Rosenkvarts

Vad är rosenkvarts?

Rosenkvarts är en rosa form av kvarts. Den är också känd som hyalinkvarts. Den har en blekrosa färg och en genomskinlig transparens och en glasartad lyster. Den har också ett hexagonalt kristallsystem och tillhör mineralklassen kvarts. Betydelsen av rosenkvarts är kärlek och medkänsla.

Sortering och filtrering
Sortera efter
Välj sortering
Högsta pris
Utvalt pris:
SEK
SEK SEK
I lager
Erbjudande
Varumärke/Märke
Välj märken
Kategori
Välj kategorier

Den fantastiska rosenkvarts-kristallen

 • Knyts till hjärtat och strupchakrat.
 • Kommunicerar alla typer av kärlek och självomsorg.
 • Kommer från Japan, Madagaskar, Brasilien och USA.
 • Kopplad till Afrodite och Adonis.

Rosenkvartsens rodnande nyans tycks dra till sig allas hjärteband. Det är något med denna mjuka och feminina kristall som utstrålar ren kärlek. Det kommer inte som någon överraskning att rosenkvarts betyder universell kärlek. Här är en kristall som är så mogen med helande egenskaper, så genomsyrad av harmoni och så öm att du alltid kommer att vilja ha den nära dig, eller åtminstone på en plats som du kan vända dig till gång på gång.

Rosenkvartsstenen är starkt knuten till både hjärtchakrat och strupchakrat. Men det är inte en sten som bara vilar i romantik. Rosenkvarts talar mjukt till alla typer av kärlek; från helande kommunikation med familjen till att utveckla ett djupare band med makar och vänner och till och med föra in sötare toner av egenvård i din egen värld.

Liksom alla gamla och högt vördade stenar i världen tillverkades rosenkvarts till dyrbara smycken av assyrierna redan 800 f.Kr. Sedan dess har denna mjuka och ljusa kvarts gått från civilisation till civilisation; den har skapat fred med grekerna, förebygger ålderstecken hos egyptierna och användes som ett anspråk på äganderätt under romartiden. Alla trodde på den sällsynta och kungliga rosenkvartsens passionerade kraft.

Som en soluppgång efter ett regnväder, eller vårsolsken som filtrerar över vintersnö - rosenkvarts finns i färger som lämpar sig väl för romantikens konst. Vissa rosenkvarts-kristaller kan vara lika bleka som en ny gryning och andra kan vara nästan violetta i färgen. Med sitt mjukare namn än silke kan rosenkvarts vara rökig, molnig eller klar som vatten. Med ett jordiskt element och vibrerande vid det andliga talet sju lyckas rosenkvarts inta det där utrymmet mellan att vara en sak av ren mystik samtidigt som den är en tröstande och härligt jordande kraft. Rosenkvarts etiska princip är att anpassa ditt ömma hjärta mjukt men ändå energiskt till sann och kärleksfull medkänsla.

Från de zenliknande bergen i Japan till de vaniljknäckta kapslarna som sötar luften på Madagaskar, Brasiliens stränder och till och med South Dakota - rosenkvarts har sin plats i alla hörn av jordklotet. Betydelsen Rose Quartz har fått sitt namn från den blekrosa färgtonen och från det grekiska ordet Hyalos som betyder glas. Det är en sten som är rik på mytologi och synonym med historiens nyckfulla gudar och gudinnor som Afrodite och Adonis. Hon är rik på mineraler, Moder natur gav henne överflödets gåva och det är tydligt att rosenkvarts vill förmedla detta till dem som längtar efter att fixa sina hjärtan.

Rosenkvarts helande egenskaper

Fysiska helande egenskaper

 • Hjälper till att förbättra cirkulationen och ökar hjärtats hälsa.
 • Bra för graviditet

Förutom att göra underverk när det gäller själsligt helande har rosenkvarts också vackra helande egenskaper för kroppen. I linje med sitt tema att vara en hjärtläkare kan rosenkvarts hjälpa till att förebygga trombos och hjärtattacker, förbättra cirkulationssystemet och se till att dina hjärtmuskler är så smidiga och starka som möjligt.

Det finns en lång historia av mödrar som ska vända sig till rosenkvartsens potenta kraft under hela graviditeten. Rosenkvarts sägs hjälpa till att skydda mamman och det ofödda barnet från problem under graviditeten tack vare dess djupa feminina energi. För nyblivna mödrar är rosenkvarts en vänlig sten att ha nära till hands eftersom den sägs hjälpa till att kurera obrytbara band och låter kärleksenergin flöda som en fontän.

Mentala och känslomässiga helande egenskaper

 • Hjälper till att läka känslomässiga sår
 • Inbjuder till mer medkänsla och omsorg

Det andra namnet som rosenkvarts är känd för är som hjärtstenen. Som nämnts är rosenkvarts intrikat kopplad till hjärtchakrat, och denna kristall används ofta för att hjälpa hjärtat att läka från smärta eller trauma som lämnats av djupa känslomässiga sår. Rosenkvarts används också som ett visitkort för dem som längtar efter mer kärlek i sina liv. Detta behöver inte alltid ta formen av romantisk kärlek, utan mer i att hitta en djup känsla av medkänsla och omsorg i den här världen - särskilt om den kommer från en av de viktigaste källorna som kan ge den - en själv.

Metafysiska egenskaper

 • Uppmuntrar till kontakt
 • Stämmer in på gudinnans energi

Om ditt hjärtchakra känns blockerat kan du uppleva tecken på ohälsosamt beteende när det gäller relationer. Kanske lutar du mer åt medberoende, är snabb till svartsjuka, har liten tillit till dig själv eller andra och känner dig ofta ovillig eller ovärdig nog att ge dig själv till kärlekens nåd. En av de mest fantastiska helande egenskaperna hos rosenkvarts är dess förmåga att spräcka upp hjärtat och sätta dig tillbaka i linje så att du känner dig ansluten, tröstad och öppen för alla de möjligheter som ett glädjefyllt liv kan ge.

En annan vacker fördel med rosenkvarts är dess djupa vibrationer och avstämning med gudinnans energi. Rosenkvarts är förknippad med det feminina gudomliga, vilket innebär att den bär auran av medkänsla och fred och värmen av moderskap - allt med andens överlägsna styrka. Om du känner att du behöver lära dig att lugna dig själv, att bli helad av dina egna händer och att lyfta din egen potential till gudinnesfären, då är rosenkvarts en väg som tar dig dit.

Månadssten

Rosenkvarts med sitt rosa kvartsskimmer är intimt förknippat med Oxens stjärntecken och är den perfekta matchningen för detta känsliga tecken. Oxen styrs av planeten Venus (precis som rosenkvarts). Vi vet alla att Venus är den planet som är mest anpassad till teman som skönhet, kärlek, hedonism och hjärtats bekvämligheter. Rosenkvarts är en magisk matchning för oxen eftersom hon ger dem allt detta och mer därtill, men går också till attack mot deras mer envisa sida. Det är en sten som inser att det kan finnas tillfällen då denna hårdhjärtade natur kan motarbeta oxen bästa intressen och därför för den med sig öppenhjärtig medkänsla till bordet för att hjälpa oxen att lära sig att följa med strömmen lite mer.

Även vågar kan falla hårt för finesserna i rosenkvarts som månadssten. Den hjälper dem att stämma av sina verkliga tankar och att kasta bort ytliga fantasier om kärlek. Vågen försöker alltid hitta ett sätt att balansera sina känslor och rosenkvarts är en fantastisk sten som hjälper dig att göra just det.

Användningsområden

 • Bra för sovrumsaltaren
 • Kan användas i skönhetsrutiner
 • Bäst att bära som smycken

Hjärtstenen bör alltid vara nära dig för att se till att dina hjärteband spelar toner som är höga och tydliga. Vare sig du väljer Feng Shui-glädje eller smycken av ädelstenar, sträva efter att hålla kontakten med denna mjuka rosa sten. För dem som vill vända sig till de gudomliga helande egenskaperna hos rosenkvarts kan de här tipsen se till att du skapar ett särskilt utrymme för den mjuka och rosiga kristallen…

Hem och kontor

Rosenkvarts är en populär kristall att använda inom Feng Shui. Ofta rekommenderas det att placera rosenkvarts på ett särskilt altare i ditt sovrum, eftersom detta kan vara ett sårbart utrymme där du attraherar romantiska föreställningar om kärlek. Utanför sovrummet kan du också placera kristallen i hemmets centrum - där den kommer att utstråla positiv energi och ren kärlek till alla som kliver över din tröskel.

Rosenkvarts har länge förknippats med skönhetsvärlden och var till och med en favoritkristall i åldringsbehandlingar från det gamla Egypten. Om du vill ta in rosenkvarts i din skönhetsrutin kan du blötlägga en polerad kristall i en skål eller burk med friskt källvatten och en handfull rosenblad. Ställ ut burken i solen i flera timmar så att vattnet kan genomsyras av kraften i rosenkvarts. Sila vattnet och lägg det i en spritzflaska för att spraya ansiktet morgon och kväll.

Smycken

Om du vill attrahera ett överflöd av kärlek, glädje och den milda naturens självläkningens nåd så håll rosenkvarts i kontakt med din hud genom att bära den i form av ädelstenssmycken. Halsband, armband och armband är ett utmärkt sätt att föra in rosenkvarts i din värld - säkert hjälpt av den kompletterande färgskalan som verkar utstråla feminin energi.

Om du letar efter helande kristaller som passar till din rosenkvarts kan du prova ametist. Med sina lugna vibbar och kronchakraförbindelse är den en perfekt själslig följeslagare. Clear Quartz är en annan sten som ger lysande kristallenergi för att förstärka den självkärlek och villkorslösa kärlek som rosenkvarts är redo att erbjuda.

Rengöring

 • Ladda upp i månljus
 • Fyll på i saltvatten

Håll din rosenkvarts lika klar som ditt hjärtas slag så att den förblir obefläckad och öppen för att föra in alla möjligheter till kärlek i ditt liv. Från smudging till rensning och rening i källvatten - de här tipsen kommer att se till att din rosenkvarts och dess helande energi förblir sann…

Eftersom rosenkvarts är ett med det feminina gudomliga är den en utmärkt kristall att ladda upp under månens ljus. Båda är synonyma med moder natur, och båda är mogna för yin-energi, vilket innebär att rosenkvarts kommer att dricka upp all den kvinnliga energi som mjölkmånen skickar i hennes riktning. Placera dina rosenkvarts smycken utomhus på nätter då månen är stark.

Rosenkvarts, liksom de flesta kristaller, behöver rensas från energiuppbyggnad för att återgå till sina naturliga surrande vibrationer. Detta gäller särskilt efter att kristallen har använts som en del av en helande session. Blötlägg din rosenkvarts i vatten med tre matskedar salt för varje kopp för att hålla henne blek i färgen och strålande av hjärta.

Ett annat sätt att hålla din rosenkvarts glödande med det gudomliga ljuset snarare än molnig av negativ energi är att smudga stenen med en salviabunt med hjälp av traditionell mindful smudgingteknik som hjälper till att sopa bort dåliga vibrationer.

Avslutande tankar om rosenkvarts

För dem som vill klyva upp sitt hjärta på ett hälsosamt sätt ser rosenkvarts till att du håller dig öppen och säker samtidigt. Detta är en kristall som lär ut djup medkänsla, konsten att moderera sig själv och den harmoni som healing kan ge. Hjärtchakrat är en av de viktigaste vägarna till anpassning, det är där vi lär oss att lita på, ge och ta emot världen i all sin sällsynta prakt.

Designet og udviklet af Gelinde
Designet og udviklet af Gelinde