[the_ad_placement id="above-headline-manual"]
koppar, hand, brun, stenar

Koppar

Koppar är en mjuk metall med hög ledningsförmåga. Koppar är en övergångsmetall av legering och tenn som är ljus och glänsande och finns i rödbruna nyanser. Den används i stor utsträckning på grund av sin termiska och elektriska laddning.

Innehållsförteckning

Snabba fakta om Koppar

Vad är koppar?

Koppar är en mjuk metall med hög ledningsförmåga. Koppar är en övergångsmetall av legering och tenn som är ljus och glänsande och finns i rödbruna nyanser. Den används i stor utsträckning på grund av sin termiska och elektriska laddning. Koppars betydelse är att leda energi, rensa ut negativitet och hjälpa till att balansera chakrana.

Den urgamla helande metallen

Med sin sjungande ljushet och sin mässingsfärg är koppar en av de vackraste metallerna i förpackningen. Även om koppar ofta är synonymt med allt som har med industri att göra – från elektriska ledningar till pennies i din ficka – har koppar faktiskt ett brett spektrum av helande egenskaper. En av de mest fascinerande sakerna med koppar är det faktum att det är det tredje vanligaste spårmineralet i våra kroppar – vilket knyter oss djupt till den mjuka skimrande malmen.

Koppar har en lång historia med världen i stort. Om man spårar släktskapet tillbaka, så dök koppar upp i den kända världen för första gången år 77 e.Kr. under det grekiska namnet Cyprium, en hänvisning till det land där den formbara metallen huvudsakligen bröts. Namnet ändrades senare till Cuprum och slutligen till det namn vi känner till – koppar.

Från folklore till ekonomi har koppar följt med oss på en lång resa. Under antiken var kopplad till kärlekens gudinna (Afrodite) och Venus. Den polerades tills den glänste och användes sedan som spegel. I Rom användes kopparklumpar som valuta och egyptierna använde koppar för att rena vatten och hålla sår rena.

Även om koppar har gamla kopplingar till vård av sårade och smältes i Indien för att skapa kirurgiska verktyg, var det först på 1970-talet som Förenta staterna började erkänna kopparens helande egenskaper. Detta värmande mineral är en fantastisk förstärkare och ledare av energi och är moget för att hjälpa dig att släppa överskottsladdning och leda positiva vibrationer. Koppar finns i många ädelstenar från malakit till turkos och krysokolla.

Om du vill veta mer om helande kristaller och deras krafter kan du läsa vår guide till helande ädelstenar här.

Vilka är fördelarna med att bära koppar?

koppar, ring, hand
Kopparring

Koppar är en kraftfull helande kraft och en fantastisk energiledare, och att bära koppar innebär en mängd rikliga fördelar för kropp, sinne och själ. Med ett brett utbud av vibrationsfrekvenser tros koppar ge harmoniska förbindelser mellan den fysiska och andliga världen.

Den kan förstora energiöverföringar, vilket innebär att bäraren kan ta till sig varje uns av healing när metallen kombineras med helande mineraler eller kristaller. Koppar har inte bara massor av fysiska helande krafter utan hjälper också till att balansera chakrana och hålla cirkulationen i flöde. Ta en titt på de många helande fördelarna med koppar….

Hälsofördelar

Säg ja till harmonisk hälsa när du välkomnar koppar till din värld. En av koppars främsta hälsofördelar är dess förmåga att förbättra cirkulationen och få syre att pumpa. När blodcirkulationen är i gång är du säker på att känna en ljusare energi och ett skärpt sinne. För alla som kämpar med anemi och brist på röda blodkroppar kan koppar öka antalet, vilket gör att du håller dig i form och alltid redo att avvärja inre sjukdomar som skadar immuniteten.

Koppar är också känt för att minska stela leder, värk och smärta som ofta är förknippade med artrit och reumatism. Koppar kan också hjälpa till med kollagenproduktionen och kan uppmuntra systemet att övervinna problem som leder till hudsjukdomar och utslag.

Metafysiska egenskaper

Koppar ger mer än bara en helande beröring i fysisk bemärkelse och är full av andliga helande och metafysiska egenskaper. Som nämnts bygger koppar en bro mellan det fysiska och det andliga och eftersom koppar är en otrolig dirigent innebär det också att den är väl förtrogen med att låna ut ljus och kanalisera högre varelser och astrala kroppar till dem som är redo och redo att ta emot.

Koppar kan hjälpa till att rensa ut negativ energi och kan återställa balansen i chakrana så att du är väl lämpad att ta emot allt det goda som andevärlden har att erbjuda. När vi är öppna för att ta emot allt som universum har att ge skapar vi utrymme för djup läkning, kosmisk storhet och ett överflöd av möjligheter att flöda i vår riktning.

Mental och emotionell läkning

Koppar är ett vackert balanseringsmedel för känslor och är ett viktigt kort när det gäller mentalt välbefinnande och känslomässigt helande. Denna söta ljusa metall inbjuder dig att lägga ner alla dina mentala bördor och höja din självkänsla genom kraften av höga vibrationer. För dem som har kämpat med en känsla av slöhet, känner sig vilse eller faller in i passivitet – koppar kan hjälpa till att väcka dina sinnen igen och föra dig till en plats av perfekt kurerad mental klarhet.

På motsatt sida, om du har varit rastlös, upphetsad och allmänt känt dig OTT om saker och ting, kan koppar lugna ner dig. Det är en helande metall som vet exakt vad du behöver och kommer att leda dig till en plats där du hittar det utrymmet och den mjukheten. Koppar är här för din framgång; den vill att du ska lysa på tusen fantastiska sätt och den kommer att göra det vibrationella energiarbetet för att rensa bort negativitet och leda positiva och kraftfulla tankemönster så att du kan komma dit du är på väg.

Hur använder man koppar?

kristaller, grön, löv
Så kan du använda koppar.

Det finns så många sätt du kan ta in koppar i ditt liv som inte innebär att du måste hålla en penny i handen dygnet runt. Från kopparsmycken till kopparstenar, att bara ha de surrande höga vibrationerna från denna metall nära till hands är garanterat att lyfta din energi, balansera dig och välkomna rik och hel harmonisk healing till festen.

Koppar kan användas på och runt kroppen för att verkligen göra det mesta av dessa helande tendenser. För att öppna och balansera de lägre chakrana kan du placera den på nedre delen av magen under stunder av mjuk meditation. För dem som söker helande ädelstenar med ett högt kopparantal kan man titta på stenarna azurit, malakit, krysokolla och turkos – som alla har ett högt kopparantal.

Månadssten

Koppar utgör ett fantastiskt helande element för alla, men har en särskild affinitet med dem som är födda under stjärnteckenet Oxen och Skytten. Oxen är stoiska, jordbundna och kan vara lite envisa – men de styrs också av Venus vilket gör att de har kontakt med skönhet och konstnärlighet. Även koppar är djupt kopplat till Venus vilket gör det till en otrolig matchning för Oxen.

Skyttar är spontana och roliga, de älskar frihet och intellektuella samtal. De älskar att uttrycka sig på tusen olika sätt och har en stark självständig ådra. Koppar hjälper dem att vara jordade och inställda på sina rotchakraner så att de flyktiga saggarna inte flyger iväg.

Om du vill veta vilken ädelsten som passar perfekt till ditt stjärntecken kan du kolla in vår guide till stjärnteckenets månadsstenar här.

Kopparsmycken

Kopparsmycken är ett av de bästa sätten att suga upp kopparens helande egenskaper. Att ha metallen tryckt nära huden gör att dina egna vibrationer kan synkroniseras med kopparn. Utan några barriärer på plats kan den röda guldmetallen lindra värk och smärta, förbättra hjärt- och kärlhälsan, rensa ut chakrana och balansera din inre lycka och dina energier. Oavsett om du väljer ett kopparararmband, ett kopparhängsmycke eller en kopparring kommer denna metall garanterat att lugna dig omedelbart.

För dem som söker kopparamuletter och talismaner som de kan ha nära till hands är kopparsfären också en himmelsk helare som du kan bära med dig.

Hur man rengör koppar

Precis som alla helande kristaller behöver koppar också laddas och laddas om då och då för att hålla den frisk, harmonisk och surrande på höga vibrationsfrekvenser. När koppar renas och tas om hand är den bättre utrustad för att läka dig från topp till tå och kan kanalisera energier utan att blockeras. Detta gäller särskilt när du har använt koppar för att rensa negativa energier eftersom du inte vill att energin ska fastna.

Att rensa koppar är superenkelt, gör helt enkelt en lösning av varmt vatten och ett par droppar citronsaft och salt och doppa din koppar i lösningen. Låt den ligga i ett ögonblick eller två och skölj sedan noggrant. Om din ljusa koppar har blivit anlöpt kan du också använda en tandborste med mjuka borst för att försiktigt gnugga bort markeringarna.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll:

botswana-agat kristall ädelsten

Botswana Agat

Botswana-agaterna är en typ av kalcedon som finns i Kalahariöknen i Botswana. Namnet ”Botswanagat” betyder ”stenar från norr”, eftersom de

Läs mer »
malakit, grön, kristall

Malakit

Malakit är ett grönt kopparkarbonatmineral. Det är en del av det monolitiska kristallsystemet och har en silkeslen lyster. Malakit används

Läs mer »
Karneol, röd, kristall

Karneol

Karneol tillhör familjen kalcedon. Det är ett kiselmineral som får sin färg från järnoxid. Karneol har ett hexagonalt kristallsystem och

Läs mer »
rosenkvarts, rosa, kristall

Rosenkvarts

Rosenkvarts är en rosa form av kvarts. Den är också känd som hyalinkvarts. Den har en blekrosa färg och en

Läs mer »