lila, kristaller, ametist

17 kristaller som ger dig pengar och välstånd

Innehållsförteckning

Oavsett om ditt banksaldo är högt eller lågt, har vi ett urval av kraftfulla kristaller som hjälper dig att nå dina ekonomiska mål.

Du förtjänar överflöd!

 • Välkomna överflöd i kärlek, hälsa och rikedom.
 • Kalla på lagen om attraktion

Pengar är för alltid en komplicerad fråga och kan ofta lägga till tyngden i att vi känner oss ovärdiga. Sanningen är att vi alla har vår egen unika relation till pengar och det finns oftast en massa känslor insydda i sömmarna. Vi kan känna att vi har för mycket, inte tillräckligt, vi kan känna oss skyldiga för att vi vill ha mer, vi kan spendera för fritt eller hålla för hårt. Oavsett vilket ditt personliga förhållande till pengar är finns det troligtvis alltid någon form av sår som måste läkas och det är här som penningstenar kan hjälpa till.

Kristaller som arbetar med lycka handlar inte bara om att ge mer pengar till ditt konto utan kan också handla om att kurera vår egen känsla av sant välstånd och sitta bekvämt i vår autentiska version av överflöd. Alla har olika ekonomiska mål och varje pengahistoria ser olika ut. Hur du ser på pengar och hur du välkomnar överflöd i ditt liv är inte hugget i sten och vi har alltid makten att förändra vår egen berättelse och välkomna helande egenskaper i vårt liv.

Oavsett hur din berättelse om pengar ser ut, är grundprincipen alltid att du förtjänar överflöd, oavsett om det visar sig i form av siffror, en känsla av fullhet eller i de många former av olika förmögenheter som kommer i din väg. Lagen om attraktion finns alltid där för att utnyttjas när du vänder din uppmärksamhet mot djup hjärtlig healing.

För dig som är angelägen om att ta reda på vilka kristaller som kan manifestera sann rikedom och välstånd, fortsätt läsa.

Om du vill veta mer om den färgglada världen av helande stenar kan du kolla in vår guide om viktiga ädelstenar för att komma igång.

Kraftfulla kristaller för att attrahera rikedom

 • Skär bort självbegränsande övertygelser
 • Ta bort blockeringar på ett energimässigt sätt

Så vilka kristaller ska du anlita för att attrahera rikedom? Det är värt att komma ihåg att det ibland kan bero på känslomässiga eller andliga blockeringar i vårt liv om vi inte kan omfamna energin av överflöd. Vi säger detta från en energimässig synvinkel eftersom vi förstår att omständigheter och brist på privilegier ofta kan stå i vägen för ekonomisk framgång.

När vi talar om kraften hos kristaller för rikedom menar vi också en känsla av värdighet, att tro på sig själv, att skära bort de självbegränsande övertygelserna och att kunna hitta en plats av tacksamhet, inre styrka och personlig kraft. När vi kan odla alla dessa element och skicka ut våra önskningar i universum kan det vara överraskande vad som kommer tillbaka. Här är några av de bästa kristallerna för pengar:

1. Citrin

 • Köpmännen sten
 • Ger en kan göra-attityd

För dem som tenderar att se pengar och rikedomar som en negativ energikälla är Citrin-kristallens köpmanssten här för att vända den berättelsen på huvudet. Soligt och ljust, det gyllene skenet från Citrin handlar om kraftfull positiv energi och om att avblockera solar plexus chakrat. När vi kopplar oss till vår egen känsla av potent kraft, när vi rensar ut de självförtroendeblockeringar som håller oss tillbaka, och när vi närmar oss livet med en rik och suggestiv can-do attityd, kan vi börja lysa. Ta reda på mer om citrin.

2. Pyrit

 • Rensar tidigare associationer
 • Hjälper dig att ansluta till din egen energi

Guldvägen är en lång väg men pyritens lyckokraft kommer att ta dig dit. En blick på denna glittrande ädelsten som är genomsyrad av positivitet och du vet exakt hur den förtjänade namnet Fools Gold. Men det finns inget dåraktigt med pyrit. Den här stenen är känd för att rensa ut alla tidigare associationer du har med att känna dig fast när det gäller pengar och kan också hjälpa dig att stämma in på din egen dynamiska energi. Klar i huvudet och utan de där irriterande utfattiga känslorna som håller dig tillbaka finns det så mycket att uppnå. Ta reda på mer om pyrit.

3. Grön Jade

 • Håller dig lugn
 • Stoppar förhastade beslut

Det finns en anledning till att den svala klarheten hos grön jade anses vara en av de viktigaste lyckostärvorna i världen. Grön Jade är alltid en glädje och har länge använts i kinesisk historia och medicin som ett sätt att locka till sig rikedomar. Precis som den gröna smaragdens glöd håller grön jade sin egen nivå när det gäller kunglighet. Den har också en mjukare vibration som hjälper till att hålla dig lugn oavsett vilka pengabekymmer som kan vara på gång. Dess förmåga att lugna gör att du inte fattar förhastade beslut och dess lyckosamma förmögenhet är fantastisk för att locka till sig lycka och en djupare känsla av evig rikedom. Ta reda på mer om grön jade.

4. Grön Aventurin

 • Sänder ut intentioner
 • Ger självförtroende

Aventurin är också rik på överflödsenergi och dess krafter sträcker sig bortom gränserna för ekonomisk vinst. För dem som vill ha mer i sitt liv; oavsett om det är mer kärlek, mer frihet, mer tid, mer självförtroende eller mer andlig healing – grön Aventurin har garanterat din rygg. Denna hjärtläkande kristall är fantastisk när det gäller att ställa in sig på vår själs verkliga önskemål och skickar ut den intentionen i den större världen. När vi höjer våra egna vibrationer och ansluter oss till dessa djupa önskningar placerar vi oss i ett utrymme som gör det lätt att ta emot. Ta reda på mer om aventurin.

5. Ametist

 • Återställer frid
 • Stoppar stress och kopplar dig till ett högre syfte

Ametist, som alltid återställer freden, kan definitivt användas om du vill dra in högre nivåer av rikedom och överflöd. Denna mjukt nyanserade lila sten är en total kronchakraförbindare och håller oss genomsyrade av andlighet, även när vi har att göra med jordnära kassaflödesproblem. För dem som är trötta på att känna sig nervösa och upprörda när det gäller penningfrågor kan ametist hjälpa till att hålla de spruckna nerverna lugna. Ametist kommer inte bara att skära rakt igenom stress utan den håller dig också kopplad till ditt högre syfte, vilket kan hindra dig från att klamra dig fast vid möjligheter som inte tjänar dig. Ta reda på mer om ametist.

6. Tigeröga

 • Kopplar till den inre intuitionen
 • Håller oss närvarande och jordade

Även om önskningar och manifesterande magi är ett fantastiskt sätt att bjuda in överflöd i ditt liv är det också viktigt att hålla sig jordad, fokuserad och skyddad under denna resa. Det är här som glimten från Tigeröga kommer in i bilden. Varmt och moget i energin vet Tigerögat när det ska smyga, när det ska vila och när det ska agera. Det är en fantastisk sten för att ansluta till din djupaste intuition och ger också jordiska rika rötter som kan gräva sig djupt ner och hålla dig i stabilitet. För att attraktionslagen ska fungera kan vi inte vara överallt med våra tankar och spridda känslor, vi måste vara klara, närvarande och jordade. Det är precis den typen av tankesätt som tigeröga kan ge näring åt. Ta reda på mer om tigeröga.

7. Klar kvarts

 • Hjälper till med klart huvud
 • Sänder ut intentioner

En sten med klart huvud som hjälper dig att bedöma och rekonstruera idén om värde. Det kan vara så mycket som tar upp utrymme både i fysisk mening men också känslomässigt. Betrakta klar kvarts som den vårstädning som behövs för att skapa utrymme för sann rikedom. Genom att använda klar kvarts med dess strålande förstärkande energi kan du sätta den avsikten i vacker, glänsande sten. Använd den här biten av perfekt kvartskristall för att skära igenom bruset och gå rakt in i hjärtat av det du vill ha. När intentionen ringer ut rent och tydligt gör det så mycket lättare för universum att lyssna. Ta reda på mer om klar kvarts.

8. Rosenkvarts

 • Avblockerar hjärtat
 • Öppnar oss för att ta emot

Vi kan inte prata om överflöd utan att nämna drottningen av hjärtchakrat – rosenkvarts. Denna mjuka rosa sten är djupt engagerad i att hjälpa våra hjärtan att läka och föra in alla nyanser av kärlek och ljus som sipprar in i vår varelse. Rosenkvarts avblockerar hjärtat så att vi får ett öppet flöde, detta uppmuntrar oss att säga ja till universum från en plats av tillit och villkorslös kärlek. När vi är helt öppna för att ta emot, placerar detta oss i perfekt position för en hel mängd möjligheter som vi kanske har vänt ryggen till innan rosenkvarts kom in i vårt liv. Ta reda på mer om rosenkvarts.

9. Malakit

 • Uppmuntrar till engagemang för inre styrka.
 • Inbjuder dig att släppa rädsla och tvivel.

För dem som längtar efter mer mod när det gäller penningfrågor kan malakit magiskt omvandla och läka hela din attityd. Att hantera penningfrågor och den idé som driver rikedom kan vara enormt uppslitande, men malakit ger dig det engagemang för dig själv och den inre styrka du behöver för att driva framåt. Alla rädslor och tvivel som du håller fast vid uppmanar malakit dig att helt enkelt släppa taget. Den hjälper dig att lägga ner ditt bagage så att du har fria händer att plocka upp allt du önskar. Ta reda på mer om malakitens betydelse.

10. Agat

 • Uppmuntrar till självförtroende och mod
 • Ger oss utrymme att utforska inre drömmar

Av alla fantastiska Agatstenar är Svart Agat den som bär på skott av styrka och vitalitet som kan leda dig på vägen till överflöd. När vi finner mod och självförtroende öppnar vi dörrarna till djup läkning och finner stabilitet i oss själva så att vi kan ta risker. Black Agate ger oss det utrymmet att utforska de största drömmarna vi har, samtidigt som vi håller oss centrerade i verkligheten. Ta reda på mer om de helande egenskaperna hos agat.

11. Amazonit

 • Inbjuder till flöde och inspiration
 • Ett sanningsberättande serum

Amazonit är mjuk i gröna och blå nyanser och är en underbar sten för att bjuda in flöde och inspiration i din värld. För dem som har motstånd mot förändring i sina hjärtan kan det vara en utmaning att byta till ett nytt paradigm eller att byta tankesätt. Det är just här som Amazonit kan ge en hjälpande hand. Den här stenen är som ett sanningsserum applicerat på hjärtat, den hjälper dig att fästa dig vid exakt vad det är du vill säga och att kanalisera det budskapet ut i universums eter. Ta reda på mer om Amazonit.

12. Lapis Lazuli

 • Välkomnar överflöd och välstånd
 • Hjälper till med problemlösning

Lapis Lazuli är vacker i blått och späckad med guldfläckar, och det finns något naturligt rikt över Lapis Lazuli. Inom Feng Shui sägs Lapis vara en härlig sten för att välkomna överflöd och välstånd in i hemmet samtidigt som den ger en skyddande miljö också. De som är på väg mot att få mer kan upptäcka att de behöver ett klartänkt förhållningssätt, förmågan att lösa problem och karaktärsstyrkan att släppa taget om det som inte tjänar dem. Ta reda på mer om lapis lazuli.

13. Sodalit

 • Balanserar huvudet och hjärtat
 • Främjar positivt tänkande

Sodalitstenen, som är helt salt och havsfärgad, sägs kraftfullt balansera både huvudet och hjärtat. När det gäller penningfrågor är det viktigt att hitta ett ackord någonstans mellan att känna sig fram i livet och att tänka logiskt. Sodaliten är fantastisk på problemlösning, vilket kan vara en av de smartaste färdigheter du behöver när du ger dig ut på resan mot att skaffa dig mer. Den vackra blå stenen främjar också positivt tänkande. Ta reda på mer om sodalit.

14. Granat

 • Löser upp blockeringar i de lägre chakrana.
 • Lockar till sig ett gott liv

Tacksamhet och överflöd möts i granatens eldiga passionerade glöd. Med sin färg av rikedomar, sina lägre chakraförbindelser och sina saftiga glädjefulla vibbar är detta en sten som tjänar som en påminnelse om att du kan sätta världen i brand. Rikedom, underverk och alla ljusa saker i den här världen dras bara till granat – det är en sten som symboliserar ett gott liv och fungerar som en magnet. Granat sköljer ut negativ energi, ger livgivande styrka och sätter din själ i brand på alla de bästa sätten. Ta reda på mer om granat.

15. Selenit

 • Kanaliserar positiv energi
 • Rensar ut allt fysiskt och mentalt skräp

Den söta ängelstenen Selenit finns oftast i stavar, en antydan om att den här stenen kan användas för att hjälpa dig att vifta med din magi. Selenit handlar om att rensa energi och kanalisera positiv energi som hjälper dig att ansluta till ditt högre väsen. Det är ett utmärkt verktyg för att rensa ditt utrymme (fysiskt och mentalt) så att du kan göra dig av med skräp som tar för mycket plats i ditt hjärta. När vi detoxar våra miljöer både inifrån och ut är vi perfekt förberedda för att ta emot det överflöd som väntar. Ta reda på mer om selenit.

16. Peridot

 • Löser blockeringar i hjärtchakrat
 • Kanaliserar energi i rätt riktning

Peridot är en annan sten med ett sublimt överflöd som glimmar i grönt. Många av de gröna stenarna förknippas med idéer om överflöd, och eftersom Peridot är en av de ljusare nyanserna av glittrande grönt viskar den också om det underbara i att förknippa rikedom med glädje och energi. Peridot är också en energistad för hjärtchakrat som handlar om att rensa ut blockeringar och hitta känslomässig styrka, vilket båda öppnar upp dig för att kanalisera din egen energi i vilken välbehövlig riktning som helst som kommer att tjäna dig väl. Ta reda på mer om peridot.

17. Blodsten

 • Skyddar ditt pengahörn
 • Kallar på styrka, kraft och mod

Blodstenen är en kraftfull krigare i stenarnas värld och håller inte bara ditt pengahörn väl skyddat utan bjuder också in ännu mer flöde till det utrymmet. Det är en sten som ekar med all energi av styrka, makt, mod och att bygga oändlig motståndskraft på vägen. När vi är kopplade till alla dessa egenskaper är vi bättre rustade för att hantera de upp- och nedgångar som kan komma med penningproblem. Eftersom blodstenen håller oss stabila i våra rotchakran betyder det att vi är orubbliga och därför inte kollapsar under press utan håller oss öppna för att ta emot allt som kan komma i vår väg om vi rider på stormen. Ta reda på mer om blodsten.

Hur använder man dessa ädelstenar

Hur använder man dessa ädelstenar
Bär kristaller till vardags.

För dem som svimmar av tanken på att föra in mer överflöd i din värld kanske du vill fundera på det bästa sättet att arbeta med dessa penningmogna kristaller. Ett av de bästa sätten att säga ett stort konsekvent ja till kristallernas positiva energi är att välja att bära dem. När du bär smycken av ädelstenar för välstånd och framgång bär du ständigt den intentionen med dig. Ädelstenar fungerar utmärkt när de placeras direkt på huden eftersom de kan överföra alla sina helande vibrationer direkt till dina chakraner.

Du kan också använda kristaller i Feng Shui i hemmet eller på kontoret eller arbetsplatsen när du vill främja löftet om överflöd. Andra kreativa sätt att använda dessa kristaller för pengar kan vara att gömma en sten i din handväska eller att använda en orossten eller en kristallkula för medveten meditation kring teman som handlar om välbefinnande och överflöd.

Sammanfattning

Oavsett vilket förhållande du har till rikedom och framgång kan arbete med kristaller fokusera ditt sinne och sätta dig på en väg för att stryka ut knutarna. Dessa ord kan ha stor tyngd i vårt samhälle och ibland kan det vara svårt att höra din egen sanning och ansluta till dina egna behov. Vilka ”önskemål” du än önskar finns det ingen anledning till att du inte kan få dem och dessa kristaller fungerar som en skimrande påminnelse om att du kan blomstra.

Vanliga frågor om kristaller för välstånd

Vilka kristaller är bra för pengar?

De bästa kristallerna för pengar är ädelstenar som inbjuder till överflöd. Citrin är känd som köpmannens sten, pyrit kallas dårens guld, grön jade ger tur och överflöd och grön aventurin är en bra hand för att locka till sig rikedom.

Hur programmerar man kristaller för pengar?

Om du vill välkomna mer pengar och överflöd till din värld kan du programmera dina kristaller för just detta ändamål. Håll din ädelsten i din mottagande hand och visualisera hur det skulle kännas att få allt du någonsin velat ha. Håll fast vid denna känsla och be stenen att hjälpa dig att ta emot rikedom och överflöd. Tacka stenen och bär den med dig eller bär den nära dig.

Hur gör man ett kristallgaller för pengar?

Genom att använda en kombination av kristaller som är kända för att utnyttja rikedom och överflöd kan du lägga ut dem i en helig form som representerar överflöd och välstånd. Livets blomma och livets frö är de bästa heliga geometriska formerna för detta. Du kan sedan aktivera ditt kristallnät genom att ställa in din exakta intention.

Vad är den bästa kristallen för pengar?

Citrin är känd som Merchants Stone eftersom det är en äkta lyckopärla som hjälper dig att optimera din personliga kraft, manifestera dina drömmar och närma dig livet med positiv energi. När vi rensar blockeringar, flyttar stagnerad energi och tror på vårt värde kan vi få stora saker att hända. Du kan också använda pyrit och grön jade för att attrahera rikedom.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll: