Aventurin

Färg: Grön, blå, röd, brun, persikofärgad.

Utseende: Ogenomskinlig. Späckad med små glänsande partiklar. Typiskt trumpolerad.

Sällsynthet: Vanlig

Ursprung: Indien, Chile, Spanien, Brasilien, Brasilien, Tibet, Nepal, Kina, Ryssland och Kina.

Hårdhet: 6,5 på Mohsskalan.

Stjärntecken: Skorpionen

Egenskaper: Lycka, framgång, smärtlindring, förbättrar sexlivet, fysisk energi, spontanitet.

Sortering och filtrering
Sortera efter
Välj sortering
Högsta pris
Utvalt pris:
SEK
SEK SEK
I lager
Erbjudande
Varumärke/Märke
Välj märken
Kategori
Välj kategorier

Saker att veta om aventurinkristallen

Aventurin, även kallad aventurinkvarts, tillhör kvartsfamiljen. Mineralet är mikrokristallint med inbäddade flingor av glimmer, hematit, pyrit eller fuchsit. Namnet aventurin uppstod så att säga av en slump. Det kommer från italienska a ventura, som betyder "slump".

Historien bakom det är att en glasblåsare från den italienska staden Murano av misstag tappade kopparspån i den glödheta glasmassan. Resultatet blev glänsande grönt glas som snabbt blev populärt under namnet avventurino. Det är likheten mellan denna typ av glas och aventurnkristallen som gav den dess namn.

Denna lyckosamma uppfinning gjorde att namnet aventurin omges av nästan mytisk tur och därför är aventurinkristallen alla spelares favoritkristall.

 

Vad är en aventurin?

Aventurinfältspat kan förväxlas med orange och röd aventurinkvartsit, även om den har en högre transparens. Aventurin är ofta bandad och kan ha stora mängder fuchsitpartiklar, och det är dessa som gör stenen ogenomskinlig. Aventurin förväxlas ofta med malakit.

Kristallen är känd för sin gröna färg, men du kan hitta aventurinkristaller i nyanser av blått, rött, brunt och persika. De vackraste exemplaren av grön aventurin kommer från Indien, medan de röda och persikofärgade varianterna vanligtvis kommer från Chile, Spanien och Ryssland.

Vilka är färgerna på en aventurin?

Färgerna på aventurin varierar mycket, men den mest kända är naturligtvis grön. Det sägs också att grönt är hoppets färg, och grön aventurin är känd för att vara en spelares favoritsten. Aventurin är vanligast i grön färg, men den finns i ett stort antal andra färger, t.ex. gul, orange, brun, blå, rosa och röd.
Färgen på grön aventurin är helt naturlig och inte färgad, vilket ofta är fallet med andra gröna kristaller, till exempel grön agat, som är färgad. Aventurin är vanligast i grön färg, men den finns i ett stort antal andra färger som brun, blå, röd och persika.

Aventurins historia

Aventurin är en bit kvarts, men den är faktiskt oupplösligt kopplad till en bit glas. Historien om aventurin har en olycklig glasblåsare som huvudperson. Han råkade av misstag tappa en balja med kopparspån i den heta glasmassan och uppfann på så sätt (per aventura) - av misstag - en vacker ny typ av glas med en speciell glittrande effekt.

Detta hände på ön Murano, utanför Venedigs kust i Italien, och sedan dess har den gröna aventurinen symboliserat rikedom och lycka.

 

Aventurin och dess egenskaper

Den här kristallen kallas för en överflödssten eftersom den tros hjälpa sin ägare att vara mer lyckosam i penningfrågor och kärlekslivet - precis som rosenkvarts.

Aventurin är känd för att främja en positiv attityd och öka kreativiteten, och är bra om du vill söka lycka till. Det är spelarnas favoritkristall, men den sägs också hjälpa till med fertilitetsproblem. Så här är en sten som kan ge optimism och självförtroende i alla aspekter av ditt liv. 

 

Hur man använder aventurin

Aventurinkristallen är lyckans och optimismens sten. Placera aventurinen i det vänstra hörnet längst bort från din ytterdörr, eftersom detta är välståndshörnet i ditt hem.

Om du ska gå på anställningsintervju eller köpa en lott, skadar det inte att ha en vacker liten aventurin i fickan. Du kan också använda kristallen som ett hänge eller hålla den i handen när du har en brinnande önskan. Kanske kommer den att gå i uppfyllelse.

 

Hur man rengör aventurin

 

Ett enkelt sätt att rengöra aventurin är att skölja den under rinnande vatten eller i havsvatten. Tillsätt lite salt i vattnet, men använd salt av god kvalitet utan jod, till exempel havssalt eller Himalayasalt.

Designet og udviklet af Gelinde
Designet og udviklet af Gelinde