Röd Jaspis

Vad är röd jaspis?

Röd jaspis tillhör mineralklassen kalcedon. Det är en ogenomskinlig version av kvarts med en glasartad lyster och ogenomskinlig transparens. Jaspis finns också i nyanser av grönt, gult, svart, orange, gult, blått och brunt. Röd jaspis har en djupröd färg som sträcker sig från klarröd till brunröd. Betydelsen av röd jaspis är jordförbindelse, passion och skydd.

Ta en titt på vår guide till helande ädelstenar och hitta en kristall som fångar dig.

Jorda dig själv med ädelstenen röd jaspis

 • Hjälper till med balans, uthållighet, mod och styrka
 • Känd som uthållighetens sten
 • En favorit talisman för trollkarlar, forskare och skrivare
 • Drakdödaren Siegfried hade röd jaspis inlagd i sitt svärd

Vågad, delikat och den drömmigaste nyansen av eldrött, är röd jaspis en av de stenar som skriker energi ända in i kärnan. Röd jaspis är vackert anpassad till rotchakrat och kan se ut som ett problem, men den har faktiskt otroliga jordförbättrande egenskaper som bjuder in dig att hålla en fot stadigt på golvet oavsett hur högt du flyger. Det är en sten som ger balans, uthållighet, mod och den inre styrkan hos en krigare. Den är frodig, den är djup och den är ytterst vårdande för själen.

Den är känd som den suveräna vårdaren och det är ingen överraskning att detta är en av de helande kristaller du vänder dig till i tider då du behöver varm tröst. Den kallas för stenen för uthållighet och omvårdnad, eftersom den ger dig din egen inre kraft tillbaka som ibland kan gå förlorad i mängden. När din kropp och ditt sinne behöver ny energi kan du här se hur du vänder dig till röd jaspis helande egenskaper för att få dig tillbaka på rätt spår.

Jaspis kan finnas i en rad olika färger; svart jaspis, dalmatiner jaspis och till och med fancy jaspis, men röd jaspis är stenen som kommer kysst med den eldiga kraften för att bära dig igenom. Denna stimulerande och skyddande sten håller en djupt röd färg, ofta fläckad med grå nyanser. Vissa stenar kan få ett orange skimmer medan andra kan vara lika tegelröda som en skorsten.

Skuggningen kommer från dess höga nivå av järn, vilket är anledningen till att den också har en sådan jordande härlig kraft. Det är en tung sten i sitt hjärta, snörd av en gravitationell dragningskraft och fräsch med minnen av jordens smälta kärna. Den stoltserar med djupa resonansvibrationer med jorden vilket är anledningen till att den har en så solid jordande kraft.

Om du undrar var röd jaspis kan hittas kan den plockas och plockas från jordens alla hörn. Från Madagaskars vaniljdränkta sand till Brasiliens regnskogar, USA:s vildmarker och Australiens öknar - du hittar röd jaspis djupt inne i jordens rika veck.

Röd jaspis är en urgammal sten med en lång historia av helande. I århundraden har den varit berömd som en talisman för magiker, forskare och skrivare. Det var också en favoritsten för krigare som gav sig ut i strid, de som behövde starka helande egenskaper och en blodförbindelse på slagfältet. Enligt vikingasagan lät drakdräparen Siegfried få sitt magiska svärd inläggat med röd jaspis för att ge honom mod att förgöra monster.

Det sägs också i Bibeln att denna sten prydde den första översteprästen Arons bröstsköld. Det var en sten för Isis och Amazonas krigare. Indianerna har också en lång historia med röd jaspis och använde den som ett sätt att återuppliva hälsan och åstadkomma återfödelse.

Fortsätt läsa för att få veta mer om de mäktiga helande fördelarna med röd jaspis, eller om du föredrar att vända dig till en annan sten - kolla in vår kristallguide här…

Röd jaspis helande egenskaper

En ytterst vårdande sten som kommer nära kopplad till Moder Jord, röd jaspis har länge tjänat alla de som väljer att välkomna denna ljusa brinnande sten i sitt liv. Den ger en känsla av balans i både ditt känslomässiga och fysiska välbefinnande, och här är alla de ljusa och eldiga fördelarna med röd jaspis helande egenskaper…

Fysiska läkande egenskaper

 • Håller blodcirkulationen stark
 • Balanserar sexuell energi

Röd jaspis är en mycket skyddande sten som är känd för att skydda mot alla typer av hot. Det var därför den var en så populär kristall för krigare eller de som befann sig på slagfältet. Den avvärjer inte bara faror, för att inte tala om elektromagnetisk smog och föroreningar, utan är känd för att hålla blodcirkulationen stark och kroppen i ett konstant tillstånd av avgiftning.

Oavsett om du tenderar att vara blyg när det gäller sexuella möten eller till och med överaggressiv - röd jaspis kan användas över hela linjen för att hjälpa till att läka sexuella problem hos par och individer. Den förstärker kraften i tantra, den främjar sexuellt intresse och kompatibilitet med din partner, och den väcker individuell stimulans som leder till kreativt mod, en eldig passion och en sund inställning till sex.

Mentala och känslomässiga helande egenskaper

 • Finslipar fokus och styrka
 • Hjälper till att övervinna känslolöshet

Röd jaspis, även känd som uthållighetsstenen, inbjuder dig att behålla ditt fokus och din styrka oavsett vilken uppgift du utför, särskilt i tider av stress. För dem som känner att deras sinne och energi kan flyga ur fokus kan röd jaspis föra dig tillbaka. Det är ett exceptionellt verktyg för att använda som en del av din meditationsövning, eftersom den förutom att den bjuder in till uthållighet i svåra situationer också har starka andliga egenskaper.

Om du kryper ut ur en kaotisk tid i ditt liv kan röd jaspis användas som en del av den gudomliga läkningsprocessen. Det är en sten som är djupt kopplad till rötterna, vilket innebär att den binder dig till jorden under dina fötter och ger dig styrka att stå stark när du förnyar och vitaliserar din själ. Om det någonsin funnits en tid för att känna ett nytt liv, fungerar röd jaspis som kalendervändning.

Om du känner att du går genom livet lite på den avtrubbade sidan, kämpar för att väcka kreativitet och tända din inre eld av självförtroende, så kan röd jaspis hjälpa till att höja dina personliga passionsnivåer. Passion gäller allt, inte bara det som sker mellan lakanen. Vi behöver passion för att leva ett tillfredsställande liv, oavsett om det handlar om passion och lust för personliga relationer, för det arbete vi utför, de resor vi gör eller de sätt vi väljer att spendera vår tid på. Röd jaspis kan tända gnistan i ditt liv på nytt och ge dig känslomässig stabilitet.

Metafysiska egenskaper

 • Kopplad till baschakrana
 • Kan väcka Kundalini-ormen

Röd jaspis är kopplad till baschakrana vilket är anledningen till att den har så starka skyddande egenskaper. Den hjälper oss att känna oss jordade i den här världen och har en kuslig förmåga att väcka vår livskraft genom att skaka ut stillastående energi från alla våra energipunkter - från Sacralchakrat till hjärtchakrat. Tillsammans med att öka vår livskraftsenergi är röd jaspis också känd för att väcka din kundalini-slang. Kundaliniormen talar om den energi som sitter vid basen av vår ryggrad. När den väcks från slummer kan denna energi orsaka spiraler upp genom vår kropp och leda till djupa andliga uppvaknanden.

Om du tycker att det är svårt att stå på sig eller möta saker som kräver mod och kraft, kan röd jaspis ge dig den där elden i magen. Det här är en sten som lyfter fram din inre kraft, vilket är anledningen till att den är ett så bra val för dem som har utmaningar att ta itu med.

Stjärnteckenets månadssten

 • Bra för lejon, ljungfru och skorpioner
 • Månadssten för Väduren

Av alla stjärntecken är Lejonet, Jungfrun och Skorpionen de som passar bäst ihop med röd jaspis. Lejonet kommer inte som någon överraskning med sitt glödande bröl och sin lejonenergi. För lejonet som är livlig, lika ljus som en brinnande stjärna och alltid redo att fylla sitt liv med passion - röd jaspis är den perfekta matchningen. Ett sätt på vilket de helande egenskaperna hos röd jaspis kan hjälpa till att balansera Lejonet är genom att tillföra dess skyddsmantel.

Lejonen kan gå lite vilse i vad andra människor tycker om dem och röd jaspis kan få dem att stå starka och inte känna sig lika sårade av andras ord. Röd jaspis är också månadssten för Väduren, en annan sten som styrs av passion och eld. Röd jaspis passar Väduren som handen i handsken, de är både krigare och pionjärer som inte är rädda för att ta sig an alla hinder som ställs i deras väg.

Hur man använder röd jaspis

 • Bär röd jaspis-smycken för styrka och skydd
 • Välkomna in i hemmet för att jorda och skapa kreativitet
 • Ta med dig in i sovrummet för mer sammanhängande njutning

Det finns många sätt att välkomna röd jaspis i din värld. Vare sig du väljer glittrande ädelstenssmycken, vänder på en orossten under meditation eller tar med kristallen i din Feng Shui-utövning är målet enkelt - låt den här stenen lysa på dig. Det är enkelt att veta hur man effektivt använder röd jaspis för att få fram det bästa av dess kraft. Att ha den i ditt liv kommer att börja bjuda in positiva förändringar att börja sippra in.

Hem och kontor

När det gäller Feng Shui bärs röd jaspis ofta som smycken eftersom det verkar vara så stenen slår an med sanning och ära. Om du vill ta med Feng Shui-stenar in i ditt hem så ta med dem in i sovrummet för att öka din sexuella aktivitet och skapa närmare andliga förbindelser med din partner. För dem som föredrar att utnyttja de skyddande och jordande egenskaperna, placera stenarna i en skål vid ingången till ditt hem eller i mitten av något rum som drar till sig högre känslor, och låt röd jaspis göra sitt helande.

När du känner tyngden av problem eller förtvivlan, vänd dig till en bit röd jaspis och ta med den in i din meditationsövning. För att verkligen få ut nytta av vacker röd jaspis ger den ett skott självkänsla när du känner att din egen är på en låg nivå. Håll i den röda jaspisen, genomsyra den med intention och gå in i meditationen med tankar om förnyad styrka.

Smycken

Att bära röd jaspis är ett av de bästa sätten att föra in konsekvent helande, styrka och passion i ditt liv. Om du väljer en amulett, talisman eller ett smycke som innehåller röd jaspis kan du vara säker på att den alltid har din rygg så länge du bär den. Genom att bära ditt röd jaspis-armband tar du på dig en skyddsmantel, du låter dess rika vibrationer flöda genom din hud och du säger ja till medvetenhet om din egen kraft.

Andra stenar som kompletterar den eldiga kraften i smycken av röd jaspis är bland annat rubins rosenröda kyss. Om du vill balansera upp den höga energin i röd jaspis, vänd dig då till en sten som ametist för att ge en mild känsla av lugn och ro till det rika elementet i denna sjudande kiseldioxidsten. Agat är en annan bra sten att matcha med röd jaspis.

Hur du rengör din ädelsten

Tack vare dess potenta skyddande karaktär och dess förmåga att absorbera negativitet är det viktigt att hålla din röd jaspis på topp och nå sin fulla potential. Detta är en sten som fungerar bäst när den har renats tillbaka till sin inneboende renhet. Här är ett par sätt på vilka du kan tända elden i din röda jaspis på nytt…

Ett av de enklaste sätten att rensa energin i din kristall är att placera den under fullmånens ljus. Innan du tar ut den och låter den suga upp den feminina energin från en fullmåne, ge den ett litet bad och torka av den med mild tvål och vatten så att den är ren och fräsch och redo att dricka upp den månenergin.

Att smutsa din röda jaspis är ett annat sätt för dig att se till att jaga bort molnen. Rör dig med avsikt, tänd din salviabunke och närma dig din bit röd jaspis. Omge röd jaspis med rök eller låt stenen passera genom röken och föreställ dig att negativiteten försvinner och lämnar din kristall lika ren som den dag den plockades upp ur jorden.

Sammanfattning

Blodet från Moder Jord, röd jaspis är en sten som är djupt förknippad med rötter, natur och förmågan att stå i sin egen styrka. Ibland, även om vi inte är i krig, kan den moderna världen kännas som ett slagfält, och vi kan alla dra nytta av en berusande dos av styrka, engagemang, rättvisa och modet att stå i kraften hos vårt eget autentiska jag.

Om du tenderar att känna dig vilsen, låg på energi, i en negativ bindning med ditt eget förhållande till sex och passion, kan detta vara den sten du behöver för att skapa ett nytt liv. Röd jaspis är en fröjd att skåda och gör underverk för att ge kropp, sinne och själ helande.

Designet og udviklet af Gelinde
Designet og udviklet af Gelinde