chakra, kristaller

11 kristaller som gör skillnad för chakrat

Innehållsförteckning

Vilka sakrala chakra-stenar kan hjälpa dig att läka? Karneol, snöflingaobsidian, orange kalcit, citrin, solsten, tigeröga, bärnsten, månsten, aragonit, guldsten och ametist är alla här för att ge en varm glöd och ett hälsosamt flöde till ditt inre.

Sacralchakrat är hemvist för vår kreativa anda, vår inre eld, vår känsla av lekfullhet och vår passion. Det sitter i mitten av kroppen, precis under naveln i maggropen. Att vara ett så centralt chakra innebär att det är viktigt att hålla Svadhisthana klart för att bjuda in en klar ström av energi att röra sig från rot till krona.

Efter att ha tillbringat flera år med att fördjupa oss i världen av helande kristaller har vi blivit skickliga på att använda detta kraftfält av utbildning, intuition och inneboende förståelse för att veta vilka stenar som är bäst lämpade för vissa chakran. Själva ädelstenarna ger dig ledtrådar i färgen, auran och kopplingen till vissa krafter och delar av jaget. Till exempel tenderar varmt färgade stenar i röda och orange nyanser eller jordiga toner att förknippas med dessa lägre chakran. Här tar vi en närmare titt på det sakrala chakrat och erbjuder en rad måste-ha-stenar som kan göra stor skillnad för att stärka detta utrymme.

Här är några snabba saker att veta om det sakrala chakrat:

 • Det andra chakrat
 • Finns precis under naveln
 • Associeras med färgen orange
 • Kopplat till elementet vatten
 • Kopplat till kreativitet, nöje och lek.

Förståelse för sakralchakrat/Svadhisthana

Förståelse för sakralchakrat
När sacralchakrat är blockerat kan det få oss att känna oss distanserade inombords.

Det andra chakrat kallas Svadhisthana, även känt som sakrala chakrat. Som nämnts klassas det som ett av de lägre chakrana och sitter under naveln i djupet av buken. Du kan också energimässigt känna sakralchakrat i ryggen och mot ländryggen. Sacralchakrat är kopplat till färgen orange vilket passar bra till dess eldiga flimrande energi. Även om den delar samma nyanser och stämningar som eld är den förknippad med elementet vatten. Detta passar sacralchakrat bra eftersom dessa söta flödande vibrationer ibland kan vara precis vad vi behöver för att få oss att komma loss och vara redo att experimentera och gå in i nya möjligheter.

När sacralchakrat är blockerat kan det få oss att känna oss distanserade inombords. Vi kan ha svårt att finna glädje eller kontakt i andras sällskap, vilket i sin tur kan göra oss deprimerade och oroliga. Det kan också påverka vår intimitet och leda till ointresse eller överdrivet överseende som inte får oss att må bra. Kreativa typer kan bokstavligen känna sig ”blockerade” eller demotiverade när det gäller att slutföra ett projekt. Eftersom våra känslor också kan hamna i oordning kan vi plötsligt bli stämplade som ”för känsliga” eller få svårt att införa och hålla sunda gränser.

Fysiska symtom kan också komma in med ett blockerat sakrala chakra, bland annat ryggsmärta, hypoglykemi, njurproblem, komplikationer eller hög smärta vid menstruation, och ledproblem och konstant trötthet eller låg energi kan också vara biverkningar av ett blockerat sakrala chakra också.

För dem som kanske tycker att vissa delar av detta stämmer, finns här några frågor att tänka på när vi kollar in vårt inre jag för att se om du kan behöva lite hjälp med att få ditt sakrala chakra i balans…

 • Känner du att du har ett hälsosamt förhållande till njutning och intimitet?
 • Attraheras du av medberoende relationer?
 • Kan du sätta gränser och hålla dem?
 • Känner du dig lekfull och snabb till glädje?
 • Tillbringar du tid med att göra de saker du älskar?
 • Hur är dina energinivåer?

Ädelstenar som förstärker det andra chakrat

Läkande kristaller och hummande ljusa ädelstenar har länge varit vördade som ett verktyg som kan hjälpa till att skaka loss blockeringar i det energetiska systemet. De kristaller som är bäst lämpade för det sakrala chakrat kommer genomsyrade av balanserande energi, kreativitet, självförtroende och djupt vårdande vibbar också. De är ljusa och gränslösa, och de hjälper till att väcka aptiten för ett fylligare, rikare och mer livfullt liv. Sacralchakrat är inte ett som gillar att bli undertryckt och dessa sacralchakratkristaller kommer att hjälpa till att göra dig fri.

Karneol

Orange karneol är en sten för kreativitet, livfullhet och andevärld. Denna ädelsten utstrålar helt enkelt värme och delar sina nyanser med en eldig ljusstyrka som brinner av energi. I forntiden var karneol en sten för fruktbarhet och hade starka band till gudinnan Isis. Från att kickstarta ditt kreativa hjärta till att vrida upp värmen i sovrummet och ge ditt självförtroende en rejäl boost kan karneol stabilisera och stärka ditt sakrala chakra för att se till att du trivs. Ta reda på mer om karneolens betydelse.

Snöflinge Obsidian

Född av eld och svalnat med tidens kyss är snöflinge obsidian en av de fantastiska jordartsstenarna som håller dig förankrad och på en andligt stabil plats. Även om denna ädelsten sägs dra upp känslor till ytan är det precis vad som behöver hända för att hjälpa dig att bearbeta dina tankar och stå i din kraft. Den bringar ordning i kaos, skär bort gamla karmiska sår och hjälper till att lösa upp stagnerande tankemönster så att du kan gå vidare. På grund av allt detta kan sakralchakrat rensas från svartsjuka, destruktiva tankar och all tyngd som håller den här typen av blockeringar på plats. Ta reda på mer om obsidian.

Orange kalcit

Lika ljus och vacker som läsk är orange kalcit stänkt i soliga vibbar och ett humör som lyser. Den här stenen är ett varmhjärtad underverk, och den ger inte bara näring åt dig totalt från topp till tå, utan den ansluter till sakralchakrat för att hålla dig energisk. Orange kalcit är känd som en kreativitetssten vilket gör den till en amulett som måste vara ett måste för alla de som behöver mer uttryck i sina liv. Den rensar ut letargi, apati och allt som drar ner dig och ersätter det med sanning, ljus och visionen att kika bortom periferin. Ta reda på mer om kalcit.

Citrin

Så ljus som solsken eller så mjuk som sommarens första ljusstrålar genom träden, Citrin är ren helande energi. Denna gyllene ädelsten är mogen för optimism och uppmuntrar konsten att uttrycka sig själv. Oavsett hur mörk himlen verkar, är Citrin en vibe som alltid lyser igenom. På grund av den varma gyllene energin hjälper den till att höja dina vibrationer och kan skaka loss blockeringar från sakrala chakrat. Den stärker dina önskningar och försätter dig på en andlig plats där du är öppen för att ta emot allt som universum har att ge. Den kallas köpmannens sten för sin magiska förmåga att dra till sig rikedomar på många sätt. Ta reda på mer om citrin.

Solsten

Precis som namnet antyder handlar solstenen om livgivande värme, anslutning och energi. För dem som känner att de lever i en konstant frost, låt den här stenen lysa ner på dig. Solstenen anses vara en frodig ledarskapssten eftersom den förbättrar självförtroendet enormt och håller dig kopplad till en can-do attityd. Genomsyrad av entusiasm och mycket stärkande kan du använda den här kristallen för att växa på tusen olika sätt. Medan solstenen hjälper dig att höja dig gör den det inte på ett hårt eller tungt sätt utan håller dig istället lätt i hjärtat, fräsch i intentionen och kraftfull i spelet. Ta reda på mer om solsten.

Tigeröga

Tigeröga är en sten för sinnet och har en stor energi och är en bra hand för att rensa utrymme. Jordiskt svart och brunt kommer i band med värmande toner av orange och guld för att samtidigt hålla dig jordad samtidigt som du rör upp all den smaskiga chi. Tigeröga är fantastisk för att hjälpa dig att hålla gränser utan att kasta upp väggar tack vare den stora katt-energin som den innehåller. Det är en sten som förknippas med rörelse, förändring och kreativitet samtidigt som den påminner dig om att vad livet än kastar i din väg kan du hantera det. Från att ge din magkänsla styrkan att tala ut till att stabilisera stämningar och släppa rädslor kan du säga ja till jord- och solvibrationer för att hjälpa dig att växa i gyllene glans. Ta reda på mer om tigeröga.

Bärnsten

Bärnsten föds från träd och är tekniskt sett inte en kristall, men den strålar av jordisk energi. Denna gyllenbruna och orange sten är en välkänd naturlig smärtlindrare och är mogen för gammal visdom. Den lagrar energi från solen och jorden, och detta gör den till en utmärkt talisman för sakralchakrat. Bärnsten är känd för att rensa inre vägar och uppmuntra positivitet, återvinning av makt och till och med en ökad känsla av spontanitet. Bärnsten stärker intuitionen och återknyter oss till våra förfäder. Den håller det utrymme som vi behöver.

Månsten

Strålande med feminin energi och en kärleksfull glöd bör månstenens magi aldrig underskattas. Orange månsten är en kunnig sacral chakraförbindare och kan på ett ljuvligt sätt uppmuntra känslomässig balans på alla de bästa sätten. Eftersom månstenen också är naturligt förknippad med det vita ljuset som lyser upp den mörkaste himlen, kan denna ädelsten också hjälpa till att läka fertilitetsproblem och problem med PMS. Den anses också vara en ädelsten för nya början och för att omfamna förändring. Precis som de cykler vi passerar genom i naturen; livet kan också följa detta och ingenting förblir konstant. Detta kan vara verkligt helande för vår känsla av fasthållande och självkänsla och en läxa att helt enkelt släppa taget. Ta reda på mer om månstenens betydelse.

Aragonit

Ett kluster av persikofärgade kristaller samlas för att bilda stjärnkristallen aragonit. Den här ädelstenen må ha ett namn som framkallar bilder av vidsträckta himlar och gnistrande skatter, men Aragonit är faktiskt super jordnära. Den delar vissa liknande vibbar som tigeröga genom att hålla dina känslor stabila och se till att du undermedvetet är inställd på självvård. Aragonit är också bra för att hjälpa dig med kreativa projekt eftersom den uppmuntrar till självförtroende, hög koncentration och all den energi som självförtroende innebär. Eftersom det är en fantastisk jordande kristall kan den också hjälpa dig att släppa negativ energi och ilska, vilket gör att du får ännu mer utrymme inom dig så att ditt ljus kan lysa.

Guldsten

Med ett namn som sätter fantasin i brand är det ingen överraskning att höra att guldstenen hjälper oss att följa vår egen väg till mystik och magi. Den här ädelstenen är känd för att vara en ambitionens sten och den hjälper dig att uppnå allt du kan drömma om genom att rensa och ansluta till sakralchakrat. Guldstenen är mogen för lugnande energi och en doldis för att hjälpa till att stabilisera känslor. Även om denna sten är en konstgjord kristall bär den med sig den helande kraften från koppar och glas och har rötter som knyter den tillbaka till medeltiden. Bli jordad, se klart och låt kopparens ledande energi bära dig till högre höjder med guldstenens härlighet.

Ametist

Även om den vanligtvis förknippas med att vara en kronchakra ädelsten, är ametist så mycket mer. Denna högvibrerande sten är en helande tour de force. Ametist handlar om den stora kylan som hjälper dig att rensa ut negativ energi, släppa ångest och fyller ditt hjärta med mod. Ametist centrerar det emotionella jaget (vilket är exakt vad sacralchakrat också gör). Den uppmuntrar dig också att utnyttja ditt kreativa sinne och påminner dig om att du har all den inre visdom, kunskap och styrka du behöver för att fatta beslut som kommer att tjäna dig väl. Ta reda på mer om ametist.

Hur man använder sakrala chakrastenar

Hur man använder sakrala chakrastenar
Förvara sakrala chakrastenar nära dig.

Nu när du vet vilka stenar som är bäst lämpade för det sakrala chakrat hjälper det att veta hur man kan utnyttja den energin. Ett av de bästa sätten att bjuda in healing till ditt kroppsutrymme är att hålla kristaller mot huden. Det är därför smycken av ädelstenar kan vara ett av de bästa sätten att omfamna helande eftersom kristallen ständigt trycks mot huden och kan skapa kontakt och hålla dig stabiliserad.

Att placera en av dessa helande stenar på underlivet när du ligger ner i meditation kan också vara ett bra sätt att aktivt och avsiktligt rensa blockeringar och bjuda in helande direkt till det chakrat. Du kan också placera dessa stenar på dina reproduktionsorgan för att hjälpa till med fertilitetsproblem och sexuellt energiflöde.

Förvara sakrala chakrastenar nära din säng eller under din kudde om du vill höja din energi eller anslutning när det gäller intima möten. För dem som arbetar med kreativa projekt kan en sakral chakrasten i ditt kreativa rum belysa de inre vägarna och hindra dig från att känna dig stillastående och blockerad.

Du kan använda dessa orangefärgade stenar i reiki och kristallgaller också.

Vad du kan använda istället för helande kristaller

Vid sidan av helande kristaller eller om du vill utforska andra metoder för att väcka ditt sakrala chakra och rensa ut blockeringar finns här några andra idéer att leka med…

 • Öka ditt intag av ingefära för dess värmande vibbar.
 • Bär färgen orange.
 • Ät orange mat och frukt som mandariner och morötter.
 • Utöva höftöppnande yogapraktiker
 • Bada i vatten med tillsats av eteriska oljor från apelsin.
 • Drick vatten med apelsinskivor
 • Rör dig eller dansa varje dag
 • Delta i konstnärliga övningar så mycket som möjligt.

Slutsats

Sakralchakrat är vår njutningsknapp och där vi hittar vår känsla för lek. Det anses också vara centrum för våra känslor och vår ingång till all den inre glädjen, skrattet och välbefinnandets lätthet. Det är hem för våra fantasier, sexualitet, kreativitet, passion, värme och intimitet. Om rotchakrat är vårt band till jorden, så är sakralchakrat vår inre härd och där vi hittar vår andliga eld. Att använda dessa ädelstenar för att tända den positiva energin och hålla ljuset brinnande kan hjälpa oss att omfamna oändliga möjligheter utan rädsla.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll: