt kontor eller arbetsrum, särskilt om du vill ha hjälp i kommunikationsfrågor. Dess djupa visdom hjälper dig att hitta vägen och problemlösning kommer från en plats med intuitiv kunskap vilket innebär att många felsteg kan undvikas.

Som en mycket andlig sten kan Lapis Lazuli vara ett effektivt verktyg att använda i drömarbete. Om du vill skaka av dig sömnlösheten och gå djupt in i drömvärlden, placera då stenen nära din säng eller under din kudde när du sover och låt den göra förtrollningsarbetet.

Smycken

Drottningar som Kleopatra, präster och faraoner som kung Tutankhamon har för evigt vänt sig till de vackra blå nyanserna hos Lapis Lazuli i smycken, det är inte svårt att förstå varför. Den här stenen är en showstopper och även om man bortser från de helande egenskaperna, ser den helt strålande ut när den bärs runt halsen, handleden eller glider på fingret. Stenen kompletteras vackert av guld som hjälper till att spegla fläckarna av pyrit som fångas mellan de blå nyanserna.

Smycken är ett av de bästa sätten att bära Lapis Lazuli och faktiskt alla helande stenar. Att ha direkt hudkontakt innebär att din kropp kan suga upp alla dessa höga vibrationer. När du bär ett Lapis Lazuli-armband – har ädelstenen möjlighet att skicka gnistorna av sin kraft direkt dit den behövs i kropp, sinne och själ.

Andra ädelstenar som kompletterar Lapis Lazuli:s intuitiva kraft är Labradorit med sina välmatchade mystiska vibrationer, Howlit med sina speciella krafter för avstämning och Sodalit med sin förmåga att skapa emotionell balans och lugna själen från panikattacker. Faktum är att alla halvädelstenar som kommer i nyanser av ultramarin och som är genomsyrade av det helande flödet av vit kalcit kommer att vara en härlig matchning för att höja Lapis Lazuli:s krafter.

Hur du rengör din ädelsten

 • Rengör med vatten
 • Ladda med andra ädelstenar

Om du vill att din lapis lazuli ska vara drömmande och alltid redo att ge dig sina helande krafter, är det viktigt att hålla stenen renad och laddad vid behov. Varmt tvålvatten är det enklaste sättet att hålla din ädelsten skinande ren, men se till att du undviker för varma temperaturer när du tar hand om din sten. Se till att skölja den med friskt kallt vatten för att avlägsna tvålresterna och torka noggrant med något mjukt.

Om du vill ladda upp din sten kan du lämna den över natten i en skål med tumlad hematit för att suga upp den energi som den inte längre behöver och tanka upp den med finess. Lapis Lazuli är en vattensten och därför kan den enkla handlingen med H2o leda till att den tar med sig den återfödda energin till bordet.

Detta är en av naturens finaste gåvor, så se så mycket du kan till att hålla din sten borta från gifter och kemikalier. I århundraden – denna sten har överlevt på kärlek och naturlig vård och det är vad du bör göra för att hålla den kopplad till sin andevärld.

Avslutningsvis

Lapis Lazuli är verkligen en gudomlig gåva från gudarna. Få ädelstenar har en så illustrerad historia och även efter all denna tid lyckas den fortfarande ge en wow-faktor till festen. Att ha Lapis Lazuli i ditt liv verkar bara ge saker och ting en andlig omskakning. Det är som att natthimlen suddar ut alla dagens bekymmer och ersätter bekymren med det tröstande ljuset från flimrande stjärnor.

Den gör att negativa känslor helt enkelt inte kan överleva i den värld som den bygger upp runt omkring dig. Stenen har ett otroligt sätt att få dig att känna dig trygg och skyddad men på ett sätt som inte lämnar dig stängd. Din kommunikation och ditt hjärta förblir öppna och redo.

För alla de som känner att de kämpar för att koppla sig till den källa av visdom och intuition som sitter inom oss alla kan Lapis Lazuli vara den medicin du behöver för att hitta den magin.

Vad gör Lapis Lazuli?

Lapis Lazuli är en av de mest mystiska ädelstenarna som finns. Den här guld- och blåa ädelstenen är känd som visdomens sten och kan hjälpa dig att koppla in din inre intuition och rensa bort eventuella blockeringar från ditt tredje öga. Den inbjuder också till självuttryck, kreativt tänkande och för fram klarhet och självförtroende.

Vad är lapis lazuli?

Lapis Lazuli är en vacker blå eller lila kristall. Den kommer från metamorfa bergarter och är vanligtvis en blandning av kalcit, sodalit och pyrit som alla ger den den unika färgen av vitt, blått och guld. Stenen var en populär sten att slipa ner på grund av dess vackra färgpigment. Det är en ädelsten som betyder visdom och självuttryck.

Vad är Lapis Lazuli bra för?

Lapis Lazuli är en bra sten för att rensa ut blockeringar i halsen och det tredje ögats chakra. När dessa chakran är klara är vi bättre rustade för att harmonisera vår röst med vårt hjärta och vårt beslutsfattande med vår intuition. Den hjälper oss också att höja våra energinivåer, kickstarta en kreativ gnista och hitta det självförtroende och den klarhet vi behöver för att ta oss ur förvirring.

Var finns lapis lazuli?

Lapis Lazuli kan hittas över hela världen, men några populära platser för brytning av denna magiska sten är Afghanistan, USA, Chile, Italien, Sibirien och Myanmar.

Hur renar man lapis lazuli?

Lapis Lazuli (liksom alla kristaller) gynnas av en snabb rengöring då och då för att spola bort stagnerad energi. Det bästa sättet att rengöra din sten är att köra den under ljummet vatten för en snabb urladdning. Även om Lapis kan gå i vatten rekommenderar vi inte långvarig exponering. Ett snabbt dopp räcker för att göra jobbet. Du kan också rengöra den med smudgingtekniker och genom att låta den stå i månens ljus.

Vad används lapis lazuli till?

Lapis Lazuli kan användas för att läka kropp, själ och ande. Den används för att öppna strupchakrat och det tredje ögats chakra och för att ge visdom, förståelse och klarhet till alla som bär den eller har den nära till hands. Du kan också använda stenen för att skydda dig från negativ energi, för att hjälpa till med drömarbete och för att övervinna vanan att oroa dig.

Hur laddar man Lapis Lazuli?

Ett av de bästa sätten att ladda Lapis Lazuli är att låta den ligga i månskenet eller att placera den i en skål med tumlad hematit, klar kvarts eller selenit. Du kan också ladda stenen genom att smudga den eller hålla den i din dominerande hand och skicka ett tydligt meddelande om intention.

Finns Lapis Lazuli på riktigt?

Ja, Lapis Lazuli är en äkta ädelsten som finns i naturen. Den har funnits i över 7000 år och har gjort stort intryck på alla från faraoner till konstnärer. Stenen tillhör sodalitfamiljen och består ofta av lazurit, sodalit och även pyrit bland andra mineraler. Den må vara känd för sina mystiska och drömmande helande egenskaper men det är en mycket verklig och närvarande sten.

Var hittar man lapis lazuli?

Lapis Lazuli bryts över hela världen, men en av de viktigaste platserna där den bryts är i Kokcha-flodens dalgång i Afghanistan. Du kan hitta stenen hos alla välrenommerade kristallhandlare. Se alltid till att du väljer en professionell ädelstenshandlare så att du vet att den sten du får är äkta.

Vilket chakra är Lapis Lazuli?

Lapis Lazuli är kopplad till både strupchakrat och tredje ögats chakra. Halschakrat är den plats varifrån vi talar våra innersta sanningar och är kopplat till hur vi uttrycker oss i denna värld. Det tredje ögat är vår port till inre visdom och intuition. Det hjälper oss att lära oss att se djupare och att luta oss mot att lita på oss själva och våra egna instinkter.

Vad betyder Lapis Lazuli?

Med ett namn som översätts till ”himmelssten” är Lapis Lazuli trogen sin höga titel. Lapis betyder sten på latin och Lazuli kommer från det medeltida latinska ordet (lånat från både persiska och arabiska) för himmel eller himmel. Stenen är en högtstående ädelsten med kopplingar till visdom och det tredje ögats chakra och kan verkligen hjälpa dig att klättra högre.

Tål lapis lazuli vatten?

Lapis Lazuli får mellan 5 och 6 på Mohs hårdhetsskala, vilket innebär att den kan bli blöt utan att orsaka alltför stora skador på stenen. Som med alla kristaller bör du dock vara försiktig med att utsätta din ädelsten för vatten under längre perioder eftersom detta kan påverka kalciten i stenen och kan bidra till att Lapis förlorar sin ljuvliga glans.

Hur får man tag på Lapis Lazuli?

Om du vill välkomna Lapis Lazuli in i ditt liv kan du hitta många sätt att göra detta. Från tumlade stenar till ädelstenssmycken, ikoner och sniderier och till och med rå Lapis – du bör kunna hitta sorter av denna ädelsten från vilken välrenommerad ädelstensförsäljare som helst.

Hur vet man om Lapis Lazuli är äkta?

Det finns några metoder för att avgöra om din Lapis Lazuli är äkta. Först och främst kan du titta på stenen. En äkta lapis lazuli kommer att vara ofullständig och ha spår av andra mineraler i den – leta efter gyllene fläckar av pyrit och vita ådror. Den kommer också att ha en färg och textur som inte är enhetlig eftersom varje ädelsten är unik. Lapis ska kännas kallt vid beröring medan en falsk lapis gjord av glas kan bli varm i händerna. Läs vår lista på tips här.

Hur ser Lapis Lazuli ut?

Lapis Lazuli är en vacker sten med nyanser av blått, lila, vitt och till och med fläckar av guld. Dess djupblå färg beskrivs ibland som indigo och guldfläckarna är fragment av pyrit. Den kan också ha vita ådror som löper genom hela stenen, vilket vanligtvis är en produkt av sodalit i stenen. Den har en intensiv färg och kan poleras till en ljus lyster.

Hur använder man lapis lazuli?

Det finns många sätt att använda Lapis Lazuli för helande och ökad perception. Ett av de bästa sätten att få ut det mesta av stenens kraft och potenta helande egenskaper är att bära den mot huden. Att ha direktkontakt med kroppen hjälper den att kontinuerligt höja vibrationerna och avvärja psykiska attacker. Du kan också placera stenen i hemmet för att hjälpa till med kommunikation eller du kan lägga den under din kudde för drömarbete. Du kan också trycka stenen på din hals eller tredje ögats chakrautrymme för att rensa ut eventuella blockeringar.

Är Lapis Lazuli dyrt?

Priset på Lapis Lazuli kan variera mycket med kostnader som varierar mellan 10 och 1000 kronor per karat. Lapis Lazuli kan vara en mycket prisvärd sten, men ju högre kvalitet desto högre kostnad. Rå Lapis kan vara billigare men den kommer inte att ha samma polerade finish och glansiga utseende som en tumlad bit.

Vilken färg har Lapis Lazuli?

Färgen på Lapis Lazuli kan variera från midnattsblått till indigo. Det är vanligtvis ultramarinfärgade nyanser med fläckar av guld som kommer från förekomsten av pyrit och vita ådror som kan vara en bi-produkt av mineralet sodalit.

Vad symboliserar lapis lazuli?

Med sina midnattsblå nyanser fläckade av gyllene pyritstjärnor har stenen länge förknippats med idéer om mod, styrka, kommunikation, kreativitet och visdom. För dem som vill ha en sten som kan avvärja ondska, förhindra psykiska attacker och balansera hals- och tredje ögats chakra är Lapis säkert bra för dig.

Hur ser man skillnaden mellan sodalit och lapis lazuli?

Lapis Lazuli kommer vanligtvis att ha en ljusare blå färg än sodalit som tenderar att ha en mer grå eller till och med mörkblå till svart nyans. Lapis har förmodligen också pyritinklusioner i den, medan sodalit inte har det. Kontrollera stenen för att se om det finns gyllene fläckar och om så är fallet är det lapis.

Är lapis lazuli sällsynt?

Lapis Lazuli har sällsynta egenskaper och cabochoner av ytterst hög kvalitet av stenen anses vara sällsynta och är därför högt värderade på marknaden. stenen är dock på det hela taget inte en dyr sten och anses därför inte vara alltför sällsynt.

Var kan man köpa Lapis Lazuli-stenar?

Du kan ganska lätt skaffa Lapis Lazuli eftersom det visserligen är en vacker sten, men den är inte en av de mest sällsynta stenarna att hitta. Du bör kunna köpa stenen från vilken välrenommerad ädelstensförsäljare som helst. Se alltid till att din kristall är äkta och att den kommer från ett så etiskt sätt som möjligt – för detta behöver du vanligtvis hitta en bra ädelstenshandlare.

Bleknar Lapis Lazuli i solljus?

Lapis Lazuli borde inte blekna i solljus eftersom den inte är superkänslig för laddningsljus. Du bör dock begränsa att exponera en kristall för direkt solljus för länge. Stenen bör dock inte förlora sin vackra blå färg i solen.

Hur mycket kostar Lapis Lazuli?

Priset på Lapis Lazuli kan variera beroende på ädelstenens kvalitet, slipning och storlek. Priset varierar också beroende på om du köper en rå bit lapis eller en polerad eller huggen bit. Generellt sett kan du räkna med att betala allt mellan 10 och 1000 kronor.

Hur polerar man Lapis Lazuli smycken?

Det enklaste sättet att rengöra och polera Lapis Lazuli-smycken är med varmt tvålvatten. Se till att klappa stenen torr och polera själva ädelstenen med en mjuk trasa – ju mjukare och jämnare, desto bättre glans kan du uppnå på din vackra blå ädelsten.

Vad är guldet i lapis lazuli?

De gyllene fläckar som förekommer i lapis lazuli är faktiskt pyrit. Pyrit är ett mineral med ett gyllene skimmer som ofta kallas ”dårens guld” eftersom det delar många visuella egenskaper med ädelmetallen. De gyllene fläckarna kontrasterar vackert mot ädelstenens indigotoner.

Är lapis lazuli farlig?

Lapis Lazuli kan inte döda dig och anses inte heller vara en farlig sten. Den kan dock innehålla pyrit som i sin tur kan innehålla koppar och detta innebär att den inte bör lämnas i vatten.

Hur använder man med lapis lazuli?

Det finns många sätt att använda Lapis Lazuli beroende på vilka resultat du vill ha av denna intuitiva och dyrbara ädelsten. Du kan välja att bära stenen i smyckesform för att avvärja psykiska attacker och för att utnyttja den djupa helande kraften dygnet runt. Du kan använda Lapis i reiki för chakrahealing eller helt enkelt placera den på ditt strupchakra eller ditt tredje ögonchakra för att underlätta bättre kommunikation och anslutning till din egen visdom. Du kan också använda Lapis i feng shui genom att bjuda in den i hemmet och låta den underlätta kommunikation och hålla ditt utrymme fritt från negativ energi.

Är Lapis Lazuli en mineral?

Lapis Lazuli anses inte vara en mineral utan är faktiskt en sten som har färgats som lazurit. Stenen kan också innehålla andra mineraler i sin sammansättning inklusive guldpyrit och kalcit.

Är lapis lazuli dyrare än guld?

En gång i tiden ansågs Lapis Lazuli vara dyrare än guld. Lapis har funnits i tusentals år och var mycket eftertraktad. Lapis maldes ofta ner till pigmentform för att få den blå färgen och denna färg var fem gånger dyrare än guld och reserverad endast för dem som hade råd med den.

Hur rengör man Lapis Lazuli-kristallen?

Eftersom den får mellan 5-6 på Mohs hårdhetsskala finns det många sätt du kan rengöra din lapis lazuli utan att oroa dig för mycket. Ett snabbt och enkelt sätt är att köra den under ljummet vatten för en snabb urladdning. Du kan också använda snabba icke-invasiva tekniker som smudging och ljudbad, eller så kan du låta den ligga i månens ljus.

Är lapis lazuli en kristall?

Lapis Lazuli anses vara en sten snarare än en kristall, även om dessa termer i modernt språkbruk ofta används omväxlande. Lapis är en halvädelsten med vackra djupa indigotoner och gyllene fläckar.

Vilken månad är Lapis Lazuli en månadssten för?

Lapis Lazuli är månadssten för december, men den är också den alternativa månadssten för januari och september. Det är en ädelsten som ofta kopplas samman med stjärnteckenet Skytten eftersom den inbjuder dem att mjuka upp sin kommunikation. Den kan också användas vackert av dem som är födda under tecknet oxen, vågen och jungfrun.

Hur värdefull är lapis lazuli?

De djupblå cabochonerna av lapis lazuli anses faktiskt vara ganska sällsynta och därför är de mycket eftertraktade. Stenen anses dock i stort sett inte vara en sällsynt sten. Den mest värdefulla lapis lazuli är den afghanska eller persiska lapis eftersom den har en vacker färgmättnad och jämn bildning.

Är lapis lazuli en metamorfisk sten?

Ja, lapis lazuli är en metamorf sten. Detta vackra blå- och guldmineral bildas när marmor eller kalksten har förändrats av ett intrusion av magmatisk massa som ”kokar” i närheten. Det uppstår ofta genom kontaktmetamorfism.

Vilka helande egenskaper har lapis lazuli?

Lapis lazuli har många helande egenskaper. Denna vackra indigo och guld ädelsten är känd för att rensa hals- och tredje ögats chakra och kan användas för att avvärja psykiska attacker. Som en sten inriktad på visdom och kommunikation kan stenen också hjälpa dig att ansluta dig till klarhet, integritet och intuition.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll:

botswana-agat kristall ädelsten

Botswana Agat

Botswana-agaterna är en typ av kalcedon som finns i Kalahariöknen i Botswana. Namnet ”Botswanagat” betyder ”stenar från norr”, eftersom de

Läs mer »
obsidian, svart, kristall

Obsidian

Obsidian är vulkaniskt glas som bildas naturligt. Det kommer från den snabba nedkylningen av felsisk lava. Obsidian är naturligt svart

Läs mer »
röd jaspis, jaspis, röd, kristall

Röd jaspis

Röd jaspis tillhör mineralklassen kalcedon. Det är en ogenomskinlig version av kvarts med en glasartad lyster och ogenomskinlig transparens. Jaspis

Läs mer »