lycka, överflöd, kristaller

16 kristaller för välstånd och överflöd

Innehållsförteckning

Lyckan gynnar de djärva, säger ordspråket, men den gynnar också dem som anlitar universums många gåvor och krafter. Välstånd och överflöd kommer och går och även om vi alla vill fira våra rikedomar kan tanken på att ”ha” också fylla våra hjärtan med rädsla för den tid som kommer när vi kanske ”inte har”. Istället för att låsa fast sig i cykler av rädsla och skam kring förmögenhet, varför inte arbeta mot ett hälsosamt och lyckligt förhållande till den ständigt föränderliga energin kring rikedom och underverk. Att byta perspektiv och känna din egen kraft kan hjälpa dig att bygga upp en berättelse om att ha, vilja och röra dig mot en plats med djupare eller större överflöd.

Kristaller för välstånd kan hjälpa dig att kalla på lycka och gunst från universum. Dessa ädelstenar skimrar med höga vibrationer och kan hjälpa till att manifestera en verklighet som är skräddarsydd för dig och alla dina drömmar. Från att hjälpa till i ekonomiska hjärtefrågor till att se till att din energi drar till sig tur, har vi en hel mängd kristaller som hjälper dig att finna din lycka.

De bästa kristallerna för överflöd

 • Rosenkvarts för att utvidga hjärtats horisonter
 • Pyrit för att omsätta lagen om attraktion i praktiken.
 • Citrin för att jaga bort molnen
 • Ametist för andlig rikedom
 • Grön jade för tur, lycka och för att övervinna begränsande övertygelser.
 • Tigeröga för beslutsfattande och ekonomisk planering
 • Agat för skydd och lek
 • Karneol för att få igång din startmotor
 • Granat för nytt hopp
 • Smaragd för att ge näring åt en generös anda.
 • Solsten för att leda dig till nya lekfulla betesmarker.
 • Grön Aventurin för att locka till sig tur som faller dig i smaken.
 • Klar kvarts för att förstärka dina drömmar
 • Malakit för att förändra din ”pengahistoria”.
 • Peridot för att bjuda in till ett finjusterat flöde av fokus.
 • Turmalin för skyddande och integrerat beslutsfattande.

1. Rosenkvarts

Hur den ser ut: Mjuka nyanser av skimrande rosa öppnar ditt hjärta.

Vad den gör: Vad är välstånd utan lite kärlek? Rosenkvarts är den vackraste stenen av alla och en drömsk påminnelse om att överflöd och rikedom inte bara handlar om vad som fyller dina fickor utan också om hur fullt ditt hjärta är. Genomsyrad av medkänsla och löftet om egenvård bjuder den här stenen in dig att läka varje tum. Ta reda på mer om rosenkvarts.

När ska du använda den? Om du har känt dig dränerad och nedstämd, fyller den här stenen omedelbart på bägaren och hjälper dig att utvidga dina hjärtans horisonter.

2. Pyrit

Hur den ser ut: Pyrit glittrar som guld och är ren välståndseld.

Vad den gör: Lek med elden och gå efter guld med pyritens positiva inställning. Denna stora energipärla vill alltid ha bra saker för dig och är som en hejaklacksledare som ökar din vitalitet och ger dig alla verktyg du behöver för att få saker gjorda. När det gäller lagen om attraktion har pyritens fantasi om guld som en idiot allt som behövs. Ta reda på mer om pyrit.

När du ska använda den: Använd pyrit när du behöver öka ditt intag, oavsett om det gäller affärer eller lek. Den här stenen påminner oss om att inse vår egen dyrbarhet och att inte låta en enda droppe av vår energi gå till spillo på det som inte tjänar oss.

3. Citrin

Hur den ser ut: Gyllene solsken och lycka

Vad den gör: När himlen känns bly och grå, är citrin här för att jaga bort regnet. Den här stenen är rent solsken och oändlig optimism. För dem som tror att vi har makten att manifestera magi, serverar Citrin en lätthet i hjärtat och gör att du snabbt skrattar och väver in känslor av välstånd i din värld. Ta reda på mer om citrin.

När ska du använda den: Den köpmannasten är en annan magnet som ser till att pengar, vänskap och god hälsa skickas knackande på din dörr. Bär den med dig som de gamla sjömännen för att hålla dig utanför stormarna och vara spolad i ljuset.

4. Ametist

Hur den ser ut: Lila njutning och silverlöften

Vad den gör: För dem som känner sig mätta men vill fördjupa sitt förhållande till sin andliga sida är ametist stenen för dig. Den här kronchakra-ädelstenen handlar om att släppa giftig energi och stress, lägga ner din last och sitta i enkelt lugn. När vi är lugna och flytande och kopplade till helheten kan vi växa i tusen olika riktningar. Ta reda på mer om ametist.

När du ska använda den: Ametist är ett vackert verktyg för att fördjupa din meditativa praktik. Placera den på pannan för en omedelbar sinnesrensare och låt den bli din ledstjärna för att hoppa till högre slätter.

5. Grön Jade

Hur den ser ut: Jade är en glädje.

Vad den gör: I århundraden har grön jade betraktats som en sten för lycka och tur. Det är en sten som påminner oss om att hålla huvudet kallt, att fatta bra beslut och att förstå skillnaden mellan gränser och gränser. Gränser håller oss säkra men gränser kan hindra oss från att passera in i nya områden. Ta reda på mer om grön jade.

När ska man använda den: När det gäller alla frågor som rör affärer, hälsa och välstånd – behåll grön jade i ditt utrymme så att du kan blomstra.

6. Tigeröga

Hur det ser ut: Guld och svarta band med orangefärgade ränder

Vad den gör: Dröm stort men håll fötterna stadigt på marken när du går efter det du vill ha. Tigeröga är en sten som påminner oss om att äga vår makt, tänka utanför boxen, få hålla sig stabil så att vi inte sveps med i fel riktning. Ta reda på mer om tigeröga.

När ska du använda den: Tigeröga är en bra sten när du har beslut som måste fattas antingen när det gäller affärer, ekonomisk planering eller ditt nästa steg i livet tack vare den jordiska energin och kraften av stora kattsprång.

7. Agat

Hur den ser ut: Agat finns i många nyanser men den midnattssvarta är bäst här.

Vad den gör: Låt den inre styrkan lysa upp med den fantastiska agatstenen. Våldsamt skyddande, fint inställd på dina önskningar och alltid redo att neutralisera en negativ aura, hjälper Agate dig att förbli positiv och lekfull när det gäller frågor om rikedom och överflöd. Ta reda på mer om agat.

När du ska använda den: När du känner att du har förlorat lekens lätthet, kalla på Agate för att skydda och vårda det festliga utrymmet.

8. Karneol

Hur den ser ut: Så strålande i rött och orange som löftet om en ny dag.

Vad den gör: Kreativ, energisk och alltid redo att ge ditt liv lite livsluft, karneol handlar om överflöd. Den här stenen vet exakt hur den ska piska dig i form och ser till att vitalitet, livlighet och en ”can-do”-attityd kommer att bära dig långt. Ta reda på mer om karneolens betydelse.

När ska du använda den? När du känner att din motivation har försvunnit kan karneol kallas in för att få dig tillbaka till ett kraftfullt flöde. Placera den på ditt solar plexus chakra och få igång din startmotor.

9. Granat

Hur det ser ut: Rika röda nyanser och en glödande energi.

Vad den gör: Enligt bibliska texter var granat det enda ljuset på Noaks ark. Detta är det perfekta löftet för denna rika och kungliga sten, en glimt av ljus mot mörkret. För dem som känner att allt är förlorat kan granat hjälpa dig att återhämta dig och kan fylla din varelse med passion och ljusstyrka igen. Ta reda på mer om granat.

När ska du använda den: Om du har haft en dålig strimma i livet eller funnit att du behöver börja om från början igen, ha granat nära dig så att den kan hjälpa till att vårda ett bra beslutsfattande och uppmuntra till ekonomisk lycka.

10. Smaragd

Hur den ser ut: Smaragdens gröna glans är värd sin vikt i guld.

Vad den gör: Smaragd är lika lätt som den är, och den utstrålar stil, elegans och välkomnar mer ära till ditt liv. Denna kungliga ädelsten är rik på energi och en magnet för pengar och tur. Den uppmuntrar också till generositet i själen och påminner oss om att det finns stort välstånd och balans i att vara en givare.

När ska du använda den: Om du vet att du har svårt att släppa taget om saker eller om du tenderar att hamstra av rädsla är smaragd en game changer. Den vårdar den givande sidan av dig och öppnar hjärtat helt och hållet.

11. Solsten

Hur den ser ut: Ljust och varmt i dova nyanser av orange och rosa.

Vad den gör: Låt solstenen leda dig dit du behöver vara, en tidigare kompass för vikingarna som ständigt letade efter nya stränder och rikliga skatter. Lysande med värmande energi och spritsad med goda vibbar kan den här stenen visa dig vägen till soligare betesmarker av lek. Ta reda på mer om solstenen.

När ska du använda den? Närhelst du känner dig vilse eller behöver byta riktning är solstenen ditt gyllene ljus. Använd den i visualiseringstekniker eller ha den på dig så att du för alltid kan hitta vägen framåt.

12. Grön Aventurin

Hur den ser ut: Liksom dollarsedlarna som korsar handflatan är Aventurin coolt självförtroende.

Vad den gör: Grön Aventurin är en sten som hjälper dig att bygga upp ditt imperium, lika grön som en fyrklöver och en välkänd lyckoamulett. Vare sig den öppnar dig för nya möjligheter i affärer, livet eller kärleken så driver den här coola ädelstenen dig in på vägen så att välståndet kan hitta dig. Ta reda på mer om Aventurin.

När ska du använda den? Närhelst du känner att du är öppen för en bra dos tur, låt Aventurin locka allt till ditt knä.

13. Klar kvarts

Hur den ser ut: Klar kvarts är blek och sval som morgondagg och gnistrar av möjligheter.

Vad den gör: Att ha en direktlinje till universum är ett sätt att kalla in kraften av välstånd. Klar kvarts, även känd som mästarhealaren, vrider upp ratten till tio och ser till att du får kristallklarhet om vad du vill ha och är välplacerad och redo att ta emot det. Ta reda på mer om klar kvarts.

När ska du använda den: Om du har kämpat för att koppla dig till en stjärna, rensar klar kvarts vägen och ger dig repet. Den här stenen handlar om klarhet och om att manifestera en verklighet som du själv har skapat.

14. Malakit

Hur den ser ut: Djupt och saftigt grönt med inslag av svart.

Vad den gör: Öppna ditt hjärtchakra med den här högvibrerande stenen och rensa bort alla negativa saker från din väg när malakiten leder dig till seger. Den här stenen är en spjutspets av ljus energi och är alltid redo att hjälpa dig att skapa en väg av lycka också. Ta reda på mer om malakitens betydelse.

När ska du använda den: Malakit är särskilt stark när det gäller ekonomisk planering och att göra sig en uppfattning om vad du ska göra med din rikedom. För dem som vill släppa taget om sin ”penninghistoria” kan malakit vara den bästa läraren du någonsin haft.

15. Peridot

Hur den ser ut: Det gröna skimret och glimten av bus i ögat.

Vad den gör: Det är en sten som hjälper dig att ta en noggrann inställning till livet, men det betyder inte att Peridot släpper lekandet. Denna glänsande ädelsten handlar om att muddla bort blockeringarna i solar plexus och hjärtchakrat så att lysande energi, uppmärksamhet och finjusterat fokus kan flöda. Ta reda på mer om peridot.

När ska du använda den? Om du tycker att din uppmärksamhet är evigt utspridd och det hindrar dig från att få saker gjorda, använd Peridot i mindful meditation eller håll den nära dig när du studerar så att du blir guidad av din egen hand.

16. Turmalin

Hur den ser ut: Antingen mörkt som natten eller krusig rosa med guldglans.

Vad den gör: Men för dem som kallar på överflöd har rosa turmalin din rygg. Denna mogna, rodnande ädelsten hyllar självkärlek, ljus och att lita på din egen intrikata kunskap. Det betyder att du fattar beslut från din själs centrum och förblir rik på integritet och skyddad. Ta reda på mer om turmalins betydelse.

När du ska använda den: För dem som kämpar med att lita på sig själva kan turmalin sätta stopp för självtvivel. Håll den här stenen vid beslutsfattande eller bär ädelstenen för att hålla dig i glädjens ljus.

Hur du använder dessa kristaller för att attrahera pengar

Hur du använder dessa kristaller för att attrahera pengar
Nu när du har en magisk lista över stenar som skapar pengar har vi några idéer som hjälper dig att omsätta deras livfulla energi i praktiken.

Det urgamla idiomet om att om du bygger det så kommer de att komma kan säkert tillämpas på alla dina drömmar, så här är några byggstenar för att få dig att börja få dessa penningkristaller att arbeta för dig…

 • Bär en ädelsten i din handväska eller ficka för att bli en magnet för pengar.
 • Placera en sten på din arbetsplats för att öka beslutsamheten och skapa framgång.
 • Ha din orossten nära till hands när du har att göra med ekonomiska beslut så att du kan bli vägledd.
 • Sov med en kristall under din kudde för att underlätta drömmarnas grävande.
 • Bär smycken av ädelstenar för att alltid stå i lyckans ljus.

Slutsats

Livet kan vara en lång och slingrande väg med toppar och dalar och välstånd spelar en stor roll i den berättelsen. Att vårda ett positivt tankesätt, vara öppen för ljusa idéer och ha modet och styrkan att inte låta sig hållas tillbaka och att jaga sina drömmar – allt detta är avgörande för att leva ett liv i vitalitet. Kom ihåg att välstånd kan betyda något olika för alla och det är ingen skam att vilja ha mer eller behöva mindre, så länge du håller dig i samklang med ditt hjärta och firar allt det du redan har.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll: