Kristallerna för våren 2022

10 bästa kristallerna för våren 2022

Innehållsförteckning

Vi listar de bästa kristallerna för våren! Våren står för dörren och vi längtar efter att komma ut och njuta av naturen. Den är full av färg, kreativitet och andlighet. Kristaller reflekterar de omgivande färgerna och förkroppsligar deras energi. De hjälper också till att skapa balans på en andlig nivå oavsett årstid. Här listar vi våra bästa tips för kreativitet, feng shui, detoxing, rensning av negativa energier och stenar med andlig betydelse.

1. Mossagat

grön mossagat
Mossagat

Mossagat är kopplat till naturen och ger möjlighet till större självförbättring. Den kan hjälpa till att förbättra ditt ego och självkänsla, känslomässig balans och stärka positiva personlighetsdrag. Den hjälper dig att se allt det vackra i dig själv.

Denna genomskinliga/genomskinliga sten finns i form av mikroskopiska kristaller gjorda av kvarts. Agater är grundstenar genom att de hjälper en att komma i kontakt med sig själv, genom att skapa frid genom att jorda sig själv och därmed få en bättre fysisk/emotionell balans.

Agat kan hjälpa dig att bygga upp självförtroende och välja dina vänner på ett klokt sätt. Den skyddar också mot ljus och stormar, både fysiskt och metafysiskt. Agat kan bidra till välstånd och erbjuder skydd.

Det är viktigt att ha tålamod i livet, och att bära en agatsten runt halsen är tänkt att hjälpa till i den strävan. Agat kan också användas i spådomar under meditation. Den är en kraftfull sten som balanserar känslor och visar insikt i alla situationer. Agat är en sten som har använts i århundraden och är också en perfekt sten för våren.

2. Amazonit

Amazonit
Amazonit

Hjälper dig att ta dig ur din komfortzon och uttrycka dig på vilket sätt du vill. Denna gröna sten hjälper en att fokusera på sitt eget unika uttryck. Den är bra för alla typer av kreativa tillfällen, vilket gör det lättare att uppnå dina mål. Amazonit är också användbart för att inspirera män att förkroppsliga sina maskulina egenskaper och sträva efter det de önskar mest i livet.

Amazonit är nästa stora grej inom egenvård. Du kommer att minska din risk för självskadebeteende, känna dig mer respektfull, graciös med hur du pratar till dig själv, och uteslutande försäkra dig om större självförtroende. Den är lugnande och skonsam och ger en känsla av säkerhet och trygghet.

Här kan du läsa mer om Amazonit.

3. Aventurin

Aventurin
Aventurin

Aventurin kan hjälpa till att läka känslomässig smärta, rädsla och obalans. Dess energier fokuserar på hjärtchakrat och det löser upp alla blockeringar som kan uppstå där. Av denna anledning har den länge varit känd som en sten av kärlek och sanning, och låter dig känna det verkliga överflöd som omger dig. Aventurin resonerar också med grönt som är helandet.

Den är känt som en emotionell healer och är en av de bästa stenarna du kan bära eller bära för att balansera känslor, speciellt för att läka känslomässiga sår i hjärtcentret. Om en person har ångest i sitt solar plexus-område kan de använda en Aventurinkristall när de vilar på magen.

4. Krysokolla

Krysokolla
Krysokolla

Krysokolla hjälper oss att känna oss lugna och låter våra tankar flöda fritt. Det är en bra sten för dem som tror att deras intellektuella färdigheter är friska men saknar känslomässigt djup.

Vet du vad som är utmärkt för ditt hjärtchakra? Krysokolla! Denna sten hjälper till att ta bort och läka alla block du kan ha i ditt hjärta (rädsla, skuld) – alla skärsår vi har upplevt i våra liv. Det skulle vara perfekt för att släppa alla begränsande övertygelser och finna frid inom dig själv.

Krysokollakristallen hjälper till att hålla dig i ljus, kärlek och helande. Den kommer också att hjälpa halschakrat att balansera din energi genom att uttrycka dina känslor och kreativitet.

Den hjälper dig att känna dig bekväm med att berätta sanningen. Den kan hjälpa dig att utveckla mer självförtroende. Människor har använt det i flera år på grund av dess läkande egenskaper för halsproblem.

5. Falköga

Falköga
Falköga

Den här stenen är bra för att få en bra överblick över alla situationer, eftersom den tvingar oss att möta dem fullt ut. Falköga är stenen för insikt och psykisk medvetenhet. Den hjälper oss att se saker från ett opartiskt perspektiv, som från en falks perspektiv.

Denna sten balanserar ut pessimistiskt tänkande och löser negativa känslor. Denna ”allseende”-sten ger perspektiv på alla situationer och hjälper dig att anpassa ditt tredje öga, för att stärka dina psykiska förmågor som klärvoajant.

Emotionella blockeringar kan ha skadliga effekter på vår känslomässiga hälsa. De som är begravda djupt i ditt psyke kan förbli obemärkta under lång tid och all negativitet de bygger upp kan få allvarliga konsekvenser för din syn, såväl som ditt fysiska tillstånd. Falköga-kristallen kan hjälpa till med detta – den ger en metod för att utforska dessa block och hjälpa oss att läka dem.

6. Kyanit

Kyanit
Kyanit

Kyanit är ”jordens” sten. Med sina jordnära färger och jordnära uppförande kan denna ädelsten ha helande fördelar. Dessa fördelar beror på vilken färg den kommer i.

Kyanit är en ädelsten som används för läkning. Det är särskilt användbart i fall som att bota åkommor relaterade till synen, såsom ögonproblem eller det kan hjälpa till med drömtydning. Det låter människor manifestera vad de vill genom att tänka och visualisera sina mål.

Blå Kyanit är mest effektiv när den placeras på halschakrat, vilket hjälper dig att öppna upp för kommunikation och självuttryck. Den kan också placeras på pannchakrat, vilket förbättrar psykiska bilder, framsynthet, medvetande och meditation. Svart Kyanit är den bästa ädelstenen att använda för att jorda och balansera rotchakrat.

7. Lepidolit

Lepidolit
Lepidolit

Detta är en ädelsten av återfödelse. En sten som kan användas under övergångar i livet. Det främjar en känsla av lugn och avkoppling, vilket gör den till den perfekta ädelstenen för de som går igenom stressiga tider eller behöver hjälp med att hantera stress. Det är ett holistiskt mineral som ofta används för att hjälpa till med övergången från ett beroende.

Lepidolit är ett mineral som kan lugna ner en individs humör och medvetande. Till exempel lindrar det intensiteten av våra känslomässiga känslor, depression, manodepression, oro och ångest. Det kan också ge hopp och lättnad till psyket samtidigt som det främjar egenskaper som mildhet, tålamod och självförlåtelse.
Studenter kan dra nytta av att använda lepidolit eftersom det är fördelaktigt för lärande, studier och kritiskt tänkande. Lepidolit hjälper oss att ta en ordentlig titt på våra prestationer och hjälper oss att utmana oss själva.

För att få ut det mesta av denna stens helande egenskaper bör du försöka meditera med den i händerna varje dag. Lepidolit kan läka alla obalanser i ditt pannchakra och hjälper dig att balansera ny andlig kärlek. Det kommer också att stimulera ditt intellekt och uppmuntra oberoende, och befria dig från alla hinder som blockerar din väg.

8. Malakit

Malakit
Malakit

Malakit och azurit är i princip samma kemikalie och de innehåller båda hög kopparhalt. Denna speciella sten är en idealisk sten för att stimulera fysisk och psykisk syn, samt förbättrad koncentration. Den har helande krafter på hals- eller halschakrat, men kan också ha en kraftfull inverkan på hjärtchakrat och solar plexus.

Malakit är känt för att frigöra och dra ut smärta, inflammation, depression, ilska, eftersom det läker blockeringar. Den har kraftfulla renande egenskaper, tar bort oönskade energier inklusive dator- och TV-strålning.

9. Kvarts

Kvarts
Kvarts

Kvarts kan stärka kroppens energi och förbättra tankarna. Det är bäst att använda kvarts för att skapa kraft, klart tänkande, meditation, rensning eller helande. Klar kvarts anses vara ”maktens sten”. Kvarts är en helande kristall. Klart kvarts är ljus och ren, där ljuset lätt passerar genom den – vilket betyder att de kan hjälpa till att balansera alla de olika element som behövs för att göra oss friska.

Kvarts kan rensa eller rena alla negativa influenser som finns och fungera som en stämgaffel för känsliga människor. Den kommer att avblockera blockerade områden och energiflöden.

10. Turmalin

Turmalin
Turmalin

Turmalin är en kraftfull pärla som har visat sig ha många fysiska och mentala hälsofördelar. Den omvandlar tankar med lägre frekvens till en mer kraftfull. Den har en mycket gynnsam effekt på alla chakrapunkter. Den kan främja balans och helhet, och stenen utstrålar ett klart, skyddande ljus till den som bär den. De högre frekvenserna rensas ut effektivt eftersom den skapar en sköld över kroppen (aura).

Det är en energistav som får oss att stå upp för oss själva och främjar självförtroende och självförverkligande. Den är därför en av våra favoritkristaller eftersom det uppmuntrar inspiration, tolerans och medkänsla. Den fungerar som en blixtstång av energi från svanskotan till hjärnan, som påverkar alla aspekter, fysiskt och känslomässigt. Den är väldigt stark eftersom den har så många olika färger.

Turmalin tros också hjälpa till med mental hälsa genom att balansera både vänster och höger hjärnhalva, omvandla negativa tankar till positiva tankar, balansera yin och yang och balansera manliga och kvinnliga energier. Det hjälper att hitta balans.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll: