sommar, sommarsolstånd

10 kristaller för sommaren och sommarsolståndet

Innehållsförteckning

Sommarsolståndet representerar en övergång från handling till näring, vilket är exakt vad solen ger oss under de långa sommarnätterna, både när det gäller våra grödor och vår ständiga resa från mörker till ljus. Sommaren påminner oss om att det finns hopp i världen och att vårt inre ljus kan nå ut till världens mest avlägsna delar och inspirera andra. På samma sätt som solen gör har vi potential att ge näring åt andra. Sommaren blir en tid för att fokusera på oss själva, vår förmåga att vara ljuset och hitta mening i vår väg, även när den verkar osäker.

På det norra halvklotet markerar sommarsolståndet början på sommaren. Det har varit en viktig tidpunkt i kulturer från Irland till Egypten. Det är en tid då man äter, samlas, gläder sig och ber för en god skörd och välstånd under det kommande året, samt en tid då man festar, samlas, gläder sig och ber för en god skörd och välstånd under det kommande året.

Sommarsolståndet är en utmärkt tid för att manifestera större mål och göra inre arbete. Ta reda på de 10 bästa kristallerna för sommaren och sommarsolståndet i artikeln nedan.

De 10 bästa kristallerna för sommaren och sommarsolståndet

De 10 bästa kristallerna för sommaren och sommarsolståndet nedan är listade i ingen särskild ordning. Vi föreslår att du läser igenom listan och hittar de som talar till dig och har de helande egenskaper som du vill uppnå. Om du har bråttom kan du titta under varje kristall för att hitta dess användningsområden.

1. Solsten

solsten
Solsten

Solsten är känd som en glädjestor sten och inspirerar till att vårda sig själv för att kunna vara till nytta för andra. Den återställer livsglädjen, den goda naturen och ger en känsla av överflöd. Bär solsten för att känna dig levande och entusiastisk. Den ökar vitaliteten och är fördelaktig när man startar, och upprätthåller, ett fitnessprogram eller aerobisk aktivitet, och för yrken som kräver hög energi under hela dagen.

Med solens utstrålning och solstrålens eld bär Sunstone på energin från Ra, solguden, vars energi för fram allt potentiellt liv från jordens inre. Det är en sten för ledarskap – för personlig makt, frihet och utvidgat medvetande. Den återspeglar verkligen ljusets egenskaper och ger öppenhet, välvilja och värme, styrka, mental klarhet samt viljan och förmågan att ge andra välsignelser.

Bästa användningsområden: Återställer livsglädjen, ger en känsla av överflöd, skänker entusiasm, ökar vitaliteten, innehåller solens energi och ger värme.

2. Citrin

citrin 1
Citrin

Citrin är varm, välkomnande, stimulerande och livgivande och bär på solens energi. Den aktiverar chakrana på samma sätt som vårens solljus gör, klargör sinnet och motiverar själen till handling. Dess frekvens stimulerar kreativitet och fantasi, liksom processen att omvandla önskningar och ambitioner till verklighet. Citrin stimulerar livets fullhet, nya början och nya strävanden med sin ljusa gyllene energi.

Citrin hjälper en att acceptera glädje i sitt liv genom att släppa ilska och dåliga känslor, djupt liggande ångest och destruktiva tendenser. Citrin minimerar känslighet för kritik och främjar kreativitet och självuttryck, vilket gör den till en bra kristall för att övervinna depression. Den ökar ens självkänsla, och att släppa taget om det förflutna hjälper en att se framåt med optimism och njuta av nya upplevelser och äventyr.

Bästa användningsområden: Att känna sig lyckligare, hantera kritik, öka optimism och glädje och släppa ilska och negativitet.

3. Peridot

peridot
Peridot

Peridot, i olivfärgade nyanser, är en av de få ädelstenar som formas i endast en färg. Den är vackert facetterad och framkallar sommarens sena tid och höstens början, när löven förvandlas från grönt till guld och hänger som juveler i solljuset. Det är en kristall av värme och välbefinnande, mentalt stimulerande och fysiskt regenererande. Den bär på gåvan av inre utstrålning, skärper sinnet och öppnar det för nya nivåer av medvetenhet och tillväxt, vilket hjälper en att känna igen och inse sitt öde och sitt andliga syfte.

Peridot, som förknippas med solen, har varit uppskattad sedan de tidigaste civilisationerna för sina skyddande krafter för att driva bort mörkrets krafter. Peridot främjar ansvarstagande och förlåtelse, ingjuter förtroende för den egna förmågan och återupprättar en känsla av självkänsla. Denna vackra talisman är en kraftfull generator av ökningsfrekvensen och kan användas för att manifestera överflöd på alla områden i ens liv: rikedom, hälsa, lycka och kärlek.

Bästa användningsområden: Injicerar självförtroende, manifesterar överflöd på alla områden i livet, associerad med solen, skyddande, främjar ansvar och förlåtelse och skärper sinnet.

4. Larimar

larimar
Larimar

Larimar är förkroppsligandet av de lugna energierna Sea och Sky. Dess mjuka, lugnande blått och lugnande turkos är strimmigt med vita mönster som liknar solljus som dansar under karibiska vatten. Den för med sig Atlantis urgamla visdom och delfinernas helande kraft för att harmonisera kropp och själ.

Larimar är en av de viktigaste stenarna i vattenelementet, men är ändå född av eld i sitt vulkaniska ursprung. Larimar är en av de få kristaller som balanserar polariteterna mellan dessa energier och kyler temperament och lugnar rädslor, lindrar stress och vårdar de fysiska och emotionella kropparna. Den är kraftfull i meditation och i anslutning till det gudomliga feminina och är särskilt hjälpsam när det gäller att släppa känslomässiga band, mönster eller principer som inte längre tjänar det högsta bästa. Som sten för tydlig kommunikation ger den den styrka och det mod som behövs för att tala öppet från hjärtat.

Bästa användningsområden: Kyler temperament, lindrar stress, kopplar till det gudomliga feminina, frigör känslomässiga band, hjälper till med kommunikation, ger styrka och inger lugn.

5. Jaspis

ocean jasper
Jaspis

Jaspis hämtar sin lugnande kraft från elementet vatten. Det är en sten för styrka och förnyelse med en långsam, jämn frekvens och djup cirkulär energi som förkroppsligar alltings sammankoppling. Dess sfäriska mönster är en andlig påminnelse om hur tankar, ord och handlingar interagerar i vår värld och flödar i en cirkulär riktning. Den hedrar principen att det man sänder ut verkligen kommer tillbaka. Jaspis är en fantastisk sten för att odla tålamod och hantera förändringar och uppmuntrar till att ge service till andra.

Alla jaspiser lindrar stress och framkallar lugn. Dess renande effekt eliminerar negativ energi och stabiliserar auran. Liksom tidvatten som ebbar och flödar längs en kust, för jaspis upp till ytan länge dolda och olösta känslomässiga problem och använder sina milda vårdande energier för att ge läkning. Den uppmuntrar till att vara ärlig mot sig själv när man konfronterar problem och att ta ansvar för sina handlingar. Med tiden inspirerar den till tålamod, självkärlek och empati för andra och skapar en mer hoppfull inställning till framtiden.

Bästa användningsområden: Lugnande, lindrar stress, framkallar lugn, eliminerar negativ energi, stabiliserar auran, inspirerar till tålamod, hjälper till med förändring och uppmuntrar till att vara ärlig.

6. Tigeröga

tigeröga
Tigeröga

Tigeröga är en mystisk och kraftfull amulett som är både dyrkad och fruktad – ett ”allseende, allvetande öga” som sägs ge bäraren förmågan att se allt, även genom stängda dörrar.

Tigeröga avråder från självbelåtenhet och uppmuntrar en att ”tänka utanför boxen” för att utvidga och driva på ens konstnärliga och kreativa förmåga, liksom ens atletiska förmåga och vilja att pröva nya saker. Använd som en pelare av styrka för att hjälpa dig att övervinna dina rädslor.

Bär eller bär Tigeröga för att öka medvetenheten och uppfattningsförmågan på främmande platser eller i främmande situationer, samt för att skydda dig från andras onda avsikter. Tigeröga skärper sinnena, vilket gör att man kan fokusera på små detaljer och planera framåt för konstruktiva åtgärder. Det speglar en överblick över situationer och hjälper till när saker och ting går för fort. Det är ett av de mest effektiva verktygen för att lösa en kris, och det är särskilt användbart när man är livrädd för att göra ett misstag. Används för snabbt tänkande, för att bedöma andras karaktär och för att inse konsekvenserna av sina egna handlingar.

Förvara Tigeröga som en sten för tur och lycka för att locka ett jämnt flöde av pengar till hemmet.

Bästa användningsområden: Utöka förmågor, öka styrka och medvetenhet, skärpa sinnena, balans mellan ytterligheter, lycka, locka till rikedom och självförtroende.

7. Akvamarin

aquamarin
Akvamarin

Akvamarin framkallar renheten hos kristallint vatten och havets upprymdhet och avslappning. Den är lugnande, lugnande och renande och inspirerar till sanning, tillit och att släppa taget. I gammal tradition trodde man att akvamarin var sjöjungfrus skatt och användes av sjömän som en talisman för lycka, oräddhet och skydd. Den ansågs också vara en sten för evig ungdom och lycka. I dag skyddar den alla som färdas vid, över eller nära vatten och öppnar kanalerna för tydlig och innerlig kommunikation.

Akvamarin är en sten med vattenelementet, kraftfull för att rensa känslokroppen och öppna kommunikationen. Dess mjuka energi för upp känslomässiga mönster till ytan och hjälper till att förstå anledningen till att man håller fast vid gamla tankar eller mönster som begränsar framåtanda. Aquamarin är användbar för att röra sig genom övergång och förändring. Dess renande energi tar bort motstånd och hjälper dig att övervinna rädslan för det okända. Den hjälper inte bara till att frigöra känslomässigt bagage utan även till att rensa bort fysiska föremål och skräp.

Bästa användningsområden: Den är en bra energikälla för att lugna, rensa, inspirera till sanning, hjälpa till med kommunikation, ge lycka, skydda dem som reser vid, över eller nära vatten, hjälpa till med förändringar och hjälpa dig att övervinna rädslor.

8. Månsten

månsten
Månsten

Månsten är en sten för ”nya början” som främjar inre tillväxt och styrka. Den ger lycka, främjar överflöd, ökar intuitionen och öppnar hjärtat för vårdande egenskaper. Den här färgen månsten stöder hjärtat samtidigt som den stimulerar sinnet, lugnar oro eller ångest och får fram det bästa hos människor. Dess kärleksfulla energi främjar det gudomliga i alla situationer och är en utmärkt emotionell stödsten.

Månstenen renar och fördriver negativitet från alla chakran och ger kompletterande energi och stöd för att balansera de fysiska, känslomässiga och intellektuella kropparna. Den ger andlig näring och livskraft för att hjälpa en genom alla förändringar.

Månstenen öppnar sinnet för hopp och önskningar, inspiration och impulser, serendipitet och synkronicitet. Den ger glimtar av insikt och hindrar en från att negativt bannlysa möjligheter. Ändå ger den intuitivt erkännande och låter en absorbera det som behövs från universum och inte nödvändigtvis det som önskas.

Bästa användningsområden: Nya början, främjar inre tillväxt, ger lycka och överflöd, förbättrar intuitionen, lindrar ångest, får fram det bästa i människor och öppnar hjärtat.

9. Orange kalcit

orange kalcit
Orange kalcit

Orange kalcit är förknippad med Sacral- och Solar Plexus-chakrat. Den tillför positiv energi till alla områden, inklusive sexualitet. Det är en energiförstärkare och renare som ökar det positiva energiflödet i hela kroppen. Detta kan hjälpa till att rensa gamla energimönster och förbättra personlig passion och lust.

Orange kalcit anses hjälpa människor att koppla ihop sina tankar med sin viljestyrka, vilket gör att de kan agera mot sina mål. Det är en sten för uthållighet, karisma och kreativitet. Den här kristallen kan också visa dig hur du kan göra plats för nya och innovativa sätt att leva och olika inspirationskällor.

Orange kalcit rekommenderas ofta av kristallhealare till personer som inte är säkra på vad de är ämnade att göra med sina liv. Den kan hjälpa till att vägleda dig i rätt riktning eller visa dig de passioner du alltid haft under ytan.

Bästa användningsområden: Balansering, ökad sexualitet och kreativitet, energiförstärkning, hjälper till att övervinna depressioner, hjälper till att vidta åtgärder och ökar självförtroende och vitalitet.

10. Turkos

turkos
Turkos

Turkos är en mycket effektiv helare, som ger tröst för själen och välbefinnande för kroppen. Genom att reglera och producera en känsla av lugn och frid förbättrar den det allmänna humöret och känslorna. Turkos, när den hålls eller bärs, återställer förlorad kraft och förbättrar slappa känslor. Den sänker spänningar och fokuserar sinnet på hjärtat. Den är empatisk och balanserande och hjälper en att känna igen orsakerna till lycka och olycka och bemästra dem.

Turkos, som en reningssten, rensar omgivningen från dålig energi och elektromagnetisk smog. Den uppmuntrar till självkännedom och kreativ problemlösning, vilket bidrar till att minska ångest när man talar offentligt. Den hjälper till att stabilisera humörsvängningar och upplösa en martyrisk attityd av självsabotage.

Bästa användningsområden: minskar stress och oro, hjälper en att känna igen orsaker till lycka och olycka, allmänt välbefinnande, frid, reningssten och uppmuntrar till självmedvetenhet och kreativitet.

Sammanfattning

Sommarsolståndet markerar början på sommaren på norra halvklotet. Sommarsolståndet är en utmärkt tid för att sätta upp större mål och utföra inre arbete. Sommaren blir en tid för att reflektera över oss själva, vår förmåga att vara ljuset och vår förmåga att finna mening i vår resa, även när den verkar osäker. Vi hoppas att du har gillat den här listan över de 10 bästa kristallerna för sommaren och sommarsolståndet. De har valts ut specifikt för sina förmågor att öka lycka, vitalitet, motivation och positivitet.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll: