emotionell healing

De 22 bästa kristallerna för emotionell healing

Innehållsförteckning

Känslor kan vara överväldigande. Oavsett om det handlar om sår eller förundran, stor sorg eller djärv glädje, nöje eller smärta kan det ibland vara svårt att få alla våra känslor i balans. När våra känslor flödar över kan det vara svårt att göra de bästa valen för oss själva, att hålla våra stressnivåer nere och att fokusera på vad vi vill ha i livet. Det kan också påverka hur vi kommunicerar med vår omgivning.

Kristaller för emotionell healing kan vägleda oss till en plats av balans och harmoni. De kan hjälpa oss att lära oss att rida på känslornas våg och låta dem passera i stället för att bli fixerade. Från att släppa taget om berättelser som inte längre tjänar oss till att läka gamla sår och behålla nyanser som en del av vårt känsloliv, uppmuntrar allt detta oss att omfamna acceptans, reflektion och att se våra ”känslor” som lärdomar snarare än livsfällor.

Varför kristaller är perfekta för att uppnå känslomässig balans

Med sin aura-rengöring, chakrabalansering och sin kusliga förmåga att föra dina vibrationer till sin helande nivå är kristaller ett utmärkt kompletterande sätt att hjälpa till att leda dig bort från överväldigelsens avsats. Dessa stenar har valts ut för sin smarta stresshantering, sin förmåga att stärka intuitionen och för sin mjuka energi som ger styrka, motståndskraft och personlig kraft till dem som sätter sin tillit till holistisk healing. Detta är de bästa kristallerna för att sortera bort känslomässiga trauman så att du kan hitta inre frid och mjuk självkänsla.

 1. Ametist för lugn och för att övervinna sorg
 2. Rosenkvarts för helande av hjärtat
 3. Månsten för att balansera stor hormonell energi
 4. Citrin för mer glädje och lek
 5. Amazonit för att ersätta förvirring med klarhet
 6. Karneol för att återta din makt
 7. Krysopras för att hitta skönhet under oroliga tider
 8. Labradorit för att fylla din energibägare ordentligt
 9. Obsidian för att hålla dig jordad och fastbunden
 10. Rökkvarts för att ansluta till ditt enda sanna hjärta
 11. Akvamarin för att du ska få en lugn energi och följa med strömmen
 12. Agat för att resa inåt
 13. Krysokolla för livslektioner och visdom
 14. Lepidolit för sin stora stabiliserande energi
 15. Blå kalcit för att omedvetet övervinna begränsande övertygelser
 16. Klar kvarts för chakraanpassning
 17. Krysopras för att hållas upprätt
 18. Morganit för att hitta balans i relationer
 19. Unakit för att bearbeta det och återupptäcka dina drömmar
 20. Opal för att tina upp dig ur frysningsläget
 21. Blodsten för en krigare som är motståndskraftig
 22. Howlit för tålamod och perspektiv

1. Ametist

ametest, lila, kristaller, hand
Ametist

Hur den ser ut: Lila kraft

Vad den gör: Ametist är en av de mest fridfulla stenarna du kan hitta. Mjuka violetta nyanser och stor kronchakraenergi hjälper dig att hitta din visdom, lita på ditt tredje öga och lära dig att släppa taget om negativa känslor som kan tynga ner oss. Ta reda på mer om ametist.

När du ska använda den: Det här är en fantastisk ädelsten för att hjälpa dig att läka under tider av förlust eller sorg. Den har lugnande vibbar och hjälper till att släppa spänningar och uppmuntrar till sömn.

2. Rosenkvarts

rosenkvarts, rosa, kristall
Rosenkvarts

Hur den ser ut: Snyggt i rosa

Vad den gör: Rosenkvarts är full av oändlig kärlek, och är en duktig på att packa upp tung negativ energi och ersätta den med kraften av tillit, kärlek och nyanser av självomsorg istället. Ta reda på mer om rosenkvarts.

När ska du använda den? Rosenkvarts är ett måste för dem som vill läka hjärtchakrat. Oavsett om du kämpar med gamla berättelser om övergivande, tillit eller ensamhet påminner den här stenen oss om att självkärlek övervinner allt.

3. Månsten

Månsten, vit, kristall
Månsten

Hur den ser ut: En glödande klot av vitt ljus

Vad den gör: Precis som månen som mognar varje månad påminner den här stenen oss om att allting förändras, allting går över och vi måste helt enkelt göra det vi tycker att vi ska göra. Den hjälper oss att hitta balans, acceptans och lätthet. Ta reda på mer om månstenen.

När ska du använda den: Månstenen är fantastisk i tider av förändring och är också en bra sten för dem som kämpar med stora hormonella energier också eftersom den för hormonerna i balans.

4. Citrin

citrin, gul, kristall
Citrin

Hur den ser ut: En dos D-vitamin redo solsken

Vad den gör: Citrin är solsken på en molnig dag. Den hjälper oss att släppa vår rädsla och oro så att våra händer är öppna och redo att ta emot överflöd, glädje och optimism istället. Ta reda på mer citrin.

När ska du använda den: Om du har en tendens att snabbt ta emot negativ energi kommer Citrin att skaka ut det och föra in positiv lek i din värld. Den ökar kreativiteten, koncentrationen och klarheten och är perfekt för dem som inte vill bli tyngda.

5. Amazonit

amazonit kristall sten
Amazonit

Hur den ser ut: Tealfärgade nyanser som ger ett omedelbart lugn.

Vad den gör: Amazonit är här för att leda dig ut ur stress och in i en mild acceptans. Den hjälper också till att lugna oroliga spridda tankar och ersätta förvirring med klarhet. Ta reda på mer om amazonit.

När ska du använda den? Om du har förändringar på gång som gör att du hamnar i panikläge, vänd dig till Amazonit och låt den mjukt tala till din inneboende visdomskänsla. Detta hjälper dig att se klarare och att acceptera det som du inte kan förändra.

6. Karneol

Karneol, röd, kristall
Karneol

Hur den ser ut: Strålande nyanser av rött och orange.

Vad den gör: Karneol är full av livgivande energi och handlar om att röra upp ditt chi. Den här stenen är fantastisk för överlevare som vill ge läkning till gamla ärr och återta sin kraft. Ta reda på mer om karneolens betydelse.

När ska du använda den? Om du känner att du har förlorat din aktörskap i den här världen, håll karneol nära dig och låt stenen skaka ut ilskan och ersätta den med en dos acceptans, självförtroende och löftet om varmare dagar.

7. Rodokrosit

rodokrosit
Rodokrosit

Hur den ser ut: Kärlekens färg – rosarosa perfektion.

Vad den gör: Precis som rosen som den har fått sitt namn från påminner Rodokrosit oss om att vackra saker kan blomma även i ett virrvarr av törnen. Denna sten uppmanar oss att omfamna teman av sanning och att se skönheten även när saker och ting verkar smärtsamma.

När ska du använda den? När du känner att livet viftar med sin stickande svans mot dig är villkorslös kärlek, empati och mild energi här för att balansera dig närhelst det känns som om livet viftar med sin stickande svans mot dig. Håll den här stenen nära dig och låt dess tillgivenhet fylla dig.

8. Labradorit

Labradorit, svart, gul, blå, grön, kristall
Labradorit

Hur den ser ut: Det är en grön och blå färg med silverfärgade trådar.

Vad den gör: Labradorit är en mystisk sten som är fylld av helande energi och handlar om att rensa ut skräp, lätta på känslomässigt bagage och hjälpa dig att röra dig viktlöst och full av konstnärlig förundran genom världen. Ta reda på mer om labradoritens betydelse.

När ska du använda den? Labradorit är en av de bästa ädelstenarna för att fylla på din energibägare direkt efter att den har tömts.

9. Obsidian

obsidian, svart, kristall
Obsidian

Hur den ser ut: Kolsvart och fylld av jordande energi.

Vad den gör: Obsidian håller dig fast när dina känslor hotar att svepa bort dig, precis som alla jordande stenar. Att hålla dig jordad, veta att du är skyddad av denna potenta ädelsten och hjälpa till att rensa ut dessa känslomässiga blockeringar gör Obsidian till ett måste. Ta reda på mer om Obsidian.

När ska du använda den? En utmärkt sten för att hjälpa till att lindra överväldigande känslor av sorg och sorg. Också ett enormt stöd för dem som kämpar mot missbruk.

10. Rökig kvarts

rokigkvarts
Rökig kvarts

Hur den ser ut: En vass tråd av gyllene silverfärgad rök.

Vad den gör: Trots namnet förflyttar den här typen av kvarts dig faktiskt genom rök- och spegellagen och presenterar dig för din personliga sanning. Med känslomässig överväldigande kommer förvirring och förlust av sig själv, men den här stenen håller dig kopplad till ditt enda sanna hjärta så att du förblir balanserad och stark i dina trossystem. Ta reda på mer om rökig kvarts.

När ska du använda den? När ditt huvud och hjärta känns igensatt av giftighet och gamla vanor, låt rökkvarts ge dig den vårstädning du behöver.

11. Akvamarin

Akvamarin, blå, kristall
Akvamarin

Hur den ser ut: En vattnig underverk i blå och gröna nyanser.

Vad den gör: Akvamarin är trogen sitt namn, ger söt lugnande energi och den svalkande känslan av att dyka ner direkt i vattnet. Den här ädelstenen är evigt lugnande och ger balans åt hetlevrade utbrott. Ta reda på mer om akvamarin.

När ska du använda den? För dem som känner sig utspridda, snabbt nervösa eller alltid redo att flyga iväg, bjuder Akvamarin in dig att följa med strömmen.

12. Agat

blå, spets, agat, kristall
Agat

Hur den ser ut: Finns i många olika nyanser från mjukt blått till eld och jord också.

Vad den gör: Det här är stenar för styrka och mod – oavsett om det handlar om att söka lugn, väcka din inre eld eller att släppa taget om trauman och hålla fast vid vår jordiska godhet. Styrka visar sig på många olika sätt. Ta reda på mer om agat.

När du ska använda den: Använd den när du vill para ihop Agate med andra helande ädelstenar för att ge jord och skydd under helande arbete.

13. Krysokolla

Krysokolla
Krysokolla

Hur den ser ut: Vattennära grönt och blått möter jordiskt guld och brunt.

Vad den gör: Den här ädelstenen, som är en undervisningssten, inbjuder oss att hitta livslektioner och visdom även när saker och ting känns svåra. Krysokolla hjälper till att spinna dåliga minnen och hjärtesorg till något mjukare så att du kan bära dessa lärdomar vidare. Ta reda på mer om krysokolla.

När ska du använda den? Använd den när du behöver skära igenom stora känslor som omsluter dig i ett moln. Den här ädelstenen hjälper också till med hormonell balans och kommunikation i relationer.

14. Lepidolit

Lepidolit, lila, kristall
Lepidolit

Hur den ser ut: En storm av lila och rosa.

Vad den gör: Lepidolit är en sten med stor stabiliserande energi och vill att du sorterar dina känslor innan de tar överhanden. Ta reda på mer om lepidolit.

När ska du använda den: När du känner dig överväldigad, håll din lepidolit nära dig och låt den hjälpa dig att återta ditt centrum och hitta ditt lugn.

15. Blå kalcit

blakalcit
Blå kalcit

Hur den ser ut: En blek pop av vacker kornblått.

Vad den gör: Genom att hjälpa dig att utforska det omedvetna utan att bli överväldigad hjälper blå kalcit dig att organiskt gå igenom blockeringar genom processen med mjukt drömarbete och att låta självbegränsande övertygelser smälta bort. Ta reda på mer om kalcit.

När ska du använda den? Använd den när du känner dig känslomässigt överansträngd, orolig eller hålls tillbaka från din fulla potential utan att veta varför.

16. Klar kvarts

klar kvarts, genomskinlig, kristall
Klar kvarts

Hur den ser ut: Som den klaraste skärvan av stjärnljus.

Vad den gör: Klar kvarts är en mästare på healing och handlar om att förstärka energier och få dina chakran i linje med varandra. Som namnet antyder är det också en ädelsten som ger klarhet i energin och hindrar dig från att gå vilse i en labyrint av förvirring. Ta reda på mer om klar kvarts.

När ska du använda den? Närhelst du känner dig okontrollerad kan klar kvarts arbeta på alla dina energipunkter för att skapa en kanal av klart ljus och helande.

17. Krysopras

krysopras
Krysopras

Hur den ser ut: Det är en grön och blå färg med vitt.

Vad den gör: Du kan inte låta bli att känna dig stödd och upprätthållen av den lugnande energin i den svala krysopranen, som påminner oss om vår jordiska koppling till världen under våra fötter.

När ska du använda den? Den här stenen vibrerar med energin från den gudomliga sanningen och håller dig i stånd att andas djupt här och nu så att du inte tappar fotfästet när du vandrar genom världen.

18. Morganit

morganit 1 edited
Morganit

Hur den ser ut: Vackert berylrosa

Vad den gör: Den här stenen handlar om ren kärlek – och vem behöver inte mer av det! När vi känner oss överväldigade eller oroliga kan Morganit återställa stämningen och hindrar dig från att av vana resa dig med försvarsmekanismer. Ta reda på mer om Morganitens betydelse.

När ska du använda den: För dig som känner dig överväldigad i relationer eller som om du ständigt glider in i dåliga vanor, kommer den här stenen att ställa ditt inre rekord till rätta.

19. Unakit

unakit
Unakit

Hur den ser ut: Syner av grönt och rosa

Vad den gör: Unakit är en sten som är synonym med konsten att släppa taget. Den här ädelstenen drar tillbaka den inre ridån för att avslöja sanningar för dig och hjälper dig att bearbeta och arbeta igenom saker som du har hållit nära ditt hjärta.

När ska du använda den? Vänd dig till Unakit när du behöver lite brådskande energi för att skaka loss saker och ting. Ibland kan våra känslor hålla oss som gisslan, men den här ädelstenen ser till att vi avstår från att vara fångar i vårt förflutna.

20. Opal

Opal, vit, kristall
Opal

Hur den ser ut: En ädelsten av ljus och blek eld

Vad den gör: Det betyder att den också är fylld av förförisk energi också. Detta är en fantastisk sten för dem som tenderar att bli överväldigade när det gäller sex och begär eftersom den hjälper dig att hitta ditt flöde.

När ska du använda den? För de tillfällen då du befinner dig i frysläge är Opal flamman som kan tina upp din lust.

21. Blodsten

Blodsten, svart, röd, kristall
Blodsten

Hur den ser ut: Mörk och grönsvart med fläckar av djupt rött.

Vad den gör: Krigarstenen har fått sitt namn från sin förmåga att fylla ditt hjärta med uthållighet och kraft. Istället för att falla sönder inför känslomässiga omvälvningar kommer den att hålla dig centrerad, solid och jordad. Ta reda på mer om blodsten.

När ska du använda den: För dig som är snabb till räddhetsbaserade reaktioner av aggression, irritabilitet eller som faller i hjälplöshet när du blir överväldigad, bygger blodsten upp dig med motståndskraft.

22. Howlit

Howlit, vit, kristall
Howlit

Hur den ser ut: Den är blek och snöig ljus.

Vad den gör: Howlit är en sten för tålamod och perspektiv och kan hindra dig från att dra förhastade slutsatser och håller dig kopplad till sanningen. Ta reda på mer om howlit.

När ska du använda den? Vänd dig till Howlit när du behöver rensa bort det inre babblet från ditt sinne och när du behöver fokusera på den ärliga visionen av här och nu.

Hur man använder kristaller för känslomässig läkning

White and Gray Stone on Brown Wooden Table
Kristaller för känslomässig läkning

Kalla på dessa helande ädelstenar när du behöver känna dig mer balanserad och ljusare i ditt liv. När dessa stormmoln av känslor rullar in vill du se till att du har en eller flera av dessa kristaller till hands. Det bästa sättet att utnyttja dessa kraftfulla stenar är att bära dem i form av ädelstenssmycken. Att ha helande ädelstenar tryckta mot huden inbjuder kontinuerliga positiva vibrationer att synkroniseras med dina egna och att blockeringar skakas loss också.

Du kan också använda dessa stenar vid meditation, chakrarening och reiki. Sitt med en sten i handen och visualisera att vitt ljus smälter bort dina bekymmer eller placera ädelstenen på det chakra som känns blockerat eller ur balans.

Avslutningsvis

Vi kan inte alltid hindra stora känslor från att dyka upp. Livet är fullt av vändningar och en del av resan är att uppleva dessa toppar och dessa dalar. Men att hålla fast vid tanken att dessa känslor fluktuerar och passerar och även fungerar på ett helt spektrum är viktigt för känslomässigt välbefinnande. Dessa stenar kommer att hjälpa dig att hitta just detta.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll: