kristallvatten glas kristaller stenar

Kristallvatten – Varför ska du dricka det?

Innehållsförteckning

Kristallvatten har funnits ett tag nu och det har blivit allt mer populärt de senaste åren. Den främsta anledningen till dess popularitet är att människor blir mer medvetna om sin hälsa och vill dricka rent vatten.

Man tror att kristallvatten kan ge många hälsofördelar, såsom:

  • Rengör kroppen från gifter
  • Minska inflammation
  • Förebygga njursten
  • Öka energinivåerna
  • Förbättra hjärnans funktion
  • Förbättra matsmältningen

Varför är kristallvatten så rent och packat med näringsämnen?

Kristallvatten är inte bara en snygg dryck. Den är också fullproppad med näringsämnen och mineraler.

Kristallvatten är dricksvatten av hög kvalitet, vilket innebär att det har renats och bearbetats på ett sådant sätt att alla föroreningar tas bort. Det filtreras på ett sådant sätt att det är fritt från bakterier, virus, kemikalier eller andra skadliga ämnen.

Den innehåller också en joniserad form av väte och syre som gör den mer återfuktande än vanligt kranvatten. Den joniserade formen av väte och syre är avgörande för cellulär hälsa och produktionen av energi i kroppens celler.

Mineralerna som finns i kristallvatten är också viktiga för en sund bentäthet, starka tänder, starka hårsäckar, hälsosam hudelasticitet och hydreringsnivåer.

Vilken är den idealiska temperaturen för att dricka kristallvatten?

Den idealiska temperaturen för att dricka kristallvatten är 0 grader Celsius. Att dricka kallt vatten är bättre än att dricka varmt vatten eftersom det hjälper till att upprätthålla kroppens naturliga, normala temperatur. Det hjälper också till att hålla oss återfuktade och energiska hela dagen.

Vi bör inte dricka varma drycker som kaffe eller te, eftersom dessa drycker är för stimulerande och kan orsaka uttorkning.

Hur mycket ska jag dricka om dagen för att maximera hälsofördelarna?

Det finns många fördelar med att dricka kristallvatten. Det kan hjälpa dig att gå ner i vikt, hjälpa till med matsmältningssystemet och till och med förbättra din hud. Det finns dock ingen bestämd mängd kristaller som du behöver dricka varje dag för att få hälsofördelarna.

Även om det rekommenderas att du dricker minst åtta glas vatten om dagen för att få ut så mycket som möjligt, har olika människor olika behov av hur mycket de ska dricka. Allt beror på faktorer som din ämnesomsättning och aktivitetsnivåer.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll: