Rengöra kristaller, rena kristaller

Den kompletta guiden för att rengöra kristaller

Innehållsförteckning

Kvaliteten på dina kristaller är bara så bra som miljön de befinner sig i. Kristaller absorberar energi från sin omgivning, så det är viktigt att hålla dem rena och renade.

Varför rengöra och rena kristaller?

Kristaller kan rengöras på en mängd olika sätt. Varje kristall har sina egna unika egenskaper, vilket gör att vissa metoder kommer att fungera bättre än andra för vissa kristaller.

Du bör hålla dina kristaller borta från vatten, eftersom vattnet kan få dem att lösas upp eller smälta. Du bör också undvika att använda starka kemikalier som blekmedel eller ammoniak när du rengör dina kristaller.

Vilka är de olika sätten att rengöra kristaller?

Det finns många sätt att rengöra kristaller, men några av de mest populära metoderna är genom ultraljudsrengöring och blötläggning i vatten.

Ultraljudsmetoden är utmärkt för kristaller som är för ömtåliga för att blötläggas i vatten. Den använder ljudvågor med en frekvens på 28 kHz för att rengöra kristallerna. Denna metod är också bra eftersom den inte kräver några kemikalier eller rengöringsmedel, vilket gör den miljövänlig.

Att blötlägga kristaller i vatten är ett bra sätt att ta bort eventuella föroreningar som kan ha samlats på dem med tiden. Det är också ett bra sätt att rensa bort smutsen från dem om de inte har rengjorts tidigare.

Hur väljer du den bästa kristallrengöringen för dig?

Om du letar efter en kristallrenare att använda är det många saker du måste ta hänsyn till. Vissa rengöringsmedel är bättre för vissa typer av stenar än andra, så det är viktigt att du vet vilken typ av sten dina kristaller är innan du köper.

Rengör kristaller i 3 enkla steg

Att rengöra dina stenar är ett viktigt steg i processen att ansluta till dem. Det kan verka skrämmande eftersom du inte är säker på hur du ska gå tillväga. Men oroa dig inte, vi har några enkla steg för att hjälpa dig!

  • Steg 1: Hitta en skål eller ett litet fat som är tillräckligt stort för att rymma alla dina stenar. Fyll denna skål med vatten och tillsätt ett par droppar lavendel- eller rosmarinolja för en lugnande doft.
  • Steg 2: Lägg alla dina stenar i skålen och låt dem dra i 10-15 minuter. Om du har mer än en typ av sten, se till att de är åtskilda från varandra så att de inte blandas ihop under blötläggning.
  • Steg 3: Ta försiktigt ur varje sten från vattnet och lägg på en handduk

Vikten av att ta hand om dina kristaller och varför du bör börja redan nu

Kristaller är en mångsidig och varierad grupp av mineraler som har använts i århundraden för att läka kropp, sinne och ande. Dessa stenar är kraftfulla verktyg för läkning och skydd, varför det är viktigt att ta hand om dem.

Vad gör du när du går och lägger dig på kvällen? Du tar av dig dina smycken, eller hur? Borsta eller kammar du igenom ditt hår? Tvättar du ansiktet? Applicerar du lotion eller kräm på din hud? Tja, om du har gjort de där sakerna med samma kristall hela dagen utan att ge det en paus, då är det dags för lite TLC!

Tänk på: Alla kristaller tål inte vatten!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll: