lycka, kristaller, tur, framgång

De 12 bästa kristallerna för lycka och välstånd

Innehållsförteckning

Även om vi kanske tror att lycka är något som händer oss av en ren slump, finns det saker vi kan göra för att skruva upp ratten och sätta oss själva på vägen mot välstånd. Vare sig du letar efter en kärleksrusning, extra lycka eller bara en dold dörr av möjligheter som ska öppnas på vid gavel, är tur något som vi (med rätt verktyg och ett inställt sinne) kan attrahera.

Kristaller kan faktiskt hjälpa oss att utnyttja dessa dolda potter av tur. Varje kristall är unik, men de har alla vissa vibrationer som kan förstärka dina intentioner ut i universum och dra till sig manifestationskrafterna. För dem som är hungriga efter ett stort eller till och med ett litet genombrott i år, låt oss fördjupa oss i de bästa kristallerna för tur och för att manifestera alla dina djupaste önskningar.

Här är de 12 bästa kristallerna för lycka och välstånd

Från att plocka en fyrklöver till att rulla en lyckosam sjua har mänskligheten i århundraden förtrollats av löftet om lyckotecken och symboler. Vi älskar tur. Tanken att lyckans ljus kan lysa på oss är ständigt frestande, särskilt när vi vill höja humöret och finna hopp om bättre tider. Kristaller är ett utmärkt verktyg för att föra tur och välstånd över ditt huvud. Det här är våra favoriter bland helande kristaller för att öka din tur…

 • Grön jade – för rikedom och affärsöverflöd
 • Röd jade – för kreativ framgång
 • Tigeröga – för att vara öppen för möjligheter
 • Citrin – för goda vibrationer
 • Grön Aventurin – för ekonomisk stabilitet
 • Klar kvarts – för att förstärka drömmar
 • Rökkvarts – för att ge positiv energi
 • Karneol – för krigarstyrka för att uppnå alla dina drömmar.
 • Granat – för rikedom av dig själv
 • Malakit – för omvandling och full potential
 • Peridot – för ekonomisk lycka
 • Rosenkvarts – för tur i kärleken

Grön Jade

 • Klargör tankar och ger självförtroende i beslut.
 • Kan skydda dig från dåliga investeringar

I århundraden har grön jade varit synonymt med tur och lycka. Denna gröna sten som känns sval vid beröring är en viktig del av den kinesiska medicinen – den firas för sina läkande krafter och är en skyddande talisman som ofta hittas gömd i fickan. Grön jade är fantastisk för att rensa dina tankar och fylla dig med det lugna självförtroende du behöver för att fatta beslut som tjänar dig väl. Grön jade är också en penningattraktor. Den kan ofta hittas på affärsplatser eftersom den kan föra pengar till din dörr och skydda dig från dåliga investeringar i fickan, hjärtat och från att felplacera din energi också. Ta reda på mer om de finansiella krafterna och betydelsen av grön jade.

Röd Jade

 • Håller dig stabil och jordad
 • Uppmuntrar djärva beslut att fatta djärva beslut

Som syster till den gröna jadestenen är röd jade en annan av de lyckosamma helande stenarna som är känd för att ta tillvara på din ljusaste och djärvaste energi, släcka dina rädslor och röra upp ditt chi. När vi är uppmuntrade i den här världen är vi mer benägna att fatta lyckliga beslut i stället för att hållas tillbaka. Red Jade ger dig allt du behöver för att kliva in i ljuset av din fulla potential. Det är en sten som säger ja till dina stora passioner, allt medan den håller dig stabil och jordad så att du har fast fotfäste när du tar ditt nästa stora språng.

Tigeröga

 • Full av vitalitet och energi
 • Varnar oss för möjligheter

Kantad av vägar för perfekt framgång påminner guld- och svartbanden på tigeröga-stenen oss om att vi är herrar över vår egen lycka och att det är detta som gör oss till den lyckligaste personen i världen. Tigeröga-stenen är levande med vitalitet och den energin kommer garanterat att dra upp dig ur en svacka. När våra sinnen är uppvaktade och vårt självförtroende rider högt, försätter det oss på en plats där vi kan föreställa oss våra drömmar och hitta den inre styrkan att nå våra mål. Liksom den stora katten som den har fått sitt namn från håller den här stenen oss också vaksamma på alla möjligheter och allt överflöd som omger oss. Ta reda på mer om tigeröga.

Citrin

 • Goda vibrationer och tur
 • Hjälper dig att luta dig in i dina drömmar

Soligt och ljust, en titt på citrin påminner dig om att den här stenen är absolut dränkt i tur. Precis som de första värmestrålarna efter en lång kall vinter är citrin en omedelbar uppmuntran. Denna lyckliga ädelsten är inte bara ren glädje, utan dess goda vibrationer och lyckliga attraktion förtjänar den också namnet den lyckliga köpmannastenen. Det stämmer, alla de som vill känna optimismens ljuva flöde och hitta kraften att luta sig mot sina drömmar kommer garanterat att bli belönade. Lycka följer den här stenen vart den än går, så gör det mesta av dessa strålande, kreativa och lyckobringande solar plexus- och sacralchakraenergier. Ta reda på mer om citrin.

Grön Aventurin

 • Lockar fram framgång och överflöd
 • Stabiliserar den ekonomiska förmögenheten

Sagt att det är spelarnas guld, den potenta energin i grön aventurin kommer att stoppa ingenting förrän du når den bästa nivån av framgång. Den här stenen är ren ohämmad tur. Namnet aventurin kommer till och med från ordet för slump på latin. Grön aventurin handlar inte bara om att gå på riskens lina. Även om den förvisso lockar till framgång och överflöd fungerar den också som en stabiliserande sten, särskilt när det gäller ekonomisk lycka. För dem som finner att deras rikedomar konsekvent glider dem mellan fingrarna kan denna sten vara det ankare du behöver. Ta reda på mer om grön aventurin.

Klar kvarts

 • En förstärkare av drömmar och energi
 • Lockar till sig tur och lycka

Den klara kvartsstenen är en mästerlig helare och en fantastisk förstärkare av drömmar och energi. Denna klara ljusa sten är en lyckostjärna att ha gömd i fickan eller placerad på ett altare. Klar kvarts har superstarka energipunkter vilket innebär att den kan ta en flyktig tanke och skicka ut den större än livet i universum. Det är så här vi attraherar tur och lycka, genom att stråla ut våra intentioner och för dem som inte känner att de har en tillräckligt kraftfull plattform kan klar kvarts ta upp det och få ut ditt budskap högt och tydligt. Ta reda på mer om klar kvarts.

Rökig kvarts

 • Rensar dina energifält
 • Stenen av kraft

Låt dig inte luras av de rökiga molnen som drar sig över ytan på den här sortens kvarts. Smoky Quartz är här för att helt rensa ditt sinne och göra dina intentioner supertransparenta för dig själv och universum. Eftersom rökig kvarts får arbeta med att rensa dina energifält och sopa ut all negativ energi gör den en väg för tur och lycka att flöda mot dig. Denna mjuka och diskreta sten är också känd som maktens sten, vilket ger dig en perfekt antydan om vad du kan uppnå när du gör plats för rökkvarts. Ta reda på mer om rökig kvarts.

Karneol

 • Självförtroende, mod och kreativitet
 • Ser till att du finner egenmakt och framgång

Det sägs att forntida krigare bar karneol runt halsen för att ge lycka och ljus ute på slagfälten. Den här vibrerande röda och orangea stenen utstrålar helt enkelt liv och med sin glödande energi håller den din lyckans eld brinnande klar. Medan vissa stenar ger pengar och andra lockar till sig kärlek, ger karneol självförtroende, mod och kreativitet – och ser till att din tursträcka går mer än huddjup och genomborrar hela ditt väsen. För dem som vill väcka slumrande drömmar ser karneolianen till att alla dina företag är livliga när det kommer till egenmakt och framgång. Ta reda på mer om karneolens betydelse.

Granat

 • Sätter dig på vägen till framgång
 • Glöder av lycka och glädje

Med sina kungliga stämningar och djupröda nyanser känns en blick på granatstenen tillräckligt för att fylla din bägare rätt upp. För dem som känner sig kortsiktiga när det gäller tur, kärlek, passion och att leva ett liv fyllt av rikedomar (pengar, erfarenheter eller annat) är granatstenen här för att rädda dagen. Den här stenen är full av kraftfulla energier och sätter dig på rätt väg mot personlig framgång. Granaten lyser av lycka och glädje och dess blotta närvaro lockar andra att komma till dig. Oavsett om det gäller arbete, ditt kärleksliv eller om du bara vill ge plats för rikliga möjligheter så för granaten allt till din dörr. Ta reda på mer om granat.

Malakit

 • En sten av visdom och självförtroende
 • Hjälper dig att kliva utanför din komfortzon

Med sina mörka och drömska gröna nyanser har praktiskt taget alla civilisationer i historien varit förtjusta i malakit. Denna hjärtchakrasten ger inte bara magi av skuggade skogar och hemliga vrår, utan precis som våren ger den ett löfte om ny tillväxt. För dem som vill att deras grenar ska nå högre är malakit ditt lyckosamma frö. Den här stenen ger mod, visdom och det självförtroende du behöver för att kliva utanför din komfortzon. Alla dessa egenskaper i kombination med malakitens magiska förmåga att hålla negativitet på avstånd innebär att du kan nå din högsta potential med tur, kärlek och omvandlingens sten. Ta reda på mer om malakitens betydelse.

Peridot

 • Känd som penningstenen
 • Finslipar ditt sinne så att du kan tänka annorlunda.

Peridot blinkar som det gröna ögat hos en lycklig pyssling och är en vision av lycka. Den här vackra ädelstenen, som också är känd som en penningsten, rensar bort alla tankar på hinder och finjusterar ditt sinne så att du kan tänka annorlunda om rikedom. Det är en fantastisk sten för att få klarhet i dina önskemål och behov. Peridot har också förmågan att blåsa ditt hjärta vidöppet, vilket är en annan fantastisk egenskap att ha när det gäller frågor om mindfulness och känsla genom din beslutsprocess. Ta reda på mer om peridots betydelse och dess ljusa och illustra krafter. Ta reda på mer om peridot.

Rosenkvarts

 • Höjer ditt självförtroende
 • Öppnar dig för att attrahera överflöd

Öppna ditt hjärta för kärlekens strålande energi med de mjuka rosa nyanserna av rosenkvarts. Den här stenen strålar av medkänsla och påminner dig för alltid om att inte vara rädd för att skala bort dina kronblad. Rosenkvarts är en hjärtläkare och använder sina krafter för att höja ditt självförtroende, fördjupa din kärlek till dig själv och placera dig i ett mentalt utrymme där du kan attrahera stor kärlek som inte misslyckas med att uppfylla dina behov. Att ha tur i kärleken handlar inte bara om rätt plats, rätt tid – under allt detta ligger rätt tankesätt och att ha ett tillitsfullt öppet hjärta som är redo att ta emot överflöd. Ta reda på mer om rosenkvarts.

Kan dessa kristaller verkligen ge tur?

Dessa underbara ädelstenar, som plockats ur jorden, har alla möjliga helande egenskaper och kan sända ut positiva vibrationer i världen. Kristaller kan locka till sig överflöd och förvandla en vag avsikt till något konkret. När våra chakran är rensade och vi är klara i hjärta och sinne öppnar vi oss för möjligheter och lycka. Kalla det tur eller kalla det vad du vill, men stenar handlar om att föra in en dos tur till din dörr.

Andra kristaller som också kan påkalla tur eller smidigt blandas med ovanstående kristaller är pyrit, amfetyst, amazonit, labradorit, turmalin, agat, smaragd, selenit och turmalinkvarts,

Hur man använder dessa lyckoädelstenar

Hur man använder kristaller
Varje kristall är unik.

Så nu har du din lista med fina lyckokristaller, hur går du tillväga för att utnyttja denna kraft och kalla lady luck till handling? Från smycken av ädelstenar till meditation med kristallkulor och fastställande av intentioner med altare och orosstenar – här är våra tips för att göra drömmarna konkreta krav…

 • Bär med dig en kristall eller en orossten vart du än går, bara genom att ha den i din närvaro kan du locka till dig en strimma tur när du behöver den.
 • Bär kristallsmycken särskilt direkt på huden så att de höga vibrationerna kan ansluta till ditt väsen och sända dina intentioner ut i universum.
 • Placera din kristall på kroppen för att rensa vissa chakran och föra dig själv i linje.
 • Använd din kristall i linje med Feng Shui-praxis och placera den i ett visst område i ditt hem eller på ditt arbetsbord för att ge affärsframgångar.
 • Meditera med hjälp av din lyckokristall, antingen genom att hålla den i handen och visualisera det du vill ha eller genom att placera handen på en kristallkula.
 • Håll dina turstenar rena och rensade genom att lämna dem i fullmånens ljus eller smudga dem med salvia för att rensa bort blockeringar och se till att de förblir mogna med positiv energi.

Slutsats

Lycka och tur behöver inte vara en fantasi eller något som anses vara en uppgörelse med ödet. Du kan bli herre över dina egna manifestationer och du kan kalla till liv exakt det du vill ha. Kristaller har länge varit talismaner, lyckoamuletter och amuletter för att avvärja negativ energi. När vi kan ta huvudet ur stormmolnen och se bortom olyckans blixtnedslag öppnar vi oss för alla de vackra blåa dagar som kommer i vår väg och lever i synkronicitet med universum.

Vanliga frågor om kristaller

Vilken kristall är bäst för lycka?

En av de bästa kristallerna som ger tur måste vara grön jade. I århundraden har grön jade varit en sten som är synonym med tur, rikedom och lycka. Detta är anledningen till att du ofta ser grön jade på platser för företag. Röd jade är också känd för att vara en lyckosten, liksom citrin och grön aventurin.

Vilken färg på kristallen ger tur?

Gula kristaller som Citrin brukar förknippas med tur eftersom de ger solig energi och positivitet som kan göra underverk när det gäller att manifestera magi och tur. Gröna ädelstenar som Jade och Aventurin kan också ge tur när det gäller överflöd och rikedom – grönt är vårens färg som förknippas med tillväxt.

Vilka kristaller är bra för tur och pengar?

Citrin är känd som köpmännens sten eftersom den lockar till sig rikedom och välstånd. Grön jade är en annan ädelsten som är kopplad till tur och överflöd. Andra stenar som är kända för att ge tur när det gäller pengar är bland annat pyrit, malakit, grön aventurin, ametist, klar kvarts, rosenkvarts, sodalit, amazonit och lapis lazuli.

Vilka kristaller är bäst för lycka i ditt hem?

Att välkomna helande ädelstenar i hemmet kan ge kraftfullt skydd, lycka och härlig energi. De bästa kristallerna som ger lycka i hemmet är grön jade, citrin, klar kvarts, karneol, peridot, granat, rökkvarts och tigeröga.

Vilka kristaller ger lycka till vid tentamen?

För dem som vill ha en extra dos tur under tentamensveckan kan du vända dig till helande ädelstenar som är kända för att ge tur, lycka, positivitet och fokus. Fluorit är en bra ädelsten för tentamensveckan eftersom den hjälper till att skärpa ditt fokus, öka din motivation och minska stressen. Citrin kan vara bra för sin positiva energi och för att den höjer självförtroendet. Clear Quartz är en annan bra ädelsten för att ge ett klart huvud och förstärka kunskapen.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll: