Svart obsidian - kristaller.se

Svart Obsidian

Obsidian är en mörk, typiskt svart variant av magmatisk bergart. Det är en mörk, glasliknande magmatisk bergart som bildas när smält magma härdar för snabbt för att kristaller ska bildas.

Innehållsförteckning

Snabba fakta om Svart Obsidian

Bakgrund

Obsidian är en mörk, typiskt svart variant av magmatisk bergart. Det är en mörk, glasliknande magmatisk bergart som bildas när smält magma härdar för snabbt för att kristaller ska bildas. Det är en oorganisk mineraloid. En oorganisk mineraloid är en naturlig substans med liknande egenskaper som mineraler men inte klassificerad som en sådan. Den är vanligtvis kolsvart till färgen och bildas när lavan svalnar snabbt, vilket skapar en glasliknande substans. Det kan ses i röda och bruna varianter när hematit (järnoxid) är närvarande och kan även innehålla gasbubblor som gör att det ser gyllene ut.

Obsidian liknar en sten som upptäcktes av en resenär vid namn Obsidius som tog med den hem från Etiopien. Stenen var en favorit bland Mayafolket, så mycket att de såg den som både en värdefull sak och en form av valuta. De trodde att obsidian har många mystiska egenskaper, inklusive att förutsäga framtiden med speglar gjorda av stenen. Århundraden efter att obsidianen användes av inkafolket började aztekerna också dyrka den. De kopplade ihop det vulkaniska glaset med Itzli, stenguden.

Betydelse

Obsidian formar en sköld mot negativitet och ger jordning från baschakrat till jordens mitt. Den fångar upp negativ energi från omgivningen och blockerar psykiska attacker såväl som negativa andliga influenser. Den är känd för att hjälpa till med klarhet i sinnet och för att rensa förvirring. Den kan också gå tillbaka till tidigare liv för att läka tidigare känslomässiga trauman som förts över till nuet, vilket ger tillbaka klarhet till känslor.

Obsidian avger en behaglig energi som gör att den hjälper till att släppa uppdämd stress och spänningar. Den kan användas för att återställa tillväxt på alla nivåer och i princip öppna nya horisonter. Den användes ofta för att tillverka vassa verktyg eller vapen, med anor från den paleolitiska perioden. När forntida människor började använda obsidian för fler ändamål, användes ämnet för andra föremål. Obsidian ristades också in i andra köksredskap och husgeråd. Shamaner och healers var också förtjusta i dess andliga egenskaper.

Helande egenskaper

Obsidian betyder att ge ett liv fullt av frid och tillfredsställelse. Detta kan uppnås genom självkärlek, tålamod och lycka. Det är en sten för självkännedom och transformation, som kan hjälpa dig att bättre förstå både ljuset och mörkret i ditt liv. Det kan också hjälpa dig att vända dig bort från mörkret. Det är en typ av vulkaniskt glas som har förmågan att rensa bort alla aggressiva eller störande energier som kommer att resultera i ett ökat tålamod och en högre nivå av självacceptans. Detta gör dem perfekta för dem som just nu kämpar med utmaningar.

Obsidian hjälper till att rensa sinnet och rensar bort all förvirring. Det hjälper dig också att identifiera ditt sanna jag. När man jämför många typer av vulkanisk sten, tenderar obsidian att ta bort känslomässiga blockeringar och tidigare trauman. Efter att ha burit runt på obsidian ett tag kommer det att hjälpa till att hålla dina egenskaper av medkänsla och styrka intakta. Denna sten är kraftfull och den kommer att minska din stress, trötthet och skuldkänslor. Det kommer också att läka din kropp måttligt. Obsidian låter dig svara på dina största frågor om livet och kärleken. Det kan ge mening för några av de djupaste mysterierna i ditt liv, såväl som människor du älskar och världen i stort.

Användningsområden och fysiska egenskaper

Bär den med dig

För att förbättra din obsidiankristall för läkning, ha en bit av stenen i fickan eller handväskan. Varje gång du behöver stöd på din helande resa, håll din kristall och låt den trösta din ande. Att bära Obsidian som ditt smycke är ett kraftfullt sätt att knyta an till stenens energi under hela dagen. Ditt Obsidian-halsband, armband eller örhängen kan öka medvetenhet om alla negativa energier du vill släppa taget om. Stenen bryter också negativa anknytningar till människor som du har varit nära. Om du värdesätter integritet är den här stenen en perfekt match för dig och håller dig rak och smal. Det ökar fokus och koordination av ditt sinne till den verkliga situationen, så att du kan vara pigg hela dagen.

I ditt hem

En sten som balanserar alla hem är Obsidian eftersom den har vulkaniska element för jord, eld, vatten och till och med luft. Det är kraftfullt på grund av dessa skäl och kan hålla ditt hem skyddat. Du kan också placera svart obsidian i ett visst rum i ditt hem för att skydda dig själv, eller så kan du sätta den vid ytterdörren. Obsidian skyddar mot illvilliga krafter och hjälper andligt att filtrera vem som kommer in i ditt hus. Om du letar efter extra skydd kring vad eller vem du släpper in, så kan du placera svart obsidian nära din ytterdörr. Vanligtvis är sovrummet det område som är närmast kopplat till dig, så en svart obsidian placerad i ditt sovrum kan hjälpa till med personligt skydd.

På jobbet

Du spenderar antagligen mycket tid på ditt hemmakontor eller arbetsplats – när du är där är det viktigt för dig att känna dig pigg och förberedd. Då kan det vara bra att placera svart obsidian ditt skrivbord för att vara till hjälp om du behöver mer skyddande energi i ditt arbetsliv.

Att placera obsidian på din arbetsplats eller i ditt hemmakontor gör att du känner dig skyddad från negativa vibbar som kommer din väg. Det är ett sätt att bli av med stress och tunga känslor när man har för mycket jobb. Obsidian kan vara din partner för att få saker gjorda och låta dig börja arbeta med ett klart sinne och hjärta.

Meditation

Obsidian är en kraftfull skyddande sten. Om du håller den omkring dig får du extra skydd mot skadlig energi som annars skulle kunna skada din aura under meditation. Denna säkra svarta rustning av obsidian omger din aura under en session där den berikas med skyddande kraft så att du kan känna dig säkrare och mer skyddad på alla områden av livet. Om du försöker använda den för att utforska ditt astrala rike, placera den under din kudde eller på bordet bredvid din säng – med avsikten att ha relevanta drömmar eller främja en astral resa.

Människor och relationer

Obsidian är inte en sten för kärlek, men den har helande egenskaper som kan hjälpa dig att gå vidare i livet. Du kanske lär dig att börja om med din partner. Det kan också vara ett skydd mot problem i din pågående relation och problem som ni båda står inför. Sammantaget kan det omsluta dig med positiv energi och få dig att känna dig mer intim. Negativitet kan vara giftigt för relationer och obsidian hjälper till att ta bort dessa så att du kan koncentrera dig på vad ni båda har gemensamt.

Chakra

Obsidian har det första primära chakrat som kallas grund- eller rotchakrat. Detta chakra är beläget vid roten av ryggraden. Rött eller svart är färger som är associerade med denna del av din kropp, vilket kan producera jordning och stabilitet genom en påminnelse om deras fysiska plats i din miljö. Det beror på att dessa representerar en djup och passionerad känsla av livet och starka känslor om det. Rotchakrat är förknippat med jordenergi. Det är förknippat med underkroppsfunktioner, inklusive njurar, urinblåsa, nedre ryggraden och ryggen.

Kombinera med andra kristaller

För att kombinera flera stenar med obsidian kan du prova med några jordstenar som hematit, pyrit, granat, halit, svart turmalin, onyx, jaspis, jade och agat. Baserat på deras energier kommer jordstenar att hjälpa dig att uppnå en stark och stabil mark som kan ge dig det självförtroende du behöver. Många av dessa skyddande stenar har också en stark andlig jordningsenergi, som kan gynna dig på många områden – andligt, känslomässigt eller fysiskt.

Dessa stenar kan vara fördelaktiga för varandra när de kombineras: svart diopsid, svart turmalin, svart sjamanit, kalcit, sfalerit eller hematit.

Månadssten och stjärntecken

Skytten är månadssten för svart obsidian och det nionde astrologiska tecknet. Elementet är Eld, styrd av planeten Jupiter. Människor födda under Skyttens tecken är originella och magnetiska – de är generösa, lojala, uppriktiga. De har ett sinne för humor som kan föra människor samman och en kärlek till äventyr som alltid verkar leda dem till nya upplevelser.

Vanliga frågor om obsidian:

Vad är obsidian bra för?

Obsidian är ett naturligt förekommande vulkaniskt glas som har använts av healers i århundraden. Det tros vara en utmärkt grundsten, som skyddar mot negativitet som kastas ens väg. Det erbjuder också skydd mot fysiska och psykiska attacker.

Hur ska man förvara svart obsidian?

För att undvika att skada din obsidian kan du slå in den i ett mjukt tyg och förvara den separat från andra stenbitar som kan repa ytan. Den måste förvaras separat från kemikalier som blekmedel, rengöringsmedel med hårda ingredienser och vissa kosmetiska produkter. Detta för att undvika fläckar. Du kan förvara den var som helst i ditt hus, men att utsätta den för solljus kan fördjupa färgen och kan göra att den bleknar med tiden. Färgen påverkar dock inte dess förmåga att producera energi.

Hur renar man obsidian?

Det finns olika sätt att rengöra obsidian; med rinnande kranvatten, saltvatten eller regnvatten.

Tänk på:
– För mycket exponering eller blötläggning i vatten för länge kan ändra färgen.
– Du kan också använda regnvattnet för att rengöra det. Ju mer naturligt, desto mer hjälpsamt för stenen att återfå sin energi som produceras när den bärs.
– Du bör använda tvål med milda ingredienser och du behöver inte borsta den. Torka gärna av den med en mjuk trasa när du är klar.

Genom att följa dessa steg och använda dessa metoder kommer kristallen att återfå sina energier.

Hur laddar man obsidian?

För att ta bort all negativ energi är obsidian bra för att rensa vår egen aura eller till och med vårt hem. Ett sätt att göra detta är att helt enkelt svepa den över och runt din kropp, vilket kan hjälpa till att rensa ditt område. Under fullmåne kan du ladda och rena din obsidiansten genom att placera den utomhus eller i ett fönster. Obsidian är en jordningssten, vilket betyder att om du lägger den på marken kommer den att återfå sin maximala nivå.

Dessa är vibrerande stenar, och deras vibrationer kan fästa och balansera ditt rotchakra. Genom att använda en stämgaffel, ljudskål eller genom att recitera en sång, kan en rensningsceremoni hjälpa till att rikta den negativa föroreningen från stenen och öka kraften i dess vibrationer. Att använda ljudrening på egen hand kommer att vara till hjälp för vissa människor, men mer kraftfull rengöring kan uppnås genom att använda mer än en kristall eller sten samtidigt.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Brinner du för kristaller och vill hjälpa oss bli bättre?

Relaterat innehåll:

botswana-agat kristall ädelsten

Botswana Agat

Botswana-agat är en typ av agat som först upptäcktes i Botswana, Afrika. Agaten finns i Kalahariöknen och den är vanligtvis en vit eller krämig färg med prickar av bruna, röda, gröna eller blåa färger.

Läs mer »